cruiser1 je napisal/-a:Jaz! Zelo pogostokrat.mihaing je napisal/-a:Ma kdo uporablja tempomat v mestu.![]()
Jaz tudi. Tempomat je zakon. Res, da pa mi je poznan samo "klasični". Avtomobila z aktivnim tempomatom še nisem vozil.
cruiser1 je napisal/-a:Jaz! Zelo pogostokrat.mihaing je napisal/-a:Ma kdo uporablja tempomat v mestu.![]()
Jaz sem v Renaultu redno uporabljal omejevalnik hitrosti v mestu. Zadeva te ne spusti čez nastavljeno hitrost dokler ne pohodiš stopalke do konca. Moram rečt, da sem bil kar razočaran, ko sem ugotovil, da sedanji avto tega nima.
željeno hitrost, te omejevalnik ne spusti preko nje. Vožnja je zato enaka kot brez tempomata, še vedno sam držiš plin, ko pa dosežeš željeno hitrost pa ostaneš tam, ne glede na to kako težko nogo imaš. Za krizne situacije lahko pritisneš tipko tempomata ali pa samo pohodiš pedal do kraja (ima trdo točko/stikalo).
Če se bo avto skoz sam peljal, voznik na koncu še na rdeče luči in prehode za pešce ne bo več pozoren.
Matev je napisal/-a:Če se bo avto skoz sam peljal, voznik na koncu še na rdeče luči in prehode za pešce ne bo več pozoren.
omejevalnik hitrosti v ničemer sam ne vozi avtomobila - je pa res da pri tempomatu lahko pride do teh problemov - zato tempomata niti pod razno ne bi uporabljal
cruiser1 je napisal/-a:Matev je napisal/-a:Če se bo avto skoz sam peljal, voznik na koncu še na rdeče luči in prehode za pešce ne bo več pozoren.
omejevalnik hitrosti v ničemer sam ne vozi avtomobila - je pa res da pri tempomatu lahko pride do teh problemov - zato tempomata niti pod razno ne bi uporabljal
Tebi se očitno niti najmanj ne sanja kako deluje tempomat in kako se obnese v praksi![]()
Ja, zaradi tempomata ne gledam več kakšna luč sveti na semaforju in nisem pozoren na prehode
Sba je napisal/-a:
To sem delno tudi jaz zakuhal, ko sem imel v mislih razne aktivne tempomate, kjer voznik le še zavija, na AC pa nekaterim še to pomaga lane assist. Vem, da imajo taki tempomati tudi samodejno zaviranje v kriznih situacijah in se ustavijo pred pešci, a se raje nebi zanašal na to.
Vseeno sem mnenja, da mora voznik imeti nekaj dela, da ohranja pozornost in ne odplava nekam ... ter da se ne zanaša le na elektroniko. Tako kot nekateri mislijo, da je ESP vsemogočen potem pa skoraj v grabnu parkirajo.
Pravtako se mi zdi neumnost internet in FB, ki ga tlačijo v avtomobile. Če že, naj se to omeji na sopotnike ali pa na mirujoče vozilo.
btw, zgoraj je moj post, kjer piše, da tudi sam uporabljam tempomat v mestu. Pravzaprav ga največ uporabljam v mestu in naseljih, in še najmanj na AC.
Ta dan je prišel leta 1998.
Matev je napisal/-a:
lahko kak model avtomobila navedeš ki ima tak omejevalnik hitrosti ki tudi omeji hitrost aktivno glede na spredaj vozeči avtomobil (in se ne obnaša kot tempomat - beri - NE pospešuje sam od sebe v nobenem primeru)
V vseh letih odkar uporabljam navaden tempomat se mi še nikoli ni zgodilo, da bi pospeševal sam od sebe.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov