Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Poblendaš mu... a vseeno ne prižge luči

Napisal/-a Energetik81 Pe avg 12, 2011 12:07 pm

peroRS je napisal/-a:In vse ostale kraje ob južni meji. Pri nas jih imamo tudi kot blata, od policije, kriminalistov, carine....samo čakajo v zasedi kdaj ti bojo vzeli kakšen kos denarnice :roll:
Zanimivo. Jah v LJ in okolici jih tudi jaz praktično ne vidim. Ustavili me niso pa že ene 8 let. Kot da jih ni, v bistvu.
Je pa res, da se praktično nikoli ne vozim okoli po 22h.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe avg 12, 2011 12:07 pm

A si kdo upa blendad policajem? :twisted:

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Pe avg 12, 2011 12:12 pm

Kegl je napisal/-a:blendam samo za policaje... ;)

+1

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 12, 2011 12:15 pm

BBoss je napisal/-a:A si kdo upa blendad policajem? :twisted:

Sem jim že, ko so vozili z ugasnjenimi lučmi! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe avg 12, 2011 12:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

jaz tudi, nevede kr so bli v civilu. samo grdo je gledal =P
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 12, 2011 12:37 pm

_furby_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

jaz tudi, nevede kr so bli v civilu. samo grdo je gledal =P

Jaz sem vedel, da so, ampak sem že pozabil če v civilu al službenem, vglavnem glih da ni skočil iz sedeža od šoka! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Pe avg 12, 2011 12:55 pm

:lol: To se je meni 1x ponoči zgodil. Pač so imeli kontrolo in malo višje se srečam z avtomobilom in mu lepo poblendam, on pa v trenutku nazaj, sem si mislil ok, pač v zahvalo.
Sam ko se pa avto mimo mene pelja, pa lepo vidim modro na belem POLICIJA :lol: V glavnem, ponoči nikol več ne blendam :) Čeprav sem pa opazil, ko je že mrak/noč, nekateri
opozarjajo s smerokazi, da te ne oblešijo z dolgim snopom.

Drugače pa ja, blenadm za policaje in neprižgane luči, čeprav ko gre za primer bolj novejšega avta, večinoma ne blendam, ker ponavadi imajo samo pozicijske prižgane, ampak zgleda
pa tak, kot ne bi imel nič. Pol pa izpadem jaz tisti sitnež, ki nekaj blenda v brezveze :)
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 12, 2011 1:10 pm

Energetik81 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:In vse ostale kraje ob južni meji. Pri nas jih imamo tudi kot blata, od policije, kriminalistov, carine....samo čakajo v zasedi kdaj ti bojo vzeli kakšen kos denarnice :roll:
Zanimivo. Jah v LJ in okolici jih tudi jaz praktično ne vidim. Ustavili me niso pa že ene 8 let. Kot da jih ni, v bistvu.

Saj v Ljubljani jih je dosti in po cesti in na standardnih mestih (Roška, Tivolska, Litijska, ...). Bodi vesel, da te ne ustavljajo, pri nas te včasih tudi večkrat v roku par ur, celo minut.
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe avg 12, 2011 1:22 pm

Meni včasih blenda kdo, ker ne šteka da ima Superb dnevne luči spodaj poleg meglenk in da to ni isto kot kratke luči na glavnih žarometih. Avto potem pač sam auto preklopi iz dnevnih na kratke, ko se dovolj stemni oz. če hitrost vozila presega določeno mejo.

Nazadnje je en pred mano bil tako nadobuden da mi je več kilometrov gestikuliral naj prižgem luči nakar sem mu vštric na križišču ustavil in razložil zadevo, pa je bilo potem "ahaaaaaaaaaa" :D

Mogoče bi moral še jaz nabit neke aftermarket ledice spodaj pa glumit Audija LOL
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe avg 12, 2011 2:08 pm

blendu ze od dalec in biu celo delezen zahvale :D :shock:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe avg 12, 2011 2:47 pm

za policijo blendam samo tistim , ki vozijo okoli 60 na 50 - to se kaj rado zgodi ..skoraj vsakemu razen čistunov.... tistim , ki pa res norijo pokažem dva palca ( ja vem ogrožanje življenj drugih udeležencev v prometu - a le če bi umaknil roke z volana =P ) v spodbudo ... naj si privošči še tistih 30km/h prek 120 po naselju - saj cena bo ista...

za ugasnjene luči ne blendam več , ker jih to zastopi samo še 10% ... podnevi prižgem dolge pa potem ko se jim smejim ko se peljejo mimo jih 98 od 100 ukapira za kaj se gre ... seveda po mukotrpnem in neučinkovitem kontra blendanju :lol: ....
po mraku in kasneje pa raje ugasnem in prižgem nazaj ...no tukaj je uspeh malce manjši a le...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe avg 12, 2011 2:55 pm

ti pa si norc ce med voznjo proti nasprotivozecemu lahko presodis da on vozi okoli 60 na uro.to znas sam ti pa un z avstralije sam un je baje ze umru
Ni vse res kar napišem

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe avg 12, 2011 4:14 pm

abbe je napisal/-a:ti pa si norc ce med voznjo proti nasprotivozecemu lahko presodis da on vozi okoli 60 na uro.to znas sam ti pa un z avstralije sam un je baje ze umru

no potem sem ostal sam...

če ti ne razločiš - ne zmoreš oceniti približno - hitrosti vozila ali vozi okoli 60km/h ali vozi okoli 120 km/h potem nisi za na cesto ....
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe avg 12, 2011 4:19 pm

Ponavadi poblendam enkrat za luči, dvakrat za policaje. Če skapirajo in upoštevajo, pa ni moj problem in se ne sekiram tako kot avtor teme. :)
Sicer pa je v moji kratki vozniški karieri vsak upošteval in prižgal luči.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Pe avg 12, 2011 5:08 pm

Sej eni sploh ne vejo zakaj jim blendamo :D

Jzt, od začetka, ko sem bil še voznik začetnik...sem se enkrat odpeljal ponoči brez prižganih luči. Čisto pozabil na njih, za mano pa neka ženska blenda na polno pa jzt kaj pa tej ni jasno? Hvala bogu da sva ustavila nasproti na križišču da mi je potem čez okno pokazala :) Od takrat jih nikoli več nisem pozabil prižgat :)
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe avg 12, 2011 6:45 pm

Jaz sem se že tudi naveličal blendat.
Srečam ljudi ki: -imajo ugasjene luči, imajo prižgane meglenke, imajo še prižgane dolge luči od sinoči, ljudi ki pozabijo izklopiti smerokaz ali celo vse štiri smerokaze po 3 kilometrih, ljudi ki se vozijo z zloženimi stranskimi ogledali, ljudi ki jim ne dela pol žarnic, ljudi ki jim ne dela nič na prikolici, celo voznika mi je imel napol odlepljeno okrasno letev na vratih in se je peljal po avtocesti (avto je bil takoj za en meter širši)...

Pa nobenemu nič ne potegne. Ne vem, verjetno imajo pri sebi kakšnih 5 kg bakra...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe avg 12, 2011 7:44 pm

Zakaj vas motijo ugasnjene luči podnevi pri soncu?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe avg 12, 2011 8:28 pm

black je napisal/-a:Zakaj vas motijo ugasnjene luči podnevi pri soncu?

Kadar prehitevaš na kaki zelo dolgi ravnini in v daljavi vidiš avto na nasprotnem pasu, tako težje ločiš ali je spredaj nekdo, ki tudi prehiteva, ali pa je avtomobil, ki se ti približuje po svojem pasu. Res je, da je takih situacij v SLO razmeroma malo, na vzhodu pa je stvar precej bolj aktualna.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 12, 2011 8:40 pm

ghandaed je napisal/-a:

Kadar prehitevaš na kaki zelo dolgi ravnini in v daljavi vidiš avto na nasprotnem pasu, tako težje ločiš ali je spredaj nekdo, ki tudi prehiteva, ali pa je avtomobil, ki se ti približuje po svojem pasu. Res je, da je takih situacij v SLO razmeroma malo, na vzhodu pa je stvar precej bolj aktualna.

Dober, da se potem na hrvaškem niso že vsi pobil
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe avg 12, 2011 8:45 pm

ghandaed je napisal/-a:

x2
Ne toliko na dolgih kot na kratkih ravninah, še posebej pozno popoldne, ko ti sonce sveti skozi šipo, kaj hitro spregledaš kakšen avto, če ima ugasnjene luči. ;)
Verjetno se marsikdo s tem ne bo strinjal, ampak jaz podpiram to da se motoristi vozijo s prižganimi dolgimi lučmi (jaz se sicer ne), da so bolj opazni že od daleč :)

mr.ramo je napisal/-a:

blendu ze od dalec in biu celo delezen zahvale :D :shock:

Tudi jaz sem že doživel to. Se je policaj (kriminalist v civilnem avtu) zahvalil. :D

Energetik81 je napisal/-a:

Mene (ko sem jaz vozil) v avtu tudi niso še nikoli ustavili policaji, kljub temu da jih je na cesti ogromno. To verjetno pomeni da sem zgleden voznik :mrgreen: :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov