Debate, ki niso vezane na ostala področja...

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr dec 31, 2003 1:12 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr dec 31, 2003 1:41 am

matt hudoo za avto, ampak ko bos prisel nazaj bos se mocnejsi ;)

Lp mazda
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr dec 31, 2003 8:42 am

G-4S je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a: Iz kaska ne bi dobu, ce ne bi mel posebej zavarovanega

Iz kaska bi ravno tako dobil povrnjeno vrednost originalnega odbijača. Sem ravno včeraj govoril z zavarovalnico, kako je če npr. razbiješ lexus luči. Pač povrnejo vrednost originalne luči.

To ravno pravim. Ampak, ce mas ti na avtu lite feltne 18 col, pa ti jih ukradejo in nimas zavarovanih kot dodatno opremo, ti povrnejo samo za nove originalne feltne. Ce pa po drugi strani vate prileti nekdo drug in ti unici feltno, ti povrnejo za tisto, kar si imel na avtu v trenutku nezgude

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 31, 2003 8:52 am

Kakšen pleh, sam si živ, zdrav in cel. Pleh boš popravil, mogoče še kej boljš naredu, kot si imel prej, pa bo. Pleh se popravi ali zamenja - če bi teb kej manjkalo - recimo roka ali noga bi bilo veliko hujše - tega se ne da zamenjat.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifty Sr dec 31, 2003 8:54 am

SOŽALJE zarad astre,res je bla ena od najlepših!

Vrjamem pa da boš ko dobiš nekaj denarja od zavarovalnice porihtal še lepše in še bolje ;)
http://lasagnarecipes.org.uk

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr dec 31, 2003 10:12 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Napisal/-a Matt Sr dec 31, 2003 10:56 am

Evo eno slikco. Sej vem da ni tok ampak rad sem imel ta avto in mi ni vseeno. :cry:
BTW A je res kar Rjuhar pravi? Kaj pa če mi bojo, najbrz bojo ker so "stara j***a" ocenili totalko?
Slika
www.mhd-racing.com
Slika Na novo rojen 04.07.2004

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Jesus Sr dec 31, 2003 11:03 am

Matt je napisal/-a:Evo eno slikco. Sej vem da ni tok ampak rad sem imel ta avto in mi ni vseeno. :cry:
BTW A je res kar Rjuhar pravi? Kaj pa če mi bojo, najbrz bojo ker so "stara j***a" ocenili totalko?
Slika

joj res je bogi za pogledat, skoda, ker sta z uno ta hudo vectro prov rasturala tm :wink: sej bo :!:
klofuta ni nič drugega kot informacija iz prve roke

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr dec 31, 2003 11:58 am

Kr boli me ..
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr dec 31, 2003 12:03 pm

:cry: :cry: ojoj ... matr bi unga k je biu kru zbutu .... drgač sm pa še bl žalsotn...že tko so eni frendi odpovedal dons k smo bli za nou let zmenen zdj pa še to :cry:

drugače pa upaj da nebo totalka ... ker predlani se je brat zaletel s cordobo(letnk 96) oz enden se mu je zaletel v rit njega pa naprej v en avto ... avto je bil vozen , se skoraj ni vidlo da je tok hudo, pol pa so rwekl da čist mal mankal pa bi bla totalka ...

,fotru je pa lani en dva dni pred božičem pot zaru in se je vanga zabou ... pa je bla vidt na podobn način k tvoj (šipa je bla cela,odbijač zbit,blatnik hauba mal zvita,roka zvita,guma presekana,feltna zvita.....ni bila totalka...daleč stran)

upam da ti ga ne ocenjo na totalko...

lp

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr dec 31, 2003 12:19 pm

Če bojo ocenl kot totalko, potem ti bo pa kakšen lokalni štohar popravil vse skupaj, pa bo šlo verjetno za isto ceno skupaj. Če je totalka, ti izplačajo 55-60 % trenutne tržne vrednosti avta - vsaj po mojih informacijah.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr dec 31, 2003 12:21 pm

levi blatnik, verjetno kolotek, havna, oboje luči, hladilnik?, odbijač, feltna... A je kaj zamaknjen? Po moje se ti bo izšlo, totalka pa bo skor ziher...

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Sr dec 31, 2003 12:29 pm

Res sožalje, ampak to ti bojo sigurno ocenili kot totalko :?

Samo po eni strani je pa bolše totalka, ker je mel moj foter na avtu totalko, so mu izplačali 500k, za popravilo pa je dal 230k tak da je še ostal$$$ pa še oni majster mu je vse originalne dele dal gor.

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Sr dec 31, 2003 12:34 pm

Matt je napisal/-a:Slika

Kar kurjo polt sm dobu ob temle Slika
Jaz bi unmu v kombiju peso predelu po vzorcu tvojga "novega" sprednjega konca avtomobila Slika

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr dec 31, 2003 3:54 pm

Rjuhar je napisal/-a:Če bojo ocenl kot totalko, potem ti bo pa kakšen lokalni štohar popravil vse skupaj, pa bo šlo verjetno za isto ceno skupaj. Če je totalka, ti izplačajo 55-60 % trenutne tržne vrednosti avta - vsaj po mojih informacijah.

Mogoče se mal motš. Izplačajo ti tolk kot je ocenjem po evrotaksu. 100% Vsaj tako je blo pr mojem motorju in pr prjatlovi 19-ki.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če jan 01, 2004 12:33 pm

Ja in kaj je Eurotax drugega kot odraz trzne vrednosti vozila. Totalka pomeni, ce bi strosek popravila znasal vec kot 60% trzne vrednosti vozila ali kot pravis Eurotax vrednosti vozila. In ker oni racunajo skodo oz. znesek popravila na uradnem pooblascenem servisu - recimo AT VIS, je zelo hitro totalka. Zato so pri taki mejni škodi ponavadi velike možnosti, da se avto popravi v okviru ocenjene totalke.

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Napisal/-a Matt Če jan 01, 2004 3:17 pm

Bom že. Boste videli zdaj bo še hujša :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
www.mhd-racing.com
Slika Na novo rojen 04.07.2004

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jan 01, 2004 3:18 pm

Rjuhar je napisal/-a:Ja in kaj je Eurotax drugega kot odraz trzne vrednosti vozila. Totalka pomeni, ce bi strosek popravila znasal vec kot 60% trzne vrednosti vozila ali kot pravis Eurotax vrednosti vozila. In ker oni racunajo skodo oz. znesek popravila na uradnem pooblascenem servisu - recimo AT VIS, je zelo hitro totalka. Zato so pri taki mejni škodi ponavadi velike možnosti, da se avto popravi v okviru ocenjene totalke.

Ja narobe sem zastopu. sem mislu da si reku da ti izplačajo samo 60 % vrednosti

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če jan 01, 2004 3:26 pm

okrog totalke..
eno je ce jo ocenijo kot materialno (ce ocenijo, da se ne da evc popravit) totalko, drugo pa ce je vrednostna (ocena skode gleda na vrednost avta)

oboje sicer dobis izplacano, s to razliko, da tehnicne, tud ce jo popravis, ne mores vec registrirat
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
SilentBob
Nov uporabnik

Napisal/-a SilentBob Če jan 01, 2004 3:47 pm

Sem imel lani podoben primer. :(
Ker, je bil avto starejši so ga ocenli na totalko; izplačali so 60% po Eurotaxu in avto je ostal meni. :?
Mislim, da bo v tvojem primeru isto. :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov