Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a meganeman Sr mar 02, 2005 8:37 am

Baje nafta se ne zmrzne tk kmal sam izloci se neki iz nje:)
Tud bencin zmrzne, sam najbrz zlooo pod nulo:)
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 02, 2005 11:15 am

Njoko je napisal/-a:Drugace pa ne priporocam dodajanja petroleja, alkohola ali bog ne daj bencina v plinsko olje, vkolikor imas dizelasa bolj novejsega datuma. Stare reci znajo laufat tudi na skurjeno prefiltrirano gospodinjsko olje, masine novih generacij pa sicer tudi, samo ne vec kot kilometer ali dva, potem pa je treba delat generalko. :)

pa sj niso te tanovi dizli iz putra :D

kksn litr do dva bencina na kestl mu nemore prou nc skodt. sploh pa tud najnovejsi dizli bojo cez 10 let stari in bo folk not tanku tud kurilca.

Eliminator
Nov uporabnik

Re: NAFTA - > mraz

Napisal/-a Eliminator Sr mar 02, 2005 6:03 pm

X-Hair je napisal/-a:JAO JAO JAO, pa se zmrzne. :P Ja,a ni dost da ze smrdi, kadi pa ropota.:mrgreen: NEEE se zmrzn more. :?

Pol pa kup dizla. :twisted:

Jaz sem kupil dizla. In ta ne smrdi, ne kadi in ne ropota. Pri -25 (parkiran čez noč zunaj) vžge brez problemov in se pelje normalno. Torej tudi zmrzuje ne.

Type-RCivic
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a Type-RCivic Če mar 03, 2005 6:49 am

kolega ma peugeoja 206 in je letos ze trikrat klical vlecno sluzbo, zjutraj starta, avto gre tocno 7 km in potem tema - drugace je avto skoraj nov (6 mesecev star), menjal je ze tri razlicne bencinske in vsakic isto, poleg tega da mu se voda tece v avto (zadaj nekje) ne najdejo kje, med voznjo mu je sprednja sipa padla ven ,....... :roll: v glavnem fullll je zadovoljen :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če mar 03, 2005 8:01 am

sej tud petrol kao ne zmrzne
jst dodajma k je res mrzlo tist štamprle aditiva, ker je pomoje za mašino še najbolš
turbo dizle mamo doma že 14 let pa še nikol problemov
aja pa pomaga če nimaš praznga tanka (teži zmrzne)
lp

EURO
Nov uporabnik

Napisal/-a EURO Če mar 03, 2005 8:06 am

Men še ni zmrznu, parkiran je zunaj pri -23, pa ni nobenih težav. Imam Clio dci.

maestral
Nov uporabnik

Napisal/-a maestral Če mar 03, 2005 8:57 am

Zanimivo, tole. Eni dizli imajo v mrazu probleme eni pa ne. Enak fenomen sem opazil pri svojih sodelavcih, ki imajo dizle. Eni probleme, eni pa ne (govorim za lastnike dci ali hdi motorjev).

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a meganeman Če mar 03, 2005 11:34 am

Ocitno ni pol v nafti krivda ampak v vodi v filtru oziroma v zamazanosti filtra, koker je ze nekdo omenil:)
Pol pa ta zmrzne in ne potegne nafte naprej, mal je tud v starosti avtov najbrz majo tanovi avti mocnejse grelne svecke?
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Če mar 03, 2005 11:50 am

meganeman je napisal/-a:Ocitno ni pol v nafti krivda ampak v vodi v filtru oziroma v zamazanosti filtra, koker je ze nekdo omenil:)
Pol pa ta zmrzne in ne potegne nafte naprej, mal je tud v starosti avtov najbrz majo tanovi avti mocnejse grelne svecke?

Seveda je problem v sami nafti. Slaba nafta hitreje zapaca filter, v katerem se nabira voda. Ta zmrzne, zato nafta ne pride do komore. Pri večini modernih dizlov je menjava filtra nafte predvidena na 100.000 km, vendar pa to verjetno bolj pride v poštev na zahodu, kjer prodajajo bolj kvalitetno nafto kot pri nas. Zato je pri nas priporočljivo menjati filter nafte pri vsakem servisu, ali pa vsaj pred zimo. To bi moralo preprečiti večino problemov, povezanih z mrazom. Menjava filtra pomeni majhen strošek, ki pa ima lahko velik efekt. Skoraj si upam stavit, da pri večini dizlov, ki v teh dneh ne vžigajo, že dolgo niso zamenjali filtra, če so ga sploh kdaj.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če mar 03, 2005 1:32 pm

Eliminator je napisal/-a:Pri večini modernih dizlov je menjava filtra nafte predvidena na 100.000 km, vendar pa to verjetno bolj pride v poštev na zahodu, kjer prodajajo bolj kvalitetno nafto kot pri nas.

Nikar ne menjajte filtra po 100kkm. Pri mojem avtu ni bil zamenjan 100kkm (jaz ga imam sele par mesecov) in je zjutraj tezko vzigal. Mehanik je ven zlil najmanj liter vode - bil je ocitno do vrha poln. Sedaj je filter zamenjan in je danes pri -13 vzgal brez problema. 5k, kolikor stane filter se res splaca dat enkrat na leto. Ne pa, da te avto pusti kje na cesti ali celo povzroci kaksno vecjo skodo.

Upam, da so bile nekje zgoraj opisane tezave le nakljucne in da bo sedaj vredu.
Slika

šajba
Nov uporabnik

Napisal/-a šajba Sr dec 15, 2010 10:29 am

Hellow!
Js mam tud probleme, sam mal drugacne!
Men avto vžge brez problema, sam mi po 4-5 kilometri vcrkne, tko da tud men neki zmrzuje!
Sam pr men je od filtra pa do motorja vse vredu, tko da mi zmrzujejo lajtnge kokr zgleda!
V zadnjem tednu sm ze 3krat ostal na cesti, tko da morm danes prit temu do dna!!!!
pa sem nalil tud bencin v tank-15%- pa nič ne pomaga!
Pa mam dizla že 10 let pa se mi kej takega se ni zgodilo.
Zgleda da ni druge kot da imam vodo v rezervarju in bo treba komplet vse spucat!
Lansko zimo ko je bilo -20C nisem imel nobenih problemov pa nisem dodajal nič bencina ne aaditivov je lavfov brez problema,letos mi pa že pri -5C zataji!!!! :huh:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr dec 15, 2010 11:01 am

ČE dodajaš bencin ti ne bo nič pomagalo, ker bencin ne odmrzuje leda plus tega je voda tudi v bencinu. Po moje bo treba tank spucat, če misliš da je problem od tanka do filtra

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Sr dec 15, 2010 11:02 am

šajba je napisal/-a:Hellow!
Js mam tud probleme, sam mal drugacne!
Men avto vžge brez problema, sam mi po 4-5 kilometri vcrkne, tko da tud men neki zmrzuje!
Sam pr men je od filtra pa do motorja vse vredu, tko da mi zmrzujejo lajtnge kokr zgleda!
V zadnjem tednu sm ze 3krat ostal na cesti, tko da morm danes prit temu do dna!!!!
pa sem nalil tud bencin v tank-15%- pa nič ne pomaga!
Pa mam dizla že 10 let pa se mi kej takega se ni zgodilo.
Zgleda da ni druge kot da imam vodo v rezervarju in bo treba komplet vse spucat!
Lansko zimo ko je bilo -20C nisem imel nobenih problemov pa nisem dodajal nič bencina ne aaditivov je lavfov brez problema,letos mi pa že pri -5C zataji!!!! :huh:

Iste simptome sem jaz imel, ko mi je šel senzor vrtljajev na odmični gredi in je avto, ko se je segrel ugasnil ter ga nisem mogel prižgati dokler se ni ohladil...

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Ne dec 19, 2010 11:30 am

Včeraj zvečer je na avtocesti med Ljubljano in Mursko Soboto obstalo na avtocesti več kot 10 avtomobilov - predvidevam, da zaradi zmrznjene nafte :?:
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne dec 19, 2010 12:00 pm

Kovcek je napisal/-a:Včeraj zvečer je na avtocesti med Ljubljano in Mursko Soboto obstalo na avtocesti več kot 10 avtomobilov - predvidevam, da zaradi zmrznjene nafte :?:

Će že zaradi goriva bi prej rekel, da imajo notri kurilca brez aditivov proti zmrzovanju. Je pa dostkrat problem neodvisen od goriva: recimo neustrezna hladilna tekočina s preveč vode, ki zmrzne in zamaši hladilnik motor pa posledično zakuha.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne dec 19, 2010 12:04 pm

Imam 17 let starega traktorja, pa še 1x ni bilo problema z nafto. Tankaš nafto pa redno servisiraš pa je ni zime pri nas ki bi te ustavla. Aja, pa če daš pred zagonom 2x predgretje ne narediš nič slabga motorju
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne dec 19, 2010 12:13 pm

BBoss je napisal/-a:
Kovcek je napisal/-a:Včeraj zvečer je na avtocesti med Ljubljano in Mursko Soboto obstalo na avtocesti več kot 10 avtomobilov - predvidevam, da zaradi zmrznjene nafte :?:

Će že zaradi goriva bi prej rekel, da imajo notri kurilca brez aditivov proti zmrzovanju. Je pa dostkrat problem neodvisen od goriva: recimo neustrezna hladilna tekočina s preveč vode, ki zmrzne in zamaši hladilnik motor pa posledično zakuha.

ah če bi se to dogajalo, bi avto že crknu še predn bi ga prižgal, ko bi avto stal čez noč. (vodno pumpo bi zaledenela in bi jermen preskočil že ko bi ga poizkušal prižgati).
prej bi se strinjal z kurilcem brez aditivov, kakšen zamašen filter. in kot nekateri imajo radi, da zvozijo še 100km, ko že gori lučka za gorivo. in potem posledično potegne smeti v filter in ga zamaši. ko pa po AC voziš, pa ni dosti pritoka nafte do motorja in avto obstane.

off. naš traktor še ima D-kompresor (vsaj mi tk rečemo-neke vrste zaug za dizle-pač stari zetor l.60 :D). nobenih grelnih svečk-vžge pa iz prve ko iz topa-nevem zakaj nimajo tega avti in se ubadajo z grelnimi svečkami.pozimi zalavfa prej ko bencinar :D
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne dec 19, 2010 4:36 pm

myster je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

ah če bi se to dogajalo, bi avto že crknu še predn bi ga prižgal, ko bi avto stal čez noč. (vodno pumpo bi zaledenela in bi jermen preskočil že ko bi ga poizkušal prižgati).

Zaradi namena hladilnika, da hladi hladilno tekočino je tudi najbolj izpostavljeni del hladilnega sistema. Zaradi satovjaste zgradbe in veliko majhnih prehodov za tekočino je veliko večja verjetnost, da neustrezna hladilna tekočina zmrzne ravno v hladilniku, kot pa pumpa, ki je prvič ob bloku motorja, kot drugič pa je presek cevi bistveno večji kot posamezni preseki znotraj hladilnika. Možnost, da ti zmrzne v hladilniku ali pa da rata zadeva želatinasta in zato neprehodna je bistveno večja kot pa da ti zmrzne pumpa, čeprav seveda tudi to ni nemogoče ampak taki ne pridejo do AC.

bomna1
Nov uporabnik

Napisal/-a bomna1 Po dec 20, 2010 8:29 am

Lep pozdrav.

Zanima me kako je pozimi z korilnim oljem pri passatu v6 * Je možno da zamrzne ?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po dec 20, 2010 12:23 pm

Tudi možgani lahko pozimi zmrznejo. Tut dobesedno.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov