Jerch_ je napisal/-a:vsekakor pa je fant kršil precej pravil, posledično ga je policaj želel izločiti iz prometa, ker je bil nevaren drugim. to mu je tudi uspelo in mi normalni državljani, ki sprehajamo mogoče ob tisti cesti pse, otroke smo lahko veseli, da so ga ujeli. .
Kako pa vemo, koliko pravil je kršil? OK, vemo da ni imel izpita za motor, pa da ni ustavil policistom/policistu (omenja se 1 policist, a ni to malo čudno, ponavadi sta vsaj 2 skupaj?).
Zakaj pa ga je policist v prvi fazi sploh odločil ustaviti - je fant divjal ali je bila kaka 'redna kontrola prometa'?
"normalni državljani, ki sprehajamo mogoče ob tisti cesti pse, otroke" - so bili v tistem trenutku nedvomno dodatno ogroženi zaradi samega postopka zasledovanja. Seveda je kriv tudi bežeči, pa po eni strani prav da so ga ustavili če je bil npr. kronično problematičen (ampak tega ne vemo! morda je tokrat prvič imel težave).
Sicer pa, v trenutku ko je zapeljal na njivo, mislim da ni več prav zelo ogrožal drugih nedolžnih ljudi, sploh potem ko je padel z motorja. Pa ne mi rečt, da v malem kraju in z reg. številko motorja, da ga ne bi mogli naknadno ugotoviti kdo je bil, ter ustrezno ukrepati.
Se strinjam, da če kdo divja po cesti, je fino če se to nekako prepreči in kaznuje, tudi zaradi moje varnosti oz. varnosti nas ostalih. Ampak varnost nas ostalih je bistveno bolj ogrožena ravno če prepotentni policaji špilajo Umazane Harryje. Pred leti se je v LJ zgodilo, da je policaj s policijskim avtom lovil nekoga v avtu, pa je (policaj) zbil in zelo hudo poškodoval kolesarja, ki se je po smoli pač znašel tam blizu...