Debate, ki niso vezane na ostala področja...

COBO
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Slovenia

Napisal/-a COBO To dec 16, 2003 12:17 pm

Honda , Mazda , Toyota - od leta 85 mamo doma zgolj japonce . lancer 85 ma zdej 280 000 km dela bp ima ga se vedno 2. lastnik ki ga je kupil od nas, mazda 626 letnik 90 ima 160 km menjan je biu le amortizer ( robnik ) drugo nic, mazda 323f letnik 99 se niti ene tezavice in se honda civic 97 letnik ( moja ) imam jo ze 3 leta in tudi brez kakrsnekoli okvare ali kaj podobnega. Tako da ZAME so japonci tisto pravo. Se enkrat ponavljam ZAME, kaj je pa drugim vsec in scemer so zadovoljni vse lepo in prav, jaz sem zgolj podal svoje mnenje.

Lp, Cobo
Slika

1997 CIVIC 1.4i ( who needs VTI when u have Da BiNgO :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 16, 2003 12:23 pm

Desmodromika je napisal/-a:
vazman je napisal/-a:Mislim, da je treba pri diskusiji kaj je najboljše in kaj ni upoštevat, če avto kupuješ zase kakšnega rabiš, kakšni bodo stroški vzdrževanja, registracije....

Zame je najboljša LADA
Cena/velikost/vrednost in cena vzdrževanja so pri tem avtu sigurno v najboljšem razmerju.

Drugače, če bi mal keš bi blo pa kaj iz švedskih logov najboljše:
VOLVO
karavani so zelo sexi, npr V70

Drugač mam pa željo,da bi mel Volgo,menda pride na EU posledično tut naš trg,k bomo tam prihodnje leto.

Zelo si želim pa in bo moja takoj ko bo prva možnost, najrej je treba faks dat cez... LADA NIVA Tako za zabavo in prosti cas , pa v kak 4X4 klub pa gas po Kočevskih gozdovih, ....

kakšni nemci me ravno ne pritegnejo, saj pravim če bi mel keš-VOLVO mogoce se SAAB
Ruska j***a...

Desmodromika vsak ima svoje veselje. Samo ti pa povem da sta na rally-ju po švedskih brezpotjih od 110 različnih terencev prišla na cilj le LADA NIVA(1) in HUMMER(2), ostale so pa zvlekl iz švedskih gozdov z ratraki, ker niso nikamor več mogl.
Tko da ruska j***a niso lih za odmet - ti pa garantiram, da če imaš nesrečo - čelni trk med saabom in volgo, da nebi bil rad v saabu - kolega ima moj letnik volgo (1974), pa vem kakšen tank je ta avto.

LP
Nebivedu
Old subarus never die, they just get faster!

alfa_25
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa_25 To dec 16, 2003 12:37 pm

itak da alfa romeo. :D zgodovina, dizajn, tehnika...predvsem pa "duša" :D :D
not perfect, but who is ? :)

drgač pa mi je še všeč bmw (edini drivers car med nemci, no pustimo porše na miru :) )

nikoli: japonce. nobenga. niti pod razno. pa če so še 100 let prvi na statiskiki ADAC. brez zgodovine, brezvezni dizajn, ki se obrača po trenutni modi, če zamenjšaš toyotin znak s hondimim, ni velike panike, malokdo bi opazil, aroganca... SAMO MOJE MNENJE!!! ni treba doživet napada histerije :lol: :P

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To dec 16, 2003 1:07 pm

Realnost: VW
Sanje: Porsche (enkrat ga bom pa čist res meu)
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 16, 2003 1:23 pm

alfa_25 je napisal/-a:itak da alfa romeo. :D zgodovina, dizajn, tehnika...predvsem pa "duša" :D :D

drgač pa mi je še všeč bmw (edini drivers car med nemci, no pustimo porše na miru :) )

nikoli: japonce. nobenga. niti pod razno. pa če so še 100 let prvi na statiskiki ADAC. brez zgodovine, brezvezni dizajn, ki se obrača po trenutni modi, če zamenjšaš toyotin znak s hondimim, ni velike panike, malokdo bi opazil, aroganca... SAMO MOJE MNENJE!!! ni treba doživet napada histerije :lol: :P

Alfa_25
Jst mam japonca in je boxer mašinca not, 17 let starega z 300.000km prevoženih, pa ni problemov, prejšnji lastnik ni 5 let skrbela za ta avto - v petih letih je samo na tehničnega vozil in registracijo delal, vozil se je pa po takih vukojebinah, da so bli fedri čist uničeni, k sma ga jst dobil u roke, pa je avto vse to zdržal, s tem, da mašine ni uničil, tudi olja ni menjal, samo kdaj pa kdaj ga je kak liter dolil - malokateri evropejski ali ameriški avto bi tole zdržal. Oprema za 17 let star delovni 4X4 avto pa je originalna:
- servo volan
- nastavljivi sedeži po višini
- elektro stekla
- centralno zaklepanje
- elekto nastavljiva ogledala
- multipoint injection + turbina
- vakumsko zaprta mašina, ki dela tudi pod vodo dobro, da le ima dovod zraka
- bila je tudi klima, vendar jo je predprejšnji lastnik uničil(kompresor mu je crknu, pa jo je vn vrgu. in to za L.86 avto. Vprašaj se koliko od te opreme so imeli avropski avtomobili - razen saaba in volva, ki sta imela isto opremo, pa še malo več v tistih časih. S tem, da je bil ta avto takrat za polovico cenejši od saaba ali volva.

LP
Nebivedu

čoko
Nov uporabnik

Napisal/-a čoko To dec 16, 2003 1:50 pm

Naj boljšA STA MI ZA ENKRAT SUBARU IN AUDI.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara To dec 16, 2003 1:52 pm

Ce bi imela prevec bi si kupila BMW M3, ce bi imela malo manj AUDI A3, ce se malo manj VW GOLF IV, vozim pa P306 8)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To dec 16, 2003 1:57 pm

Najboljši avto? Zame osebno Mercedes!!!

COBO
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Slovenia

Napisal/-a COBO To dec 16, 2003 2:22 pm

alfa_25 je napisal/-a:itak da alfa romeo. :D zgodovina, dizajn, tehnika...predvsem pa "duša" :D :D

Tipicen alfist :) pa brez histerije prosm :P
Slika

1997 CIVIC 1.4i ( who needs VTI when u have Da BiNgO :)

Uporabniški avatar
pina`
Stalni uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a pina` To dec 16, 2003 3:05 pm

Japonci...Honda :D Če bi mela velik dnarja bi si kupla ITR DC5 :-P 8) Zaenkrat po finančnim zmoglivosti sm zadovoljna z 6.gen civic :D

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To dec 16, 2003 3:39 pm

Men osebno so najbolši:
opel, ker sem jih navajen,
subaru, ker je sti pravi :vrum :twisted:
bmw, to pa že od malih nog, brat je mel mercedesove modelčke jaz pa bmwjeve

alfa_25
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa_25 To dec 16, 2003 5:18 pm

"boxer mašinca not"

no, pol si lahko mislim kerga imaš :D

sicer pa dokazovanje, kako neuničljiv je japonski avto je pr men čist brez efekta.

da pa je najbrž bil japonski avto pred 17 leti bolje opremljen kot evropski je po vsej verjetnosti tudi res. takrat še pač niso imeli takega deleža na evropskem trgu, niti se po ostalih kriterijih niso kosali z evropskimi avtomobili. in so zato pač bili bolje opremljeni (princip, ki ga danes uresničujejo korejci). danes pa japonski avti niso nič bolje opremljeni. (razen mogoče od vw, ki ma res genialno politiko pri dodatni opremi)

vozim pač kar vozim, doslej nikol večjih problemov, tako da me to niti ne zanima. avtov pač ne zbiram samo glede na zanesljivost, ker ne gre za kuhinjski mikser, ampak hočem v njem in zunaj tudi uživati. japonci mi pač ne potegnejo. sorry.

sicer pa lahko razumem, zakaj se kdo odloči za japonski avto. tko da... a vprašan sem bil, kaj je meni naj naj

lp
Zadnjič spremenil alfa_25, dne To dec 16, 2003 5:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To dec 16, 2003 5:29 pm

Matt je napisal/-a:Meni Honda vsec. Drugače pa vozim opla - malo denarja, poceni deli, soliden avto...
Kar mi ni vsec pri Hondah....so lastniki njih prevec ponosni...mislijo da so nekaj vec...pa niso. LP

Se podpišem pod tole in dodam še nekaj TDI frikov,ki mislijo,da so njihovi avti naj..... :noro

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To dec 16, 2003 5:34 pm

Aja, bistvo sem pa pozabil.BMW in Audi.Nimam pa nic proti rižu(japoncem)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To dec 16, 2003 7:21 pm

Vsako tele ma svoje vesele, vsak bk ma pa svoj štrk.

No vseen jst sm za alfo-forever

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To dec 16, 2003 7:25 pm

Toyota- Smo mel 7 let tastaro verzijo RAV-a in ni blo nobenih problemov. Zdej mamo novega in je tud odličen (usaj zaenkrat).
Mercedes- zaenkrat tud še nismo mel problemov..
Let there be rock!

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik To dec 16, 2003 7:32 pm

Alfa_25... da so japonci brez zgodovine si pa mimo usekal. Sej, če ti niso všeč je eno, da pa nimajo zgodovine si ga mimo pihnil po celi črti. Rally: Subaru, Toyota, Mitsubishi itd... od kdaj? od faking forewer. Alfa... ??? Kdaj - faking nikoli :twisted: Fantek - napaka. Če se tukej neha, se mi pa ne da več pisat. Sej meni so Alfe všeč, ampak sem prevečkrat slišal, da so dokaj rado kvarljive. kakorkoli... pozab :wink:

Meni osebno ni treba pisat katera znamka mi je najbolj qul, ker sem že dovolj težil z Mickami, je pa res da poleg Micke obožujem vse japončke. Torej:
Mitsubishi, Honda, Toyota, Mazda...
:wink:
Slika

Predator
Nov uporabnik

Napisal/-a Predator To dec 16, 2003 7:37 pm

Opel forever. O japoncih ne razmisljam, nikol vec pa francoza. Sori.
lp
----------------------------------
Slika
Opel FOREVER!

alfa_25
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa_25 To dec 16, 2003 7:42 pm

Galantfrik

avtomobilistična zgodovina se ni začela v 80. :) evropejci majo pač neprimerno daljšo zgodovino. dejstvo.

o alfini zgodovini dirkaških zmag pa tud ne bi preveč govoril. je znano.

whatever. kot je blo že rečeno, vsak bik ma svoj štrik. finito.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov