Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Re: Zakaj nimajo kazalca za vodo ?

Napisal/-a acid Če maj 24, 2012 11:18 pm

Tudi moj ga nima in ga niti ne pogrešam, da se pa pogledat v BC. Je pa sigurno kaka opozorilna lučka al pa da napiše, da nekaj ni vredu pri temperaturi.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če maj 24, 2012 11:40 pm

Pa imajo vsaj kazalec za temperaturo olja te avtomobili, ki nimajo za vodo?

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe maj 25, 2012 5:59 am

en izmed mnogih plusov, ko sem kupil coupeja je bil, da ima kazalec za temperaturo vode in kazalec za temperaturo olja

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe maj 25, 2012 6:21 am

nekateri ga niti za gorivo nimajo .;) (trabant...) ta pravi avtomobili pa imajo števec tudi za tlak in temp. olja ;)
**classic power-original power!**

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Pe maj 25, 2012 9:11 am

No zdej smo ugotovili, da jih veliko nima tega kazalca :?

Ampak še zmeraj ne vem ZAKAJ ga nimajo :?: Mislim, sej ni velik strošek vgradnje ? Res ni mi logično :shock:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe maj 25, 2012 9:19 am

+ 99% ljudi tistega kazalca ni gledal. Sodobni avti verjetno tudi če imajo kazalec ti prižgejo kakšno opozorilno lučko, če se voda začne pregrevat. Več kazalcev na armaturi, manj pregledno rata vse skupaj.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe maj 25, 2012 9:20 am

Jaz imam coupeja pa imam tudi samo lučke. Zakaj je tako? Ja proizvajalec se je tako odločil.
Le Baron pa je imel vse potrebne števčke.

Sicer pa lahko vedno vgradiš še kakšen dodaten števec...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 25, 2012 10:29 am

abbe je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Tudi BMW serija 1 ga nima.

novejsi bmw-ji majo to resem vobratomerju.
ko je mrzu je rdece obmocje nizje postavljeno (pri nizjih obratih) in se postopoma(ko se motor segreva) premika proti "normalnemu" rdecemu obmocju

A nimajo novejše serije BMW sedaj namesto temperature vode prikazano temperaturo olja? Je precej boljši kazalnik pre/ogretosti motorja.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe maj 25, 2012 11:34 am

Po mojem ne gre za kakšno hudo zmanjševanje stroškov (merilnik temperature itak mora biti zaradi ECU, LCD zaslon je na voljo), ampak bolj zaradi poneumljanja folka. Tako kot pri npr. novejših Windowsih vedno bolj skrivajo zahtevne funkcije oz. nastavitve, se podobno dogaja očitno tudi pri avtih. Če kaj crkne - kliči vleko in pridi iskat na servis ter mastno plačaj. Taka je očitno filozofija. :x
Na koncu bomo očitno imeli zaplombirano havbo, v kabini pa samo še par opozorilnih lučk.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Pe maj 25, 2012 11:48 am

Pomoje zaradi tega, da je vse skupaj bolj preprosto in da ima voznik pred očmi čimmanj nepotrebnih kazalcev, drugo pa - verjetno šparanje. Če 1 kazalček stane XX EUR/centov se to pri proizvodnji nekaj 10, 100 tisoč vozil hitro pozna....

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 25, 2012 12:27 pm

gtr35 je napisal/-a:No zdej smo ugotovili, da jih veliko nima tega kazalca :?

Ampak še zmeraj ne vem ZAKAJ ga nimajo :?: Mislim, sej ni velik strošek vgradnje ? Res ni mi logično :shock:

Veš, veš. ;) Veliko jih je napisalo, da so jih nadomestile opozorilne lučke če pride temp. do nekega nivoja, in to, da gre v "iberlauf" če crkne termostat v zaprtem stanju. :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 25, 2012 1:31 pm

Mene bi tudi motilo, če ga ne bi imel, večina voznikov pa se s tem (na žalost) najbrž itak ne ukvarja, za "kritične" primere so pa tu opozorilne lučke. Ta BMW-jev sistem je zelo dobra pogruntavščina, še najbolj vesel bi pa bil števca za temperaturo olja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe maj 25, 2012 1:36 pm

Tudi jaz bi takoj podpisal za še ene par dodatnih števcev, ne pa da jih je vedno manj. :/:o:/
Temp olja, tlak olja, MAP, navor, moč... mokre sanje. :DDD
Si bomo morali očitno sami vgrajevati, kot smo včasih obratomere v Jugiče.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe maj 25, 2012 1:42 pm

Ni mi jasno od kje vam, da samo novejši avtomobili nimajo števca za vodo?? Že od nekdaj mnogi avtomobili nimajo števčka ampak samo rdečo opozorilno lučko. Ponavadi so imeli števce za vodo, pritisk olja in volt meter bolj športni in tovorni avtomobili in tako je v glavnem tudi danes. Kdor pa želi si pa lahko dodatno kupi in montira vse te števce.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe maj 25, 2012 1:45 pm

Finta je, da je dandanes lažje kot kdajkoli prej prikazati vse te podatke. Vsi avti imajo vgrajene te senzorje za potrebe delovanja mašine, skoraj vsak ima že manjši ali večji LCD, kjer se da vse to prikazati. Ni treba nobenih dodatnih stroškov.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe maj 25, 2012 1:59 pm

No, meni naprimer v S40 mi je pred časom crknil senzor za temperaturo in mi je kazalec za vodo začel kazat okrog 70 stopinj C. Me zanima, kaj bi pokazalo v avtu brez kazalca, ker se meni ni prižgala nobena lučka za pregretje ali kaj podobnega.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe maj 25, 2012 2:11 pm

Energetik81 je napisal/-a:Finta je, da je dandanes lažje kot kdajkoli prej prikazati vse te podatke. Vsi avti imajo vgrajene te senzorje za potrebe delovanja mašine, skoraj vsak ima že manjši ali večji LCD, kjer se da vse to prikazati. Ni treba nobenih dodatnih stroškov.

To je pa res. Komot bi lahko vsak novi avto imel na displejih prikazane vse te podatke ampak verjetno je fora v tem, da dandanes mnogi sploh ne vejo kaj vse ti podatki pomenijo. Vem za veliko ljudi, ki jim ni jasno zakaj naj bi bil števec temp. vode ali pritisk olja saj komaj, da vejo, da je to oboje v njihovih motorjih :roll:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe maj 25, 2012 2:12 pm

DragonForce je napisal/-a:No, meni naprimer v S40 mi je pred časom crknil senzor za temperaturo in mi je kazalec za vodo začel kazat okrog 70 stopinj C. Me zanima, kaj bi pokazalo v avtu brez kazalca, ker se meni ni prižgala nobena lučka za pregretje ali kaj podobnega.

Če crkne senzor imaš s števcem ali brez težave. Ker nimaš nobenega indikatorja kdaj je motor ogret ali še huje pregret. Takrat ti tudi lučka nebi zagorela, saj senzor zaznava napačno temperaturo. Kazalec pa bi kazal v tvojem primeru bistveno nižjo temperaturo od realne. Z malce sreče bi morda le avtomobil opozoril da obišči servis ker je nekaj crknilo.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe maj 25, 2012 2:15 pm

Meni je velik minus, da nima avto števca za temp. vode. Itak je pa sedaj moderno tole da je nov avto brez pol stvari, ki jih voznik potrebuje... pa saj nekateri avti tudi sami parkirajo. In kaj je smisel imet avto, da sam parkira če imaš volan, oči, občutek... tako jaz gledam na te stvari.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe maj 25, 2012 2:18 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Finta je, da je dandanes lažje kot kdajkoli prej prikazati vse te podatke. Vsi avti imajo vgrajene te senzorje za potrebe delovanja mašine, skoraj vsak ima že manjši ali večji LCD, kjer se da vse to prikazati. Ni treba nobenih dodatnih stroškov.

To je pa res. Komot bi lahko vsak novi avto imel na displejih prikazane vse te podatke ampak verjetno je fora v tem, da dandanes mnogi sploh ne vejo kaj vse ti podatki pomenijo. Vem za veliko ljudi, ki jim ni jasno zakaj naj bi bil števec temp. vode ali pritisk olja saj komaj, da vejo, da je to oboje v njihovih motorjih :roll:

Cruiser nebi mogel imeti bolj prav. Dnes le redki vedo čemu da sta olje in voda v motorju, kaj šele da bi razumeli kaj jim ti podatki sporočajo. Žal sta danes voznik im avtomobil vsak v svojem svetu. Vozniki vedo le da je treba občasno dotočiti gorivo (marsikateri ne vedo niti kaj nijihov avtomobil pije) in doliti tekočino za pranje stekel ko je zmanjka. Da bi ljudje razumeli kaj se v motorju dogaja pa je že višek znanosti. Za večino voznikov bi danes bilo najbolje, da ima avtomobil avtomatski menjalnik (da se ni treba mučit z izbiro primerne prestave) in števec za hitrost. Vse ostalo tako ureja servis.

LP Tristan01
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov