Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sasiti
Novinec

Re: Potovalni računalnik; trenutna poraba

Napisal/-a sasiti So nov 19, 2011 11:39 pm

mišek je napisal/-a:
splash je napisal/-a:to je tudi mene zanimalo zmerj... a pol, če se v dolino pelješ, pa imaš v brzini (brez gasa), motor ne žre goriva? to ziher?

Ziher ja. Zato pa ne zastopim, enih ki se po klancu dol vozijo v leru pa bremzajo kot norci. Namesto, da bi mel v brzini pa ti motor bremza + porabe ni.

Če bremzajo po hribu brez prestave, so res kekci... si delajo dvojni minus - bremze in poraba goriva. Če se pa spelje hrib brez bremzanja, si pa na plusu s porabo, saj se v leru pripelješ daljšo razdaljo kot pa v prestavi.
MOJE PRAVILO: Na hribu, ki traja vsaj 500 m in ki ne zahteva bremzanja, dam vedno v ler. Na ta način se prihrani 10% pri povprečni porabi.

Uporabniški avatar
x_beat
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a x_beat Ne nov 20, 2011 10:02 am

mišek je napisal/-a:Kje si pa to videl, da če daš v ler tudi kaže nulo??

sošolc je meu golf 4 in mu je tudi v leru kazalo trenutno porabo 0 :D možno je pa tudi da je blo kaj zmešano ker je imel zbite kilometre 8)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 20, 2011 10:44 am

x_beat je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Kje si pa to videl, da če daš v ler tudi kaže nulo??

sošolc je meu golf 4 in mu je tudi v leru kazalo trenutno porabo 0 :D možno je pa tudi da je blo kaj zmešano ker je imel zbite kilometre 8)

Odvisno od prikaza. Če avto kaže litre na sto kilometrov potem, ko avto obstoji ima samo dve možnosti.....ali preklopi na litre na uro ali pa pokaže nič. Kajti , če avto stoji je nemogoče dat podatek koliko bo porabil na 100 kilometrov, ker avto stoji in nikoli ne bo opravil 100 kilometrov čeprav motor deluje....
ECU motorja je sprogramiran tako, da kakor so obrati motorja večji od zahtevanih prekine dovod goriva....Torej po teoriji tudi če imamo malo pritisjen pedal za plin motor pa ima 6000 obratov bo dovod zaprt saj je pogoj, ki ga daješ s pedalom le za 1500 obratov....dry by wire tehnika...S pedalom krmiliš ECU le ta pa potem sam dalje ( iz senzorike) krmili motor. V resnici pa kakor hitro ti popustiš pedal za plin in ima motor višje obrate od prostega teka ECU zazna, da mora motor zavirat in tako prekine dovod goriva. Pri starem C3J renojevem motorčku se to še kako dobro vidi, ko celo ECU še malo "zaspi" in tako obrati padejo pod prosti tek , ko se motor uspe pobrat na normalne obrate. Motor pa ne dobi drugačen zvok, ker ga tako ali tako zaduši dušilna loputa. Če boš pa zelo pozorno poslušal (seveda sam motorček in avto kot celoto iz gostilniškega dvorišča) boš pa ugotovil, da pri dizlu se opazi razlika v zvoku.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne nov 20, 2011 4:09 pm

x_beat je napisal/-a:
vepar je napisal/-a:še malo misli pa bo ;)

a je poraba odvisna od premikanja bata ali od tega koliko ti šobe vbrizgajo?
če šobe zapreš in se bat še vedno premika kolikšna bo poraba?

Ja no dobro imaš prav in tudi ne, če je v prestavi se premikajo samo bati in šobe ne vbrizgavajo( ampak ali nebi potem motor spremenil glas ker ne dobi goriva) , ampak tudi ko daš v nulo menjalnik kaže poraba 0 potem pa potrebuje gorivo :)

Odvisno keri avto, tabutasti kažejo v križišču ko stojiš nulo ja, bolj "pametni" pa koliko porabi na uro.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne nov 20, 2011 5:47 pm

Ojej! Odkar potovalni računalnik vgrajujeo v vsaka j***a ima vedno več ljudi probleme z njimi oziroma s podatki, ki jih prikazuje in potem spet nastane cela znanost zakaj hudiča kaže 0 :roll: . Samo nepotrebno kompliciranje pri nepomebnih stvareh, da se ima raja o čem pogovarjati in kako prikladno, da ima vseskupaj veze s porabo, ki je itak najljubša tema slovenskih šankov :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne nov 20, 2011 6:04 pm

Večina avtov pri hitrosti pod 30 ne kaže porabe, kaže samo črtice.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne nov 20, 2011 6:17 pm

mišek je napisal/-a:Večina avtov pri hitrosti pod 30 ne kaže porabe, kaže samo črtice.

malo bolj pametni pa kazejo litre na uro =P
turbo inside

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po nov 21, 2011 10:28 am

Meni kaže iz Rogle dol v tretji ali četrti pri kakih 2000rpm, brez gasa.. 2,0l/100km :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
lonelyboy
Nov uporabnik

Napisal/-a lonelyboy Po nov 21, 2011 11:58 am

Meni pa kaže tudi pri 10km/h še vedno porabo v l/km,očitno imam dokaj pameten avto :) :lol:
Ko pa stojim na mestu pa kaže l/h
Zadnjič spremenil lonelyboy, dne Po nov 21, 2011 1:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po nov 21, 2011 12:02 pm

Meni tudi kaže na 10 let stari vectri porabo na mestu v l/h. Če pa se spustim po hribu navzdol pa BC pokaže 0.0 l/km.
lp
P.S. Čeprav me za porabo ne briga, imam na dizlu 8.3

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po nov 21, 2011 12:28 pm

Meni pa BC vse od car settings, system set., alarm set., d.t.e., pič...arij od A do Ž, NE kaže trenutne porabe!! :evil:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če nov 24, 2011 3:18 pm

ja to je isto k pr moji mečki. svašta kaže, trenutne porabe pa ne. da o bmw-jevi trenutni porabi ne zgublam besed. tisti digitalni prikaz, namest cagra je kr neki.

je pa res da dizel v prestavi brez gasa nič ne pije, medtem, ko bencinar pa naj bi nekaj malega vseeno.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 24, 2011 4:05 pm

splash je napisal/-a:
je pa res da dizel v prestavi brez gasa nič ne pije, medtem, ko bencinar pa naj bi nekaj malega vseeno.

Zdaj mi pa tole razloži. :roll: Kakšna je razlika?

_furby_ je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Večina avtov pri hitrosti pod 30 ne kaže porabe, kaže samo črtice.

Še bolj pametni (matr so tile VAG avti dobri :mrgreen: ) pa kažejo trenutno porabo (l/100km) neglede na to ali voziš 1kmh ali pa 300kmh. Pri 0kmh pa kaže litre/uro.
Ko imaš v prestavi in povsem odvzameš plin, kaže 0.0l/100km.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če nov 24, 2011 5:12 pm

peroRS je napisal/-a:
splash je napisal/-a:

Zdaj mi pa tole razloži. :roll: Kakšna je razlika?

_furby_ je napisal/-a:

Še bolj pametni (matr so tile VAG avti dobri :mrgreen: ) pa kažejo trenutno porabo (l/100km) neglede na to ali voziš 1kmh ali pa 300kmh. Pri 0kmh pa kaže litre/uro.
Ko imaš v prestavi in povsem odvzameš plin, kaže 0.0l/100km.

Ko stojiš ( v prestavi ali ne) kaže od 0,5-0,7 litra na uro (odvisno od avta eni tud 1 -1,5l/uro)). Ko se premakneš se meritev spremeni in se šteje v litrih na 100 km.
FOLCIKA - SCIROCCO

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 24, 2011 5:30 pm

WMB je napisal/-a:
Ko stojiš ( v prestavi ali ne) kaže od 0,5-0,7 litra na uro (odvisno od avta eni tud 1 -1,5l/uro)). Ko se premakneš se meritev spremeni in se šteje v litrih na 100 km.

A nisem jaz isto napisal? Ne vem čemu si me citiral ;)

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Če dec 22, 2011 9:19 pm

splash je napisal/-a:je pa res da dizel v prestavi brez gasa nič ne pije, medtem, ko bencinar pa naj bi nekaj malega vseeno.

Tut bencinar nič ne pije. Oz. nisem čisto siguren kako je ko začnejo padat obrati pod 2000 (ker vem da je že kazal večjo od 0, čeprav nisem imel noge na gasu), sigurno pa če imaš obratov od 3000-6000, je poraba nič.
Se pravi takoj ko daš pri 90kmh iz tretje v drugo, pa čeprav skoči na 6000rpm, bo kazal porabo 0, kar je povsem pravilno.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če dec 22, 2011 9:51 pm

Ste že probal kdaj porint avto in vžgat? No, na takšen način bi se avto peljal po klancu navzdol, če bi bla poraba 0,0 :?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe dec 23, 2011 11:56 am

Če hočete da bo avto pil nič litrov po klancu navzdol ga ugasnite,ker drugače zmeraj nekaj pije.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe dec 23, 2011 12:53 pm

Žiiga je napisal/-a:Ste že probal kdaj porint avto in vžgat? No, na takšen način bi se avto peljal po klancu navzdol, če bi bla poraba 0,0 :?

ste že proval porint vlko železno kuglo do 15 kmh? No, na takšen način bi se kugla kotalila po klancu navzdol, če nebi potrebovala dodatne moči.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 23, 2011 3:23 pm

Žiiga je napisal/-a:Ste že probal kdaj porint avto in vžgat? No, na takšen način bi se avto peljal po klancu navzdol, če bi bla poraba 0,0 :?

Kaj pa tebi tu ni jasno?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov