Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Symon
Poznavalec foruma

Re: Prehitevanje motoristov

Napisal/-a Symon Pe avg 19, 2011 8:13 am

Je pa malo ironočno, da se čez motoriste/divjake pritožuje nekdo, ki ima v podpisu ponosno svoje hitrostne rekorde.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe avg 19, 2011 8:28 am

Symon je napisal/-a:Zagledam motorista v ogledalu, se umaknem na rob vozišča, motorist pade mimo in pozdravi in oba sva dobre volje. :D
Najbolj retardirano se mi zdi pa šikaniranje motoristov, sem že slišal za marsikatero dogodivšpčino, ko ljudje namerno blokirajo motorista. Kot, da imaš kaj od tega, motorist je pač toliko ožji in naj uživa, če lahko. Najbrž bo problem v fovšiji ker oni ne čakajo v kolonah. In ja, so pravila, da se ne prehiteva ampak treba je biti malo praktičen, življenjski.

bravo!!!... takoj ti častim pijačo.. povej kje, kdaj...

sam sem motorist in uzivam na motorju... z motorjem si ti veliko bolj ranjljiv kot nekdo v avtu... in je res super občutek, ko se ti b**** v avtu nalima na meter ali dva za motorjem, ko sam dirka s tabo,... ko vidiš, kaj se vse dogaja v prometu... te mine, da včasih nikoli več ne bi sedel na motor..

Kamikaze med motoristi so kmalu v nebesih, kamikaze v avtu, pa ponavadi prezivijo in tudi ponavljajo svoje početje- vsi pa imajo isti imenovalec (umakniti bi jih bilo potrebno za zmeraj s ceste)!!!!

@.com...
če tvoj podpis drži, bi ti morali v trenutku doživljenjsko vzeti izpit...!

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe avg 19, 2011 8:51 am

kaj ma veze moj podpis? kje piše, da sem to storil v SLO?
abahn v Nemčiji, skozi naselje je pa bila bolj vas treh hiš in tabla za naselje, 200m in tabla konec naselja..
žal, taka situacija je bila takrat, bila pa 1x in edinkrat :!:

in prosim, ne se preveč oddaljit od teme; nevarno prehitevanje levo med mano in ograjo v premikajoči se koloni pri hitrosti 100-130kmh, kar se mi zdi 100x bolj nevarno, kot če ga isti motorist piči ob 23h 250kmh..tam piči sam in žive duše nikjer, tu pa utrujeni vozniki v 1km premikajoči se koloni, vsi živčni nazaj z morja (ali pa na morje) in se lahko kaj hitro kaj zgodi... premislte: kšn se ga ustraši, kar naenkrat ga zagleda na levi zraven špegla, naredi instinktno kakšno bedarijo(npr volan v desno), zadane desni avto in potem po poročilih: več-kilometerska kolona zaradi prometne nesreče... a motorist že zdavnaj doma ali v gostilni razlaga, kako je on rabu od portoroža do lj 30min

ostale pizd.arije motoristov toleriram...ko vidim, da piči kot metek, hvalabogu se mu odmaknem, čeprav je baje še zmeraj, khm, omejitev na cestah, mar ne??
ni pa varno, to početje, kar sem sem omenil v prvem postu

evo pa še za motoriste: tudi vozniki avtomobilov smo včasih preagresivni in nepazljivi do motoristov!! :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Pe avg 19, 2011 9:48 am

Tudi jaz se umaknem motoristu, ponavadi se tudi zahvali. Pa sem zadovoljen jaz in motorist :)
Ne vem kaj vas tako moti, če gre motorist pred vas na semaforju. Preden vi prestavite v prvo, je motorist itak že daleč spredaj in vam ne škodi. Še simfonijo lahko poslušate =P Je spet ego na pohodu? Tudi "če jaz čakam, naj tudi motorist" ne razumem - po tej logiki bi torej vi rade volje plačali svojemu otroku polno vstopnino na kakšne dogodke (pogosto imajo otroci brezplačno ali pa nižjo ceno), saj otrok vidi isto kot vi? Pa tudi v trgovini ne spustite nekoga ki ima samo tabasco, vi pa poln voziček, naprej? Mama je sigurno ponosna na vas! :twisted:

edit: seveda se pa ne strinjam s prehitevanjem prehitevanega in podobnih kamikaz... takemu se enkrat ne bo izšlo, pa ne da mu privoščim.
Slika

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe avg 19, 2011 9:56 am

Najbolj neumno je, ko greš poleti na Hrvaško čez kakšen manjši prehod, naprimer Petrina pri Kolpi.

Kolona je dolga par 100 metrov, ob sobotah zjutraj v največjem navalu. Stojiš nekje 2. ali 3. pred mejo, pa pride skupina norcev ozi. nekateri jim rečejo ''motoristi'', največkrat jih je okoli 15+ in se vsi zrinejo mimo kolone, pred 2. avto v koloni in prečkajo mejo pred vsemi? Kje je tu logika??

Enkrat je bila bolj ''pametna'' kolona in ko so videli kako se rinejo naprej, so skoraj vsi v koloni začeli trobiti in so se potem umirili, brez nadaljenega vrivanja.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe avg 19, 2011 10:35 am

DragonForce je napisal/-a:Najbolj neumno je, ko greš poleti na Hrvaško čez kakšen manjši prehod, naprimer Petrina pri Kolpi.

Kolona je dolga par 100 metrov, ob sobotah zjutraj v največjem navalu. Stojiš nekje 2. ali 3. pred mejo, pa pride skupina norcev ozi. nekateri jim rečejo ''motoristi'', največkrat jih je okoli 15+ in se vsi zrinejo mimo kolone, pred 2. avto v koloni in prečkajo mejo pred vsemi? Kje je tu logika??

Enkrat je bila bolj ''pametna'' kolona in ko so videli kako se rinejo naprej, so skoraj vsi v koloni začeli trobiti in so se potem umirili, brez nadaljenega vrivanja.

Točno to sem že večkrat doživel, ravno na tem prehodu. Pa je bila kolona dolga precej več kot par 100 m. In potem pride 10 motoristov, vsi morajo snemati čelade ti pa čakaš tam ko i****.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe avg 19, 2011 11:04 am

ban je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:Najbolj neumno je, ko greš poleti na Hrvaško čez kakšen manjši prehod, naprimer Petrina pri Kolpi.

Točno to sem že večkrat doživel, ravno na tem prehodu. Pa je bila kolona dolga precej več kot par 100 m. In potem pride 10 motoristov, vsi morajo snemati čelade ti pa čakaš tam ko i****.

Še niti enkrat nisem rabil sneti čelade, v 50% še osebne ne rabiš pokazat ker ti že maha carinik da pojdi naprej. Prav rad bi videl kateregakoli od vas, ki imate toliko proti temu da ne čakamo v koloni na carini da se oblečete komplet v usnje, čelado na glavo in čakanje med razgretimi avti pri 30+. Že samo počasna vožnja med tistimi avti v koloni je peklenska. Čudno da cariniki to razumejo in nikoli ne zatežijo!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe avg 19, 2011 11:36 am

Torej JA, manever je bil neumen. Zdaj je kar je, tokrat se mu je izšlo. Nekaterim se včasih ne, nekaterim se še ne bo. Tako to je. Šerifa špilat je že proti avtomobilistom nevarno, da bi pa motorista zapiral (in mu celo privoščil, da se razkanta!) je pa idiotizem na kvadrat. In ne, nisem motorist (če izvzamemo avtomatika, štirko pa skuterja pri bajti za domačo uporabo :lol: ) ampak včasih je potrebno malo strpnosti in razumevanja drugih.

Podpis je pa provokativen in bi koga spodbujal k temu, da podre tvoj rekord. :roll: To je kot bi imel nekdo napisano, da je pospravil 15 ljudi pa ni sedel, potem bi se zgovarjal, da je bil v vojski.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe avg 19, 2011 12:39 pm

Slika

tkole je pa ze mene prehiteval en "valentino rossi"
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe avg 19, 2011 1:09 pm

Mgajvr je napisal/-a:fantje, ne zdaj vseh motoristov metat v isti koš! zaradi par procentov divjakov še niso vsi isti.

normalnih motoristov je glih 20%, ostalo so pa samo bedaki,ki mislijo,da so boga za jajce prijeli če so hitrejši od avtov in da so glavni na cesti.

za njim it pa zbit, pa si bo zapomno kdo je šef na cesti - avto. :evil: :lol: :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe avg 19, 2011 1:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Mgajvr je napisal/-a:fantje, ne zdaj vseh motoristov metat v isti koš! zaradi par procentov divjakov še niso vsi isti.

normalnih motoristov je glih 20%, ostalo so pa samo bedaki,ki mislijo,da so boga za jajce prijeli če so hitrejši od avtov in da so glavni na cesti.

za njim it pa zbit, pa si bo zapomno kdo je šef na cesti - avto. :evil: :lol: :mrgreen:

Pojdi v grčijo svojo teorijo testirat!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe avg 19, 2011 1:30 pm

Najblj se opazi ravno tiste, ki brezglavo norijo. No sam kot motorist lahko tudi potrdim da nekateri res nimajo mere. Recimo se mi je že parkrat zgodilo da sem zalagal ovinek , ko je nenadoma priletel še kak lokal patriot in v stilu moto GP uspel pod mano zrinit svoj motor na par cm med mano in bankino - da se vidi da on obvlada. Enega od teh sem videl pozneje kako lomasti peš ven iz gozda z mobitelom da pride kolega ponj.

Skuteristi pa tudi znajo bit razred zase. Recimo v domžalah je ena lepa sprehajalna pot 88 lip, kjer je dovoljeno le za pešce in kolesarje. In kaj - vsake toliko pripizdi mimo mulac s svojo prdalico - skuterjem ali neregistriranim krosom, brez čelade - zbudi dojenčke, ki jih starši tam sprehajajo, zapraši vse skupaj in brezobzirno odprdi naprej. Kake policije nisem tam videl nikoli.

Mene sicer vedno žena brzda ampak ob poti je en tak lep potok in bom enkrat z veseljem katerega od posrancev treščil na pičko, tako kot tale na posnetku, da bo odletel z svojo drkalico v strugo od reke.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe avg 19, 2011 2:29 pm

Teden nazaj na gorenjski avtocesti pred predorom, ki je v izgradnji ( ???) , kolona cca. 3-4 km, policija cca. 500m - 1km pred predorom postavlja vse avte v eno kolono, meni pa pokaže naj grem mimo :). Nisem mogel verjet, mogoče zato, ker je bil sam motorist in je tak vedel, da ne bom dolgo v koloni na +30:).
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe avg 19, 2011 10:03 pm

Symon je napisal/-a:Zagledam motorista v ogledalu, se umaknem na rob vozišča, motorist pade mimo in pozdravi in oba sva dobre volje. :D
Najbolj retardirano se mi zdi pa šikaniranje motoristov, sem že slišal za marsikatero dogodivšpčino, ko ljudje namerno blokirajo motorista. Kot, da imaš kaj od tega, motorist je pač toliko ožji in naj uživa, če lahko. Najbrž bo problem v fovšiji ker oni ne čakajo v kolonah. In ja, so pravila, da se ne prehiteva ampak treba je biti malo praktičen, življenjski.

-povedal si namesto mene,ne morem verjet kaj tukaj eni izjavljajo
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe avg 19, 2011 10:09 pm

soso je napisal/-a:Teden nazaj na gorenjski avtocesti pred predorom, ki je v izgradnji ( ???) , kolona cca. 3-4 km, policija cca. 500m - 1km pred predorom postavlja vse avte v eno kolono, meni pa pokaže naj grem mimo :). Nisem mogel verjet, mogoče zato, ker je bil sam motorist in je tak vedel, da ne bom dolgo v koloni na +30:).

-policaja sem vprašal,kako je z stroječo kolono na ac,je rekel komot pojdi počasi mimo,pred semaforji pa raje ne
-v Ilirski Bistrici me je nagovorila mlada policistka,da bi ona tudi takšen motor,pa sem jo vprašal,če je gneča na meji in če lahko v takšnem primeru grem mimo
-je rekla;previdno počasi naprej,nobeden ti ne bo težil,ker si nobeden ne želi dodatnih problemov zaradi kakšnega dehidriranega motorista ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe avg 19, 2011 11:00 pm

Nimam problema z motoristi. Ko ga vidim v ogledalu grem čim bolj za rob ceste, da gre čim prej mimo.
Imel sem pa problem z enim motoristom, ko me ni pustil da ga prehitim. Počasi se je cjazil pred mano in vedno ko sem se odločil za prehitevanje je stisnil po gasu... To sigurno ni bilo slučajno, ker se je ponovilo večkrat. Takrat me je prijelo da bi ga pahnil v graben :D ... Vendar mi ga je s trikom le uspelo prehiteti :lol:
Načeloma se pa dobro razumem z motoristi :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 19, 2011 11:41 pm

Če je v vročem vremenu kakšna daljša kolona kot recimo na meji, je logično, da se spusti motoriste naprej. Je pa res, da je slovenski ego dosti več vreden kot dehidriran, hrustljavo zapečen motorist in je to zelo težko doumet.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 20, 2011 9:50 am

O čem vsi govorite? Avtor se je pritoževal čez prehitevanje na avtocesti, kjer ga je prehitel po levi strani, na 1 m placa med ograjo in njem, medtem ko je bil on vštric z drugim vozilo. Skrajno idiotsko, bi tudi jaz rekel in vsi tisti, ki to delate pač nehajte zagovarjat tega in mogoče raje nehajte s tem početjem. To je to. Ni debate o tem kako stojiš na meji, kako stojiš v kakršnikoli kolini pri +30, verjamem, da temule na avtocesti ni bilo nič vroče (mogoče takrat, ko je bil vštric z ograjo in avtom). Motorist, ne-motorist, noben nima z ničemer opravičevat takih dejanj - najbrž pa jih nekateri zato, ker tudi sami to delajo.

Se pa strinjam, če vidim motorista, ga spustim naprej čimprej. Ker vem, da mu bo lažje in ker v dosti primerih vem, da bo drugače šel prehitevat v nepregledne ovinke magari..

lp
Slika

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF So avg 20, 2011 10:37 am

Tudi sam se vedno ko zagledam motorista za sabo umaknem skrajno desno, pa čakam da odleti mimo. Dosti se jih tudi zahvali.. je po mojem mnjenju okoli 20% bedakov; takih, k izzivajo srečo na vsakem ovinku.. onih "tadobrih" si človek niti ne zapomni..
Se pa mi zadnje čase več krat zgodi, da če motorist opazi, da vozim malo hitreje, mi pritiska od zadaj, da skupaj odpeljeva nekaj ovinkov.. (dravska dolina).. večina jih je sicer pol normalnih, pa grejo dalje in pozdravijo.. se je pa že tudi zgodilo, da me je en hoto na vsak način prehitet v ovinku po drugem voznem pasu..

gecco je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

Pojdi v grčijo svojo teorijo testirat!

V Grčiji so nori, res.. tam sem še sam pado z motorjem zaradi.., ampak če si res mojster, pa moreš it v Maroko. Ko vidiš kak tam vozijo, si niti pomislit ne upaš, da bi najel avto/motor.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So avg 20, 2011 11:08 am

Skuteristi pa tudi znajo bit razred zase. Recimo v domžalah je ena lepa sprehajalna pot 88 lip, kjer je dovoljeno le za pešce in kolesarje. In kaj - vsake toliko pripizdi mimo mulac s svojo prdalico - skuterjem ali neregistriranim krosom, brez čelade - zbudi dojenčke, ki jih starši tam sprehajajo, zapraši vse skupaj in brezobzirno odprdi naprej. Kake policije nisem tam videl nikoli.

skuteristi so ponavadi otroci stari od 15-18let.

Če vidim motorista se umaknem na rob in nadaljujem z istim tempom kot sem do takrat ko ga nisem videl in me sploh ne motijo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov