Debate, ki niso vezane na ostala področja...

čare
Mojster foruma

Re: lancia vs fiat

Napisal/-a čare Po okt 03, 2011 2:25 pm

Če bi jaz še enkrat kupoval bi sigurno vzel LYbro 2.4 150 KM in pri starih kantah ne moreš preveč gledat kaj bo šlo pa kaj ne.Sam imam mareo in sem z njo zadovoljen.Večjih okvar ni bilo,ma pa 235000km

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po okt 03, 2011 2:34 pm

čare je napisal/-a:Če bi jaz še enkrat kupoval bi sigurno vzel LYbro 2.4 150 KM in pri starih kantah ne moreš preveč gledat kaj bo šlo pa kaj ne.Sam imam mareo in sem z njo zadovoljen.Večjih okvar ni bilo,ma pa 235000km

Pa se splača za tiste 10kw oz 15konjev večjo zavarovanje plačevat, sprašujem samo tako informativno ker 150konjske še nisem vozil?
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 03, 2011 2:49 pm

Ne vem če se splača??Splača se nič ne ampak če hočeš tak avto met boš plačal a ne.Jaz bi,ni neke silne razlike če maš 50% bonifikacijo,ker tud zdaj bri marei me 1 Kw zyebe pa kaj čem,mam pač 81 Kw,77Kw ni bilo nobene pametne za dobit in sem pač vzel tole,saj če bi bila kaka JTD in ne TD 2.4 bi tisto vzel.

merko
Nov uporabnik

Napisal/-a merko Po okt 03, 2011 3:33 pm

hvala vam vsem za komentarje, sigurno se mi bo lažje odločit. Osebno je tudi meni zaradi notranjosti bolj všeč lybra,pa še nekaj let nazaj sem imel themo 2.0 16v in sem bil z njo ful zadovoljen, kar se pa tiče elektronike, mi je vse še po tolko letih delalo, zato me je zanimalo, če so zdej novejše lancie od takratne moje,kaj spremenili na slabše al na boljše.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Po okt 03, 2011 4:44 pm

xalfist je napisal/-a:
denko4 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:Še malo off-a.

na koncu je vse vezano na finance, ker če sprašuje za ceno rezervnih delov, potem ima to opravka z financami ?
Če bi imel dovolj financ bi verjetno iskal kar nove dele in ne rabljene ...

Na 10let+ , avto vrjetno ne bo daval novih delov. ( govorim o večjih zadevah)

Sej Integralka je tud starejša kot 10 let :roll:

Preberi si celo temo, ne mešaj jabolk in hrušk. Za 10let star avto govorim avtorju teme, ki išče mareo in lybero. in ne integralke.

Zakaj ne, saj je oboje dobro.

Ti si sam začel mešat že prej. Bolj kot mešaš, bolj smrdi ;)

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Po okt 03, 2011 4:53 pm

jaz mam lybro 2.4 150km že 2 leti, prevozil 60.000 km, uvožena. Z elektriko nobenih težav , samo polosovimo sem obnovil pa kake malenkosti, manj kot prej pri passatu. Poraba 5.7 l, registracija pa je 80 eur dražja kot pri 1.9 motorju- zadovoljen!!

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Po okt 03, 2011 5:06 pm

Vzemi tisto, kar dobiš bolje ohranjeno in z manj (realnimi!) kilometri. Jaz sem imel Lybro 1.9 115KM in me je stalno nekaj za*ebavalo. Menjal komplet podvozje spredaj (roke, končniki, stabilizator štangice). Crknil motorček od lopute za notranje kroženje zraka. Crknila motorčka za usmerjanje toplega/hladnega zraka. Shodil kolesni ležaj. Zaribal mehanizem za dviganje/spuščanje šipe (verjetno ga je zasnoval kak pizzaiolo s Sicilije, ker tako kot je narejen, je samo vprašanje časa, kdaj odleti). V prednjih žmigavcih bi lahko imel zlate ribice (beri: v njih se je nabirala voda). V mrazu včasih ni delal LCD od radia/potovalnega računalnika. Ostal na avtocesti, ker je crknil senzor vrtljajev.

In še nekaj - če kupiš Lybro, se z njo cerkveno poročiš. Ker vsekakor se je lažje civilno ločiti kot prodati rabljeno Lybro :lol:

Pa ne pravim, da je slab avto. Ko ni imela potrebe po pritegovanju pozornosti nase, je bila odličen avto za vozit. Čisto možno, da sem imel samo takšno "pegolo", kot bi rekli Italijani, in sem nabasal na primerek, ki so ga šraufali skupaj ravno zadnji petek pred ferragostom.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po okt 03, 2011 7:42 pm

Marea pa Lybra nista primerljiva avta oz. nista ravno avta med katerima bi se odločal. Kot prvo je Marea v bistvu Bravo karavan in nekako spada v nižji srednji razred. Medtem ko je Lybra v klasi Passata.

Ne glede na to, da je Lybra za klaso višje, je tudi precej bolj prestižen avto, kot tudi razvojno nekaj let novejši. Če je denar za Lybro potem sploh ne vidim razloga za dilemo ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 03, 2011 8:26 pm

@lizard mal si mimo pihnil.Lybra je totalno opremljena marea.Tam kjer se pri marei oprema neha se pri lybri začne.Velikost avta je ista ,drugačna je samo zadnja prema,ostalo spodaj je v bistvu isto.Sami števci so si precej podobni itd itd...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po okt 03, 2011 9:42 pm

Lybra je bila v bistvu res samo prestižna dopolnitev Stilota v nižjem srednjem razredu v koncernu FIAT. Tako, da gre pri Lybri v bistvu res za nižji srednji razred...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po okt 03, 2011 10:28 pm

Aja, pa res, no vseeno pa ima Lybra zadaj posamično vpetje, Marea pa kolko vem nima, in ima samo poltogo premo. Vseeno pa je Lybra cenovno bila pozicionirana razred višje, pa že sam interier je nekaj povsem drugega.

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To okt 04, 2011 1:59 am

Lybra pa Alfa 156 sta enaka platforma z različnim podvozjem in kot taka zadnja verzija Tipo platforme. Marea je pa samo Brava z nahrbtnikom in kot taka starejša eno generacijo. To se že v motornem prostoru vidi. Pri Lybri in Alfi s petvaljnim JTD motorjem ni recimo potrebno vzet motorja ven, da zamenjaš zobati jermen. Pri Marei pa je, ker ima toliko ožji motorni prostor. Sicer se večina mehanikov znajde tako, da motor snamejo z nosilcev in ga spustijo precej nižje na desni strani in se malo pomatrajo, potem pa po možnosti računajo toliko ur dela, kot da bi motor res ven vlekli. :roll:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To okt 04, 2011 12:39 pm

denko4 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Preberi si celo temo, ne mešaj jabolk in hrušk. Za 10let star avto govorim avtorju teme, ki išče mareo in lybero. in ne integralke.

Zakaj ne, saj je oboje dobro.

Ti si sam začel mešat že prej. Bolj kot mešaš, bolj smrdi ;)

Prehitro dihaš, bolj počasi pa boš dojel bistvo :lol:
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 04, 2011 9:37 pm

Jao,jao,jao.Lybra in marea imata spredj isto široke krake,isti most in pri obeh 2.0 5-cilindrskih bencinarjih naj bi se vzel motor ven,pri dizlu pa ne.Zelo zelo podobni če jih gledaš iz kanala so Tipo,Tempra,AR 145,146,155,156,147,GT,Dedra,Delta,Lybra,Bravo,Brava,Marea pa še kakšen najbrž. Razlika je v izvedbi vpetja koles.Če izvzamemo novejše Lybro,Mareo,GT, 147,156 imajo Alfe čisto svoje podvozje,Lybra ma zadnjo premo drugačno Marea pa je še popolnoma isti kot Tipo in kot sem že rekel Lybra ni primerljiva z Stilotom ampak mareo,ker sta prišle precej skupaj ven in kot sem tudi že rekel kjer se pri Marei oprema konča se pri Lybri začne

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr okt 05, 2011 12:47 pm

čare je napisal/-a:...kot sem že rekel Lybra ni primerljiva z Stilotom ampak mareo,ker sta prišle precej skupaj ven ...

Lybra je prišla ven tri leta za Mareo in se je življenska doba Lybre (1999-2006) tako večinoma pokrivala s Stilotovo (2001-2007), zato sem napisal, da je bila Lybra prestižna dopolnitev Stilota v nižjem srednjem razredu v koncernu FIAT...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov