Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Re: Koliko ste vozili, ko ste naredili izpit

Napisal/-a cky2k To nov 01, 2011 8:51 pm

izpit naredil pri skoraj 19 letih,v torek naredil izpit, nič vozil do sobote popoldan ko sem se proti domu peljal z svojim 15 let starim vw polom,ki sem ga kupil :D
VW golf IV

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 01, 2011 9:42 pm

Najboljše je bilo, ko sem imel glavno vožnjo (pred tem nisem imel B kategorije) in sem se pripeljal z avtom do avto šole.
Je komisija samo :shock: gledala.

:lol:

To je bilo nekaj več kot 5 let nazaj.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 01, 2011 10:02 pm

nevermind je napisal/-a:Najboljše je bilo, ko sem imel glavno vožnjo (pred tem nisem imel B kategorije) in sem se pripeljal z avtom do avto šole.

A si mogoče šel delat izpit že pri 17-ih (una fora, ko si smel vozit do 18. leta s spremljevalcem) :D

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To nov 01, 2011 10:37 pm

Izpit naredil par dni po rojstnem dnevu, avto sem imel že par mesecev pred tem (ne svetujem tega..).
Par dni za tem smo že naredil turco 500km z enim postankom samo (tankat), pa ni bilo nobenih problemov. Ostale avte pa tudi ni bilo nikoli problema za peljat..
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan To nov 01, 2011 10:50 pm

-Takoj po opravljenem izpitu sem vozil dnevno.
-Vozim avte, ki so pri hiši, svojega nimam, ampak imam to srečo da moram vprašati samo mamo, ko vzamem njen avto (ker vozi samo svojega) :D Drugih avtov načeloma ne vozim, občasno od kakšnega bratranca, če se mu ne da vozit. Nimam navade nikogar žicat, če lahko vozim njihov avto, pa tudi sam ne skačem od veselja, če kdo vpraša mene.
-Starši so mi takoj dovolili vožnjo brez spremstva. Je pa res da sem vedel, da nisem "boga za jajce prijel" ko sem naredil izpit, in sem vozil po pameti in odgovorno (oz. še zdaj) in ni bilo težav z zaupanjem. Tudi se nisem za brez-veze vozil...
-Ob opravljenem izpitu sem največ vozil takrat 9 let star avto, oz. ga še vedno.
Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr nov 02, 2011 7:24 am

Izpit naredil 28.8. pozno popoldan. Dobil ga 30.8. zaradi uradnih ur na upravni enoti. Voziti začel 1.9. ko je bilo potrebno iti v šolo. Najprej vozil 1 leto (dnevno po 20km) očetov avto star 8 let, potem pa 3 leta (dnevno po 90km) bratov avto star 5 let, potem pa še 2 leti (dnevno 60km) vsakega po malo. Vse samostojna vožnja. Sedaj pa pač svojega zaradi urnika, ki ga pač ne moremo več prilagajati en drugemu. Je pa res, da sem moral bratu 4 leta plačevati skoraj vse stroške (zavarovanje, servisi), ker sem ga večina samo jaz vozil, kar me še danes tepe pri bonusu.
Se vidmo ko se zagledamo.

pa3cija123
Nov uporabnik

Napisal/-a pa3cija123 Sr nov 02, 2011 9:26 am

Izpit sem naredila marca letos od takrat vozim vsak dan dnevno okoli 60km. Z izposojo avtomobilov nisem imela problemov kajti mama je bila prepričana da me je naučila vse kot je treba :) zato je bilo pa kar veliko ur vožnje. Do sedaj sem pa vozila kar veliko avtomobilov Megane, Laguna, Megane karavan, Twingo. nekateri dizli drugi bencinarji.

Sedaj pa čakam na svojega.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr nov 02, 2011 4:48 pm

peroRS je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Najboljše je bilo, ko sem imel glavno vožnjo (pred tem nisem imel B kategorije) in sem se pripeljal z avtom do avto šole.

A si mogoče šel delat izpit že pri 17-ih (una fora, ko si smel vozit do 18. leta s spremljevalcem) :D

V bistvu sem že imel nekaj čez 18. (z nobenim spremljevalcem). Pač vzel avto od naših in šel do a.š. na gl. vožnjo :)

grandC
Nov uporabnik

Napisal/-a grandC So nov 05, 2011 12:17 am

zagrižen je napisal/-a:Pozdravljeni.

Zanima me koliko ste kaj vozili tik po narejenem izpitu za avto? Ste vozili svoj ali avto staršev ali le priložnostno avto od kakega kolega?

So vam starši takoj dovolili vožnjo brez njihovega spremstva? Koliko star avto ste vozili?

Vprašanja, na katera odgovori bi mi zelo prav prišla pri raziskovalni nalogi.

Hvala.

Imel 18 let. Vozil avto od staršev, ampak je bil kupljen zame. S spremstvom sem vozil samo od upravne enote do doma (ker je mati vztrajala da me ona pelje na UE po vozniško). Avto je bil takrat star 15 let.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 05, 2011 11:10 am

Prvi dan ko sem naredil izpit sem ob žuganju inštruktorja, da naj pazim kako vozim, ker je skor moj sosed, nisem nič vozil, drugi dan sem moral po nekaj v trgovino in prvič prekoračil hitrost za več kot 2x, pa še to v naselju oops ( celjska obvoznica mimo vojašnice ), potem sem pa ogromno prevozil sam, oziroma s starši, ki soželeli, da dobim čim več prakse. Prvi avto je bil tipo od brata, ki je letel kot sneta sekira, potem sva si z bratom delila megana 1.6, s katerim sva naredila 60kkm v enem letu, pa še več bi jih, če ne bi bil avto skoz kje na servisu ali kleparju oops ( sam sem ga 2x v enem mescu razbil ), moj prvi lastni avto je bil yugo, kupljen za 35ooo sit, prodan za 60000 čez pol leta....in tako naprej..od leta 98 do zdaj, torej že več kot 13 let imam izpit.

Naredil sem ga kmalu po tem, ko so zmanjšal omejitev v naselju na 50, ko so začeli množično delati krožne promete in uvedli obvezne luči podnevi pa seveda dvignil kazni :huh: . Bencin je bil 103 tolarje oops .

Pro kazen sem dobil na začetku zaloške v LJ ( Fužine ), seveda zaradi prevelike hitrosti, s tem, da sem policajko skor pofural ko me je letela na prehitevalni pas ustavit :mrgreen:

Kot zanimivost naj omenim, da sem na predizpitni skoraj padel zaradi PREPOČASNE vožnje :mrgreen: :mrgreen: , očitno se me je takratna kritkika prijela zelo dobro. :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So nov 05, 2011 8:46 pm

Takoj, ko sem naredil izpit začel z 18 leti, kupil Škodo Favorit. Sicer pa sem že prej nekaj vozil mal po njivah.
Pa tud zadnjič sem šel mal z Ibizo 01 po travnikih obračat.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Če nov 10, 2011 6:57 pm

Nekje 8 let sem se vozil brez izpita in to intenzivno (vseh vrst in barv prevoznih sredstev). Od dela na terenu do dostavljalca. Zamenjal 5 avtomobilov, enega razbil.. in samo 1x plačal kazen, ker sem drugače vozil po predpisih in po pameti.
Naredil sem pa cca pol milijona kilometrov raje še kakih 100k km več predno sem naredil in dobil vozniško DOVOLJENJE.

Kako sem pa drugi dan po tistem ko sem imel dovoljenje v žepu skuril 2 tanka bencina s 300 konjskim avtom pa raje ne bom tukaj, že tako zna kakšnega božjast vržt. :mrgreen:

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 10, 2011 7:22 pm

Zanima me koliko ste kaj vozili tik po narejenem izpitu za avto? Ste vozili svoj ali avto staršev ali le priložnostno avto od kakega kolega?

Že domov sem se odpeljal s "svojim".

So vam starši takoj dovolili vožnjo brez njihovega spremstva? Koliko star avto ste vozili?

So mi dovolili, zakaj ne ? Prvi avto je bil star 14let, od takrat vozim vse pri hiši in tud dost različnih od drugje, z svojim naredim pribl. 60k km na leto, menjal sem jih 7 v skoraj 4 letih in upam da en čas pri tem ostane.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če nov 10, 2011 8:17 pm

mene so pustil pri miru že na začetku, nism mel nobenih omejitev...kupu sem se accenta in sm se lepo vozil :D sm delal pa 50-100km/dan ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če nov 10, 2011 8:52 pm

Takoj po opravljenem izpitu sem se vozil vsakodnevno po opravkih.
Imel sem svoj avto, ki sem ga kupil med opravljanjem izpita, takrat je bil star 25let.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po nov 14, 2011 11:15 am

Takoj po opravljenem izpitu, po knjižico in ganz novega puntota ki me je že čakal, z litkami in spojlerjem, :D po enem tednu sem se peljal sam v Munchen... Pri 18ih.

Uporabniški avatar
Gregec_
Novinec

Kraj: MB (cersak)

Napisal/-a Gregec_ Po nov 14, 2011 12:27 pm

Tudi jaz sem naredil izpit za avto pri 18 letu in me je že doma čakal audi a3. že en mesec prej:D

ko sem izpit naredil sem se tako organiziral da sem poklical kolega da me je pobral in takoj peljal domov da sem se lahko sel koncno peljat kamor sem se sam hotel.
omejitev nikoli nisem imel ker so mi starši zaupali in brez problema vozim tudi mamin avto kadar je postavljen pred mojim ko se mi kam mudi.

najraje vozim svojega ali pa maminega ker ce se kaj zgodi mi ni prijetno nosit krivice da sem nekomu rukno avto, ce je pa sila pa ga ze peljem :D

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če nov 17, 2011 5:16 pm

Preden sem opravil izpit, sem prevozil kar precej kilometrov ob spremstvu mame (to je blo 10 let nazaj). Ko sem naredil izpita nisem imel niti možnosti vozit avto, ker ga nisem imel, mama pa ga je redno uprabljala. Moj prvi avto sem kupil kakšne 2 ali 3 leta po opravljenem izpitu in to zato, ker nisem dobil tisto kar sem si želel. Namen je bil kupit dobrega civica vti 6.gen, pa nekakor so bile cene preveč zasoljene ali pa so bili avti zjebani! 1x se mi je sreča nasmehnila in sem dobil civic coupeja. Tega avta sem si neskončno želel a sem vedel da je utopija dobit dobrega za lep denar. Zdaj ga imam že 6 leto in ga niti pod razno ne mislim prodat. Delam po 11k km na leto. večinoma se vozim do prijateljev, dopusti ali pa preprosto za svoj užitek.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če nov 17, 2011 5:46 pm

pri 18ih naredil izpit( lanski januar) . 25 ur glavna. prej sem prevozil brez kartončka( :mrgreen: ) 5.000km. sedaj sem pa z tem avtom od januarja prevozil 25.000km. prevažam se pa v 10let stari gajbici z 1.1 mlinčkom

Uporabniški avatar
x_beat
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a x_beat So nov 19, 2011 9:47 pm

pozdrav!

izpit sem naredil tik po tem ko sem praznoval svojo 18-ko (pred tem sem že naredil vse ostalo prva pomoč....rdeč križ...)
naredil izpit 2 dni pred novim zakonom (vse naredil v prvo) in sem še danes zelo srečen da ne rabim na vransko pa ta predavanja :lol:
od začetka mi še niso zaupali avta in so se večinoma vozili z mano, po kakšnem mesecu sem se pa že lahko vozil sam, in ko sem imel prakso v avtomehanični delavnici sem praktično vozil skoraj vsak avto

sedaj vozim že kakšno leto mamin avto, sam si pa še nebom kupil avta kakšna 2 leta ker ga ne potrebujem za šolo (se vozim z kolegom) :D

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov