Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: petrol točke?

Napisal/-a tristan01 Če feb 24, 2011 11:24 am

ban je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Dejstvo je, da petrol hoče predvsem "prodat" čim več plačilnih kartic. Pa tak malo razmišljam, v čem je sploh smisel še ene plastične plačilne kartice v denarnici? Jaz imam običajno Maestro kartico, s katero lahko fizično kupujem povsod po Sloveniji (ja, tudi na petrolu!), ter Mastercard za internetne nakupe in nakupe v tujini.
Vidi kdo kakšno prednost petrol plačilne kartice, katere letna članarina je 8€ + stroški mesečnega vodenja, plačuješ pa lahko samo na petrolu?
Točke pa sem koristil pri pranju vozila in zavarovanju.

Sej to kar ma petrol ni plačična kartica, to je kartica tako kot jo ima tuš ali sedaj špar, na katero samo zbiraš točke (1€=1 točka) in potem lahko malo cenjše kupiš kakšen izdelek iz njihovega kataloga.
Off: V tujini, mislim da samo v EU, lahko z maestro kartico plačuješ tudi v navadnih trgovinah, brez kakršne koli provizije, tako kot tukaj doma pri nas. Ne rabiš nujno mastrcarda ipd. kartic

Če še ni, bo pa slej kot prej postala, prav tako kot ima Mercator svojo pika kartico (ena je za zbiranje pik, lahko pa ej tudi plačilna). Vzrok? Povsem preprost. Trgovci, ki imajo velik promet (trgovske verige...) plačujejo ogromne vsote provizij ponudnikom elektronskega plačilnega prometa (master, maestro, BA, Amex...). Provizije znašajo do 5% vrednosti prodaje. Ko sešteješ vse skupaj na letni ravni boli glava. Verjamem, da Petrol plačuje manjše provizije, sicer bi lahko gorivo plačevali le z gotovino, vseeno pa je ti stroški pojejo lep kos marže. Logični korak je uvedba svoje plačilne kartice, ki je istočasno kartica zvestobe. Zmanjšajo se stroški brezgotovinskega poslovanja, saj so realni stroški precej manjši od provizij obstoječim ponudnikom, začetno investicijo v sistem razporediš na več let. Da je začetna investicija manjša, del tega stroška preneseš na dobavitelje (posebni akcijski nabavni pogoji) za produkte v paketu zvestobe.
K temu dodaš še dobro poznavanje kupcev, ki ga tak sistem omogoča. Saj veš da Janez v petek zvečer na poti k Micki kupi še buteljo poceni vina in paket kondomov, medtem ko Jožica vsak ponedeljek ob 5h popoldan poleg goriva kupi še čokolado, saj jo je naporen ponedeljek povsem izčrpal...

Mercator, je zadevo že pripeljal do te točke, samo vprašanje časa kdaj bodo zadevo podobno oblikovali še v Petrolu, Sparu.... Morda še kje drugje. Glede Petrola sem sicer skeptičen, saj glede na njihov prodajni asortiman ponujajo ogromno število točk, ki jih je skoraj nemogoče izkoristiti. Nekako si ne predstavljam, da bi na bencinskem servisu za vnovčene točke kupoval ceneje pralne stroje, oblačila, športno opremo in podobno (sodeč po dosedanjem katalogu). Ostalih drobnarij, ki jih ponujajo (žarnice, motorno olje, vitreksi, čokolade, sendviči...) pa enostavno ne potrebujem toliko kot jih je možno kupiti na točke. Če k temu dodamo še nekaj % višje cene kot v supermarketu, pa niti ne vidim nobene koristi od takega popusta. Za tiste 3x letno ko pod nujno rabim six pack ali kako drugo malenkost ostale trgovine pa ne delajo več, pa mi je vseeno za EUR ali DVA kolikor je dražje na bencinskem servisu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če feb 24, 2011 11:31 am

ban je napisal/-a:Jaz sem imel v mislih petrol klub kartico, taka zlato rumena je. Plačilna je verjetno še vedno magna?

Ne, magno dejansko ukinjajo s to novo rumeno plačilno kartico. Plačilna kartica dejansko zgleda skoraj enako kot ta brezplačna, le da ima dodatno gor še ime in priimek lastnika kasrtice.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Če feb 24, 2011 12:29 pm

takole izgleda kartica za zbiranje točk Slika

Taka pa je plačilna Slika

ah82
Nov uporabnik

Napisal/-a ah82 Če feb 24, 2011 6:42 pm

@tristan01 izdelki v katalogu so precej cenejši kot pa te iste iste izdelke dobiš. Recimo najceneješa Roomba stane 399,9 evrov (http://eshop.irobot.si/) v Petroli akciji pa celo nekoliko boljšo dobiš za 299,9 evrov. In ta popust dobiš praktično brezplačno, ker itaq točiš gorivo na Petrolu. Če pa točk ne koristiš nisi nič izgubil, ampak "od viška glava ne boli" :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 24, 2011 8:34 pm

Klobasa je napisal/-a:takole izgleda kartica za zbiranje točk http://www.shrani.si/f/s/78/43disyQS/1/ ... estoba.png
Taka pa je plačilna http://www.shrani.si/f/p/q2/4hVdVli0/vi ... acilna.png

In cemu je bilo to potrebno zopet poudarjati? Mar ne zna nihce odpreti prvega linka na prejsnji strani (katalog stran 4/5) in prebrati navodila :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če feb 24, 2011 9:47 pm

ah82 je napisal/-a:@tristan01 izdelki v katalogu so precej cenejši kot pa te iste iste izdelke dobiš. Recimo najceneješa Roomba stane 399,9 evrov (http://eshop.irobot.si/) v Petroli akciji pa celo nekoliko boljšo dobiš za 299,9 evrov. In ta popust dobiš praktično brezplačno, ker itaq točiš gorivo na Petrolu. Če pa točk ne koristiš nisi nič izgubil, ampak "od viška glava ne boli" :)

Seveda se strinjam s tabo. Poznam pa tudi malo ozadja teh akcij. Velik del popusta ki ga dobiš na Petrolu je odstopil dobavitelj od svoje marže. Zato moje trditve o sistemu še vedno držijo. Tisto o višjih cenah pa velja predvsem za prehranske izdelke (razne čokolade, pijačo ipd...). Glede smiselnosti takega sitema točkovanja pa si si na koncu odgovoril kar sam. Koliko motornih metel (romba ni nič drugega kot malo bolj fancy motorna metla), ki tudi v Petrolovi akciji stanejo več kot je Vegradov delavec prejel za plačo potrebuješ?

Odgovor je dosti preprost večina niti ene. Če zadevo razširiva še na ostale artikle: Koliko pralnih strojev si kupil v zadnjem letu, ali pa parov smuči.... Verjetno zelo malo.... Torej. Za vsak liter goriva ki ga kupim dobim točko, na račn tega toliko ugodnosti kot jih ne morem izkoristiti v nekaj letih... Prav tako kupovati opremo brez nasveta prodajalca... Koliko izmed forumašev pozna npr. smuči dovolj dobro da se lahko na podlagi slike v katalogu odloči katere so primerne njegovem smučarskem znanju? Da teme ne nadaljujem v smeri bele tehnike....

Skratka sistem se mi zdi precej nepremišljen in zasnovan precej na hitro. Občutek imam da je vse skupaj odgovor na razmere ki vladajo v samem podjetju: - država kot največji lastnik ne ve kaj bi s podjetjem, vodstvo je nastavljeno po političnih namesto strokovnih kriterijih, kot posledica zmede ki vlada pa na trg prihajajo nepremišljeni in nedovršeni projekti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če feb 24, 2011 10:01 pm

Petrol je začel projekt kartic zvestobe že davno pred mercatorjem, ampak so ta projekt zaradi takih in drugačnih razlogov zamrznili do pred kratkim, pa še zdaj so ga nekako polovičarsko izpeljali, tako kot veliko projektov pri njih, preveč furijasto na trenutke delujejo pri njih. Bistvo te kartice je pa kot samo ime pove ZVESTOBA, torej da stranke zadržijo na svojih BS oziroma preusmerijo od kunkurence k sebi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če feb 24, 2011 10:13 pm

tristan01 je napisal/-a:Skratka sistem se mi zdi precej nepremišljen in zasnovan precej na hitro. Občutek imam da je vse skupaj odgovor na razmere ki vladajo v samem podjetju: - država kot največji lastnik ne ve kaj bi s podjetjem, vodstvo je nastavljeno po političnih namesto strokovnih kriterijih, kot posledica zmede ki vlada pa na trg prihajajo nepremišljeni in nedovršeni projekti.

LP Tristan01

Jaz pa bi prej rekel, da je zadeva zelo premišljena. Petrol pa je z vsemi projekti samo tipal potrošnike. Daj se spomnit na te točke oz nalepke, ki se zbirajo ob tankanju. Pri nas v službi je folk norel za tem pa čeprav se kombiji tankajo zelo pogosto je vsak sodelavec nabavil po par nahrbtnikov. Na poti na gradbišče sem se moral ustavljat na Petrolih, da so spraševali ali je že kaj torb na zalogi :roll: Da ne omenjam grebatorstva, ko je bil kdo na dopustu. Daj mi nalepke na stran. Pride iz dopusta: "koliko nalepk si mi zbral"

In na vprašanje kaj mu bo torba oz več teh, če je zadnjič že kupil eno. Ja pa veš za mamo, pa taščo pa za sebe pa za kolega sem vzel..

To je pač klasičen pristop do ljudi kjer jim ponudiš stvari, ki jih ne potrebujejo. Sam sem nasedel tej OMWjevi akciji in nabavil torbo za živila za v avto. Pa je dejansko sploh ne potrebujem ampak okej, zakaj nebi izkoristil teh točk če so mi že bile podarjene. Včasih je folk varčeval za določene zadeve medtem, ko danes je cilj teh nalepk dobro uveljavljen in vsak štarta v tekmo, da jih čimprej zbere in kupi to kar je zapisano v ugodnostih.

Še bolj podle pa so igre Spara s temi otroškimi forami, zdaj nalepke, prej magnetki. Pa dopovej otroku, da moreš toliko zapravit, da dobiš nalepko oz magnet.

To se dogaja v vsaki trgovini in povsod. Zbiraj točke in potem zapravi.

Drugače se pa tristan z tvojim zgornjim delo zelo strinjam.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe feb 25, 2011 9:32 am

Doche,

Sistem zvestobe kot tak, je zelo dobro premišljen in tudi ni nič novega, saj imajo take sisteme vsi večji trgovci (Spar, Tuš, Mercator...).
Govoril sem o sami izvedbi pri Petrolu. sistem točkovanja: za vsak potrošen EUR dobiš točko. Če vzameva za referenčni primer povprečnega voznika, vsaj enkrat na mesec natoči poln rezervoar (marsikdo celo 2 ali 3). Torej si mesečno prisluži od 50 do 200 točk (odvisno od vozila ki ga vozi in pogostosti tankanja). Na letni ravni to prinese vsaj 600 točk. Glede na prvi katalog lahko s toliko točkami z lahkoto nabaviš v prejšnjih postih omenjano Rombo, poleg nje pa še pralni stroj. Torej skupaj za vsaj tisočaka blaga. Na vsake koliko let kupuješ pralni stroj ali sesalec? Po mojih izkušnjah na približno desetletje.

Ob tem pa se porodi še vprašanje: ali boš kupil tako drag aparat/pripomoček le zaradi cene? Sam želim pri nakupu imeti tudi vsaj solidno svetovanje. Osnove o določenem izdelku so sicer dostopne na spletu... Poznavanje posamičnega izdelka pa je že malce težje, še posebej kadar kupuješ nekaj kar ti ni blizu. Takrat je odločilnega pomena prodajalec in njegov nastop. Pri tem močno dvomim, da so zaposleni na bencinskih servisih primerno usposobljeni za tako prodajo.

Kar se tiče tistih točk za torbe, žoge in ne vem kaj vse so še tako prodajali... Kako naj se danes kupec počuti? V teh akcijah si moral zbrazti 15 ali 20 točk za nakup torbe/žoge v vrednosti nekaj EUR. Nalepka je pripadala za vsakih 10 kupljenih EUR. Torej nakup za 200 EUR, da dobiš žogo za 3 EUR ali torbo za 10 EUR. Katera bi drugače stala v redni prodaji 2x toliko kot v akciji. Torej prihranek 20 EUR.

Danes me za isto zvestobo nakupa nagradijo z vsaj 100 EUR prihranka. Zadeva deluje brez repa in glave...

Vsekakor se mi zdi najbolj dovršen še vedno Mercatorjev sistem. Vsak nakup prinaša dodatne točke, ki prinašajo določeno vrednost nagrade, ki jo lahko kot kupec porabim po lastni presoji. Ali za to nagrado kupim kruh in mleko (ki se ga vedno potrebuje) ali pa si kupim kak drug izdelek po lastni izbiri in njihove ponudbe (oblačila, tehnika, pohištvo, športna oprema....). Dodatna prednost Mercatorjevega sistema je tudi v tem, da na trgu ne ruši cen izdelkov na trgu. Petrolovo sporočilo v primeru teh izdelkov je: Redne cene so previsoke in trgovci vas odirajo z nenormalno visokimi maržami. Pri prodaji 200 ali 300l goriva s katerimi si prislužim ugodnost ne morejo niti teoretično pokriti popusta ki sem ga deležen (po vladni uredbi je marža trgovca cca 8 centov/liter, torej brez upoštevanja stroškov zaslužijo dobrih 20 EUR).

Lp Tristan01

ah82
Nov uporabnik

Napisal/-a ah82 Pe feb 25, 2011 10:04 am

@Tristan01: strinjam se da ljudje pogosto kupujejo stvari, ki jih ne potrebujejo, vendar živimo v sistemu, kjer vsak prevzema odgovornost za svoja dejanja. Tukaj se moram strinjati z @Doche, da je Petrolov sistem dobro zamišljen. Zakaj? Pred tem sem bil za svojo zvestobo kateremukoli naftnemu trgovcu nagrajen zgolj z artikli tipa žoga, majica, brisača...sedaj pa praktično brezplačno dobim še popust za izdelke višjega cenovnega razreda. Kar se mene tiče lahko vsi, ki mi v življenju karkoli prodajo dajo kakšno možnost popusta - tudi če (karikeram) mizar, ki mi naredi mizo da zraven popust še za frizerja :) Če bom potreboval bom izkoristil, sicer vržem stran.
In moje konkretne izkušnje? Kljub temu, da imam na kartici 500+ pik, sem si kupil le nekaj smučarski kart in popust za zavarovanje avtomobila. Se pa prihodnji mesec selim, tako da že nestrpno čakam prihodnji katalog in morebitne popuste za Roombe (btw super izdelek), pralne stroje itd. Skratka kupim kar potrebujem.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 25, 2011 10:05 am

@tristam: S tvojim postom se delno strinjam. Res je, da ne kupuješ vsak dan pralni stroj pa sesalec. Ampak se pa verjetno najde določen promil kupcev, ki ravno sedaj kupujejo pralni stroj, in takega kot si oni želijo imajo v neki XX trgovini za 600€, na petrolu kamor hodijo redno tankat, pa taisti stane z uporabo točk zvestobe samo 550€ (cene so izmišljene). Jaz vem da bi ga šel na petorl iskat, kljub temu da prodajalec tam nima pojma o pralnih strojih. Vsaj jaz, ko kupuje take in podbne stvari grem prvo v par trgovin kjer se pozanimam o določenem izdelku. V specializiranih trgovinah pa praviloma trgovci vsaj nekaj vedo o izdelkih ki jih prodajajo in tam dobiš vse potrebne informacije.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe feb 25, 2011 10:38 am

Ja ampak vidva bi danes kupila pralni stroj. Kaj pa drugo leto? Bosta že zaradi lepega nameravala porabit vse točke in tukaj je potem nepremišljeno potrošništvo. Tu naprej se strinjam potem s tristanom, da ponujajo izdelke, ki jih večina ne potrebuje. Kaj pa ko so se odpirali Hofer diskonti. Čakali so v vrstah za pralne stroje itd. Če je ob vsaki otvoritvi ena masa ljudi potrebovala nujno nov pralni stroj pa tud nevem. Vse se je prodalo. Tu se gre samo za priložnost, ki je ni oz je. Vsak misli, da s tem ko so točke bo res pridobil in kupil ceneje. Kaj če nebi bilo točk, bi premišljeval o nakupu nove bele tehnike?
In zakaj potem vsakič ko Hofer tedensko ponudi razno tehniko, stroje, multimedijo večino tega razproda. Zato ker se nekaterim zdi ceneje čeprav ni. Treba je znat poiskat cenejši izdelek že brez teh akcij.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 25, 2011 11:00 am

jst kupim stvar ko jo rabim, ne pa zato ker je poceni. Kaj če mi doma pralni stroj za 100€ ki ga ne potrebujem? Lahko bi ga kvečjemu naprej prodal za 200 pa tako nekaj zaslužil. Mogoče so pa to tisti v hoferju to počel :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe feb 25, 2011 12:46 pm

@ah82,

Ravno v prvem stavku se malce skregaš sam s sabo. Kako je sistem premišljen, če večini ponuja stvari ki jih ne zanimajo.... Za tistih nekaj pik, ki jih rabim za poceni smučarsko karto, mi ni treba biti pretirano zvest, saj za to zadostujeta dve tankanji na leto. Prihranek pri zavarovanju se morda res pozna malce bolj, vseeno pa zopet 2 ali 3 tankanja na leto. Torej za vse skupaj zvestoba mesec dni in potem doooolgo nič. Prav tako si moje stališče potrdil z zadnjim stavkom:
Kupujem kar potrebujem. To je osnovno vodilo ki bi ga moral poznati vsak tržnik in skladno s temi potrebami oblikovati program zvestobe.

Kar se tiče selitve ti lahko samo čestitam. Te pa opozarjam, da bodi precej previden pri nakupu poceni gospodinjskih aparatov (sem zadeve nekaj let prodajal). Vsi aparati niso enaki, čeprav enako zgledajo. Proizvajalci zaradi zmanjševanja stroškov in estetskih vzrokov naredijo linijo aparatov, ki vsi izgledajo enako, precej pa se razlikujejo v notranjosti. Pogosto so razni akcijski modeli rahlo osiromašeni in oskubljeni produkti v redni prodaji. Pogosto zaradi pocenitve izdelave kovinske dele nadomestijo plastični (npr kljuka vrat pralnega stroja), ali so stroji med delovanjem glasnejši (primer: moj pralni stroj se komaj sliši iz kopalnice v spalnico, pa je vmes le stena in omara). Ko zvečer pere sosedov nekaj 10 EUR cenejši primerek ga slišimo dve nadstropji...). Prav tako bodi pozoren pri nakupu na pooblaščene serviserje. Se je dogajalo ravno z Lidlovimi ali Hoferjevimi stroji. Če je aparat crknil v roku 3 meecev od nakupa so ga brezplačno zamenjali za novega (kar je res lepa gesta prodajalca). Manj lepa je bila resnica po preteku 3 mesecev. Serviser za celotno Slovenijo le eden, nadomestni deli pa pri proizvajalcu na Kitajskem in rok dobave cca 3 mesece. V takem primeru, ki jih ni bilo malo je bil nakup res pameten.

Kar se Rombe tiče, pa kot sem že napisal, je le malo bolj fancy metla. Dobra je za vsakodnevno pobiranje drobtin in površinskega praha. Če se malo poglobiš v njeno delovanje ti bo tudi jasno kje tiči vzrok. Klasičen sesalnik ima vgrajen močan ventilator, ki posrka ogromne količine zraka, ker zrak teče skozi relativno majno odprtino, je moč vsesavanja dovolj velika, da zračni tok odnese tudi večje kose nesnage, ali tiste ki so v skriti globje v tepihu. Medtem ko ima Romba le vrtečo krtačo, ki s ščetkanjem pospravlja umazanijo v skriti predal. Dobra stran trenutno aktualnega modela je, da je proizvajalec odpravil napake prvih serij, ki so rade "spregledale" stopnice in niso znale najti nazaj na polnilnik (čeprav so prospekti to obljubljali). Kakorkoli že je zanimiv aparat, ki je zmožen vsakodnevno pobiranje prahu in drobtin, kar pride močno prav če imaš kakšno domačo žival ali otroke, vseeno pa se ne boš izognil nakupu klasičnega sesalnika in vsaj 1x tedenskemu temeljitemu sesanju in brisanju prahu.

Lp Tristan01

ah82
Nov uporabnik

Napisal/-a ah82 Pe feb 25, 2011 2:19 pm

@Tristan01: Se strinjam, da če grem enkrat na mesec na Petrol naberem dovolj točk za nakupe, ki jih koristim preko Petrol kluba. Vendar pa če grem enkrat ne vidim težave, da ne bi šel dvakrat, trikrat...oziroma vsakič - prevsem zato, ker točim vedno na isti črpalki. Sicert tu posegava že v sfero človeške psihologije, vnedar tudi zrava kmečka pamet pravi, da če smo s storitvijo zadovoljni se bomo vrnili. Če dobimo še točke pa sploh super...škoditi ne more.
Petrolov sistem res ni revolucionaren se mi pa osebno zdi vsekakor koristen in dober - točiti gorivo vsekakor moram, vendar prej sem za nagrado dobival majice, žoge itd. sedaj pa lahko morda kupim še kaj uporabnika.

Hvala za čestitke in nasvet. Pred nakupom dražjih izdelkov se vsekakor pozanimam o vseh tehničnih vidikih, vendar imam v zadnjih letih izkušnje, da gre vse bolj za lotarijo. Vozim Audija in imam skozi neke težave, prej sem imel Hyundaja pa niti ene težave...HP-jev laptop ima izredno slabo baterijo, z Acerjem sem zadovoljen...skratka tudi pojem blagovne znamke ne pomeni več zanesljive kvalitete.

Kar se Roombe tiče se strinjam z napisanim, vendar poznam nekaj ljudi, ki jo uporabljajo že več mesecev zelo zadovoljni. Hja ko si bova s partnerko delila domača opravila bom vzel sesanje - kljub pomankljivostim mislim da bo Roomba odlično nadomestila moje "ročne spretnosti" :))

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe feb 25, 2011 10:34 pm

@ah82

Težava je samo v tem, da je zadeva narejena tako da ne dosega pravega učinka. Za tisto kar je zame uporabnega pri tej akciji sem zvest mesec dni. Nato sem mesec dni zvest OMV in nakupim set žog ali torb ali karkoli že bo v naslednji akciji, nato pa sem do konca leta zvest Tuš oil, saj tako ali tako moram nekje kupiti kruh in mleko. Če zato nekajkrat tankam opazno ceneje kot drugje. sem še toliko bolj zainteresiran. Na kratko Kot kupec sem in bom zvest toliko časa dokler kupujem najugodneje ali pa v primeru goriva, dobim za svoj denar še kaj poleg. Če je ta korist zame nepomembna, ne bom več zvest določeni znamki/trgovcu. Čisto preprosto. In v tem primeru Petrolu verjetno ni v interesu da sem mu zvest le mesec ali celo manj na leto.... Zato že ves čas trdim da njihov program je pravilno usmerjen, le premalo premišljen in dovršen. Saj dosegajo učinek le na kratek rok namesto na dolgi rok. Če bi za tisti pralni stroj moral tankati pol leta, bi zadeva precej bolj privezala kupce na njihove bencinske servise. Prihranek 100 ali 150 EUR pa bi bil še vedno privlačen.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So feb 26, 2011 11:27 am

Sicer imam to kartico in če je slučajno Petrolova pumpa najbližja grem tam tankat. Drugače je jim izogibam. Da bi pa namensko zbiral pike pa mi ni. Tudi v tistem katalogu me ni nobena stvar in cena prepričala. To je marketinška fora, večinoma je tak enaka cena artiklov, mogoče se najde kateri, ki je cenejši pa še pri tistem piše, da je zaloga omejena. In če dajo 20 sesalcev po celi Sloveniji v prodajo je to misija nemogoče. Ni čudno da se potem ljudje bunijo, ker se jih ne da dobiti, oni jih pa veselo oglašujejo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po feb 28, 2011 12:24 am

Za večino artiklov v tej "akciji" najdeš nižjo ceno na slovenskem spletu.. brez da bi kake pike nabiral. Ne vem za nov katalog, ampak tako je veljalo za prejšnjega. Razen za Roombo sem tudi jaz opazil, da je edina stvar, ki je cenejša..

Mene osebno ne ganejo te pike, če ne dobim ničesar direktno nazaj (npr. 1 tankanje na 10 itd.), ali pa česa zastonj. Če morm kej doplačevat nej grejo v k* (obstaja 1% možnost, da takrat točno tisto rabim, kar pa se do sedaj še v nobeni taki akciji ni zgodilo)

lp
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 08, 2011 2:07 pm

Evo, nov katalog je zunaj. In če me spomin ne vara je bilo v prejšenm katalogu za pranje vozila potrebnih 20 točk, sedaj jih je že 50 :lol:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To mar 08, 2011 2:16 pm

zbiram točke, lepim nalepke.. če kaj rabim v času veljavnosti točk/nalepk kupim, v nasprotnem primeru jih zanemarim. Lani sem vrgel vstran ene 5 lističev polepljenih z nalepkami..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov