Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: re

Napisal/-a Tamara Če dec 11, 2003 12:19 pm

JOYride je napisal/-a:Eni mamo pac radi voznjo po tistih j???nah. :P

Tut jaz - ce se mi ne mudi...sicer mi ni skoda jurja ali vec za AC :-P

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če dec 11, 2003 12:22 pm

OK, sej ce se men mudi tut dam tistga jurja.
Ampak drgac je pa tko: starim ljudem se dopust zacne ko pridejo na morje, nm mladim se pa dopust zacne ko se doma vsedemo v avto - in potem na morje... :vrum

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 11, 2003 12:23 pm

JOYride je napisal/-a:OK, sej ce se men mudi tut dam tistga jurja.
Ampak drgac je pa tko: starim ljudem se dopust zacne ko pridejo na morje, nm mladim se pa dopust zacne ko se doma vsedemo v avto - in potem na morje... :vrum

To je pa taka resnična... Js sm vsakič k se usedem v avto na dopustu!
Slika

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Če dec 11, 2003 12:25 pm

JOYride je napisal/-a:OK, sej ce se men mudi tut dam tistga jurja.

Se strinjam...da ponavadi traja pot do morja pol dopusta :P 8)

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če dec 11, 2003 12:31 pm

Moj najlepsi trenutek letosnga morja je bla glih pot nazaj: Tema je ze bla ko smo se pelal skoz Opatijo, vse neonke przgane, v CD-plajerju Michael Jackson (nenavadno), v avtu pa trije odstekani tipi pa ena bejba. Unadva zadi sta se drla skoz okn, folk ns je gledu....

Nepozabne pocitnice... :twisted:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 11, 2003 12:44 pm

u yea, zame je bla tud najboljsa definitivno pot nazaj :D
sm prvic v svojem avtu sedel zadi. z ljubico :twisted:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če dec 11, 2003 1:11 pm

Men je tastara cesta proti morju carska, škoda k nimam kkšnga cabria. Ven greš na Brezovici (al pa mogoče res na Vrhniki, tistih 70 sit še za žvečilni ni), pol pa po tastari cesti, je ful fajn, edin Planinski klanc je mal naporen, ampak obstaja trik, kako se 1/2 ovinkov izogneš:

Greš skoz Planino in tik preden je konc je en odcep za desno pa tabla za, eno vas, ne vem imena. Pol greš tam desno in se peleš skozi del naselja Planina, kmalu je nato na levi šola, greš še naprej in prideš do enga križišča, kjer je za levo tabla Postojna in zaviješ tja. Ta cesta je ENOSMERNA, zato se ne bat če je ozka. Pol prideš ven na sredini teh ovinkov in na cajtu profitiraš (dobr način za prehitevat kolono, enkrat je en kolega mislu da bo šou tam, pol se je pa tovornjak pred njim v tisto smer odpelu, je pa mislu da če bo norel s Katro čez vse ride da ga bo prehitel, pa ga ni).

Pa ne govort kolk bol uničiš avto če greš po tastari, nekaj mičnega že, v glavnem je pa odvisno od tega kako voziš, če si norc boš tud posledice nosu. Vzemte to cesto počasi do srednje hitro, je super!

LP, N

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Če dec 11, 2003 4:37 pm

http://avtomoto.siol.net/default.asp?pa ... 3112333264

ne vem no, na tem linku se vidi kdo prišpara benz po avtocesti :)

Pa meni se niti ne da z yugičom vozit 90 na uro pa samo ravno, raje se peljem po navadni cesti, če prišparam jurja pa nekaj v eno sper, pa jurja pa nekaj v drugo in je to to...pa še iz maribora v lj jurja pa nazaj...torej na skupni poti 4 jurje, to pa je že solidna večerja z mojo drago :)

Pa itaq grema na dopust, tak da bo res vseeno, če sem uro kasneje tam in uro kasneje doma :)

lp

mont
Nov uporabnik

Napisal/-a mont Če dec 11, 2003 9:59 pm

Nixxon je napisal/-a:Greš skoz Planino in tik preden je konc je en odcep za desno pa tabla za, eno vas, ne vem imena. Pol greš tam desno in se peleš skozi del naselja Planina, kmalu je nato na levi šola, greš še naprej in prideš do enga križišča, kjer je za levo tabla Postojna in zaviješ tja. Ta cesta je ENOSMERNA, zato se ne bat če je ozka. Pol prideš ven na sredini teh ovinkov in na cajtu profitiraš

Ja tam na konc planine je tabla za "Strmnica"--> Res je ful se pršpara, pol tisth ovinku. če je gužva pa sploh, mimo vse kolone..........folk kr desno tm.
lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe dec 12, 2003 8:08 am

@ Matevz: Plačaš cestnino in kazen, ki je v višini cestnine, zato je ta možnost uporabna samo če pogosto hodiš dol. En moj znanec jo je BAJE uporabljal, ko je imel očeta v bolnici v Izoli. Napisal sem za dvakrat zato ker se potem vse naprej ponavlja. Če pa hočeš ti napišem za 30, 50, 100krat. Ti samo povej pa ti napišem :lol: :lol:

@ [YUGO] Sori ampak tale link ki si ga dal so popolne neumnosti. Me res zanima ker avto ima po stari cest porabo 7,9 l/100 km, po avtocesti pa 10,2 l/100km.

Drugače pa kar se tega tiče poglej primer Slaterja. On je tut vozil pa šparal. Prišparal pa nič. Al pa še hujša stvar: se en cestni umetnik zaleti vate. Kolk boš pol mogu šparat pri cestnini da boš pokril razliko v vrednosti avta ko ga boš prodajal. Da ne govorimo o možnosti da vi naredite neumnost :shock: :shock: :shock:

Samo moje mišlenje

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Pe dec 12, 2003 8:14 am

Nixxon je napisal/-a:Men je tastara cesta proti morju carska, škoda k nimam kkšnga cabria. Ven greš na Brezovici (al pa mogoče res na Vrhniki, tistih 70 sit še za žvečilni ni), pol pa po tastari cesti, je ful fajn, edin Planinski klanc je mal naporen, ampak obstaja trik, kako se 1/2 ovinkov izogneš:

..................
LP, N

Ce se niste opazili je po novem (no ja) tam tabla, da je promet dovoljen samo za prebivalce!

No ja samo jaz tudi zmeraj ne upostevam tega... :twisted:

Sicer so pa Planinske ride kar zakon. Se asfalt je dober (ce ni mokra cesta seveda)...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Pe dec 12, 2003 11:18 am

@ [YUGO] Sori ampak tale link ki si ga dal so popolne neumnosti. Me res zanima ker avto ima po stari cest porabo 7,9 l/100 km, po avtocesti pa 10,2 l/100km.

to pa je odvisno od tehnike vožnje vsakega posameznika...malo si poglej povprečne hitrosti in ti bo jasno zakaj je avto pil na avtocesi 10,2...povprečna hitrost je bila skoraj 130km/h, torej so ga vmes žgali tudi čez 160km/h, glede na to da recimo pri cestninskih dosti stojiš itd., da ne naštevam še drugih faktorjev...

po magistrali se pa lepo konstantno voziš 80-90 km/h v peti

mislim, če želiš to razumet, pa ja ni potrebno bit doktor znanosti..

lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe dec 12, 2003 11:40 am

YUGO ja tuki res ni potrebe po narejeni doktorski nalogi. Če že glih delaš primerjavo potem delaj v realnih razmerah. Ne enkrat hitrostne rekorde podirat drugič pa probavat čim bolj ekonomično vozit. Po magistrali se voziš 60-70 po vaseh in 90-100 izven vasi in naselij.

Domači avto ima povprečno porabo med 8 in 9. Če ga zelo lepo pelješ po avtocesti ima porabo 7,5. Če ga še tolk tiščiš ne pride poraba do 10 litrov. No mal primerjaj z ugotovitvami na tisti spletni strani. Dejstvo je da VSAK avto porabi po regionalni cesti več kot po AC zaradi neenakomerne vožnje.

Če bi se odloču bi vsak od forumašev lahko z vsakim avtom dokazal da je cenejše če se pelješ pa avtocesti ali po stari cesti. Pač enkrat malo bolj pritisneš, drugič pa paziš kako voziš. Če si bom vnaprej določu kot cilj dokazat da je AC cenejša bom po stari cesti vozu ko norc, pa prištel zraven še obrabo gum, avta, kazen, ki ti jo policaj nalima, pa kaj jest vem kaj še. Če bom hotel dokazat da je stara cesta bolš bom pa po AC gonu pa se bom po stari cesti lepo počasi peljal.

LP Tomaž

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Pe dec 12, 2003 2:35 pm

avtoceste so drago, to je definitivno...

poraba yugiča bo pa po magistralki podobna porabi na avtocesti, več kot 90 na uro se itaq ne bom (beri ne morem) peljat...torej bo poraba med 5 in 6 litri na 100km...tako sem dosegel tudi letos poleti ko sem šel na kolpo taborit z polno naloženim avtom, še piknik mizo in 2 stola sn mel zraven, šotor, spalka, en kup cot (sej veste kak so punce :) )..hladilno torbo, eno škatlo posode, gorilec, hrano, itd...)

meni se zdi pač dosti dat čez jurja za pot po kateri bom max. pol ure hitreje na cilju...kdo pa danes zasluži 2 jurja na uro? :)

lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe dec 12, 2003 11:14 pm

tomaž40 o čem govoriš(plačaš kazen .....?).
Drugače jaz delam relacijo lj-kp-lj. Ponavadi v eno smer gem po stari, v drugo po AC. Po ac rabim dobro uro, po stari pa dve uri. Povprečje, če grem po AC (vozim 130-140kmh) je 9 lt/100, kar pomeni tudi da po ac mi avto precej žre(nisem računal, mislim da 10 lt mi jih pije). Po stari pa mi pije 8 lt in še kak deci zraven. Je pa AC krajša za nekaj km(na oko 10 km), po drugi strani pa je stara ful zabavna, je tudi tisti počasen del- druga in tetja prestava-, ki je ful lep in bi škoda ga krajšat. V bližini lj je tisti počasen del-70, 60, 50 kmh- kjer je treba vozit po predpisih ker je nevarno da so policaji, tam je dolgočasno, po drugi strani pa tam varčuješ z gorivom. LP
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 So dec 13, 2003 3:14 pm

Blinder in Yugo: Rekel sem, da je popolna neumnost če ti nekdo napiše da ima avto povprečno porabo na AC višjo kot po stari cesti, če v obeh primerih voziš enako agresivno. Vsak, ki ima malo pameti ve da avto porabi daleč največ bencina pri speljevanju in tega je najmanj na AC in to SE pozna na relaciji.

Drugač pa delejta kar hočta. Kar se mene tiče pejta iz Ljubljane v Koper čez Munchen al pa Barcelono. :roll: :roll: :roll:

LP Tomaž

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] So dec 13, 2003 4:41 pm

res je da je lahko poraba enaka, samo kaj pa si potem profitiral, če si šel po avtocesti? bencin ne, čas tudi ne, edino za cestnino si dal čez jurja...pa še avtocesta je hudičevo monotona, če se pelješ tako hitro, da boš imel porabo kot po magistralki...

lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 So dec 13, 2003 5:19 pm

Sej pravim da je poraba manjša ne enaka ampak ni v tem fora. Kar se tiče cene je sigurno cenej če greš po stari cesti. Govorim pa o verodostojnosti tiste strani. Probaj se enkrat peljat po stari cesti in enkrat po AC. Če boš vozil vsaj približno enako (ne se vlečt ko 80 letna ženska, pa ne tiščat 170 km/h pa garant da bo poraba manjša na AC. Drugač pa jest se zmerej peljem po AC ker se mi enostavno ne ljubi jajcat po stari cesti. Pa prideš za kamion, traktor pa naselja pa radarji,...

LP Tomaž

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So dec 13, 2003 6:46 pm

Jaz mam že neki izkušenj po tisti relaciji. Moj avto mi po ac pri potovalni hitrosti 130kmh pije več ko po stari(tam pa ga stiskam več ko je potrebno). Rezultat je da po stari zvarčujem cestnino, mi je lepša vožnja(včasih se mi ne da vozit tisto slabo uro več po stari, včasih se mi ne da vozit po AC) in po stari rabim kako slabo uro več. Če pozna kdo kako finto kako prit bolj poceni skozi...naj pove. :vrum
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne dec 14, 2003 1:37 am

bicikl :?: :!:

heh
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov