BBoss je napisal/-a:Mam preveč rad svojo družino, sebe in tudi avto, da bi se vozil poleti z zimskimi. Mehka mešanica, lamele in razgret asfalt pač ne gredo skupaj, če se hočeš hitro ustavit sploh pa če pade kak dežek na vse skupi.
BBoss je napisal/-a:A misliš pozimi? Imam zimske na drugih feltnah in jih menjam takrat, ko se začenja pojavljati nevarnost zmrzali, poledice oziroma snega pa še to samo zaradi tega, ker sem kar odvisen od avta in si ne morem prvoščit, da bi ostal doma zarad slabih voznih razmer. Zimskih pa nikoli ne radiram do konca ampak jih vsaj pri ene 4mm če ne že prej zamenjam.
speedfreak je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:A misliš pozimi? Imam zimske na drugih feltnah in jih menjam takrat, ko se začenja pojavljati nevarnost zmrzali, poledice oziroma snega pa še to samo zaradi tega, ker sem kar odvisen od avta in si ne morem prvoščit, da bi ostal doma zarad slabih voznih razmer. Zimskih pa nikoli ne radiram do konca ampak jih vsaj pri ene 4mm če ne že prej zamenjam.
Ti si čudenzimske , sploh pa sava itak še boljše držijo v vročini, eni ste pač nevedni
.
Osebno bi pa itak najraje nikoli ne vozil z zimskimi ker mi je to katastrofa, sploh ker vem, da je letna varnejša v vseh pogojih, razen ko je sneg na cestišču, kar je 3x na leto
speedfreak je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:A misliš pozimi? Imam zimske na drugih feltnah in jih menjam takrat, ko se začenja pojavljati nevarnost zmrzali, poledice oziroma snega pa še to samo zaradi tega, ker sem kar odvisen od avta in si ne morem prvoščit, da bi ostal doma zarad slabih voznih razmer. Zimskih pa nikoli ne radiram do konca ampak jih vsaj pri ene 4mm če ne že prej zamenjam.
Ti si čudenzimske , sploh pa sava itak še boljše držijo v vročini, eni ste pač nevedni
.
Osebno bi pa itak najraje nikoli ne vozil z zimskimi ker mi je to katastrofa, sploh ker vem, da je letna varnejša v vseh pogojih, razen ko je sneg na cestišču, kar je 3x na leto
DragonForce je napisal/-a:Kako vam pa uspe testirat, da zimska guma slabo drži na mokrem? Nihče ne vozi po omejitvah?
Sam vozim na zimskih celo leto, ker delam okoli 10.000-15.000 km letno. In nisem še bil v situaciji, ko bi videl, da guma nebi držala. Pa sem imel že od Goodyeara, do Fulde in Dunlop itd.
Pa sem imel veliko nenadnih zaviranj, da se je ABS vklopil in tudi kakšen izmik srnam ali komu, ki izsili na križišču.
~toMmy~ je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:A misliš pozimi? Imam zimske na drugih feltnah in jih menjam takrat, ko se začenja pojavljati nevarnost zmrzali, poledice oziroma snega pa še to samo zaradi tega, ker sem kar odvisen od avta in si ne morem prvoščit, da bi ostal doma zarad slabih voznih razmer. Zimskih pa nikoli ne radiram do konca ampak jih vsaj pri ene 4mm če ne že prej zamenjam.
.
Sava Eskimo S3 je itak najboljša guma v vseh pogojih, čudi me le, da še ni prišla do F1!![]()
S tem, da je letna varnejša v vseh pogojih, razen snega, se ne strinjam. Pri minusu po mojih izkušnjah letna na bolj gladkem asfaltu ne drži ravno najbolj, prav tako ne na mokrem okrog ničle, sploh če je asfalt bolj gladek.
DragonForce je napisal/-a:Kako vam pa uspe testirat, da zimska guma slabo drži na mokrem? Nihče ne vozi po omejitvah?
speedfreak je napisal/-a:Moje izkušnje glede letnih po mrazu so drugačne kot tvoje....konec koncev bom pa itak dal zimske gor..čeprav spet s težkim srcem...pa gor jih bom dal ko bo napovedano slabo vreme, pa če bo to šele decembra zaradi mene.
cruiser1 je napisal/-a:Nekateri res pišejo tako, kot, da vozijo najmanj ferarija in stalno na polno.
lizard je napisal/-a:Zimske gume so pač poleti opazno slabše in da to ugotoviš, ni potrebno voziti čez omejitev. Tisit, ki vozite ves čas na zimskih tega itak ne morete vedeti, zato pa potem pišete nebuloze.
Zavorna pot (tako na suhem kot mokrem) in oprijem na mokrem sta ena od daleč najpomembnejših dejavnikov pri varnosti. In tukaj so letne gume v veliki prednosti pred zimskiimi. Vsi tisti ki vozite navadne osebne avte in imate gor skozi zimske gume predstavljate negativen prispevek k prometni varnosti oz. z drugimi besedami - vsak ki špara pri tako kritični stvari kot je to varnost naj raje razmisli o javnem prvozu, je dosti cenejši kot vzdrževanje avta.
miko je napisal/-a: Odlično si napisal. Popolnoma se strinjam s teboj. Dodal bi edino to ,da bi poleti morali zakonsko prepovedati uporabo zimskih gum. Voznik, ki ne opazi kako zanič se "obnašajo" zimske gume poleti je najbolje, da se vozi z javnim prevozom.
DragonForce je napisal/-a:miko je napisal/-a: Odlično si napisal. Popolnoma se strinjam s teboj. Dodal bi edino to ,da bi poleti morali zakonsko prepovedati uporabo zimskih gum. Voznik, ki ne opazi kako zanič se "obnašajo" zimske gume poleti je najbolje, da se vozi z javnim prevozom.
Tako bom rekel... Če bi bil res tak problem imeti zimske poleti, bi bile že zakonsko prepovedane. In ko/če bojo, bom menjaval.
Večji problem so letne gume pozimi, ko nekateri ne menjavajo, potem delajo zastoje na kakih regionalkah, ker ne morejo v klanec ali ne morej speljati.
Nisem nek egoist ali pa da ne dam nič na varnost, ampak nekateri pa res pretiravate. Pri normalni mesti ali lokalni vožnji se težko doseže meja, do katere bi zimske prijele.
Je pa res, da če noriš, hitro dosežeš to mejo. To je pa že druga zgodba, potem so pa tako vsega gume krive, ker ne primejo poleti.
speedfreak je napisal/-a:DragonForce je napisal/-a:miko je napisal/-a: Odlično si napisal. Popolnoma se strinjam s teboj. Dodal bi edino to ,da bi poleti morali zakonsko prepovedati uporabo zimskih gum. Voznik, ki ne opazi kako zanič se "obnašajo" zimske gume poleti je najbolje, da se vozi z javnim prevozom.
Tako bom rekel... Če bi bil res tak problem imeti zimske poleti, bi bile že zakonsko prepovedane. In ko/če bojo, bom menjaval.
Večji problem so letne gume pozimi, ko nekateri ne menjavajo, potem delajo zastoje na kakih regionalkah, ker ne morejo v klanec ali ne morej speljati.
Nisem nek egoist ali pa da ne dam nič na varnost, ampak nekateri pa res pretiravate. Pri normalni mesti ali lokalni vožnji se težko doseže meja, do katere bi zimske prijele.
Je pa res, da če noriš, hitro dosežeš to mejo. To je pa že druga zgodba, potem so pa tako vsega gume krive, ker ne primejo poleti.
Še vedno pravim, če se vam zdi vodljivost avta z zimaki poleti normalna...potem niste za cesto.....pa ne govorimo o divjanju ampak o normalni voznji.
Ne vem zakaj tovarne mečejo milijone v izboljšave zavor podvozij ipd...če pa heroji vozijo s savo s3 sredi poletja....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov