Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: Sekcijsko merjenje hitrosti na naših cestah

Napisal/-a NejcZ So feb 12, 2011 12:27 pm

tomson je napisal/-a:Ne bi imel čisto nič proti temu sistemu, če bi bile naše avtoceste mal boljše pa omejitev vsaj 150.

Pa minimalna hitrost 100, tovornjake stran... itd :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK So feb 12, 2011 12:52 pm

Nobena omejitev ne bi pospešila vožnje, ker bi se itak vsi vozil po levem pasu. Desni bi bil pa prazen, isto, kot je na klancih (npr. Vrhnika).

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So feb 12, 2011 12:52 pm

ja, ja...kamioni naj se pa po luft vozjo. po drugi strani pa teče vzporedna debata, kako pršparat na porabi :roll: bolj, kot vse ostalo je skregano z logiko ravno to :idea:

sicer pa, kot je že povedano. sej vemo, da na ac je relativno malo nesreč, še te pa k so pa niso tolko zarad same hitrosti ampak bolj zaradi kamikaz, ki ne znajo gledat v špegle, ki zavijajo iz pospeševalnih s 40 na uro na vozni pas in tistih, ki se limajo na tablice...tako, da če bi hotli kej nardit, bi mogli najprej omenjena področja poštimat...pa tiste preklete ježe nastavit za morilce na nasprotnih pasovih...

pri nas pa imajo policaji tako ali tako nalogo polnit državni proračun in ne skrbet za varnost v prometu, sicer bi meritve izvajali kje drugje, ne pa da te dobesedno lovijo za 1km/h preveč.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 12, 2011 1:01 pm

BBoss je napisal/-a:Žal, tole s prometno varnostjo nima nobene veze... merjenje na AC-jih, kjer je procent nesreč majhen pa še to največkrat povzročen zaradi nepravilnih manevrov kot pa zaradi hitrosti.
Dobro povedano, se strinjam.

BBoss je napisal/-a:Veliko več za samo varnost bi bilo narejeno, če bi AC-je razširili še za en pas ali pa da bi za tranzit uredili alternetivo v železici.
Še en prometni pas bi bil gotovo dobrodošel, ampak alternativa pa ni železnica. To sem tudi jaz mislil, ampak je potem v neki drugi temi nekdo lepo napisal kaj vse so slabosti, in teh je res preveč (za občutek: kilometer železnice je dražji kot km avtoceste, amortizacijska doba je daljša, itd).

BBoss je napisal/-a:Če pa že sekcijsko merjene pa naj bo to merjenje na lokalnih cestah, kjer imamo t.i. črne točke.
Se strinjam, natanko tako.

aa626
Nov uporabnik

Napisal/-a aa626 So feb 12, 2011 1:25 pm

Tole je ZELO slabo! Pri sedanjih sistemih si lahko zaviral pred radarji, pa še nekih 5km/h so ti spregledali zaradi nenatančnosti, ta sistem je pa popolnoma točen in deluje na odsekih. To resno pomeni da ne boš mogel nikjer voziti prehitro, kar pa trenutno počne 80% voznikov (vključno z mano) osebnih (15% se jih pa cijazi pri 85km/h po AC in povzročajo karambole, ko s to hitrostjo zapeljejo pred nekoga, ki pelje 150km/h po prehitevalnem (najbolj racionalna hitrost večja od 130).

Če že to uvedejo, naj vsaj omejitve zvišajo na 150 km/h in pa malo tolerance! Bi pa lahko pri gradnji / popravilih avtocest upoštevali nemške standarde, in tudi njihove predpise.

Pa sploh, kot je bilo omenjeno, na AC je še najmanj nesreč in za moje pojme se ne dogajajo zaradi hitrosti same, ampak zaradi kombinacije hitrosti in alkohola (pijan človek pa ne more varno - dobra odzivnost - voziti pri 150km/h). Naj raje v avtomobile kot obvezno opremo dodajo alkoteste. Kdor ne piha, pa ga kamera posname na cesti pa plača 100€ + piha pri policiji.

Prav tako nasprotujem GPS cestninjenju, saj če nam v avtomobile spravijo GPS pa res pav nikjer več ne bomo mogli priti nad omejitev.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ So feb 12, 2011 1:48 pm

To je totalno zgrešeno in kot je že večkrat napisano samo ''dober'' izgovor, za polnejne državne blagajne - pač še bolj jo napolnimo, da bodo drugi lohk več pokrali ...
Sam vozim na avtocesti med 120 in 145 km/h ponavadi na tempomatu ... pa nisem še nikoli povzročil nesreče če sm vozu 140 km/h pa glej ga zlomka tud sveta ni blo konc ...
N vem kaj se tolk obremenjujejo za voznike ki vozijo 150, ker zaradi njih se še nisem znajdu v neprijetni situaciji ... sem pa že večkrat bil na robu srčnega infarkta zaradi razni tovornjakarjev al pa raznih nesposobnih voznikov, ki lpo meni nič tebi nič pri 90 na prehitevalni pas ... več ko 95 pa itak ne vozi ... take je za kaznovat ...

:roll: :roll: :roll:
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So feb 12, 2011 2:06 pm

Fantje to,da bodo pri nas dvignili omejiteu na AC na 150km/h lahko samo sanjate.To je prauljica....
Če se že o temu govori pol morajo orenk razširit AC in naredit še tretji pas+odstauni pas in to so sami stroški.Pa že tako smo finančno čist na podnu.To je nemogoče.Tega si mi nemoremo privoščit.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 12, 2011 2:57 pm

aa626 je napisal/-a:Tole je ZELO slabo! Pri sedanjih sistemih si lahko zaviral pred radarji, pa še nekih 5km/h so ti spregledali zaradi nenatančnosti, ta sistem je pa popolnoma točen in deluje na odsekih.
Ja, res grozno. :lol:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So feb 12, 2011 9:11 pm

@aa626: Sigurno napačen pristop in napačni argumenti pri debati zakaj takega sistemi ni smiselno uvajat. Preberi si raje še 1x post od BBoss-a.

@smuky: Lepo bi bilo nepravilno uporabljene u-je zamenjati z v-ji, ker je malce nadležno brat tvoje poste. ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So feb 12, 2011 9:26 pm

Zlatim časom za divjanje po cestah je videti da gre h koncu. Stroge kazni, ki te ravno ne morejo pustiti hladnega, še več nadzora ... se sprašujem, če se bo posledično začela spreminjati naša mentaliteta glede potrebne konjenice pod havbo. Namreč 130 km/h se lahko pelješ dokaj udobno skoraj z vsakim vozom.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 12, 2011 9:29 pm

lizard je napisal/-a:@smuky: Lepo bi bilo nepravilno uporabljene u-je zamenjati z v-ji, ker je malce nadležno brat tvoje poste. ;)

Ko sem bral poste, in dokler nisem tega prebral, sploh porajtal nisem ta U-V
Kaj nekateri vse ne gledajo zraven, ko berejo poste :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne feb 13, 2011 9:32 am

tomson je napisal/-a:Ne bi imel čisto nič proti temu sistemu, če bi bile naše avtoceste mal boljše pa omejitev vsaj 150.

Če bi bila omejitev 150 bi nekateri vozili še več, in si želeli da se omejitev dvigne na 170 ;)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne feb 13, 2011 10:51 am

Da še jaz povem svoje mnenje o sekcijskem merjenju hitrosti.Meni osebno se mi zdi to,kar uredu zadeva.Nič nimam proti temu.
Sam grem večrat v Italijo in to ni noben bavbav.Pa vozim tam okrog 150km/h brez nobenega problema.

Je pa res,da v Italiji na raznih odcepih,kjer merijo hitrost je opozorilna tabla,ker mora bit.Pri nas bo pa vse to bolj hinausko,da ja plačas kazen.:evil:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne feb 13, 2011 11:25 am

smuky je napisal/-a:
Je pa res,da v Italiji na raznih odcepih,kjer merijo hitrost je opozorilna tabla,ker mora bit.Pri nas bo pa vse to bolj hinausko,da ja plačas kazen.:evil:

Če se meri na ta način mora biti narejena neka infrastruktura. Ali misliš da bodo ponoči prestavljali opremo po Sloveniji?

Kje pa piše da smeš voziti nad omejitvami? Če ne kršiš pravil ne plačaš kazni, če kršiš plačaj, nič hinavskega ni v tem. Table se pa ne rabi, omejitev je 130 ;)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne feb 13, 2011 1:54 pm

Pero je napisal/-a:
smuky je napisal/-a:

Če se meri na ta način mora biti narejena neka infrastruktura. Ali misliš da bodo ponoči prestavljali opremo po Sloveniji?

Kje pa piše da smeš voziti nad omejitvami? Če ne kršiš pravil ne plačaš kazni, če kršiš plačaj, nič hinavskega ni v tem. Table se pa ne rabi, omejitev je 130 ;)

Tudi v Italiji je še zaenkrat na vseh AC omejiteu 130km/h in njihou zakon pravi,da tam,kjer merijo hitrost mora bit obvezno tabla pa naj bo to AC ali pa magistralna cesta.Sploh ni važno.Če merijo hitrost mora bi signalizacija pod vsakim pogojem....
Pa še nekaj v Italiji,ko merijo hitrost policaji morajo bit vidni in ne smejo bit skriti vendar zna bit problem,ker vsi policaji tega ne upoštevajo,kar seveda ni prau in nato se tudi državljani v Italiji sklicujejo,ko naletijo na radar brez,da bi bila bilo kakšna označba,ker označba mora bit in zaradi tega,ko se državljani pritožijo jih večina tožbo tudi dobi.....
In ja v tem primeru sem tudi mnenja,da je naša policija v primerjavi z Italijo glede tega zlo hinavska in zahrbtna.Če mene vprašaš to,da so v Italiji sprejeli člen zakona,ki trdi,da na odcepih,kjer se meri hitrost mora bit obvezna signalizacija najmanj 400m pred radarjam in v primeru,če policaj meri ročno pol pa mora bit policaj obvezno viden pa to je za moje pojme zelo uredu sam kaj,ko pri nas ne bo nikoli tako,kajti velike večje možnosti ima policaj,da te udari po žepu skrit za kakšnim grmovjem.:twisted:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 13, 2011 2:57 pm

Če je znak omejitev, potem po sami logiki ne razumem, zakaj bi moralo biti še posebno opozorilo, da je radar.
Potem znakov omejitev hitrosti sploh ne potrebujemo, saj se jih ne bo noben držal, če ne bo hkrati opozorilo, da je radar.
Je pri nas zakonsko urejeno, da mora biti stacionarec označen?

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne feb 13, 2011 3:43 pm

eljuero je napisal/-a:Če je znak omejitev, potem po sami logiki ne razumem, zakaj bi moralo biti še posebno opozorilo, da je radar.
Potem znakov omejitev hitrosti sploh ne potrebujemo, saj se jih ne bo noben držal, če ne bo hkrati opozorilo, da je radar.

Ma jaz mislim,da so to v Italiji naredili namerno pač,da poleg znakov omejitev mora bit tudi še posebno opozorilo,če se na tistih odcepih meri hitrost.Zakaj so to naredili?
Ja po mojem zato,da umirijo promet,ker npr,če govorim zase jaz vem,da je na AC omejiteu 130km/h vendar jaz vseeno vozim 140km/h al morda še več ampak,če pa jaz vidim tablo,da na tistem odcepu merijo hitrost pol bom pa jaz vozu po omejitvah.........
Recimo,da te v takšnem primeru prisilijo,da voziš po omejitvah,ker sam veš,da na tistem odcepu merijo hitrost,tako da niti ni tako slaba ta njihova poteza!

eljuero je napisal/-a:Je pri nas zakonsko urejeno, da mora biti stacionarec označen?

Mislim,da ne in tudi nikoli ne bo.Če se pa motim pa naj me kdo popravi!
Zadnjič spremenil smuky, dne Po feb 14, 2011 1:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 13, 2011 4:40 pm

OFF
lancia hf je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:@smuky: Lepo bi bilo nepravilno uporabljene u-je zamenjati z v-ji, ker je malce nadležno brat tvoje poste. ;)

Ko sem bral poste, in dokler nisem tega prebral, sploh porajtal nisem ta U-V
Kaj nekateri vse ne gledajo zraven, ko berejo poste :mrgreen:

Ne gre samo za "porajtat" ali da je nadležno, gre tudi za to, da naš forum ne izpade kot zbirka polpismenih (kdaj celo nepismenih) Slovencev. Morda pa ni vsakemu vseeno - kot je tebi, ki itak slo jezika očitno ne obvladaš (enako kot xalfist - npr nebi, nevem, negre, nesmejo itd se "ne" piše vedno ločeno ("ne bi" ...) :!: itd itd), zato tudi ne opažaš (pre)pogostih napak. Ali po tvoje - česa vse nekateri sploh nikoli ne opazijo, ko berejo poste.

Res hočemo, da nas imajo za polpismene?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ON

Ob taki množici kamionov itak ne bomo mogli povprečja dvignit nad 130. Edino nevarno bo ob vikendih, ko bo manj prometa in ne bo kamionov. Seveda pa bo takrat zaradi manjše gostote prometa tudi splošna nevarnost na AC bistveno manjša in kot običajno (seveda čisto naključje :roll: :x ) bodo takrat, ko je bolj varno, največ pokasirali. Vsekakor sem mislil, da bodo vsaj glede tega kaj spremenili, a se zdi, da verjamejo v statistiko in nadaljujejo z napačnim pristopom, dokler ne bo vse zabasano, po AC pa bo zaradi kaosa (zaradi neupoštevanja (drugih) pravil, ki so pomembnejša za varnost, a pri policiji ne štejejo) vožnja nevzdržna (o tem problemu pretočnosti tudi ne razmišljajo!).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 13, 2011 4:56 pm

Za koliko prometnih nesreč na slovenski AC je dejansko vzrok prevelika hitrost? Res, da so posledice zaradi hitrosti toliko večje, ampak bi se najprej lahko ukvarjali z vzroki. Kaj ti pomeni omejitev hitrosti, če je en kup ljudi, ki po celi AC nenadzorovano "plavajo", če se le da, s telefonom v roki. O pravilni menjavi oz. tudi uporabi prometnih pasov jih tudi veliko nima pojma. Naše profesionalne gospe Vide bi lahko tudi za sankcioniranje takšnih jadralcev uporabljali!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne feb 13, 2011 5:19 pm

Po mnenju nekaterih bi morali policaji mahati z tablami Radar 300m, drugi: radar 200m, tretji radar 100m...

Pa tudi res smo neumna država, ne moremo se mi primerjati z nerazvitimi in neumnimi Švedi z njihovo prometno nekulturo, z njihovimi slabimi kripami, ki so večinoma Volvoti in Saabi ali ostali večinoma novi in dobro vzdrževanimi avti. Tam imajo bebci samo 110 omejitev... verjetno jim avti sploh ne gredo več, zato tudi ne vozijo hitreje.

Pa tudi cela Evropa je glupa, razen Poljske z 140 in Nemčije ki na parih mestih nima omejitev, imajo vsi evropski bebci in njihovi neumni varnostni strokovnjaki omejitev 130-110 na avtocestah.

http://www.amzs.si/?podrocje=267

Sem siguren da strokovnjaki na tem forumu vedo, koliko je boljša (večja) hitrost obvezna na AC.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov