Njoko je napisal/-a:Drugace pa ne priporocam dodajanja petroleja, alkohola ali bog ne daj bencina v plinsko olje, vkolikor imas dizelasa bolj novejsega datuma. Stare reci znajo laufat tudi na skurjeno prefiltrirano gospodinjsko olje, masine novih generacij pa sicer tudi, samo ne vec kot kilometer ali dva, potem pa je treba delat generalko.
X-Hair je napisal/-a:JAO JAO JAO, pa se zmrzne. :P Ja,a ni dost da ze smrdi, kadi pa ropota.NEEE se zmrzn more.
![]()
Pol pa kup dizla.
meganeman je napisal/-a:Ocitno ni pol v nafti krivda ampak v vodi v filtru oziroma v zamazanosti filtra, koker je ze nekdo omenil:)
Pol pa ta zmrzne in ne potegne nafte naprej, mal je tud v starosti avtov najbrz majo tanovi avti mocnejse grelne svecke?
Eliminator je napisal/-a:Pri večini modernih dizlov je menjava filtra nafte predvidena na 100.000 km, vendar pa to verjetno bolj pride v poštev na zahodu, kjer prodajajo bolj kvalitetno nafto kot pri nas.
šajba je napisal/-a:Hellow!
Js mam tud probleme, sam mal drugacne!
Men avto vžge brez problema, sam mi po 4-5 kilometri vcrkne, tko da tud men neki zmrzuje!
Sam pr men je od filtra pa do motorja vse vredu, tko da mi zmrzujejo lajtnge kokr zgleda!
V zadnjem tednu sm ze 3krat ostal na cesti, tko da morm danes prit temu do dna!!!!
pa sem nalil tud bencin v tank-15%- pa nič ne pomaga!
Pa mam dizla že 10 let pa se mi kej takega se ni zgodilo.
Zgleda da ni druge kot da imam vodo v rezervarju in bo treba komplet vse spucat!
Lansko zimo ko je bilo -20C nisem imel nobenih problemov pa nisem dodajal nič bencina ne aaditivov je lavfov brez problema,letos mi pa že pri -5C zataji!!!!
Kovcek je napisal/-a:Včeraj zvečer je na avtocesti med Ljubljano in Mursko Soboto obstalo na avtocesti več kot 10 avtomobilov - predvidevam, da zaradi zmrznjene nafte
BBoss je napisal/-a:Kovcek je napisal/-a:Včeraj zvečer je na avtocesti med Ljubljano in Mursko Soboto obstalo na avtocesti več kot 10 avtomobilov - predvidevam, da zaradi zmrznjene nafte
Će že zaradi goriva bi prej rekel, da imajo notri kurilca brez aditivov proti zmrzovanju. Je pa dostkrat problem neodvisen od goriva: recimo neustrezna hladilna tekočina s preveč vode, ki zmrzne in zamaši hladilnik motor pa posledično zakuha.
myster je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:
Će že zaradi goriva bi prej rekel, da imajo notri kurilca brez aditivov proti zmrzovanju. Je pa dostkrat problem neodvisen od goriva: recimo neustrezna hladilna tekočina s preveč vode, ki zmrzne in zamaši hladilnik motor pa posledično zakuha.
ah če bi se to dogajalo, bi avto že crknu še predn bi ga prižgal, ko bi avto stal čez noč. (vodno pumpo bi zaledenela in bi jermen preskočil že ko bi ga poizkušal prižgati).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov