Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 23, 2003 12:00 pm

Z dobrim okusom mislim na izraz ko mi gre na bruhanje ko pomislim na idiotizme ki jih moramo prenašati.

Po zakonu me mora policaj kaznovati če vidi da imam gume 185/60x14... po celem svetu se pa vozijo isti nepredelani avti z nevem koliko večjimi in širšimi feltnami in gumami....

da o raznih spojlerjih ne govorimo...

v 99% držav po svetu so sorazmerno normalni postopki za registracijo kt avtov... pri nas je skoraj mission impossible...

itd...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 23, 2003 12:11 pm

Mazda MX3:

nekaj si mi dal za mislit:

napisal si da bi morale biti meritve brezplačne. Bi bilo lepo, ampak aparatura za merjenje nekaj stane. Pa sem šel računat...

recimo da je 200 delovnih dni in da se zmeri 100 avtov na dan. (zaokroženo zaradi lažjega računanja). Se pravi 20.000 avtov na leto.

Pa če se vsakemu vzame samo 1000 SIT je to 20.000.000,00 SIT. Potem pa pomnožite z 2,3,4,5...ITD kolikor stanejo meritve.

OK, so še davki, delavci, stroški, prostor... ampak vse eno je nateg. Če je stroj za merjenje izpuhov investicija naj bi se izplačal v nekaj letih... koliko potem stane miljon evrov vsak?

Isti nateg je z nalepkami. Ali je sedaj kaj manj neregistriranih avtov na cesti? Ali je sedaj varnost kaj boljša?

ajajaj...res živimo v super državi, bogati bodo še bolj bogati, reveži pa še večji reveži...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To dec 23, 2003 12:34 pm

Pero je napisal/-a:Mazda MX3:

nekaj si mi dal za mislit:

napisal si da bi morale biti meritve brezplačne. Bi bilo lepo, ampak aparatura za merjenje nekaj stane. Pa sem šel računat...

recimo da je 200 delovnih dni in da se zmeri 100 avtov na dan. (zaokroženo zaradi lažjega računanja). Se pravi 20.000 avtov na leto.

Pa če se vsakemu vzame samo 1000 SIT je to 20.000.000,00 SIT. Potem pa pomnožite z 2,3,4,5...ITD kolikor stanejo meritve.

OK, so še davki, delavci, stroški, prostor... ampak vse eno je nateg. Če je stroj za merjenje izpuhov investicija naj bi se izplačal v nekaj letih... koliko potem stane miljon evrov vsak?

Isti nateg je z nalepkami. Ali je sedaj kaj manj neregistriranih avtov na cesti? Ali je sedaj varnost kaj boljša?

ajajaj...res živimo v super državi, bogati bodo še bolj bogati, reveži pa še večji reveži...

sam za info, ta merilec ki ga oni uporabljajo, recimo za hrup bruel 2260 investigator, ne stane vec kot 3 milone, z vso opremo, ki spada h kovcku pa sigurno ne vec kot 5 mio.
Pa bodo zaceli se to merit, oz. ze merijo, ne vem tocno.

Spet bodo zaracunali, po nepotrebnem. Ce imam jaz sporten auspuh recimo s TUV certifikatom, a bos ti janez preverjal kako na TUV-ju opravljajo delo?
To bi blo isto kot ce bi se slovenska vojska spuscala v to kako americani vodijo zunanjo politiko! LOOOL gadna primerjava....sam ehhh

To je en sam nateg!
Vsi postajajo vse bolj pozresni!
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To dec 23, 2003 2:19 pm

Zadni dve vrstici sta nazalost zelo resnicni! Po vsemu dogajanju v nasi dragi drzavi in nekaterih vasih postih opazam da zivimo v policijski drzavi :cry:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 23, 2003 2:26 pm

Nekateri bogatijo na račun nas revežev.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To dec 23, 2003 2:27 pm

Ubistvu ja .. ravno zadnic sva jaz in nebivedu debatirala o tem ob cigaretu.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok To dec 23, 2003 2:40 pm

Nu-NRG je napisal/-a:ravno zadnic sva jaz in nebivedu debatirala o tem ob cigaretu.

...zraven katerega vama je drzava prav mastno zaracunala se davek... :D
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To dec 23, 2003 2:49 pm

Zok je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:ravno zadnic sva jaz in nebivedu debatirala o tem ob cigaretu.

...zraven katerega vama je drzava prav mastno zaracunala se davek... :D

oziroma trosarino :evil: :twisted:
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd To dec 23, 2003 4:05 pm

Ja na žalost ga mi navadnji ljudje vedno najebemo oz.plačujemo položnice tistim ki so v parlamentu!!!!
LP!!

crkjeničlovek
Nov uporabnik

Napisal/-a crkjeničlovek To dec 23, 2003 7:43 pm

Mislim, da je čas za revolucijo! Ti eni in isti kradljivci so že predolgo na oblasti! :twisted:
ni me več, sn šo v PM

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To dec 23, 2003 10:39 pm

DJ_Dare je napisal/-a:Mislim, da je čas za revolucijo! Ti eni in isti kradljivci so že predolgo na oblasti! :twisted:

To ti je fora. Že od kar je slovenija so isti gor in si lahko prvoščjo karkoli. Vsaj pol bi jih blko treba dol pometat.

Homologacijo na LPP bi morali ukinit ker je brezveze, ce imas ti TUV ti nima noben organ vec kaj homologirat, ker TUV al pa CEE ne djajao zastonj raznim produktom....proizvajalec se mora prekleto potrudit...pol pa lahko nas janez na LPP-ju rece, da kar je naredil nemec al pa japonec in TUV dal certifikat, ni uredu...LOOOOL.......

En bi mogu LPP pošten zaj***. Dobit bi mogu licenco in začet opravljat homologacije. Je blo možno da bi mel tut svoj a test. Itak da nebi bil tako ko je TUV samo za slovenijo bi pa lahko bil nekdo ki bi lahko dal a test za neki kar je blo narjeno v manšil količinah la pa celo domo. Kje pa piše da če ti neki doma nardiš da je kej slabš kot če kupš. Pa kaj naj zdej nardiš. Greš u nemčijo da boš dobu homolohacijo za en spojler da ga boš dal na avto......

Mislm ne u pi******

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th Pe dec 26, 2003 12:27 pm

Dugy avto bos mogu oskubit. Sam men ni jasn za kwa te skrbi ce mas vse homologiran, sam smrkci ti bodo pa skos moril pa cel avto ti bojo pregledal, pol ti bo pa sportni filter naj :lol: :twisted:

lp
HONDA accord 2.0 VTEC

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd Pe dec 26, 2003 12:32 pm

Ja pol pa športni filter najde pa ti tablice pobere :evil: Mamu jim......

LP!!!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe dec 26, 2003 12:37 pm

drzava vedno krade male ljudi. pa ne mislim na vas posameznike tega foruma ampak ljudstvo nasplošno. tako na vsake dva ali tri leta delamo nove pasoše, zavarovanja takšna in drugačna, obvezna in neobvezna, razni referendumi, etc. etc., bog ne daj da bi trpel javni sektor......meni osebno je tuning (beri : lepšanje avtomobila s stilom) všeč ampak prišel sem do tega da je najlepše imeti samo original. noben ne teži, ne zavarovanlnice, ne policaji, ...mir.
kaj vsega se še gospod rop in njegova vlada ne bosta spomnila :roll:

lp
Zadnjič spremenil menjekul, dne Pe dec 26, 2003 2:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Pe dec 26, 2003 1:59 pm

TadejD je napisal/-a:Ja pol pa športni filter najde pa ti tablice pobere :evil: Mamu jim......

LP!!!
To pa nebo drzalo. Ce si ti fer do njega bo tud on fer do tebe, ce pa bos ti prec mu zacel tezit bo tud on teb tezil .
+tega , kje pise ,da mors ti haubo odpret , da on vid sportn filtr, ... primer pr men :
mam 17-ke gor ( homolomo ) , komplet carzone spojlerje ( se ne homolomo ) , sportn filtr ( se dere ko hudic ) sportn lonc ( se dere ko hudic ) neonke ( skoz prizgane ), modre pozicije spredaj ( gorijo skoz ) ... pa vsakic k me ustavjo nimam nobenih problemov , normalno , ce bi pa jest zacel - ja pa kwa je spet , kwa mi spet morite in se arogantno obnasal bi me pa jebal , ... sej ne komplicerajo , tko ,da je velik pomembno kako se ti pogavarjas z policajem...aja tud na tehnicnih nimam nobenih tezav ...k sm sou litke homologirat je Lovec hotu vidt serijsko st. avta , pa je vidu filtr pa aluminij ob masini pa , prav kaj je pa to , pa sem mu lepo razlozu kaksna je situacija , pa se je samo smejal , postemplav papirje pa sem sou ...tko , da samo nacin komuniciranja ja pomemben...Lp.

dolenc
Novinec

Re: Kaj je res...

Napisal/-a dolenc Pe dec 26, 2003 2:04 pm

TadejD je napisal/-a:Sem slišal da mislijo tam okrog maja full poostrit...glede spojlerjev,pragov..vglavnem da full mislijo gušit glede tega če neboš mel a-testov...oz...če boš mel doma nareto!!!

LP!!!

Kje si to pobral? Upam d ne v kakšni gostilni.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe dec 26, 2003 4:23 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:Ce imam jaz sporten auspuh recimo s TUV certifikatom, a bos ti janez preverjal kako na TUV-ju opravljajo delo?
To bi blo isto kot ce bi se slovenska vojska spuscala v to kako americani vodijo zunanjo politiko! LOOOL gadna primerjava....sam ehhh

To je en sam nateg!
Vsi postajajo vse bolj pozresni!

In to velik nateg. Mater se tukaj strinjam s tabo in Perom.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd So dec 27, 2003 5:23 pm

Free Styler je napisal/-a:
TadejD je napisal/-a:Ja pol pa športni filter najde pa ti tablice pobere :evil: Mamu jim......

LP!!!
To pa nebo drzalo. Ce si ti fer do njega bo tud on fer do tebe, ce pa bos ti prec mu zacel tezit bo tud on teb tezil .
+tega , kje pise ,da mors ti haubo odpret , da on vid sportn filtr, ... primer pr men :
mam 17-ke gor ( homolomo ) , komplet carzone spojlerje ( se ne homolomo ) , sportn filtr ( se dere ko hudic ) sportn lonc ( se dere ko hudic ) neonke ( skoz prizgane ), modre pozicije spredaj ( gorijo skoz ) ... pa vsakic k me ustavjo nimam nobenih problemov , normalno , ce bi pa jest zacel - ja pa kwa je spet , kwa mi spet morite in se arogantno obnasal bi me pa jebal , ... sej ne komplicerajo , tko ,da je velik pomembno kako se ti pogavarjas z policajem...aja tud na tehnicnih nimam nobenih tezav ...k sm sou litke homologirat je Lovec hotu vidt serijsko st. avta , pa je vidu filtr pa aluminij ob masini pa , prav kaj je pa to , pa sem mu lepo razlozu kaksna je situacija , pa se je samo smejal , postemplav papirje pa sem sou ...tko , da samo nacin komuniciranja ja pomemben...Lp.

Ja sej si lahko fer ti do njega pa ti včasih to tud nič ne pomaga!!!Če te hoče zjebat te bo tak ali pa tak....

LP!!!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So dec 27, 2003 6:04 pm

TadejD je napisal/-a:
Free Styler je napisal/-a:

LP!!!

Ja sej si lahko fer ti do njega pa ti včasih to tud nič ne pomaga!!!Če te hoče zjebat te bo tak ali pa tak....

LP!!!

To je pa zdej res važno na kterga policaja naletiš. Al je ratal policaj zato do bo folk podj***al (jih je kr nelik) al pa tak, ki je policaj za to da bo kej pomagal (mogoče jih je tut velik ampak jz jih ne poznam)

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So dec 27, 2003 6:24 pm

andrej777 je napisal/-a: ki je policaj za to da bo kej pomagal (mogoče jih je tut velik ampak jz jih ne poznam)

ne ne takih ne delajo vec. :wink:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov