Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ucmanster
Nov uporabnik

Re: dvomasni vztrajnik ford focus 1.8 tdci

Napisal/-a ucmanster To feb 19, 2013 10:55 am

jst sem kupu tourneota s 1.8 tdci motorjem. Kao 125000 km in je slišat vztrajnik, ko ga ugasnem. Poleg tega pa tudi pri vožni, ko pospešujem, sploh pri vrtljajih, ko ima motor največ navora (od 2500 do 3000) vrtljatjev, je slištat nek "dodaten zvok" težko opisat... tak mal trši zvok, kot da bi nekaj ružilo. Bo to rešeno, ko bom zamenjal vztrajnik?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To feb 19, 2013 12:17 pm

ucmanster je napisal/-a:jst sem kupu tourneota s 1.8 tdci motorjem. Kao 125000 km in je slišat vztrajnik, ko ga ugasnem. Poleg tega pa tudi pri vožni, ko pospešujem, sploh pri vrtljajih, ko ima motor največ navora (od 2500 do 3000) vrtljatjev, je slištat nek "dodaten zvok" težko opisat... tak mal trši zvok, kot da bi nekaj ružilo. Bo to rešeno, ko bom zamenjal vztrajnik?

Vse kaže na to, da je vztrajnik.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 19, 2013 12:49 pm

Če se to sliši ko pospešuješ potem je vztrajnik. Vrjetno je kakšna vzmet popustila in ima zdaj luft... Pri mojem bivšem focusu je bilo isto so mi zamenjal vztrajnik seveda na moje stroške, čeprav sem napako prijavil takrat ko je bila še garancija. No od takrat je lepo pospeševal ni nič tresel v prostem teku pa tudi kovinski zvok je izginil.

Za summit mam pa same lepe besede :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 4:46 pm

evilfury je napisal/-a:Daj speedfreek napiš kaj ti je všeč pri focusu kaj pa te moti, da vidim če sva istega mnenja? :D

Prepozno opazil post, tako da ne ti en jaz nimava več focusa. Lahko pa še vedno napišem...najbolj mi je pri focus všeč tisti občutek čvrstosti, trdnostni in robustnosti, tega je pri današnjih avtih vedno manj.

Kaj me mot? ( me je motilo), hmmm mogoče malo previsok položaj sedenja pa neki šlamparije, drgač pa nič takega.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 19, 2013 5:22 pm

Mene pa mal preveč hrupa od zadaj, ker zgleda nima izoliranih blatnikov. Potem glasen motor tak ni imel globokega zvoka bl tak rezek. Res pa je da se je lepo peljal skoz ovinke na sploh lahko podvozje le pohvalim.

Aja pa ročno je imel še navadne tale audi ma že avtomatsko tko da zabava odpade :huh:

maniaxx a pol si zdj kupu i30 al kako?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 7:04 pm

evilfury je napisal/-a:Mene pa mal preveč hrupa od zadaj, ker zgleda nima izoliranih blatnikov. Potem glasen motor tak ni imel globokega zvoka bl tak rezek. Res pa je da se je lepo peljal skoz ovinke na sploh lahko podvozje le pohvalim.

Aja pa ročno je imel še navadne tale audi ma že avtomatsko tko da zabava odpade :huh:

maniaxx a pol si zdj kupu i30 al kako?

Nope, mazdo 3, torej mam na nek način še vedno focusa :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov