tiguan je napisal/-a:Dejstvo je, da pešec lahko brez težav počaka na prehodu za pešce, voznik ne more kar tako ustavit tono težkega vozila s 50-60km/h, kaj bo dejansko pešec naredil a bo prečkal, čakal nekoga, šel v drugo smer namesto, čez prehod.
Pešci imajo res vedno prednost, toda ne zavedajo se, da voznik ne more ustavit v trenutku.
Jaz nikoli ne prečkam ceste, dokler mi voznik ne ustavi, pa saj nisem samomorilec.
tiguan je napisal/-a: voznik ne more kar tako ustavit tono težkega vozila s 50-60km/h
da voznik ne more ustavit v trenutku.
....
Pipita je napisal/-a:To je že res. Tudi sam vedno počakam, da se avto ustavi...ampak roko na srce...več kot 70% voznikov raje pelje naprej kot pa da bi ustavil. Pa ne zato, ker je težko ustavit 1,5 tone težko vozilo iz 50-60km/h, temveč zato ker imamo Slovenci kulturo na psu. Pač....lažje je peljati naprej, kot pa nekomu ustavit. Kultura pa se pokaže tudi pri menjavanju pasov (raje bi kdo pospešil, samo da te ne bo spustil), pa pri vklučevanju v primeru "zadrga" (bog ne daj koga spustit predse...se vozilu pred seboj čim bolj nalepit na rit, da ne bo mogel kdo vmes zapeljat...pa čeprav ima smerokaz)...pa še kaj bi se našlo.
Tako kot sem rekel. Eni so pač kekci...drugi pač ne. Samo kaj ko je teh kekcev več kot tistih drugih. Taki smo pač Slovenci. V povprečju seveda.
C4V4L13R je napisal/-a:Problem s pešci v naši zakonodaji je osveščenost (sicer to je problem nas ljudi čisto povsod, ne samo v prometu), namreč pešec lahko črno oblečen ob polnoči leži na sredini ceste, ampak če ga boš povozil, boš kriv ti, ker si vozil neprilagojeno in nisi predvideval...
corrado92 je napisal/-a:čim glasnejši auspuh pa tudi pešci ratajo pozorni
BBoss je napisal/-a:... da ne govorim o prihodnjosti in električnih avtomobilih.
tiguan je napisal/-a:Dejstvo je, da pešec lahko brez težav počaka na prehodu za pešce, voznik ne more kar tako ustavit tono težkega vozila s 50-60km/h, kaj bo dejansko pešec naredil a bo prečkal, čakal nekoga, šel v drugo smer namesto, čez prehod.
Pešci imajo res vedno prednost, toda ne zavedajo se, da voznik ne more ustavit v trenutku.
Jaz nikoli ne prečkam ceste, dokler mi voznik ne ustavi, pa saj nisem samomorilec.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov