Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Vedno
19
15%
Običajno
26
20%
Kdaj ne, a se vrnemo na priljubljeno
12
9%
Nekaj časa vedno eno, nato vedno drugo itd
6
5%
Kot pride
50
38%
Vedno drugačno, je bolj zanimivo
18
14%

Skupaj glasov : 131

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Re: Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Napisal/-a tdk Sr jan 26, 2011 8:04 pm

Renault VG je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:.....bavarec...samo en,vožen 2 mesece in loputa v motorju;da o suportu koncerna iz EVROPSKE nemčije ne govorim.
Lahko poveš kakšen je bil ta BMW(barve,letnik,prevoženi km. mislim).Drugače pa ima oče že od leta 1993 same Renaulte(štiri),medtem ko je mama imela Renaulta 5 nato Fiata Punta,sedaj pa spet Renaulta Clia.Prej sta pa oba imela jugoslovanske avtomobile.

evo se enkrat zgodba o bavarcu;o tem je bilo govora na tem in na BMW forumu.
320d,2003,kupljen 2007,prevoženih 90k km(kao-o tom potom);kupil rabljenega;dva meseca bil z njim zelo zadovoljen,potem pa na dopustu v Neumu zabilo sesalno loputo v motor.Na sreco sem imel na rabljeni avto garancijo;prodajalec ni hotel iti v zamenjavo motorja(cca. 6k euro)ampak popravilo.In potem nasveti sem in tja;pa trajanje popravila skoraj dva meseca;nakar mi je prišlo vse čez glavo;prodajalec ga je vzel nazaj za isto ceno kot je mene stal avto in sem doplačal ter vzel laguno III;katera je bila razbita prodana pred mesecem dni.
In sedaj k famoznim 90k km;motor so razdrli na pooblaščenem BMW servisu in glede na izgled motorja in ostalih zadev bi naj avto res imel 90k km.In tudi ko sem avto kupil sem ga takoj peljal na pregled pooblaščencu v Avstrijo,kjer so mi pravtako zatrdili,da ima avto 90k km.Sesalne lopute pa so bile kot bi gor zlil asfaltno smolo.
Še en uporabnik na BMW forumu(mislim da nick bimmerator)je imel isto okvaro;popravilo mislim da ga je stalo okrog 4k euro(preverite na bmw forumu)pa mu je kmalu po tem popravilu mislim da šla turbina.
In še malo o suportu: na BMW v Munchen sem napisal vsaj 5 do 10 mailov na razne naslove;nametal podatkov in prilimal slik...pa ni bilo nobenega odgovora.
In še enkrat: pišite lastne izkušnje ali osebno poznane zadeve..brez natolcevanja in pisanja nekaj na pamet.

evo toliko....

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 26, 2011 8:07 pm

black je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Francija ni v Evropi...pametna izjava,ni kaj.
btw. do sedaj 4 Francozi,skupaj voženi čez 10 let...samo dobro.....bavarec...samo en,vožen 2 mesece in loputa v motorju;da o suportu koncerna iz EVROPSKE nemčije ne govorim.

in ta tema bo verjetno spet šla v kreganje,pljuvanje in samohvalo;največkrat brez argumentirane podlage...Francija ni v Evropi je že prva cvetka.

lp tdk

Bo kreg ja, zarad takih kot si ti.
Pi*da, še svojga mnenja ne smeš povedat, da ne gre komu kaj v nos.
Ja, ZAME so citroen, peugeot in sploh renault največja j***a na svetu. Kill me :DDD

ja..in?Koliko Renaultov si si lastil in koliko let si jih vozil pa v kakšnem stanju si jih kupil in kako si jih vzdrževal?me res zanima...

lp tdk

p.s.Mnenje povej;se popolnoma strinjam,bi pa bilo lepo in fer da ga tudi argumentiraš z dejstvi...se ti ne zdi?
In ne trdim,da so renoji oh in sploh;daleč od tega;meni osebno so 3 lagune zelo dobro služile in upam da mi bo tudi ta četrta enako..upam 8)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr jan 26, 2011 8:21 pm

tdk je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:.....bavarec...samo en,vožen 2 mesece in loputa v motorju;da o suportu koncerna iz EVROPSKE nemčije ne govorim.
Lahko poveš kakšen je bil ta BMW(barve,letnik,prevoženi km. mislim).Drugače pa ima oče že od leta 1993 same Renaulte(štiri),medtem ko je mama imela Renaulta 5 nato Fiata Punta,sedaj pa spet Renaulta Clia.Prej sta pa oba imela jugoslovanske avtomobile.

evo se enkrat zgodba o bavarcu;o tem je bilo govora na tem in na BMW forumu.
320d,2003,kupljen 2007,prevoženih 90k km(kao-o tom potom);kupil rabljenega;dva meseca bil z njim zelo zadovoljen,potem pa na dopustu v Neumu zabilo sesalno loputo v motor.Na sreco sem imel na rabljeni avto garancijo;prodajalec ni hotel iti v zamenjavo motorja(cca. 6k euro)ampak popravilo.In potem nasveti sem in tja;pa trajanje popravila skoraj dva meseca;nakar mi je prišlo vse čez glavo;prodajalec ga je vzel nazaj za isto ceno kot je mene stal avto in sem doplačal ter vzel laguno III;katera je bila razbita prodana pred mesecem dni.
In sedaj k famoznim 90k km;motor so razdrli na pooblaščenem BMW servisu in glede na izgled motorja in ostalih zadev bi naj avto res imel 90k km.In tudi ko sem avto kupil sem ga takoj peljal na pregled pooblaščencu v Avstrijo,kjer so mi pravtako zatrdili,da ima avto 90k km.Sesalne lopute pa so bile kot bi gor zlil asfaltno smolo.
Še en uporabnik na BMW forumu(mislim da nick bimmerator)je imel isto okvaro;popravilo mislim da ga je stalo okrog 4k euro(preverite na bmw forumu)pa mu je kmalu po tem popravilu mislim da šla turbina.
In še malo o suportu: na BMW v Munchen sem napisal vsaj 5 do 10 mailov na razne naslove;nametal podatkov in prilimal slik...pa ni bilo nobenega odgovora.
In še enkrat: pišite lastne izkušnje ali osebno poznane zadeve..brez natolcevanja in pisanja nekaj na pamet.

evo toliko....

lp tdk
Hvala.Zanimalo me je,ker sva z očetom šla ko smo kupovali Laguno šla gledati enega BMWja 320d nevem kater letnik z 50k km v Grosuplje,tja od OMW-ja na desno.Sem mislil da bi bilo možno da je ta BMW pa zagotovo ni ker je bil letnik 2005 ali 2007.Sicer ni bilo nič iz tega ker je imel avto 48k km več od Lagune,ter slabšo opremo.
black je napisal/-a:Ja, ZAME so citroen, peugeot in sploh renault največja j***a na svetu. Kill me
Ja saj jaz pa nebi avtomobilov 2 znamk ki si jih napisal sploh nebi imel(Fiat,Alfa),kot BMW-ja pa bi imel raje avtomobile šestih drugih znamk prestižnih.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 26, 2011 8:25 pm

Jaz se tudi bolj oziram na to, kaj dobim za določene €, in ne kero znamko bi imel, drugače pa me še noben ni pustil na cedilu od Škode, Fiata, Alfa romeo, Seat, Lancia, in sedaj Golf.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr jan 26, 2011 8:27 pm

Nisem čustveno navezan na znamko. Trenutno imam nemca in japonca, v preteklosti pa italjana in francoza.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr jan 26, 2011 8:33 pm

Nasplošno sem za japonce in ga tudi vozim...sploh kar se tiče kvalitete,zanesljivosti so razred zase.Sicer so mi pa tudi italijani zelo pri srcu.Nikol ni dolgčas. :) :D

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Sr jan 26, 2011 8:51 pm

Sedaj bo še drugi avtomobil pri hiši Renault (še čakamo) in same pozitivne izkušnje z njimi, tako da nikoli niti najmanjšega problema. Drugač pa VW, Rover, Lancia in vsi delali tako kot treba.
Drugače pa najbolj gledam, kaj dobim za svoj vložen denar in ne koliko bom katero značko preplačal.

@Black, tebe bi pa prosil, da nam obrazložiš iz tvojega življenja koliko renaultov si vozil in kakšne vse probleme si imel z njimi, ali pa samo prazno slamo nabijaš ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 26, 2011 8:54 pm

Nasplošno ne kupujem avte ene in iste znamke predvsem zato, ker pred desetimi leti sem imel drugačne poglede in predvsem zmožnosti kot pa to imam danes.

Od kar imam izpit sem imel ( po vrsti ): vw, vw, renault, vw, peugeot, hyundai, opel, fiat, renault in citroen. Ne bom rekel, da z nobenim ni bilo težav a nekih resnih ni bilo. Še vedno kot prvi avto mi je bil vw golf 1-ka zakon. Kaj vse nismo počeli z njim. Danes mi to na kraj pameti ne pade. ;) ;)

Vglavnem z vsemi kar zadovoljen ampak en pač izstopa. To pa je bil " tabulš zame " polo 16v, ki je za tiste čase dobesedno " letel ". Pa važno, da je bil v podn, litke auspuh in seveda pod haubo nek hudo hud filter, ki se je dru do amena. =P Tega voza ne bon nikoli pozabil in še vedno imam nekje spravljeno sliko. Zakon avto, ki bi ga, če bi imel denar in plac še vedno imel. No nikoli ni prepozno. ;) ;)

Drugače pa smo doma imeli res vsega hudiče ampak prednjačijo " švabi ". Se pravi nekaj stoenk, fičotov, dijan, princ, ene štirje hrošči, lada, opel, passat tdi let: 1994, mercedes in pa golf 1,2,3, bora, passat, sharan 1.,2.,in čist ta zadnji pred novim. Ja kar trije sharani. Se pravi skupno kar 6.tdi-jev. =P

Čeprav eni govorijo, da sem značkar pa se za to nimam. Čeprav ne dajem utisa so mi vse firme " nekako " simpatične. Je pa res, da jih je tok, da se vedno najde kaj za svoje želje.

Sicer pa se držim reka, ki gre takole: vsakomur svoje za njegove želje in predvsem denar. ;) ;)

lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jan 26, 2011 8:56 pm

tdk je napisal/-a:ja..in?Koliko Renaultov si si lastil in koliko let si jih vozil pa v kakšnem stanju si jih kupil in kako si jih vzdrževal?me res zanima...

lp tdk

p.s.Mnenje povej;se popolnoma strinjam,bi pa bilo lepo in fer da ga tudi argumentiraš z dejstvi...se ti ne zdi?
In ne trdim,da so renoji oh in sploh;daleč od tega;meni osebno so 3 lagune zelo dobro služile in upam da mi bo tudi ta četrta enako..upam 8)

Nobenga si nisem lastil. Delam pa službeno z dosti renaulti, in tudi sodelujemo z renault servisom, kjer slišim precej prigod in nezgod. Ne mislim da se pri drugih znamkah to ne dogaja. Sploh ne. Pri enih se še bolj.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jan 26, 2011 9:02 pm

In še nekaj
Vsakemu svoje ja. Ne vem kaj se tako obremenjujete s tem. Vidim da ste več ali manj lastniki renaulta, katerim vam je stopilo moje mnenje v glavo.

Če so vam všeč debele babe naj vam bodo. Meni niso.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 26, 2011 9:05 pm

black je napisal/-a:In še nekaj
Vsakemu svoje ja. Ne vem kaj se tako obremenjujete s tem. Vidim da ste več ali manj lastniki renaulta, katerim vam je stopilo moje mnenje v glavo.

Če so vam všeč debele babe naj vam bodo. Meni niso.

Nismo vsi iste sorte. =P =P

lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jan 26, 2011 9:42 pm

Do zdej sem mel Ford, Renault, Opel, Fiat, Mazda, Lancia in BMW. Kaj bo naprej? Ga ni junaka ki bi vedel :mrgreen: vem sam to, da bo mel klimo in da bo za svoj denar ponudil največ kar pričakujem od avta
LP Rok

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr jan 26, 2011 9:49 pm

Vsakič k sem iskal novega sem rekel da nebo Škoda in vsakič(no,2x) sem končal s štorkljo v roki!
Prav zanima me kaj bo 3jič.
lp.

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Sr jan 26, 2011 9:50 pm

ni važno katero vozilo je, važno da je VW 8) zato ker mamo pri nas radi kvalitetna vozila, se ne kvarijo in malo pijejo, pa še gledajo vsi kako smo gosposki pri nas

foter sicer razmislja o par let starem pasatu ki bi zamenjal sedanjega golfa pa ne dobi lizinga ker v fabrki nocejo podpisat da je zaposlen za nedlocen cas (pa kao pravjo da itak nebo dobu lizinga z minimalcem, vglavnem kar neki komplicirajo za brezveze, pomoje se direktor boji da bo mel boljsi avto kot on, haha), hipoteko na garsonjero smo pa tut ze vzel za kredit za sharana od mtke in bratovga golfa, pa se kao ne da se enga avta gor obest :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr jan 26, 2011 9:51 pm

Rain je napisal/-a:ni važno katero vozilo je, važno da je VW 8) zato ker mamo pri nas radi kvalitetna vozila, se ne kvarijo in malo pijejo, pa še gledajo vsi kako smo gosposki pri nas

foter sicer razmislja o par let starem pasatu ki bi zamenjal sedanjega golfa pa ne dobi lizinga ker v fabrki nocejo podpisat da je zaposlen za nedlocen cas (pa kao pravjo da itak nebo dobu lizinga z minimalcem, vglavnem kar neki komplicirajo za brezveze, pomoje se direktor boji da bo mel boljsi avto kot on, haha), hipoteko na garsonjero smo pa tut ze vzel za kredit za sharana od mtke in bratovga golfa, pa se kao ne da se enga avta gor obest :roll:

:lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 26, 2011 10:01 pm

:lol: Sam da je na vzven
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 26, 2011 10:11 pm

Slika

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr jan 26, 2011 10:12 pm

Do sedaj osem avtomobilov in sedem različnih značk...je treba probat čim več v življenju, ne? :)
Nisem nek značkar, mi pa pri avtomobilih največ pomeni oblika (notranjosti in zunanjosti), tako da me npr. pri vseh azijskih (z izjemo par japonskih: Honda Civic npr. mi je še vedno pojem kaj se lahko naredi če se hoče) ali ameriških avtih zmrazi, ko jih vidim.

strojnix
Nov uporabnik

Napisal/-a strojnix Sr jan 26, 2011 10:14 pm

King1 je napisal/-a:...
Od kar imam izpit sem imel ( po vrsti ): vw, vw, renault, vw, peugeot, hyundai, opel, fiat, renault in citroen. Ne bom rekel, da z nobenim ni bilo težav a nekih resnih ni bilo. Še vedno kot prvi avto mi je bil vw golf 1-ka zakon. Kaj vse nismo počeli z njim. Danes mi to na kraj pameti ne pade. ;) ;)

lp

Je verjetno le precej razlike od takrat tudi v tehniki in njeni zdržljivosti, sem imel BMW e30 letnik 1990, in lahko rečem isto, kaj vse nismo počeli z njim... Pa je vse zdržalo, če berem te izkušnje z vsemi novejšimi avti...

Drugače pa: Citroen (dianca), BMW E30, lada niva, nissan patrol, golf 3, golf 2, golf 4, C berlingo

Noben ni izstopal ne v + ne v -, najtežje življenje sta imela BMW in seveda lada niva... Kakšne malenkosti pri vseh, hujših izpadov pa (zaenkrat) ne. :vrum

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Sr jan 26, 2011 10:19 pm

Rain je napisal/-a:ni važno katero vozilo je, važno da je VW 8) zato ker mamo pri nas radi kvalitetna vozila, se ne kvarijo in malo pijejo, pa še gledajo vsi kako smo gosposki pri nas

evo bolš se nebi mogu opisat taprav slovencelj :lol: (ps ni edini tlele gor :lol: )
Ferrari is scaled down version of God
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov