Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: najbolj popularen avto pri nas.

Napisal/-a cruiser1 Pe maj 11, 2012 6:00 pm

moj-avto je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Znano je, da je v jugi v 80. letih prevladoval Jugo, sedaj, ko pa je trg poln razne pločevine bi bilo zanimivo videti kateri avto prevladuje na naših cestah.

Samo v tole se bom vmešal. V 80tih je bilo v sloveniji med registriranimi avtomobili največ zastav 750 - fičo!

Se lih ne morem strinjati, da je fičo bil na čelu slovenskega voznega parka. Govorimo o 80. letih ( gre za razpon desetih let) in ne o letu 80.
A imaš kak link kateri dokazuje tvojo trditev?

Žal nimam in ne vem kje dobiti kakšen dokaz oziroma podatek o največ registriranih avtomobilih v osemdesetih. Zanašam se zgolj na svoj spomin ;) . Leta 86 ali 87 je bilo v neki TV oddaji povedano, da je v Sloveniji tisti trenutek med registriranimi avtomobili največ fičkov. Zapomnil sem si pa zato, ker je takrat tudi mene zelo presenetil ta podatek saj sem bil prepričan, da je največ yugotov ali pa stoenk ali pa celo TASov golf. Koliko pa ti zaupaš in verjameš mojemu spominu je pa seveda tvoja stvar.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 11, 2012 7:43 pm

Ne vem, kako natančno je to bilo takrat poštimano, ker sem se rodil šele leto ali dve za tem, ampak a ni možno, da so v to bili všteti tudi kakšni fičkoti, ki se niso več uporabljali?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe maj 11, 2012 8:55 pm

Govorilo se je o registriranih avtomobilih v RS. Torej sklepam, da so se kar vsi uporabljali, ker ne verjamem, da so imeli nevozne fičkote registrirane. Je pa možno, da je bilo ogromno teh fičkotov drugi ali tretji avto, ki so se manj uporabljali.

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Pe maj 11, 2012 9:16 pm

Če koga zanima sem naletel na stran, kjer lahko pogledate statistiko prvič registriranih vozil v SLO.
http://www.drobtinice.si/app/gw.dll/portal?req=regSearchWizard&step=1

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe maj 11, 2012 10:57 pm

-zakaj je clio najbolj prodajan,mislim,da je vsem jasno in govori o povprečni kupni moči slovencev
-meni je sicer malo mar kateri avti so najbolj popularni,kupil bom,kar se meni dopade,no,ga že imam :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So maj 12, 2012 10:32 am

~toMmy~ je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:renault clio - mestni slovenski avto

Zakaj mestni? Saj jih je povsod! :D

res je

clio, ker slovenci imamo vsak svoj avto in ne rabimo velikega avta za 1, 2 osebe in z njim it po špežo
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po maj 14, 2012 4:04 pm

Opažam, da je v našem mestu zadnje čase zelo popularen Cruz (srebrni), pred njim pa so bili beli Pro_Ceed-i.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 14, 2012 4:05 pm

nevermind je napisal/-a:Opažam, da je v našem mestu zadnje čase zelo popularen Cruz (srebrni),

Pri nas pa črni :lol: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov