Norden je napisal/-a:Vse lepo in prav, le da me take zgodbice o moči motorjev "Moj ima pa 300 konjev." "Moj pa 600!" ne ganejo kaj dosti, dokler se moči ne dokaže z izpiskom testa na merilnih valjih. Do takrat vse skupaj jemljem z rezervo. Še posebej, ker je podo motornim pokrovom vidna tudi zelena plastenka, v katero je speljana cev.
Sicer se ne spoznam na tuning, a mislim, da plastična steklenica ravno ne vliva kakšnega posebnega zaupanja. Da ne bo pomote- čisto možno je, da ima avto res 500 konjev in čisto možno je, da je "plastenka tuning" nekaj povsem običajnega, le skeptičen sem po naravi in namesto govoric imam rajši dokaze.
Norden je napisal/-a:Vse lepo in prav, le da me take zgodbice o moči motorjev "Moj ima pa 300 konjev." "Moj pa 600!" ne ganejo kaj dosti, dokler se moči ne dokaže z izpiskom testa na merilnih valjih. Do takrat vse skupaj jemljem z rezervo. Še posebej, ker je podo motornim pokrovom vidna tudi zelena plastenka, v katero je speljana cev.
Sicer se ne spoznam na tuning, a mislim, da plastična steklenica ravno ne vliva kakšnega posebnega zaupanja. Da ne bo pomote- čisto možno je, da ima avto res 500 konjev in čisto možno je, da je "plastenka tuning" nekaj povsem običajnega, le skeptičen sem po naravi in namesto govoric imam rajši dokaze.
TTomas je napisal/-a:hmmm...
Samo dodal bi svoje mnenje o 500 PS-ih. Govora je o rdecem RS2, serijskih 315 PS, itd ...
Ce je na avtu narejeno oz. narejena predelave cez 480 PS, mora pa imeti lastnik kar precej debelo denarnico, saj taka predelava stane kar nekaj 1000 € (15.000 € +)...samo toliko o mogocnih konjih ...
darkdog23 je napisal/-a:quattro to pa nism vedu da si mel probleme z autom.Ma js sm bil prvič na kakem dragu pol pa je pršu ta tip z rdečim audijem pa je potegnu stari j***te kira brzina,enostavno nism mogu verjet.Sm si mislu ko sm vidu tvojga audija sm mislu da bo raztrgu une rdeče jajce ko ličijo kot audi 8o coupe sam pol ko je tipo potegnu sm bilops: .Sej vem da je bla mal zajebancija pa da smo vsi užival sam me je impresioniru z pospeški pa ko je tebe stegnu.No tebe ne tok ampak uno rumeno mr2 pa ful.
Js sm kr![]()
quattro ne kej zamerit da sm reku če si mislu da se gre kdo pride do cilja,zdej če si mel auto v razsulu te razumem.Bo pa drugič boljš.Uglavnem fajn je blo.Bom prišu še kdaj gledat.
biggie je napisal/-a:TTomas je napisal/-a:hmmm...
Samo dodal bi svoje mnenje o 500 PS-ih. Govora je o rdecem RS2, serijskih 315 PS, itd ...
Ce je na avtu narejeno oz. narejena predelave cez 480 PS, mora pa imeti lastnik kar precej debelo denarnico, saj taka predelava stane kar nekaj 1000 € (15.000 € +)...samo toliko o mogocnih konjih ...
Tak tuning se lahko naredi precej ceneje kot si napisal, druga stvar pa je-pri tuningu tega avtomobila lastnikov budget ni bil omejen na 50000sit, tako da je brezveze govorit slabšalno o "mogočnih konjih" če nisi prepričan da so to buče.
P.S. RS2 z identičnim tuningom je v Nemčiji na valjih v parih različnih meritvah pokazal od 510 do 545 konjev.
biggie je napisal/-a:Predelava je bila narejena pri podjetju Ehgartner tuning. Motor avtomobila pa je v odličnem stanju, saj ima nove vse vitalne dele motorja(titan ojnice, kovani dirkalni bati, vsi ležaji...) Zamenjana je turbina, luftmassemesser, črpalka za gorivo, pop-off ventil, predelan wastegate, ET saugrohr, predelana elektronika, druge cevi za turbino, drug zračni filter, pa gotovo sem še kaj pozabil. Veliko teh delov je identičnih tistim iz slavnih sport-quattrov, katerih motorji so presegali 600 konjev. Tlak turbine bo, ko bo avto optimalno nastavljen, 1,7bara(!!!) pri 7000 rpm. Pa tudi podatek cca 8 sekund od 100 do 200 km/h govori zase (pa avto sploh še ni optimalno nastavljen)
biggie je napisal/-a:Tlak turbine bo, ko bo avto optimalno nastavljen, 1,7bara(!!!) pri 7000 rpm. Pa tudi podatek cca 8 sekund od 100 do 200 km/h govori zase (pa avto sploh še ni optimalno nastavljen)
Blue GTI je napisal/-a:Razlika je med 1,7bar pri 7000/min (kar je končno območje vrtljajev) ter med podatkom, da je max. nadtlak 1.8bar pri nekih srednjih obratih (domnevam da tega forda). Omenjeni Audi bo imel sigurno max. nadtlaka blizu 2.5bar pri kakih 4000/min. Zanimiv podatek bi bil, koliko ima ford nadtlaka pri 7000/min.
Na splošno nadtlak turbine doseže max. vrednost nekje na srednjih obratih, recimo med 3000 in 4000, potem pa nadtlak pada.
Pa tudi ni vse v samem nadtlaku, pomemben je tudi pretok zraka skozi turbino ter izkoristek turbine, ko tlači zrak. Velika turbina z 1 bar nadtlaka pri končnih obratih motorja daje veliko večjo moč, kot ena majhna turbina z recimo 1,2 bar nadtlaka pri največjih obratih motorja.
Torej je potrebno poleg navedbe nadtlaka, tudi navedba obratov, pri katerih je ta nadtlak dosežen, ter še točen model turbine. Potem je možno točno ovrednostiti, za kako zverino gre.
Na tem linku je RS2 s kakimi 450KM, v 4. prestavi ima od 100 do 200 10 sekund, če bi uporabil 3. prestavo od 100 do 170km/h ter nato prestavil v 4. prestavo do 200, bi bil čas okoli 8 sekund.
http://www.rs2.ch/rs2/galerien/movies/4_gang_gunnar.mpg
![]()
![]()
Torej, tlak je pri visokih obratih nižji, kot pri srednjih? Do zdaj sem namreč mislil, da se z obrati (dokaj) sorazmerno viša tudi tlak.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov