cruiser1 je napisal/-a:im nobody je napisal/-a:jaz sem tak da lahka sem zjeban totalno samo u avtu nikoli nisem zaspan in mi tud nikoli ne vleče na spanec...pa sem veliko na cesti
Jaz se tudi takoj, ko se vsedem za volan kar zbrihtam pa četudi sem bil trenutek prej še utrujen. Tudi meni je to čudno. V glavnem se mi še nikoli ni zgodilo, da bi bil med vožnjo tako utrujen, da bi že kinkal vmes in nebi mogel spremljati prometa, ponoči se pa itak najraje vozim na dolge fure. Ni bolš'ga, prazne ceste, mirna vožnja, oči ne trpijo zaradi zoprnega sonca...pa itak sem nočni tip človeka.
Enkrat se mi je pa po dolgi vožnji (cca9ur) in zaradi poprej slabo prespanih nočeh res začelo spati zadnjih 150km pred domom. Ustavil sem na bencinskem servisu in si vzel mirnih 20min za kavo kar me je zbrihtalo in sem komot peljal naprej. Ni fora v sami v kavi, men pri utrujenosti pomaga čisto navadna pavza, toliko, da malo noge raztegnem, kaj popijem, jem, malo pozabim na vožnjo, se umirim ... in potem zbrihtam.
Dajati nasvete, kako rešiti zaspanost na poti je težko, ker očitno različne metode delujejo na različne ljudi. Npr. zelo glasna glasba pri utrujenosti men čisto nič ne pomaga, lahko me pa naredi samo bolj živčnega.
2-3krat se mi je pa zgodilo, da sem bil res tako zelo skurjen, da sploh nisem mogel na pot. V takem primeru enostavno ne grem dokler se ne spočijem / naspim. Na srečo sem v takem primeru do zdaj vedno lahko prestavil odhod za nekaj ur.
Misfits je napisal/-a:samo enkrat zaspiš za volanom...
dol s ceste če nisem 100% pa kinknem za 10-15 minut ... kolikor pač telo in um rabita...
Sitno mi je samo po kakih večjih avtocestnih postajališčih, če sem sam-preveč zgodbic kroži kak se je komu kej naredlo...
LP
Misfits
GrEgEcN95 je napisal/-a:Misfits je napisal/-a:samo enkrat zaspiš za volanom...
dol s ceste če nisem 100% pa kinknem za 10-15 minut ... kolikor pač telo in um rabita...
Sitno mi je samo po kakih večjih avtocestnih postajališčih, če sem sam-preveč zgodbic kroži kak se je komu kej naredlo...
LP
Misfits
Te zgodbice niso kar za brezveze. Jaz sem enkrat v Tepanju okoli 4 zjutraj ustavil na počivališču in pride do sovoznikovih vrat en moški in mi trka na vrata. Odprem skoraj do polovice okno in mi začne razlagat če mu lahko posodim 3€ toliko da se pripelje do Slovenske Bistrice. Tak gledam čudno a bi mu dal ali ne ( ker je zgledal tako fajn moški, urejen in to), ko naenkrat loputne po mojih vratih in na moji strani moški, ki je želel na silo odpreti vrata mojega avta. Še dobro da se med vožnjo vrate same zaklenejo. Sem samo hitro dal v prvo pa spokal naprej.
Drugače pa meni ko sem utrujen resnično pomaga da ohladim notranjost avta...ali pa enostavno se ustavim in sprehodim.
BBoss je napisal/-a:Če je možno povečam ritem vožnje - se prav hitreje, da malce adrenalin zaćne delovati. Sam res vse v mejah normale, ker pol je bolj kakšno enetgetsko pijačo ruknit al pa kako urco odspat.
.....od avta pred mano!lisko je napisal/-a:Pa veš zakaj nehaš bit zaspan?
Ker američana voziš....nikol ne veš kdaj bo kaj odpadlo![]()
![]()
![]()
cruiser1 je napisal/-a:.....od avta pred mano!lisko je napisal/-a:Pa veš zakaj nehaš bit zaspan?
Ker američana voziš....nikol ne veš kdaj bo kaj odpadlo![]()
![]()
![]()
tilen2009 je napisal/-a:Pri meni pa delujejo bonboni Pocket coffee. Edini problem je, ker jih poleti ni za dobit. Drugače pa na vsako uro pojem en ta bonbon pa me drži pokonc.
_furby_ je napisal/-a:tilen2009 je napisal/-a:Pri meni pa delujejo bonboni Pocket coffee. Edini problem je, ker jih poleti ni za dobit. Drugače pa na vsako uro pojem en ta bonbon pa me drži pokonc.
pri meni pomagajo kiri koli bomboni... najraje Tic Tac itd.
cruiser1 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:tilen2009 je napisal/-a:Pri meni pa delujejo bonboni Pocket coffee. Edini problem je, ker jih poleti ni za dobit. Drugače pa na vsako uro pojem en ta bonbon pa me drži pokonc.
pri meni pomagajo kiri koli bomboni... najraje Tic Tac itd.
Me prav zanima kakšne "bombone" vidva žvečita, ki preženejo zaspanost?
Energetik81 je napisal/-a:Po mojem je najboljša rešitev, če se ti med vožnjo zapirajo oči, na prvem postajališču dol, zaklenit vrata in budilka čez 15-20min. Potem pa 10 počepov pa gasa naprej. Vse ostalo so polovične rešitve in klicanje nesreče.
ghandaed je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a: Kava in ostali energetski napitki so slabi, ker te dehidrirajo (kofein je močan diuretik) + to da ko popustijo si še v slabšem stanju kot prej. Sam se jih posužujem le takrat ko vem, da je pred mano samo še ena ura vožnje. Za tisto zadnjo uro so ok.![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov