ninjeti je napisal/-a:Hehe saj ravno toNevem zakaj si folk kupi avto če jim je tako pomembno da pije deci več ali manj. Pol raje vozite kolo
Badzo je napisal/-a:Kar se tiče pa pospeševanja do 3/4 plina je pa zame osebno nateg! Sem testiral in razlika. In sicer ni ravno zanemarljiva. Ko vozim na način: pospeševanje do 3/4, da čimprej dosežem želejneo hitrost in da jo potem čim dlje enkakomerno vzdržujem, naredim z enim tankom cca. 400km. Na moj način (torej brez naglih pospeševanje, brez nepotrebnih zaviranj) pa naredim 400km in mi ostane še cca. 8-9L, kar pa pomeni še za ravno nekih 80-120km.
Moje mnenje o teh 3/4 je, da je to navadno zaletavanje skozi zid. http://www.avtomobilizem.com/Oz. če prenesem to v prometni jezik: to pomeni brezglavo norenje od rdeče do rdeče. V končni fazi dandanes vsak avto s 3/4 pohojeno stopalko za gas že solidno pospešuje (pustimo kako izjemo na strani). Razdalje med semaforji recimo v Lj. so kratke pa še kak avto, ki čaka na zeleno in s tričetertinskim pravilom pospeševanja dosežemo ravno nasprotno kar smo hoteli.
Blinder je napisal/-a:poskusi raje drugačen test. najdeš dovolj dolgo in neprometno ravninose ustaviš, resetiraš povprečno porabo in narediš nwm 4 pospeševanja od 0 do nwm 80 km/h. Počneš to z 3/4 gasa in pol ko končaš poskuse pogledaš povprečno porabo. pol pa resetiraš BC in spet pospešuješ isto do 80 kmh kot pač tebi paše in na koncu pogledaš razliko v povprečni porabi. lahko tudi greš v eno smer, obrneš in pol nazaj in tko ponoviš nekaj krat. sam moraš vedno pod istimi pogoji delat te teste. vedno na enak način obrnit, vedno enako zavirat, moraš imet maniakalno natančnost da pospešiš do točno določene hitrosti ...
ninjeti je napisal/-a:tankajte recimo pol tanka goriva in ne celega tanka, ker je potem poraba zaradi manjše teže manjša
Badzo je napisal/-a:
da je omenjen način pospeševanja uporaben za mesto. Na avtocesti in regionalki odločno pospeševanje (ne da se na ac vklopiš s 60, zato ker se ti kar srce trga ker bo avto v tistem trenutku popil 0.3deci zraven, če boš malo bolj suveren), a zopet po pameti in brez vrtogalvega zaletavanja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov