Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Darlok
Nov uporabnik

Re: Re: Zimske gume

Napisal/-a Darlok Pe okt 18, 2002 11:54 am

amajeric pravi:
Če maš preveč dnarja (glede na to da boš cliota za 3 mio kupu očitno ;)) kup GY 175, drgač pa jest na Savo prisegam, ugodna pa čist solidna. Pri testu v motoreviji je bla najboljša pri zaviranju na snegu in ledu, mal jo matra edino suha podlaga in pa glasnost. Drgač majo pa Savske gume akcijo v Merkatorjevih centrih (TrgoAvto) 25% popusta, tko da ti pride 185/65/15 13.500 sit.

Mah, nimam preveč denarja. Sicer bi si za tak dnar res kakega Megana lahk nabavu, sam kaj ko ne bi imel tolk opreme pa še mašina bi morala bit slabša. Tole za Savo je pa za razmislit, čeprav je pa mal sh*t, da jo matra suha podlaga pa glasnost, ker so ceste tak al tak večinoma suhe pozimi. Vsaj zadnjih nekaj zim.

Gost

Re: Zimske gume

Napisal/-a Gost Pe okt 18, 2002 1:04 pm

Ma ja, nimaš kej, vsega ne morš met...vsaj hkrati ne... :)

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe okt 18, 2002 10:08 pm

Poglej test gum v AM (zadnja številka), so ble 205/55 15, torej neka blizu tvoji (hitrostni razred H, do 210 na uro) - dimenzija je rpi tesh testi zlo pomembna, še posebej kolk colske so in kak presek majo.
Zlo dobre sta ble Bridgestone blizzak LM22 (ampak je ni v tvoji dimenziji, se mi zdi), in Goodyear Ultra Grip GW3 (je tud mislim da e ni v tej dimenziji). Zlo fajn guma je Conti Winter Contact TS 790 alp pa Pirelli winter sport. SO pa vse tam malo čez 20.000 po komau (pač glede na dimenzijo). Sava? Sam ma s prejšnjim Eskimotom zlo slabe izkušnje (nekontrolirano in sunkovito obnašanje gume), z Michelinovimi Alpini pa tudi. Dunlopke winter sport M3 (ne M2) se mi zdijo OK, ampak posšeševanje na snegu je slaboooooo
Skratka: če hočeš dobro zimko gumo, kis e bo tudi na mokri cesti in v brogi dobro obnesla, ne samov sengu, te bodo koštale okol 20.00 po kosu. Izjema bi znal bit novi Matador MP 58, ampak bi znal bit problem dimenzij.
Skratka, poglej teste po revijah in ne glej sam na končno oceno, ampak tud na kategorije (suho, mokro sneg ...). V širše kot 175 pa jaz ne bi šel. 165 ali 175, odvisno od tega al ti je bolj važno kako se obnaša v snegu al na asfaltu ...
Slika

Uporabniški avatar
Diesel
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Diesel Ne okt 20, 2002 11:54 pm

Michelin ALPIN.
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Če okt 24, 2002 10:47 am

Ful neki hvalte goodyerke men je pa kolega zadnc razlagu da vsako gumo sam to ne, ker je baje ful glasna pr vseh hitrostih pa se ful trda. Drgac mam pa Eskimo ze 2 sezoni gor in sm se vedno po snegu kulturno vozu, mogoce so samo malo premehke.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če okt 24, 2002 10:59 am

jest sm mel dunlop winter sport M2, pa je bla moja najboljša guma do zdaj!
Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če okt 24, 2002 12:17 pm

haby: meni se nc ne zdi glasna, poleg tega trda ni, ker trde gume se ponavadi ne drzijo dobre ceste, goodyearke so pa znane po tem da se dosti hitro obrabijo ...in so mehke.

Prijatelj je rekel scena ... jes sem presel z michelink na goodyearke in je bla ful pozitivna razlika ...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov