Drocky je napisal/-a:Ni glih zanič, je pa res da ni niti avtomatik, ampak je robotiziran ročni menjalnik.
Če je avtomatik potem je zanič! Kako pa delujejo razni robotski menjalniki mi pa ni jasno in v tem primeru je bilo verjetno z menjalnikom res vse v redu in gre le za nesporazum.
~toMmy~ je napisal/-a:Ok narobe sem se izrazil, mislil sem izključno speljevanje, vožnja je druga stvar. Definitivno ni bilo nič narobe z njim in ne bi si želel, da bi kombi speljeval takoj, ko sem spustil bremzo,ker sem zelo pogosto vstajal od volana in čez kombija šel v "tovorni" prostor, šlo je namreč za potujočo trgovino!Vglavnem pri takšni uporabi je to zadnja stvar, ki si jo želiš, ker je ogromno ustavljanja in skakanja stran od volana. No novi ročni je pa tudi fenomen, za speljevanje v klanec potrebuje nenormalno veliko gasa.
Očitno nisi imel avtomatika. vsaj upam, da ne, ker imeti v poziciji D (drive) in potem vstati od volana je dejanje višjega retardiranca! Čeprav vseeno ne razumem v kakšni poziciji / prestavi si ti pustil menjalnik s prižganim motorjem v kateri bi po tvoji logiki kakšen drugi avto lahko celo speljal
Drgač pa ravno pri speljevanju v klanec pride zelo prav, da avto lahko spelje že brez gasa. Avtomatik je pri tem zmagovalec in tudi pri chryslerju z ročnim menjalnikom nikoli nisem potreboval ročne zavore na klancu pa sem vseeno lepo speljal.