Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Primerjanje hitrosti Clio/ Garmin

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 08, 2011 4:30 pm

zgagaxxl je napisal/-a:Upoštevajte še klasično napako števca, da je pogrešek proti koncu merlnega polja vedno večji kot na začetku!
Zraven še napaka števca zaradi dimenzije gum in na koncu pride razlika 10 ali več km/h števec/GPS.

Bi pa rekel, da je hitrost po GPS bolj natančna kot po merilniku v avtu. Razen mogoče, če ima avto kakšno
elektronsko pomagalo pri določanju hitrosti (višji avto razred?). Potemtakem neke bistvene razlike ne bi smelo biti.

Po moje ni problem v tem, da števci ne bi bili dovolj natančni, ampak proizvajalci že v štartu pustijo namenoma "rezervo". Kot sem že napisal, recimo na Golfu V se da na Climatronicu gledat zelo točno hitrost, števec pa še vedno kaže več. Najverjetneje je tudi razlika v natančnosti pri 180 km/h pri avtu, ki mu je to končna in pri tistem, ki gre lahko brez težav čez 200 km/h.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To nov 08, 2011 4:43 pm

egster je napisal/-a:Navigacija je precej bolj točna kot števec v avtu ;)

Ja in ne. Po navigaciji (res da je bilo oblačno) garmin sem se peljal 260km/h z puntom 1.2 :lol:

Hočem poveda da včasih pridejo odstopanja tudi pri navigacijah, tak da j**c si ravno ne dat rezat da je čisto točno. Meni avto kaže trenutno z temi gumami približno 5-7km/h preveč in me prav nič ne moti, prej mi je boljše.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To nov 08, 2011 4:46 pm

crxdelsol je napisal/-a:
egster je napisal/-a:Navigacija je precej bolj točna kot števec v avtu ;)

Ja in ne. Po navigaciji (res da je bilo oblačno) garmin sem se peljal 260km/h z puntom 1.2 :lol:

Hočem poveda da včasih pridejo odstopanja tudi pri navigacijah, tak da j**c si ravno ne dat rezat da je čisto točno. Meni avto kaže trenutno z temi gumami približno 5-7km/h preveč in me prav nič ne moti, prej mi je boljše.

ja sam pol te prej neki garmin j**e kot pa kej druzga ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To nov 08, 2011 4:51 pm

Navigacije rade zajebejo ko je oblačno vreme.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To nov 08, 2011 4:52 pm

crxdelsol je napisal/-a:Navigacije rade zajebejo ko je oblačno vreme.

jah ne vem...enkrat sm šel v Mursko v ornk nevihti pa je čist normalno delal.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 08, 2011 9:45 pm

crxdelsol je napisal/-a:Navigacije rade zajebejo ko je oblačno vreme.

Navigacija dela v skoraj vseh pogojih, razen če se voziš skozi kakšne magnetne nevihte. Dokler navigacija sprejema signal zadostnega števila satelitov deluje. Je pa res, da imajo nekateri predvsem starejši modeli težave v kotlinah ali med visokimi stavbami. Težava se pojavi zaradi popačenja signala pri odboju od visokih ovir. Vse novejše naprave te težave več ali manj dobro odpravljajo.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr nov 09, 2011 10:57 am

Navigacija ti med premikanjem, ko samo racuna razlike med pozicijami in ce ima vsaj priblizno soliden signal satelitov, prikazuje hitrost natancno na 0.5kmh. To je dejstvo. Meni tudi na Grdobi s 195/50R15 gumami laze za priblizno take cifre nekje kot avtorju teme.. Sem se pa navadil vozit po obratih glede na hitrost iz GPSa (ker se tko super poklapajo, 80kmh na 2k obratih v 5., 60 na 1.5k obratih, 100 na 2.5k obratih in podobne :) ). Vedno vozim po GPS hitrostih in vcasih tud kak kmh cez, velikokrat so me ze merili, noben me pa se ni ustavil, tako da bo ze prava hitrost.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr nov 09, 2011 12:38 pm

Do sedaj so mi še vsi avti lagali glede hitrosti, ogromna razlika je bila tudi med zimskimi (manjšimi) in letnimi (večjimi gumami). Zanimivo je pa sedaj, ko imam stara j***a od Astre je pa števec ves čas usklajen z Garminom, tudi pri ''visokih'' hitrostih. Garminu edin ne moreš verjeti v ovinkih, tam pa ponavadi precej manj pokaže kot števec na avtu.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
x_beat
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a x_beat So nov 19, 2011 11:05 pm

to je čist normalno da laže števec na avtu nekaterim bol nekaterim manj, tudi novi avti niso točni, eden najbol točnih je mislim da hyundai i30 ki pri hitrosti 130 laže le za 1 km/h (sem bral v enem testu)

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Ne nov 20, 2011 12:22 am

ejsim je napisal/-a:Jaz se bil zadnjič presenečen, ker mi je kazalo skoraj enako hitrost na GPS kot po števcu. Razlike mogoče 1 km/h. Avtomobil Hyundai i30. Tudi pri višjih hitrostih je bilo enako. Pri 90 km/h po števcu, je bilo 90 km/h na GPS, pri 120 km/h po števcu = 119-120 km/h (GPS).. Šel sem do 196 km/h po števcu in na GPS mi je kazalo 195 km/h. Sem pa imel vklopljeni nekaj časa 2 navigaciji :arrow: Garmin-a in navigacijo na Nokii E72. Tiste zgornje meritve so bile na Garmin-u, na E72 je kazalo 202 km/h :lol:

PS: Če kdo ne verjame, imam video posnetek in fotko ;)

PS2: Tudi jaz sem vedno vozil "z rezervo" cca 3-5 km/h, torej npr v naselju 53-55 km/h, misleč da števec itak laže.. Zdaj sem videl da ta očitno ne.. :roll:

Ti pri 196 km/h utegneš še dve navigaciji gledat,slikat in še snemat. Ja pol smo pa slovenci res dobri vozniki. :roll:

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne nov 20, 2011 1:30 am

če nisi butast verjetno veš, da je šel max in gledal na števc, navigacija pa itaq pokaže max hitrost
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
x_beat
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a x_beat Ne nov 20, 2011 9:58 am

mogoče pa ni bil sam v avtonu ;)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne nov 20, 2011 10:03 am

:lol: :lol: Vmes sem se še obril in porihtal frizuro.

Ni se treba razburjati. Kdo pa pravi, da sem snemal jaz? Navigacije ti sploh ni treba gledat sproti pri višjih hitrostih, ker ti itak zabeleži max. EDIT: Vidim da je že napisano.

Sicer pa, kot sem že rekel, niti ne vem koliko mi je to všeč, ker sem vedno računal na rezervo. Še vedno se včasih spozabim in grem 55-58 km/h po števcu in računam na toleranco radarja in neiskrenost števca.. :roll:

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po nov 21, 2011 9:28 pm

moj peugeot 206 do 150km kaže isto kot garmin, pri fotrovem hyundaiu santa fe 07 pa kaže po števcu 140 garmin pa 133... tako da azijci pa točnost sta dva pojma :D
Slika pugi.si

bauman13
Nov uporabnik

Napisal/-a bauman13 To avg 07, 2012 8:26 pm

Pozdravljeni,
jaz pa imam drug problem. Pred pol leta sem kupil Golfa IV l. 2000. Hitro sem ugotovil da števec za hitrost laže za nekje 10km/h in sicer kaže "manj"!! Sprva me to ni motilo, dokler me niso "naši" dobili na radar. Potem pa sem še ugotovil, da kilometrine enako ne prikaže pravilno, pri dejanskih 100km mi moj števec pokaže nekje 83km. Se pravi da avto nima realnih km.
Verjetno je bil narejen kakšen poseg v števce? Ali je mogoče, da je kakšna napaka in, kako bi se dalo to odpravit, če sploh?

LP!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 07, 2012 8:38 pm

Kaj pa dimenzije gum, so prave?
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 08, 2012 2:00 pm

bauman13 je napisal/-a:Pozdravljeni,
jaz pa imam drug problem. Pred pol leta sem kupil Golfa IV l. 2000. Hitro sem ugotovil da števec za hitrost laže za nekje 10km/h in sicer kaže "manj"!! Sprva me to ni motilo, dokler me niso "naši" dobili na radar. Potem pa sem še ugotovil, da kilometrine enako ne prikaže pravilno, pri dejanskih 100km mi moj števec pokaže nekje 83km. Se pravi da avto nima realnih km.
Verjetno je bil narejen kakšen poseg v števce? Ali je mogoče, da je kakšna napaka in, kako bi se dalo to odpravit, če sploh?

LP!

Morda še poglej v BC pod setup vozila, ali imaš števec prestavljen na zimske gume... Nekatera vozila iz VAG koncerna imajo možnost, da se števcu pove kakšen tip gum imaš na vozilu in potem števec samodejno korigira prikazano hitrost. Se mi pa glede na tvoje navedbe - 100 prevoženih in prikazanih 83km zdi, da je krivec kje drugje. Morda dimenzija gum z opazno večjim kotalnim obsegom ali pa okvara.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

gdi
Novinec

Napisal/-a gdi Sr avg 08, 2012 2:16 pm

Lih dons sem preverju na carismi in je bilo odstopanje 3-4km/h. Avto se vozi na 16col. Na zimskih je verjetno še manj odstopanja.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr avg 08, 2012 2:26 pm

bauman13 je napisal/-a:Pozdravljeni,

LP!

pri vag grupi se da to sprogramirat oziroma zamenjat.imaš na izbiro 5 različnih obsegou...in rabiš samo vag-com ali vcds in mas to narejen v 5 minutah.lahko pa ti kdo nardi ki zna to narest in ima omenjeni program.
p.s. meni pri golf iv na 19" stevec pri 200 kmh laze za 2 kmh.tko da je kr ok:)
Ni vse res kar napišem

bauman13
Nov uporabnik

Napisal/-a bauman13 Sr avg 08, 2012 8:49 pm

težava ziher ni v dimenzijah gum (16cola-originalna platišča). Sam se ne spoznam toliko na te stvari. Vprašal sem samo glede možnosti, gleda na vaše odgovore nebo to problem uredit pri svojem mehaniku. Hvala za odgovore.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov