Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To dec 09, 2003 5:52 pm

kakšnih 16 let???? mal pretitravate.
- Usposabljat se lahko začne z 16 leti IN POL in lahko pri 17 dvigne izpit.
- Nato lahko vozi do 18 leta samo u spremstvu DRUŽINSKEGA ČLANA, ki je vsaj 7 let starejši od njega in NIMA KAZENSKIH TOČK.

Pmoje vsaka ura ki jo bo nekdo naredu z nekom ki naj bi bil mal bol pri pameti samo koristna. Uprašanje je res samo če je 17 let primerna starost???

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To dec 09, 2003 8:16 pm

Pmoje vsaka ura ki jo bo nekdo naredu z nekom ki naj bi bil mal bol pri pameti samo koristna. Uprašanje je res samo če je 17 let primerna starost???[/quote]
Se popolnoma strinjam s tabo!17 let je prava starost le,če bodo vozili s spremstvom.
Dejstvo je da mladi šoferji rabijo kilometre,ki si jih lahko naberejo prav v tem letu.
Kar pomeni,da bodo imeli več izkušenj kot mi,ki smo izpit dobili pri 18 letih.

Uporabniški avatar
uLtRa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a uLtRa To dec 09, 2003 9:15 pm

Js sm tut proti temu! Se strinjam z vasimi razlogi ane sam recmo js sm se najbl proti zato k se to spomnejo nardit/uvest takrat k sm js koncno prilezla do 18ega leta in KONCNO lahko nardila izpit! In s tem d bi lahk po novem ze 16-letniki vozil okol bi nardil takim k sm js ful krivico :P no pa itaq usi vemo d tisti zagnani 16-letniki k bi se hotl okol vozt, zihr nebi mel zravn vedno kake starejse osebe...no pa sj me stekate :wink:

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Sr dec 10, 2003 2:59 pm

Kilometri in s tem izkušnje so važni. Se tud jaz strinjam.
Mislim da bi moral zlo zaostrit, kdo bo sedel zravn tega mladca, ker lahko da je tud fotr slab voznik, čeprav ma izpit že zlo dolgo. Res bo tole, kdo bo zraven sedel, velik problem! :roll:

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Sr dec 10, 2003 3:24 pm

alexM je napisal/-a:Pmoje vsaka ura ki jo bo nekdo naredu z nekom ki naj bi bil mal bol pri pameti samo koristna. Uprašanje je res samo če je 17 let primerna starost???

Se popolnoma strinjam s tabo!17 let je prava starost le,če bodo vozili s spremstvom.
Dejstvo je da mladi šoferji rabijo kilometre,ki si jih lahko naberejo prav v tem letu.
Kar pomeni,da bodo imeli več izkušenj kot mi,ki smo izpit dobili pri 18 letih.

sam kdo pa pr 17 posluša starše? pa kuko nj starš pametno razloži predpise, če jih sam ne uporablja... jest gledam pr ns doma, mtka in fotr bi oba 100% fuknla na izpitu, če bi ga zdj šla delat, pa oba hudo dobr vozta... sam to ni to...(že volan narobe držita v ovinkih kot gaj "treba" v avtošoli) ne morjo te kr starši učit no... je že res da je to leto koristno za kilometre nabirat, sam je pa tud res da se ti navadš tko vozt pol skoz... in mogoč je način vožnje napačen... (oz. drugačen al pa clo nevaren)

men se res zdi to bedarija... v taki obliki k je... ampk podpiram pa to leto sam zarad tega da dobiš izkušnje... druzga dobrga pa u tem ni... :)

pa še en primer... bo nekdo star 16 let pa pol, pa bo mtka rekla pel me u štacuno... ja halo??? ne morš kr enga tko na cesto postavt?... pa nima veze, če obvlada sklopko pa bremze pa use... morš se vozt po parkirišču najprj mal, da dobiš filing... in pol bo ta prletu vate zarad tega k bo obvil oviro pa pri tem preveč trznu z volanom, pa ne ga ne bo dost hitr "odmotov" (nevemkosereče)...

+

uglavnem hotu sm povedat da se mi zdi to bedarija... in toj to... :)
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr dec 10, 2003 6:00 pm

Al izpit boš delal isto kot zdej. isto avtošola isto nardit izpit. Samo fora je v tem da je zdej računano pol leta za usposabljanje. Ne pa tako kot mi ko smo lahko mel kao pri 18 izpit amapk si lahko takrat šele teste pisal izpitna je bla pa vsaj pol mesca poznej. In od 16 let in pol do 17 let se bo lahko usposabljal u avtošoli in pri 17 dvignu izpit. To pa nisem siguren če bo mogu pol pr 18 še nekrat opravlat izpitno vožnjo al ne. Če pa un pr 17 ne bo naredu izpitne pa ne bo mel izpita. Vozt bo mogu že pr 17-tih tako kot si mogu ti pr 18-tih.

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr dec 10, 2003 10:14 pm

Oh ja... kaj nej vm rečm? Vsi vi ste ful uredu, na forumu sm zlo zadovoln, velik sm se že (in se upam še bom) nauču od vas, redno spremljam, komentiram, ... Ampak zj ste me pa mal razočaral! Odzval ste se, k da bodo s tem zakonom spustil na cesto čredo tupastih in neizkušenih divjakov... Pa neki ne razumete očitno, ti ljudje se ne bodo vozili sami in ganjali se naokol, ampak bo z njimi odrasla oseba! In povem vam, če bom furu fotra naokol bom še bl pazu k bi gdajkol drgač! Tuki tut avtošole, itd. nimajo prednosti! Če bo fotr reku da zanč vozm(al pa č bom prtisku, al pa kej zamoču), nebom do šole spljoh pršou. Plus tega se vozi ful počas in zelo premišljeno... Pa da neboste misl, da neki klobasam! Govorim iz izkušenj! Fotr se je namreč zanč razsvetlil in sva šla "testerat" novi zakon. Furu sm negovga Hyundai Galloperja (za prvič na cesto kr velik vozil) in morm rečt da je blo kul! Vozu sm čist u izi pod budnim očesom očeta. Problemov ni blo fotr je vsak korak že u naprej trikrat razložu tko da nism meu kej kiksnt (auto sm sicer furu že vlikokrat na vikendu). Dogodivščina je bla superm velik sm se nauču (čeprov sm v prometu udeleženec že cca 2 leti s svojim skuterčkom). NO in zaključek, s takim principom bom jes u izi spoznau svet cestnega prometa. In to je to, s tem bomo zmagal.

Kontra:

Primer: Ljudje moje starosti kupujejo stara j***a od 1k do 50k SIT in se povsem brez nadzora (tut polcaj mu nč ne more k je brez tablc, itd.) podijo po cestah, ogrožajo sebe in druge, se zaletavajo, pritiskajo, dokler vozilo ne razpade, potem ga na licu smrtni "pretepejo", razbijejo šipe, poberejo vse, kar je uporabno školko in kar je ostalo pa "okolju prijazno" zažgejo. TAKIH PRIMEROV POZNAM VEČ... Kaj nebi blo bolš da bi takega otroka oče (mati) že preden se spusti v tak kriminal, poučila kako se vozi, pazi sebe in druge, spoštuje lastnino...

Ne vem če sm vm povedu to kr sm hotu, sigurno se bom v tej temi še oglasil. Star sem 15 let (aprila 16) in komaj čakam izpit in novi zakon. Sem definitivno ZA!!

PS: poglejte si ameriko... kakšen je že sistem?? Ali deluje??

LP, sporty
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Napisal/-a just_in Sr dec 10, 2003 10:28 pm

ja sam ej.

ti si lepo povedu, pa 100% maš dost izkušenj s ceste od tega k se s sesalcem :twisted: vozš... veš kok ti to pomaga... to se sploh ne zavedaš...

predstavli si naprimer zdj eno deklco (punce brezzamere) al pa enga tipa (sj nima veze v bistu) k ni nikol se usedu v avto na vozniški sedež... pa si predstavli da gresta ist s fotrom mal se pelat tko k si ti šel, pa ta punca/tip ko bi blo treba zabremzat, ponesreč stop na gas... ka pa fotr lahko nardi... sj nemore 0 (čeprov bi rad, sam gre pač prehitr)... po pa poč, pa čej sreča sam kupončki pa to...

jest vem, k sm isto hotu pred izpitm tko vozt, pa mi doma niso pustil... glih iz teh razlogov... in zj k mam izpit, al pa prj k sm ga delu sej sam potrdil, da sta mati in oče mela prov... :) zdj znam vozt supr (baje)... manjkajo pa mi izkušnje, česar se zavedam močno, sam mi je pa velik lažje ker predvidevam v naprej kaj bo kdo drug storil... tega sm se pa nauču/navadu na motorjih... :)

al pa recimo še en primer... se tak voznik 16/17 let (brez da bi prj imel motor) str pripelje z očetom v križišče, pa nima na desni nikogar, na levi pa, znakov... pa nobenih znakov ni... pa gre naprimer un avto na levi kr naprej, ga izsili... kako bo ta revež vedu kaj nardit, k se bo prvo ustrašu, pa gruntu kaj nardit zdj (bo šla sekunda), pol bo fotr zatulu (še pol sekunde), u 2 sekundah je pa pr 50 brzine že prbližn 30 metrov... in bo spet počl... pa fotr spet ne more nč nardit... mogoč cukne volan, sam useen...

sj vem da nakladam pa use.... sam pač tako mnenje mam o temu ane... sam povem ga še vm, upam da nau kšnh zamer al pa kj...

LP :)
Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr dec 10, 2003 10:50 pm

Popravek... Glede znakov in ravnanja v križiščih, pri 16,5 greš delat izpit. Tam se vse že naučiš in te podučijo. Povejo večino kriznih situacij in razložijo kako se jih izogibat in kako se rešit. To že veliko pomeni!!

Pa še glede tega kaj lahko fotr nardi. Če je pameten ne bo pelu prvo furo otroka v mesto direkt v centr (si ne morm mislt kak pritisk bi biv na otroka). Mene je naprimr pr 13ih pelu na "savo" (okolica brega reke save kakor ji pravimo domačini v šmartnem ob savi), kjer sva prvič vozila in me je velik stvari nauču. Pol je nasledna stopna zapuščene podeželske ceste (kjer sm tut sam nekajkrat presedlal na voznikovo mesto), kjer dobiš veliiiko filingov in spoznaš avto ter kako se obnaša. Pol pa ko fotr presodi da zadosti znaš (ali v prihodnosti pri 17ih letih PO teoriji), te pelje na "glavno" vožnjo. Če pa se potem zaletiš ali povzročiš nesrečo(ob fotrovi navzočnosu), NISI vreden izpita in si antitalent za v avto. + če je fotr extra pameten, ti zabiča da mesmeš furat nad recimo 50km/h in ti celo pot drži roko na ključu, ročni... Recimo dobr bi blo, da ti reče da moraš levo nogo vedno (kadar ne rabiš kuplunge) držat nad premzo, tko bi on v nevarnosti prijel za tvoje koleno in nogo zabil v bremzo (tako bi učinkovito ustavil :? ).
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Napisal/-a just_in Če dec 11, 2003 6:31 am

sam use to še zmeri če je fotr pametn, kpa če ni... :P
Slika

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če dec 11, 2003 7:01 am

Tud kot sovoznik sn parkrat pri svoji punci videl kolk se da narest. Ubistvu nic vse kar imas je da v kriticni situaciji zgrabes volan(kar je zelo nerodna zadeva ker je na drugi strani) in pa da grabis rocno. To je vec al manj vse kar lahk nardis. Sam sn sicer naredu izpit sele pri 20 (finance niso znesle)ampak se mi zdi da je blo bolj prav tako kot pa ce bi ga sel delat prej. Sej to je prav da naj bi imel spremstvo zraven sam se meni osebno zdi da pri tolkih letih kot se zdaj govori (16)tudi priblizno nisi dovolj zrel za v avto. Samo to mnenje imam sedaj ko imam za sabo ze precej kilometrov in malenkost drugace misljenje kot bi ga imel pri 16 letih. Ceprav bi takrat takoj podpisal da bi ga lahko sel delat. Ampak zdaj vem, da to nebi blo prav!
Ce bi blo na tem, bi prej raje pomaknil moznost delanja izpita za kaksno leto navzgor(nad 18) in ne navzdol. To je moje mnenje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 11, 2003 8:38 am

Evo 3 primere zakaj sem za ta zakon;
1.) Sestro sem naučil vozit jaz in ne avtošola. Prva vožnja je bila taka, da sem si sposodil terenca, jo postavil v avto se odepljal do največjega travnika z par eno meterskimi prelomi v sredini in je mogla vozit več kot 30, s tem, da je morala pazit, da čez ježo ne pade na drugi del travnika. Ob praznikih in ob dela prostih dneh pa sva se vozila po enem največjih parkirišč v Kranju - Iskra Labore in to kar eno leto. Parkirišče čist prazno. Prvo 10 krogov po parkirišču, da sem bil z njo v avtu potem pa 5 krogov sama. Potem sem poklical kolege in postavl smo stožce - morala je 2 uri vozit med stožci - naredl smo ji križišče, kolega je še posodu 2 jugota in se je morala "uključevat v promet". DA NE GOVORIM, DA JE BILO TO tudi POZIMI IN DA JE BILO PARKIRIŠČE LEDENO - tisti iz kranja že veste, o čem govorim, kaj se tam gor dogaja, kadar je led - vsaj jst sm tm delal 3-60 in to z avtom in se naučil noreti po snegu - mogoče se bo kdo spomnu pred leti rdeč twingo pa sivi spojlerji in spiščen u nulo, pa rdeč clio in čudno svetlo modra petka, pa še dost se nas je tm gor zbiral, pa smo norel. Policaj k sm ga na to spretnostno vožnjo peljal je bruhal - na srečo izven avta v eni ravnini pri 60km/h sem se obrnil 2X za 360 stopinj.
Sestra je po 4-ih urah vožnje bila full zmatrana, sam s tem sem ji pokazal, kako je avto za vozit - in po tem ga kr dobr obvlada.

2.) Ko sem spoznal svojo sedanjo partnerko tudi ni imela izpita. Prvo sva se vozila po praznih parkiriščih, po enem mesecu po polnih parkiriščih in po 2h mesecih po praznih cestah, potem je šla pa izpit delat - naredila ga je s 25-imi urami v prvi.

3.)Sam sem se naučil voziti avto na podoben način - prvi avto je bil stari land rover in vozil sem se po travnikih, potem na parkirišče pred iskro in kasneje na cesto - imel nisem nobene nesreče, dokler nisem naredil izpita, potem pa v enem letu 2 - nikoli sam kriv, samo škode je bilo pa veliko. Od prvega avta, ki sem ga začel voziti redno pa dokler nisem naredil izpita je bilo 6 let - tok časa sem se vozil brez izpita - niti ene nesreče in niti prekrškov nisem delal, ker sem se bal, da me bodo dobili.

LP
Nebivedu
Old subarus never die, they just get faster!

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Če dec 11, 2003 9:54 am

Nebivedu:

vredu tvoje mnenje, sam sem "zgrešu" zakaj podpiraš vožnjo 16-letnikov po normalnih cestah (predlog zakona govori o tem in ne parkplacih), tistih ozkih ulicah, velikih in majhnih nevarnih križiščih, ovinkih... ti si pisal o izkušnjah na parkplacu ob nedeljah in praznikih, ko je vse prazno, ne pa na cesti. Ti 16-letniki pa bi vozili po cestah, in še vprašanje, če vsi s (predpisanim) spremstvom, ki pa je brez veze, ker je skor nemogoče reševat kritične situacije če nimaš vzvodov (volan, bremza, gas)

o tem kdo je s kok urami naredu izpit: jst sem jih z 20 (uradno, drugače manj), pa sem prvič sedel za volan prvič na vožnji v avtošoli - sem pa delal izpitno v ljubljani v taveči gužvi tud Bavarski dvor), star sem bil 19 let. pa se s tem ne hvalim. Drugače pa imam izpit dobrih 7 let, prevoženih že več kot 600000 km, 1 prometna nesreča ko sem bil sam udeležen in kriv... nikoli ni dovolj izkušenj, da bi pa takega brez izkušenj direkt dal na cesto.... še zdaj morajo v avtošolah prve ure na poligonu odpeljat..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 11, 2003 10:14 am

Podpiram jo zato, ker če bo 2 leti nekdo z njim vozil bo dobil tak človek potrebne izkušnje za to da bo pri 18-ih lahko sam šel za volan in odpeljal furo po centru mesta čisto sam brez spremstva, pa ne bo delal gužve.

Danes narediš izpit pri 18-ih, pa nimaš pojma o vožnji, pa se lahko usedeš u avto in greš čez center ljubljane, pa ti noben nič ne reče, tut če delaš napake, se počasi vključuješ, v kaki stranski ulici čakaš pol ure preden spelješ in podobno in še večjo gužvo kot je že. Če bi imel 2 leti izkušenj, bi se z lahkoto vključil, pol manj gužve bi bilo. Pričakujem pa tut da bodo starši tok objektivni, da ne bodo mulca peljal na prvo furo v center ljubljane od delavnikih ob 3h popoldne, ampak ga bodo na cestah z manj prometa učili in mu dajali svoje izkušnje.

LP
Nebivedu
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če dec 11, 2003 11:30 am

Se kar strinjam z zakonom. Čeprav nekateri pri 17 niso zreli za vožnjo, jih tudi ni malo ki pri 25 al pa še več še vedno niso za na cesto. Mularija bo dobila izkušnje, starši jim pa ne bodo dovolil preganjanja.

Nekaj mi pa ni jasno pri tej zadevi. Kdaj naj bi vozniki naredili CPP? Upam da predno grejo na cesto(pri 16 letih), ker drugač je pa kriza.

NEBIVEDU: Pomoje se bo glih to zgodil. Otroc bojo tečnarl: ''Ati a lohk dej no pliiiiis, sej sm bil pridn u šoli...'' fotru se pa ne bo ljubil pregovarjat pa še zmatran bo od službe in bo reku ajde nej ti bo.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če dec 11, 2003 1:16 pm

sporty je napisal/-a:Popravek... Glede znakov in ravnanja v križiščih, pri 16,5 greš delat izpit. Tam se vse že naučiš in te podučijo. Povejo večino kriznih situacij in razložijo kako se jih izogibat in kako se rešit. To že veliko pomeni!!

Samo ce upostevas pa cel cas v glavi drzis kaj ce, kaj ce, kaj ce, kaj ce. Okoliscin je prevec. V kriticni situaciji nimas casa razmislat. Tolk, da se razumemo.

sporty je napisal/-a: Pol je nasledna stopna zapuščene podeželske ceste (kjer sm tut sam nekajkrat presedlal na voznikovo mesto), kjer dobiš veliiiko filingov in spoznaš avto ter kako se obnaša.

Al pa ce rabis kar par tednov INTENZIVNE voznje, da spoznas svoje vozilo. Da ne omenim par kriticnih situacij kjer te LASTNO vozilo sezmeraj malo preseneti, ali dobro ali pa slabo.

sporty je napisal/-a:Recimo dobr bi blo, da ti reče da moraš levo nogo vedno (kadar ne rabiš kuplunge) držat nad premzo, tko bi on v nevarnosti prijel za tvoje koleno in nogo zabil v bremzo (tako bi učinkovito ustavil :? ).

Kar pa cist nic ne pomaga ker ti peta sloni na tleh ko pa ti koleno dol potisnes samo silo prenese na peto.

Nocm tle kej dokazovat, samo niso zadeve tako simpl kot se zdi. Zavedat se je treba da nisi sam na cesti in je treba spremljat vozilo pred sabo, za sabo, ob boku, potem pa imas tu se kake pesce/kolesarje/motoriste kar ti povlece se mrtve kote in ze kar ogromno koncentracije. Aja pa se vozilo zadrzi na cesti :) (Tu je to kar jih je vecina napisala - 16 let star clovek nima se dovolj v glavi. Verjamem da so izjeme.) Kot pa sem zgoraj napisal .. raje ne omenjam kriticnih situacij, ker kot je napisal Fiat Tipo iz sopotnikovega zica ne mores nic. Seveda obrnes volan morda kaj z rocno kar pa lahko vsekakor prav tako prinese do mocnega sukanja > izlet iz vozisca al pa kej zadanes in potem kaki nalet.

Drgac pa podpiram to, da starsi omogocijo svojim otrokom predcasno voznjo kolikor se je le da a le po stranskih cestah. Z tem da bo navzoci vedno budno spremlal kaj se lahko v naslednih parih sekundah zgodi.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Če dec 11, 2003 1:47 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Drgac pa podpiram to, da starsi omogocijo svojim otrokom predcasno voznjo kolikor se je le da a le po stranskih cestah. Z tem da bo navzoci vedno budno spremlal kaj se lahko v naslednih parih sekundah zgodi.

LP, Klemen

Madonca, kle pišemo k de so stranske ceste pa tako varne. sploh ni res, glih te so po eni strani bolj nevarne. Zakaj? Na takih cestah je manj vozil, posledično pa so tudi hitrosti vozil večje, in sicer zaradi miselnosti, da pač smo sami na cesti in da lahko zato hitreje vozimo, so pa stranske ceste praviloma (vsaj tam kjer živim jaz, okolica Dolenjskih Toplic) tud ožje, ovinskaste (nepregledne) in potekajo v večini primerov skozi gozd (razni bambiji in podobno...), omejitev hitrosti ponavadi 90 km/h, pol pa ti mulcu dopovej, da je bolš po taki cesti manj vozit kot je to dovoljeno.... rečeš mu lahko, preprečit da bo vozil hitreje mu pa ne moreš

Nekdo je napisal, da potem ne bo večtekmovanja" in "postavljanja" pred sovrstniki => še več ga bo, ampak sedaj v slogu: "veš kot hitro sem pa včeraj pelal!"

Sem proti temu, da se starostna meja za opravljanje vozniških izpitov B kategorije zniža.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če dec 11, 2003 1:50 pm

Proti!

Veliko ljudi še pri 18 ni dost zrela da bi mela izpit (med njimi moja sestrična), pr 16 jih je pa po možnosti 3%.

Sori vsem k bi ga že takrat radi imel, vas razumem, sem bil jest isti, samo se mi zdi neodgovorno. To vidiš pol, čez leta, takrat še ne.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če dec 11, 2003 2:19 pm

Nixxon je napisal/-a:Proti!

Veliko ljudi še pri 18 ni dost zrela da bi mela izpit (med njimi moja sestrična), pr 16 jih je pa po možnosti 3%.

Sori vsem k bi ga že takrat radi imel, vas razumem, sem bil jest isti, samo se mi zdi neodgovorno. To vidiš pol, čez leta, takrat še ne.

Izpit bom mel sedaj eno leto. Delat sem ga sel pri 21 ker mi finance prej niso znesle (sam si vse placam) prevozenih KM imam ze velik ampak sezmer pa vem da mi se manjka. Kaj morem, bom pocasi nabijal kilometre in veliko ur v avtu. Drgac pa kar se tice posta od nixxona se mu pridruzujem kar se tice sestricne samo da v mojem primeru pa bratranc. Ta je tud zvezda, da mu rata nekaj scarat pred ovinkom ga trikrat zasuka in fukne na tire. Na sreco njemu nic an avtu pa cisto malo dela. Aja .. starsi placal izpit, starsi kupil avto (Micka colt) .. etc .. nekako ne ceni tega. Aja pa se droge za volanom sm pa tja. Kwa naj recem. Razn da ga bom lepega soncnega dne opalil okol pese.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

RE

Napisal/-a matevz Če dec 11, 2003 2:33 pm

TO JE RES TRAPARIJA, SEJ ŠE PR 20H NEKATERI NE ZNAJO VOZIT.JEST BI DAL DO 21 LETA NIČ IZPITOV MOGOČE TKO KOT ZDEJ MISLIJO ZA 16 LET BI JEST DAL ZA OD 18-21
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov