Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

re

Napisal/-a matevz Pe dec 05, 2003 9:32 am

Si me spomnu na olje: klegica ima letos že tretji Audi A4 Tdi samo zaradi olja v menjalniku.Brez olja so ji prodal avto, ne morš verjet.Ga je zamenjala, isto, zdej ma pa bencinarja ji pa ful olja kur mašina, tko da ne vem kam pelje ta avtomobilska industrija.Je ni firme ki bi naredila dober avto.Vsak ima nekaj,razen Zastava mogoče(haha)

MaKo je napisal/-a:...pa kako mu pusca olje...JAJAJAj...in prodajalci bodo po moje kmalu tanko piskali :!:

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe dec 05, 2003 10:04 am

Pri meni na mojem cliotu ravno tako treslo od 130 naprej vendar samo original letne ki sem se jih znebil bile so pa bile Continental gume in so poden,slabe,zanic.Recimo zimske Goodyear ultra grip 6 ze tretjo zimsko sezono gor brez problemov nobenih tresljajev.Drugace je pa res prevec problemov z novimi avti pa se servise imamo cist v podnu.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Pe dec 05, 2003 11:11 am

vinci je napisal/-a:Pri meni na mojem cliotu ravno tako treslo od 130 naprej vendar samo original letne ki sem se jih znebil bile so pa bile Continental gume in so poden,slabe,zanic.Recimo zimske Goodyear ultra grip 6 ze tretjo zimsko sezono gor brez problemov nobenih tresljajev.Drugace je pa res prevec problemov z novimi avti pa se servise imamo cist v podnu.

OK, samo se pa ne strinjam, da so Continental-ke slabe! Nasprotno :!:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 05, 2003 11:26 am

kontinental gume so za težke avtomobile in ne za te lahko evtočke, k se vsaka guba na gumi že pozna - na 2 toni težkem sabu se jajčasta guma do 180km/h sploh ne pozna, pol pa začne volan trest. Po 300km prevoženih je pa taka guma že lepo okrogla, ker jo pobere tok - to je sprobano v živo - kolega je imel probleme na meganu - imel je gume 205/55/15 - avto je treslo k pr norcih na 100km/h, pa smo jih dal na mojga saaba in se peljal v graz pa iz graza v celovec in nazaj v nm 700km smo naredil in ko je dal spet te gume na megana, ni treslo nič več - bile so pa kontinentalke stare 4 leta.

LP
Nebivedu
Old subarus never die, they just get faster!

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe dec 05, 2003 11:26 am

Jaz drugace nisem nikoli imel Continentalovih gum gor razen na tem avtu in moja izkusnja je slaba to pa ne pomeni da je Continental slaba firma samo mene ni prepricala in tesko verjetno da bi jo kupil.Nisem pa edini ki je imel z Continentalkami na cliotih slabe izkusnje.

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Pe dec 05, 2003 3:05 pm

Prosim ne tko cež contije govor!! Zato ker so avti stali na parkiriščih preden so jih prodali in seveda na pol napoljenih gumah, še ne pomeni, da so gume slabe! Guma si zapomni če je bila napolnjena na pol in tako visela pol leta ali če je prakirana na robu pločnika (pol go pol dol) ! Sicer za letne Continentalke ne bom govoru, ker za letne preferiram Yokohama ali Bridgestone ampak, zimske Continentalke so pa zakon. Mel sem jih na Clio-tu 16V letnik 93 in se je po mokrem in po snegu pelalo ko po tračnicah (napram ostali GoodYear-rom, Nokian-nom, ipd.). Samo če na gumi visi tona dvesto in je guma na pol polna, se bo deformirala, ker rob ne zdrzi toliko pritiska!! Mel smo ze problem pr yugotu (yokohama gume) ker je pol leta bil na pol polnih gumah, so mogle kr v kanto!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe dec 05, 2003 3:21 pm

Kar se usega tega tiče bom pa samo nekej reku. Kljub temu, da vemo, da ponavadi avtohiše nategujejo, je bla to zdej enostranska zgodba... Cilj novinarja je narediti udarno zgodbo in s tem potunkati eno firmo. Iz zanesljivih virov sem izvedel, da je novinar naredil prispevek z besedami: Renault smo že dvakrat namočili, zdej ste pa še vi na vrsti.

Za prepir sta zmerej dva kriva in če slišimo zgodbo enega, ne moremo vedeti, kaj je dejansko res. Vse z rezervo jemlte...
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe dec 05, 2003 3:46 pm

Pugi je napisal/-a:Kar se usega tega tiče bom pa samo nekej reku. Kljub temu, da vemo, da ponavadi avtohiše nategujejo, je bla to zdej enostranska zgodba... Cilj novinarja je narediti udarno zgodbo in s tem potunkati eno firmo. Iz zanesljivih virov sem izvedel, da je novinar naredil prispevek z besedami: Renault smo že dvakrat namočili, zdej ste pa še vi na vrsti.

Za prepir sta zmerej dva kriva in če slišimo zgodbo enega, ne moremo vedeti, kaj je dejansko res. Vse z rezervo jemlte...

samo poglej objektivne dokaze puščanje olja, barva, itd itd
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe dec 05, 2003 4:02 pm

Pugi je napisal/-a:Kar se usega tega tiče bom pa samo nekej reku. Kljub temu, da vemo, da ponavadi avtohiše nategujejo, je bla to zdej enostranska zgodba... Cilj novinarja je narediti udarno zgodbo in s tem potunkati eno firmo. Iz zanesljivih virov sem izvedel, da je novinar naredil prispevek z besedami: Renault smo že dvakrat namočili, zdej ste pa še vi na vrsti.

To si pa dobro povedal. Itaq novinarji (ne vsi) ampak te pri Tedniku, pa oddaji na POP-TV (pozabu ime) hočejo narest superduper udarno zgodba, da je vse drugo, kar bi bilo potrebno, da bi bila zgodba 100% pravilna postavljeno v oddzadje.
Najboljša oddaja z problemi, pa je Nedeljsko oko z Marjanom Jermanom. Tam se soočita obe strani in si povesta kaj si mata za povedat.

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Pe dec 05, 2003 4:58 pm

Res da nisi nepristranski, ampak da si pa pozabil, da so imeli besedo tudi pri avtohiši Vič je pa zelo pristransko :)

Kar so jih popljuval so jih premalo (so edini Peugeotov servis s katerim sem imel slabo izkušnjo)

LP,
Klemen

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe dec 05, 2003 6:50 pm

Spomlad smo kupil Transporter Synchrota. Ne dela cantralno za prtlažnik, Syncho ne dela nazaj in ko je fotr to povedu veste kaj so rekl. Da vejo da bi mogu delat pa ne dela amapk da ni blo velik pritožb zato samo tistm zrihtajo ko pridejo nazaj z pritožbo drgač da pa ne kličejo vseh nazaj. In res sem se pogovarjal z več lastniki synchrotov in skor nobenem ne dela nazaj. Tut letniki 2002 in 2001.

Ja pol lahko da popust za avto če ga prej oskub za nevem kuk al pa že oskublenga dobi.

Aja kuplen je bil pa v Avto slaku Trebnje.

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Pe dec 05, 2003 10:18 pm

Jaz sem mel tudi problem, da mi je avto nad 120 km/h začel tresti ko sem dal nove felne gor: 16col z gumami 205/55/R16. Pa sem se dolgo časa spraševal kaj za vraga je to.

Pa sem pol šel na centriranje pa je problem nenavadno izginil. To se pravi, da so bile felne že na začetju narobe scentrirane.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So dec 06, 2003 12:13 am

matcho je napisal/-a:Jaz sem mel tudi problem, da mi je avto nad 120 km/h začel tresti ko sem dal nove felne gor: 16col z gumami 205/55/R16. Pa sem se dolgo časa spraševal kaj za vraga je to.

Pa sem pol šel na centriranje pa je problem nenavadno izginil. To se pravi, da so bile felne že na začetju narobe scentrirane.

Pri tako širokih gumah glede na težo avta in natančnemu volanu se hitro pozna odstopajne. Pa loh so gume zaležane...
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So dec 06, 2003 12:16 am

klemen je napisal/-a:

Res da nisi nepristranski, ampak da si pa pozabil, da so imeli besedo tudi pri avtohiši Vič je pa zelo pristransko :)

Kar so jih popljuval so jih premalo (so edini Peugeotov servis s katerim sem imel slabo izkušnjo)

LP,
Klemen

Js pri njih še nism biu, sm pa se nategnu na Levu... Ornk! :x

Besede niso mel pri Viču, ampak pri Peugeot Sloveniji, kjer so zatrjevali, da avto ni za zamenjat.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So dec 06, 2003 12:26 am

MGsax je napisal/-a:
samo poglej objektivne dokaze puščanje olja, barva, itd itd

Ja, maš prov!

Stvar je taka: V prispevku so ble vidne vse napake in dejstvo je, da je to gadno do konca. Je pa tudi res, da je gospod samo enkrat prišel na servis in da sedaj sploh noče več priti. DOBRO ME POSLUŠTE!

Barva na strehi je nekej navadnega, tud pri meni je streha bolj hrapava, kot ostal del avta. Estetsko to ni nič narobe, čutiš šele s krpo.
Olje je falus, to je čist Pugi-pizsdariya. Mamu jim!
Rezervno kolo mam jst 205/55/16, on bi ga tud mogu met, sam so zgleda pozabl zamenat, ko so mu naknadno feltne dal gor. - napaka avtohiše
Prodan osran - napaka avtohiše
Utripanje armaturke - 5 minut kabla v armaturki - software problem - gladko rešljivo
Žmigavci - nadomestni del

Stvar ni tako resna kot se zdi skozi pogled kamere... Jst sm mel dost hujše pizdarije. Js sm meu pugeca do zdj ene 2 mesca vseskp na servisu...

Dejstva - Pugeci se kvarjo (tko kot vsi drugi - stiloti,megani,mercedezi) 20%
- Avtohiša vič nosi del krivde 20%
- Lastnik je malce trmast in neučakan (razumljivo a kljub temu) 20%
- Novinarji napihnejo vsako stvar 20%
Slika

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi So dec 06, 2003 2:39 am

Pugi, ti si pa res ena fajn stranka. Avto maš dva meseca na servisu, potem jih pa še braniš in tako naprej. Slava takim strankam!
Lp

jj
Nov uporabnik

Napisal/-a jj So dec 06, 2003 6:24 am

Eno vprašanje glede dimenzij rezervne gume. Mislim, da je pri nekaterih znamkah dimenzija rezervne gume tudi do 2-eh col manjša glede na nerezervne gume. Nekateri avtomobili le-et sploh nimajo. Itak je rezervna guma samo za do prvega vulkanizerja dobra, potem pa je potrebno vzpostavit prvotno stanje.
Kaj mislite o tem?!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So dec 06, 2003 9:02 am

Ja itak, rezervne gume so ponavad manjše. Sj jest ne vem zakva Peugeot notr daje iste dimenzije kot original, ker to sam maso poveča, pa prostor zavzame. Je pa res, da mam jst pod rezervno gumo tolk placa, da mam tm ojačevalc pa še elektronke od neonk.

Kar se pa mene kot stranke tiče, je res, da sem potrpežljiv. AMPAK! Nebi bil tako potrpežljiv, če nebi videl to brezpogojno pomaganje serviserjev v Kranju. Vsako stvar, še preden sem vprašal, ali je to v garanciji so že imeli, zamenjali, dobil sem nadomestni avto in to je to!! Brezplačno so popravljali tudi stvari po izteku garancije... Če bi bilo kej drugač, bi bil jst tm na tedniku. To, da sem imel pa napake je pa kriv Peugeot Automobiles France s.p. in tudi dejstvo, da je bil moj prvi XSi v Sloveniji (kao S16)...

Res pa je, da če si ena ŠTEVILKA na modrem levu se lahko obrišeš pod nosom za osebni pristop. Tam ti samo govorijo na kerga šefa se obrnt, šef je pa itak navajen flance govort, pa še vsak te jemle kot mulc, kva bo teb tak avto. Tam sem enkrat stal pol ure (30 min) v sprejemni pisarni in vsake 5 minut je šel mimo mene šef, ki sem ga vsakič vprašal, če mi lahko nekdo pomaga.... GRRR!
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Re: Oddaja Tednik - 4.12.2003

Napisal/-a Symon So dec 06, 2003 9:04 am

ice je napisal/-a:da njegov Peugeot trese pri 110km/h... to je pri Peugeotu že znana "pomankljivost" pri nekaterih modelih kot smo izvedeli iz vira v Angliji..

Mojo 106 ko tut trese, sam pr 140 naprej :twisted: . No včasih tut mal prej, sam to je pač gajba in se ne more primerjat z 307ko
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So dec 06, 2003 9:06 am

Pugi je napisal/-a:Ja itak, rezervne gume so ponavad manjše. Sj jest ne vem zakva Peugeot notr daje iste dimenzije kot original, ker to sam maso poveča, pa prostor zavzame. Je pa res, da mam jst pod rezervno gumo tolk placa, da mam tm ojačevalc pa še elektronke od neonk.

Kar se pa mene kot stranke tiče, je res, da sem potrpežljiv. AMPAK! Nebi bil tako potrpežljiv, če nebi videl to brezpogojno pomaganje serviserjev v Kranju. Vsako stvar, še preden sem vprašal, ali je to v garanciji so že imeli, zamenjali, dobil sem nadomestni avto in to je to!! Brezplačno so popravljali tudi stvari po izteku garancije... Če bi bilo kej drugač, bi bil jst tm na tedniku. To, da sem imel pa napake je pa kriv Peugeot Automobiles France s.p. in tudi dejstvo, da je bil moj prvi XSi v Sloveniji (kao S16)...

Res pa je, da če si ena ŠTEVILKA na modrem levu se lahko obrišeš pod nosom za osebni pristop. Tam ti samo govorijo na kerga šefa se obrnt, šef je pa itak navajen flance govort, pa še vsak te jemle kot mulc, kva bo teb tak avto. Tam sem enkrat stal pol ure (30 min) v sprejemni pisarni in vsake 5 minut je šel mimo mene šef, ki sem ga vsakič vprašal, če mi lahko nekdo pomaga.... GRRR!

vem kako ti je :wink: :? :( :( imam enake probleme učasih...
aja pa jaz imam isto 15 col feltno,fotr pa 16... je pa res da jo je treba doplačat že na začetku :wink:
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov