Tole je pobrano z enega drugega foruma. Slikal in opisal je pa mojster (Bosch service), ki je tudi član tega foruma.
* avto je bil vedno tankan na isti Petrolovi črpalki... na sliki so posledice, katere je gorivo pustilo na vitalnih delih visokotlačne rotacijske črpalke
* tale avto je bil vedno tankan na OMV-ovi črpalki... razlika je več kot očitna (vsedlin je nekaj ampak vseeno veliko manj kot na prvi sliki)
OMV:
N95 - Luka koper
N100 - Lagger Gradz
D2 - Luka koper
Agip:
N95 - Italija
N98 - Luka koper - Zord - Petrol - agip
D2 - Italija
Petrol:
N95 - Luka koper - ZORD - Petrol
N98 - Luka koper - ZORD - Petrol
D2 - Luka koper - ZORD - Petrol
~toMmy~ je napisal/-a:crxdelsol je napisal/-a:Ja voziš pa v prostoru brez vremenskih, temperaturnih vplivov brez vetra itd. itd. da lahko ocenjuješ ?
Načeloma se strinjam z razmišljanjem, ampak nekaj le je na tem. Petrolov dizel je prej bil definitivno slabši, je pa tudi precej odvisno od stanja rezervarjev. Z njim se je naredilo manj kilometrov, več pripomb je šlo tudi na motnje v delovanju motorja (iz točno določene Petrolove pumpe). V tem primeru govorim za službene kombije, ki so dnevno sicer delali le 150km, so pa cca. 8 ur laufali brez prestanka. Izkušnje z gorivom iz 24/7 so bile precej boljše.
Osebno sem večkrat opazil tudi razliko OMV/Petrol preden so na Petrolu uvedli boljši dizel. Takrat je tudi iz oglešavanja več deset odstotnih izboljšanj čistoče ipd. bilo razvidno, da so prej imeli naprodaj navadno sranje.
Kako je zdaj s to "stotko" je težko povedat, dokler kdo s konkretnimi informacijami ne pove od kod in na kakšen način jo pridobivajo. Pomoje pomeni to, da lahko (bolj) mirne duše tudi občutljivejšega bencinarja točiš na Petrolu.
speedfreak je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:crxdelsol je napisal/-a:Ja voziš pa v prostoru brez vremenskih, temperaturnih vplivov brez vetra itd. itd. da lahko ocenjuješ ?
Načeloma se strinjam z razmišljanjem, ampak nekaj le je na tem. Petrolov dizel je prej bil definitivno slabši, je pa tudi precej odvisno od stanja rezervarjev. Z njim se je naredilo manj kilometrov, več pripomb je šlo tudi na motnje v delovanju motorja (iz točno določene Petrolove pumpe). V tem primeru govorim za službene kombije, ki so dnevno sicer delali le 150km, so pa cca. 8 ur laufali brez prestanka. Izkušnje z gorivom iz 24/7 so bile precej boljše.
Osebno sem večkrat opazil tudi razliko OMV/Petrol preden so na Petrolu uvedli boljši dizel. Takrat je tudi iz oglešavanja več deset odstotnih izboljšanj čistoče ipd. bilo razvidno, da so prej imeli naprodaj navadno sranje.
Kako je zdaj s to "stotko" je težko povedat, dokler kdo s konkretnimi informacijami ne pove od kod in na kakšen način jo pridobivajo. Pomoje pomeni to, da lahko (bolj) mirne duše tudi občutljivejšega bencinarja točiš na Petrolu.
Vsekakor ne vozim v zaprtem okolju ampak vendarle delam vsak dan isto relacijo ob isti uri že 2leti pa nekaj razlike vseeno opazim, ni pa to ne vem kaka razlika,kot eni pravijo...
pskoda je napisal/-a:Sploh nima veze pri kateri firmi tankaš, ampak v glavnem igra vloga čistoča cisteren
@speedy ni omw, ampak omv
speedfreak je napisal/-a:sej nism napisal da je razlika liter ali več, ne verjamem da sploh je kakšna razlika v sami porabi, samo mojemu avtu trenutno najbolj paše mol, potem petrol potem šele omw...
tristan01 je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:sej nism napisal da je razlika liter ali več, ne verjamem da sploh je kakšna razlika v sami porabi, samo mojemu avtu trenutno najbolj paše mol, potem petrol potem šele omw...
Vseeno je tvoj post milo rečeno smešen. Pri tvojem Polu TSI si dosegal povprečno porabo za kakšna dva litra večjo, kot povprečen Golf z identičnim motorjem in smo se vsi na forumu spraševali kako ti uspeva porabiti toliko goriva. V tej temi pa praviš da opaziš razlike v porabi med različnimi gorivi. Enostavno ne razumem kako ti to uspeva.
Lp Tristan01
speedfreak je napisal/-a:
kdor zna zna, moral bi poznati moj stil voznje pa bi razumel od kod tista dva litra
peroRS je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:
kdor zna zna, moral bi poznati moj stil voznje pa bi razumel od kod tista dva litra
![]()
p.s: drugače pa je 7-7.5 zame čisto normalna poraba na 1.2TSI-ju. Tudi sam sem imel tako s testnim avtom s tem motorjem. Prav tako sem imel enako porabo s starim 1.4 16V 74kW s podobno vožnjo kot @speedfreak![]()
In močno dvomim, da imajo ostali 5.5, razen če se vsakodnevno vozijo po regionalkah
peroRS je napisal/-a:p.s: drugače pa je 7-7.5 zame čisto normalna poraba na 1.2TSI-ju. Tudi sam sem imel tako s testnim avtom s tem motorjem. Prav tako sem imel enako porabo s starim 1.4 16V 74kW s podobno vožnjo kot @speedfreak![]()
In močno dvomim, da imajo ostali 5.5, razen če se vsakodnevno vozijo po regionalkah po omejitvah
p.s1: tudi v te razlike v gorivu (Petrol, OMV) ne verjamem oz. jih nisem nikoli opazil, razen med 95/98/100, pa še to je minimalno. Moraš res poznat avto u nulo, da opaziš razlike v delovanju motorja.
..Symon je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:p.s: drugače pa je 7-7.5 zame čisto normalna poraba na 1.2TSI-ju. Tudi sam sem imel tako s testnim avtom s tem motorjem. Prav tako sem imel enako porabo s starim 1.4 16V 74kW s podobno vožnjo kot @speedfreak![]()
In močno dvomim, da imajo ostali 5.5, razen če se vsakodnevno vozijo po regionalkah po omejitvah
p.s1: tudi v te razlike v gorivu (Petrol, OMV) ne verjamem oz. jih nisem nikoli opazil, razen med 95/98/100, pa še to je minimalno. Moraš res poznat avto u nulo, da opaziš razlike v delovanju motorja.
Glede na to, da na regionalki na 15kah moj RS pije 7 me poraba 5 na 1,2 res ne preseneča.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov