nebivedu je napisal/-a:Pa še vprašanje; Ali ni boljše živet polno življenje v manjšem stanovanju, imeti na leto mesec dni odličnega sproščujočega dopusta, si privoščit večino stvari, ki si jih lahko, kot pa celo življenje slabo živet v 3 nadstropni bajti, kjer porabiš vsak mesec tretjino do polovico denarja, ki ga zaslužiš samo za vzdrževanje, na leto greš mogoče za teden dni v kamp, ker drugam ne moreš, in si privoščiš največ kar je še dodaten puf, da imaš boljši avto kot sosed?
Tukaj se ne bi strinjal pa ne zato, ker gledaš iz svojih oči ampak zato ker smo si ljudje različni. Hiša ti ponuja določeno svobodo, ki jo stanovanje pač ne. In če živiš v nekem stanovanju sredi čebelnjaka imenovanega blok je logično, da čutiš potrebo hodit naokrog - v bistvu bežiš iz svojega stanovanja, ker te zaradi majhnosti večinoma utesnjuje. Ljudje smo sicer družabna bitja samo rabimo pa kar dosti tudi tako imenovanega časa zase. In če se v eno ali dvo sobnem stanovanju stiska družina štirih in imaš praktično mir samo na WC-ju je "pobeg" iz stanovanja takorekoč nujen.
Recimo jaz osebno uživam da sem lahko doma, da na terasi prikurim kak roštiljček, da sem na svojem vrtu, da v miru preberem časopis, da naredim sprehod po okolici ali pa v bližnjo hosto. Vse to mi je čisti relax in ne rabim imet mesec dni potovanja al pa dopusta pa bi si ga lahko vseeno privoščil pa mi čisto nič ne fali ker mene sprošča najbolj to, da sem lahko doma.
To je ta razlika, ki jo verjetno težko razumeš ampak verjemi, da marsikdo, ki okusi prebivanje v lastni hiši na to potem gleda drugače in če se na to še navadi ga ne spraviš več v stanovanje v neko mravljišče imenovano strnjeno naselje. Še odgovor na tvoje vprašanje, tudi moje življenje je polno tudi brez enomesečnih potovanj ali dopustov.
nebivedu je napisal/-a:P.S. Pa še kar se hlapčevstva tiče: Sam recimo ne kupim nobenega gorenje izdelka nikoli več, ker so preselili vso proizvodnjo v srbijo, tukaj pa odpustili gomilo naših delavcev, ki so sedaj na plečih vseh nas, kar se mi ne zdi prav (ne za selitev proizvodnje in ne da delavce mečejo na cesto zaradi edinole čimvečjega dobička) in iz tega razloga ne kupim nobenega izdelka od gorenja.
Zamerim pa nič, saj je le debata in vsak ima svoj prav.
Spet se ti je zareklo in spet tisti hlapec Jernej rine na površje

. Kaj boš pa kupil? Kateri izdelek bele tehnike pa je še poleg Gorenja, da je slovenski? Hmmm, prask prask... Se pravi boš raje kupil izdelek, ki je Slovenijo videl le v trenutku, ko so ga pripeljali v prodajni salon. Gorenje ni prestavilo celotne proizvodnje v tujino, še vedno se bela tehnika izdeluje pri nas z našimi delavci in razvija z našimi razvojniki. V tujino so prestavili izdelavo najcenejših tehnološko enostavnih izdelkov (bojlerji) za katere je pač poceni konkurenca naredila kar je pač naredila. Enostavno nastane ta problem, da ali ukineš program, ker si predrag ali pa ga preseliš drugam in še vedno zaslužek furaš nazaj v Slovenijo. Če si pameten ga nameniš za razvoj in izboljšavo kompletno vseh izdelkov ter vsaj pri tehnološko bolj zahtevnih izdelkih zaradi naprednosti opravičuješ višjo ceno.
Se pa strinjam, da selitev proizvodnje na območja s cenejšo delovno silo je dolgoročno pogubno za vse, ker poceni plačan delavec si tvojega izdelka ne more privoščit, dobro plačan pa tudi nič več, ker si ga postavil na cesto in nima več kupne moči, da bi tvoj izdelek kupil. Samo če si pa nekunkurenčen se pa zgodi isto.