domen_ je napisal/-a:V trenutni številki AMZS revije je statistika o nesrečah motoristov za Slovenijo. Pogledali so tudi vzroke v policijske zapisnike in dejstva so taka - za večino prometnih nesreč v katere so vključeni motoristi so odgovorni motoristi. Ne za vse, ampak za večino so (ne spomnim se številke iz glave, lahko pa ob priliki pogledam).
protonika je napisal/-a:domen_ je napisal/-a:V trenutni številki AMZS revije je statistika o nesrečah motoristov za Slovenijo. Pogledali so tudi vzroke v policijske zapisnike in dejstva so taka - za večino prometnih nesreč v katere so vključeni motoristi so odgovorni motoristi. Ne za vse, ampak za večino so (ne spomnim se številke iz glave, lahko pa ob priliki pogledam).
Samo če ga pa avto "izsili", ko se izstreli skozi naselje, je pa še vedno kriv avto in ne motorist ...
V Delu je pisalo, da število smrtnih primerov med motoristi sicer upada, zato se pa povečujejo hude poškodbe. O tem se pa čisto premalo govori. Mogoče bi nadebudne motoriste prej streznili ti podatki kot podatki o umrlih. Pa koliko časa te svaljkajo po bolnici, če se hudo poškoduješ .... Ni fletno.
Misfits je napisal/-a:zdravo
Najprej hvala avtorju teme za članek oz link do članka-dobra interpretacija statistike!
že zelo zelo dolgo si želim imeti motor...ampak me je strah, ker vem da si bom z njim nekej naredu.
Preprosto opazovanej lastnega vedenja, mi nakazuje, da bom vozil prehitro, ne bom sposoben predvideti peska na cesti, ali traktorja s katerega so se hlodi sesuli tik pred mojim prihodom za ovinkom...
obenem se popolnoma zavedam, da se morajo manjše lažje živali prilagajati večji. Tako se sam, ko sem v avtu, kot agilna hitra stvar, raje umaknem/prilagodim 30 tonskemu tovornjaku, ker vem, da bo on u"veljavil" svojo začrtano pot in me na njej zmečkal, ergo, se sam kot okrosna težka počasna stvar, ne bom umaknil oz. ne bom uspel umakniti, hitremu, mnogokrat "prehitremu" motorju-oz motoristu na njem...dejtsvo je tudi da, motoristi bremzajo z jajci (ali glavo ali karkoli je pač prvo izpostavljeno njihovi poti, ko jih "dogodek" loči od motorja...
Hja nič ne...brezveze razmišljat...bom raj še nekej malega dodal v šparovc za čoperja...
LP
Misfits
plinaš je napisal/-a:če se bojiš motorja in vožnje z njim ti ne pomaga noben čoper ..tudi prikoličar ne...
BBoss je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:če se bojiš motorja in vožnje z njim ti ne pomaga noben čoper ..tudi prikoličar ne...
Se pravi je po tvoje najbolj, da si brez strahu, se usedeš na motor pa gas do konca v smrt. Zdej al jaz ne razumem tele izjave al pa ti ne veš kaj strah sploh je in čemu služi. Strah oziroma bojazen je praktično edina bremza v lajfu in v bistvu edino sredstvo samoohranitve.
Se pa strinjam, da če se nekdo na splošno motorjev boji in ravno tako vožnje z njimi si pač motorja nikoli ne bo kupil in tudi ne sanja o tem in se tudi nikoli ne bo oglasil z vprašanjem, kot ga je napisal Misfits, ki je trenutno edini od motoristov oziroma bodočih motoristov, ki me je vsaj z napisanim prepričal, da ima glavo na pravem mestu in edini,ki se je tukaj oglasil z zdravo mero strahu oziroma zavore, ki ga bo obdržala še dolgo med aktivnimi uživači.
DragonForce je napisal/-a:Ko človek kupi motor, se mu izgleda podrejo vse predstave o prometnih predpisih in bontonu na cesti ali pa so za to kriva Moto društva in ''kolegi'' v njih, ki se medsebojno spodbujajo.
Poleti se veliko vozim po Sloveniji in Hrvaški in posledično srečam tudi več motoristov in 80 % jih je norih. Vsake toliko se najde kak normalen voznik, ki v ovinku počaka in prehiti na ravnem, preglednem, ne pa čez polno črto. Ostali pa samo da gre, ne glede na razmere in ostala vozila na cesti.
Do zdaj sem imel že 3 bližnja srečanja z norci, ko sem iz stranske ceste zavijal desno na glavno in preden sem zavil, mi je prinorel motorist mimo, ko je prehiteval. Če nebi pogledal levo IN desno, bi že 3. popravljal avto.
DragonForce je napisal/-a: ponavadi so/ste to motoristi, avtomobila nasrečo še nisem videl, da bi prehiteval pred križiščem.
DragonForce je napisal/-a:Kako lepo je vleči iz konteksta, ane?
Seveda vsakič pogledam levo in desno, se pa zgodi samo v parih procentih, da nekdo prehiteva. In ponavadi so/ste to motoristi, avtomobila nasrečo še nisem videl, da bi prehiteval pred križiščem.
DragonForce je napisal/-a:Hribko, jaz sem mislil nekaj takega:
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov