Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Odstranitev vinjete brez fena

Napisal/-a gecco Pe maj 13, 2011 7:37 am

Še zdaj ni pa noben napisal če je to sploh res mogoče. Vinjeto odlimat iz avta (tudi v prafaktorjih če drugače ne gre), napisat en zahtevek, poslat na DARS in dobiš novo?!? Edino kar sem do sedaj slišal je da dobiš novo če steklo menjaš, pa še to jim moraš ne vem kera potrdila dat ali ne?
To bi bil še biznis, bi hodil okoli kjer rabljene avte prodajajo, en mal zamoti prodajalca dokler drugi praska vinjeto dol, pošlješ zahtevek, dobiš novo in prodaš...easy money.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe maj 13, 2011 7:43 am

gecco je napisal/-a:Še zdaj ni pa noben napisal če je to sploh res mogoče. Vinjeto odlimat iz avta (tudi v prafaktorjih če drugače ne gre), napisat en zahtevek, poslat na DARS in dobiš novo?!? Edino kar sem do sedaj slišal je da dobiš novo če steklo menjaš, pa še to jim moraš ne vem kera potrdila dat ali ne?
To bi bil še biznis, bi hodil okoli kjer rabljene avte prodajajo, en mal zamoti prodajalca dokler drugi praska vinjeto dol, pošlješ zahtevek, dobiš novo in prodaš...easy money.

Pa saj je napisal, da je avto odjavljen iz prometa ;)

tiguan je napisal/-a:Odjavljen avto + odstranjena vinjeta + izplonit zahtevek pa jo dobiš v 2 dneh

http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... e_260.aspx

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe maj 13, 2011 7:54 am

peroRS je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Še zdaj ni pa noben napisal če je to sploh res mogoče. Vinjeto odlimat iz avta (tudi v prafaktorjih če drugače ne gre), napisat en zahtevek, poslat na DARS in dobiš novo?!? Edino kar sem do sedaj slišal je da dobiš novo če steklo menjaš, pa še to jim moraš ne vem kera potrdila dat ali ne?

Pa saj je napisal, da je avto odjavljen iz prometa ;)

tiguan je napisal/-a:Odjavljen avto + odstranjena vinjeta + izplonit zahtevek pa jo dobiš v 2 dneh

http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... e_260.aspx

No vidš, to sem želel videti, mal bolj uradne podatke. K prej se mi je use zdel mal preveč enostavno :)
Ampak časa pa nimaš glih velik...
Vlogo za izdajo nadomestne vinjete ali za povračilo vrednosti nakupa nadomestne letne oziroma polletne vinjete mora uporabnik vložiti najkasneje v 15 dneh od izpolnitve pogojev za uveljavljanje upravičenj.

Je pa fajn tole vedt. Sem zmeri mislil da če prodam avto sred leta sem vrgel denar za vinjeto stran :)
Slika

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ Pe maj 13, 2011 7:57 am

jaz jo dam dol s plastičnim strgalom za led in pol lepilo ki ostane samo z mokro krpo pobrišeš in to je to.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne maj 15, 2011 5:40 pm

Jst še mam tisto taprvo zeleno gor :)
Je že čist razpokala, drži pa kot pes, ne vem kak jo bom dobil dol :roll:

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po maj 16, 2011 5:03 pm

Mene pa zanima s katerim lepilom prilepiti vinjeto v primeru, da jo nalepiš na mastno / umazano šipo in uničiš original lepilo?

Lp
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Po maj 16, 2011 5:37 pm

belkaena je napisal/-a:Navadite se, da vinjeto namuckate (nekajkrat jo nalepite in odlepite na majco). Po tem sistemu sem vsako vinjeto odlepil kot nalepko in jo tudi prilepil naprej na naslednji avto.

Ta sistem tudi ni kazniv. Vinjeto se nalepi na vetrobransko steklo, nikjer pa ne piše, da jo je potrebno nalepiti na čisto
vetrobransko steklo, da bo bolje držala.

Na zadni strani vinjete piše ,da jo je treba nalepit na čisto površino.

LP Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Po maj 16, 2011 5:45 pm

mišek je napisal/-a:Jst še mam tisto taprvo zeleno gor :)
Je že čist razpokala, drži pa kot pes, ne vem kak jo bom dobil dol :roll:

Antisilikonsko čistilo dela čudeže, sm neki dela bo vseeno :mrgreen:

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Po maj 16, 2011 6:14 pm

Z tistim namenskim nožekom in stelexom gre kar vredu dol.. ampak 90% je, da se bo na steklu poznala kakšna praska. Če ima človek na voljo fen, je pa 100 krat boljše. S fenom greješ 5 minut, zahaklaš na strani, pa če si jo dobro zagrel, jo dobiš v enem kosu dol.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Po maj 16, 2011 7:00 pm

Pozdravljeni.
Jaz pa imam vprašanje, kako odstraniti tisto prastaro naleko od tehničnega dol? kajti se je že zelo lepo zapekla gor, do danes ni nikogar motila, sedaj ko pa sem jaz kupil ta avto... pa se je situacija maaalce spremenila
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 16, 2011 9:28 pm

pixie je napisal/-a:Pozdravljeni.
Jaz pa imam vprašanje, kako odstraniti tisto prastaro naleko od tehničnega dol? kajti se je že zelo lepo zapekla gor, do danes ni nikogar motila, sedaj ko pa sem jaz kupil ta avto... pa se je situacija maaalce spremenila

Popolnoma enako kot vinjeto oz. vse kar je prilepljeno z notranje strani in ima debelino nalepke: viewtopic.php?p=1094511#p1094511 (stvar).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po maj 16, 2011 9:46 pm

pixie je napisal/-a:Pozdravljeni.

jst sm jo glih ene 3tedne nazaj dol dajal in to samo z strgalom za vinjete (kupljeno na pošti) in je šlo normalno dol...na koncu sm pa še malo lima dol pobrisal z mokro krpo!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To maj 17, 2011 8:24 am

HPF je napisal/-a:Z tistim namenskim nožekom in stelexom gre kar vredu dol.. ampak 90% je, da se bo na steklu poznala kakšna praska. Če ima človek na voljo fen, je pa 100 krat boljše. S fenom greješ 5 minut, zahaklaš na strani, pa če si jo dobro zagrel, jo dobiš v enem kosu dol.

Sem že hotu napisat kaj boš grel 5min s fenom k se ti bo vse stopilo, pa sem šele pol pomislu da verjetn mislš navaden fen :)
Drgač pa, z namenskim nožkom sem letos strgal vinjeto dol na 5 avtomobilih, na 4 je šla dol BP v enem kosu in na steklu se nič ne pozna...niti pomislil nisem na to da bi kaj preveč pazil. Ostanek (lepilo) gre pa isto BP dol z stelexom.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov