Nek minimum pač vseeno mora biti kajne?
Podaj še svoj predlog.

=swen= je napisal/-a:Aha, torej je bolje da čistilka da kar 350€ (kot je kazen danes) namesto znižanih 233€?
Nek minimum pač vseeno mora biti kajne?
Podaj še svoj predlog.
uros11 je napisal/-a:Jaz bi šel na ostanek. Če čistilki ostane 350 EUR, naj še unemu s 5 jurji.
uros11 je napisal/-a:Jaz bi šel na ostanek. Če čistilki ostane 350 EUR, naj še unemu s 5 jurji.
Katero bazo imaš v mislih?thunderbolt je napisal/-a:Sem tudi sam za to, da se upošteva celotno premoženje - nek dokaj dober približek take baze že obstaja in zakaj ga ne bi še dodatno izkoristiili.
Se strinjam. V resnici nismo vsi imeli enakih možnosti, ampak so se nekateri rodili v revnejših družinah ali okolju, ki jih je precej oviralo, in zaradi tega niso imeli možnosti za normalen študij in/ali pridobitev primernega poklica.thunderbolt je napisal/-a:Mi je pa totalen nesmisel, kar eni trobite povsem na podlagi zdrave pameti - to kar (nas) vas prepričujejo, da smo vsi imeli enake možnosti postati ali snažilka ali direktor v Gorenju je povsem napačno - to potrjujejo tudi različne študije. To je čisto zavajanje in služi zgolj in samo temu, da odpira prostor za dodatno izkoriščanje tistih s povprečnimi ali nizkimi prejemki (v smislu, saj so si sami krivi).
domen_ je napisal/-a:V resnici nismo vsi imeli enakih možnosti, ampak so se nekateri rodili v revnejših družinah ali okolju, ki jih je precej oviralo, in zaradi tega niso imeli možnosti za normalen študij in/ali pridobitev primernega poklica.
domen_ je napisal/-a:Nekateri o prejemnikih socialne pomoči govorijo kot o lenobah, ki se le praskajo po riti, ampak v večini primerov se ne gre za lenobo (tu in tam se seveda tudi kakšen takšen najde). Služb ni veliko in marsikdo sprejme tudi slabše plačano službo le zato, da jo sploh ima. Nekdo, ki se rodi v bogati družini in/ali ima veliko vez pa takšnih težav nima - ga pač postavijo v nadzorni svet in dobi 700eur na sejo, po 1 letu ga pa odpustijo in za povrh dobi še 50.000eur odpravnine.
Ja, ampak ne samo glede na dohodke.=swen= je napisal/-a:Saj zato da ju lahko isto obravnavaš je pa treba tole spremembo uveljavit. Ni isto če mora čistilka dat 400€ kot pa kak direktor, ki mu to sploh ne predstavlja neke velike obremenitve/ šoka.
Potem si talentiran in zelo priden. Ampak nerazumno je pričakovati izpolnjevanje takšnih nerazumno visokih zahtev od povprečnega človeka (napisal si: 2 službi + faks). To je nepotrebno pretiravanje.nebivedu je napisal/-a:Ne nakladaj. BNikoli nismo imeli doma dovolj denarja, pa smo vseeno nekako preživel. Ker ni bilo denarja, da bi na faks hodil, sem šel v službo, sedaj ko pa sem si že vse ustvaril, pa delam še faks ob delu in ga letos zaključujem, poleg dveh služb, ki jih opravljam. Vse se da če se hoče.
Večina ljudi na zavodu za zaposlovanje sploh nima končanega faksa, ne vem zakaj te s končanim faksom sploh omenjaš, ker niso reprezentativni (pa tudi dvomim, da jih večina zavrne delo za 800eur).nebivedu je napisal/-a:Ravno obratno, večina jih je že tok lena, da raje doma leži, kot da bi službo poiskala. In tej večini je izpod časti it delat nekam za 800 evrov, ker "zato pa že niso delali faksa". Poznam ogromno takih primerov. So pa seveda povsod izjeme, ampak takih je malo.
Tisto o nadzornih svetih je bila le ilustracija, saj namesto tega si lahko misliš tudi to, da imajo razni sorodniki vedno prednost pri zaposlitvi v firmah, kjer je sorodnik lastnik. Sicer pa: ravno povprečne ljudi v nižjem in srednjem sloju bi progresivne kazni manj prizadele kot pa tiste v višjem srednjem in visokem sloju. Saj to je poanta.nebivedu je napisal/-a:Tiste iz nadzornih svetov pa pusti pri meru, niso tisti tukaj v igri - itak pa so od politike postavljeni. Tukaj govorimo o povprečnih ljudeh in nižjem ter srednjem sloju, ki nas bi take kazni zelo prizadele.
Ja to je res, samo nekatere stvari je težko oceniti koliko so vredne (npr. avto, jahta, podjetje). Problem bi bil rešljiv tako, da bi uradni cenilec v vsakem konkretnem primeru ocenil vrednost vsake od teh stvari (premičnine in firme,.. nepremičnine pa niti niso tako problematične, saj obstajajo cenitve od GURS-a).Energetik81 je napisal/-a:No, zato se pri določanju kazni ne bi smelo gledati le na dohodek, ampak glede na celotno premoženje.
Tudi to bi bila dobra rešitev.Energetik81 je napisal/-a:Sicer pa sem jaz bolj za to, da je denarna kazen minimalna, da pa se večjo težo kazenskim točkam. Kazen ob določenem številu točk bi morala pa biti družbeno koristno delo (to bi bogataše najbolj prizadelo) oziroma zapor, če se človeka z 18KT dobi spet na cesti brez izpita.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov