tomzzi je napisal/-a:Sam imam in sem danes tudi vrgel na avto ponjavo od: http://www.propip.si/. Delano po meri (znamka/model) in dobiš v bistvu še spodaj malce debelejšo podlogo. Ni najboljša rešitev in mislim da ima Tom.si boljše predvsem debelejše ponjave (tudi imel). so pa težje in nekoliko nerodnejše za "montažo". Vsaj tista je bila katero sem imel jaz od njih. Zdaj imam od Propip in je že sama ponjava super, ker je kot prvo lahka. Se jo da lepo zložit in ne prepušča vode in same vlage. No malo že ampak ni panike. Prepušča pa vlago ven. Pa še odbija vročino oziroma se notranjost ne segreje tako. Sama podloga je sicer ok ampak ne vem koliko bi zaščitila proti toči. Sem pa sam vrgel v to podlogo še dodatno plast tako, da bi moralo že kar dobro zaščitit.
Očitno bo to leto še pestro. Vsaj kaže tako.
KAALman je napisal/-a:lansko leto v tistih dnevih ujme sem jaz mel avto k sreči v zavetju hiše, saj je sipalo z druge strani, hkrati pa pokritega s temle:
jaz sem kupil v merkurju gradbeno peno 10mm, široka je 1.3m, sem narezal tako, da pokrijem zadnje steklo in pokrov prtljažnika z enim kosom, potem še streho, in pa še en kos za havbo in prednje blatnike počez; čez to pa eno navadno nylon ponjavo iz obija...
strošek skupaj 15 EUR + 37 EUR
če deluje še ne vem, in raje ne izvem, ampak po moje je neka zaščita, da vsaj malo bolj mirno spim, namreč za ss sabo voziti to ni, ker je pena precej okorna za zlagat
JureV je napisal/-a:bedarije.....lani sem zavaroval avto pri triglavu proti naravnim nesrečam (torej tudi toči) za 40 evrov....zdaj pa naj pade kaj hoče:D
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov