Jerry007 je napisal/-a:Obujam staro temo. Dostikrat pridejo debate na gorivo in debate omv petrol mol... In dokler nisem avta menjal sem sveto trdil da razlike ne občutim, pravtako je bila poraba enaka neglede kje sem tankal. Sedaj imam megana 1.4TCe in sem spremenil mnenje. 95oktanc je katastrofa za ta motor, tega sem vedno tankal na petrolu. 100 oktanc na petroli je dosti boljši od 95, ampak pred omvjovo 100 se lahko samo skrije. 1.4TCeji so imeli/imajo težave ko so hladni da cukajo. Od kar tankam 100 na omvju tega cukanja skoraj ni. Včasi natankam 10l umes na petrolu in je že razlika. Sicer glede prevožene kilometrine pa nemorem povedat, ker mam predelanga na plin.
Sicer sem bral da marsikateri drug bencinc tud nemara 95 oktanca, a noben direktno ne pove zakaj.
sparky je napisal/-a:To je tovornjak prišel tankat
pskoda je napisal/-a:Jerry007 je napisal/-a:Obujam staro temo. Dostikrat pridejo debate na gorivo in debate omv petrol mol... In dokler nisem avta menjal sem sveto trdil da razlike ne občutim, pravtako je bila poraba enaka neglede kje sem tankal. Sedaj imam megana 1.4TCe in sem spremenil mnenje. 95oktanc je katastrofa za ta motor, tega sem vedno tankal na petrolu. 100 oktanc na petroli je dosti boljši od 95, ampak pred omvjovo 100 se lahko samo skrije. 1.4TCeji so imeli/imajo težave ko so hladni da cukajo. Od kar tankam 100 na omvju tega cukanja skoraj ni. Včasi natankam 10l umes na petrolu in je že razlika. Sicer glede prevožene kilometrine pa nemorem povedat, ker mam predelanga na plin.
Sicer sem bral da marsikateri drug bencinc tud nemara 95 oktanca, a noben direktno ne pove zakaj.
Ti imaš probleme z motorjem 100%. Prilagam še dokaz (slikano z telefonom) kako petrolov kamijon polni cisterne na omv-ju
dennisCe je napisal/-a:.
aja pa še to.. če v mlinčka 1.2 taknkaš 100oktanca ne mora biti škode, čeprav piše da je potrebno nalivati 95?
dennisCe je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Jerry007 je napisal/-a:Obujam staro temo. Dostikrat pridejo debate na gorivo in debate omv petrol mol... In dokler nisem avta menjal sem sveto trdil da razlike ne občutim, pravtako je bila poraba enaka neglede kje sem tankal. Sedaj imam megana 1.4TCe in sem spremenil mnenje. 95oktanc je katastrofa za ta motor, tega sem vedno tankal na petrolu. 100 oktanc na petroli je dosti boljši od 95, ampak pred omvjovo 100 se lahko samo skrije. 1.4TCeji so imeli/imajo težave ko so hladni da cukajo. Od kar tankam 100 na omvju tega cukanja skoraj ni. Včasi natankam 10l umes na petrolu in je že razlika. Sicer glede prevožene kilometrine pa nemorem povedat, ker mam predelanga na plin.
Ti imaš probleme z motorjem 100%. Prilagam še dokaz (slikano z telefonom) kako petrolov kamijon polni cisterne na omv-ju
lahko, da je slučajno se ustavil tam in tole ni noben dokaz, saj nikjer ni prikazano, da naliva v rezervoarje, tako da je ta slika BV.
aja pa še to.. če v mlinčka 1.2 taknkaš 100oktanca ne mora biti škode, čeprav piše da je potrebno nalivati 95?
Jerry007 je napisal/-a:Nisem nobenga povprašal ali je kaj z mojim motorjem narobe. Ker če bi kdo mel kaj pojma o 1.4 tce bi mu bilo jasno za kaj se gre... Je prišlo tudi uradno obvestilo od renoja na servise da se tega ne da odpravit. Tema je o bencinu.
dennisCe je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Jerry007 je napisal/-a:Obujam staro temo. Dostikrat pridejo debate na gorivo in debate omv petrol mol... In dokler nisem avta menjal sem sveto trdil da razlike ne občutim, pravtako je bila poraba enaka neglede kje sem tankal. Sedaj imam megana 1.4TCe in sem spremenil mnenje. 95oktanc je katastrofa za ta motor, tega sem vedno tankal na petrolu. 100 oktanc na petroli je dosti boljši od 95, ampak pred omvjovo 100 se lahko samo skrije. 1.4TCeji so imeli/imajo težave ko so hladni da cukajo. Od kar tankam 100 na omvju tega cukanja skoraj ni. Včasi natankam 10l umes na petrolu in je že razlika. Sicer glede prevožene kilometrine pa nemorem povedat, ker mam predelanga na plin.
lahko, da je slučajno se ustavil tam in tole ni noben dokaz, saj nikjer ni prikazano, da naliva v rezervoarje, tako da je ta slika BV.
Jerry007 je napisal/-a:Nisem nobenga povprašal ali je kaj z mojim motorjem narobe. Ker če bi kdo mel kaj pojma o 1.4 tce bi mu bilo jasno za kaj se gre... Je prišlo tudi uradno obvestilo od renoja na servise da se tega ne da odpravit. Tema je o bencinu.
pskoda je napisal/-a:Prilagam še dokaz (slikano z telefonom) kako petrolov kamijon polni cisterne na omv-ju
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov