Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Jerry007
Novinec

Re: OMV vs PETROL

Napisal/-a Jerry007 So feb 22, 2014 12:57 pm

Obujam staro temo. Dostikrat pridejo debate na gorivo in debate omv petrol mol... In dokler nisem avta menjal sem sveto trdil da razlike ne občutim, pravtako je bila poraba enaka neglede kje sem tankal. Sedaj imam megana 1.4TCe in sem spremenil mnenje. 95oktanc je katastrofa za ta motor, tega sem vedno tankal na petrolu. 100 oktanc na petroli je dosti boljši od 95, ampak pred omvjovo 100 se lahko samo skrije. 1.4TCeji so imeli/imajo težave ko so hladni da cukajo. Od kar tankam 100 na omvju tega cukanja skoraj ni. Včasi natankam 10l umes na petrolu in je že razlika. Sicer glede prevožene kilometrine pa nemorem povedat, ker mam predelanga na plin.
Sicer sem bral da marsikateri drug bencinc tud nemara 95 oktanca, a noben direktno ne pove zakaj.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So feb 22, 2014 1:20 pm

Jaz bi pa prej rekel, da imaš ti nekaj narobe z motorjem, ker normalno zdrav motor ne bo cukal ne na 95 in ne na 100 sploh pa ne na to iz katere pumpe je bil tankan.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec So feb 22, 2014 1:45 pm

za nove turbobencinarje je priporočljivo tankat 100 oktanov, če ti ni škoda teh par centov, jst osebno tud vedno na svojem turbobencinarju tankam 100 na OMV, in laufa motor tako kot mora, sm opazil da tud več km naredim s 100 oktancem

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So feb 22, 2014 1:45 pm

Jerry007 je napisal/-a:Obujam staro temo. Dostikrat pridejo debate na gorivo in debate omv petrol mol... In dokler nisem avta menjal sem sveto trdil da razlike ne občutim, pravtako je bila poraba enaka neglede kje sem tankal. Sedaj imam megana 1.4TCe in sem spremenil mnenje. 95oktanc je katastrofa za ta motor, tega sem vedno tankal na petrolu. 100 oktanc na petroli je dosti boljši od 95, ampak pred omvjovo 100 se lahko samo skrije. 1.4TCeji so imeli/imajo težave ko so hladni da cukajo. Od kar tankam 100 na omvju tega cukanja skoraj ni. Včasi natankam 10l umes na petrolu in je že razlika. Sicer glede prevožene kilometrine pa nemorem povedat, ker mam predelanga na plin.
Sicer sem bral da marsikateri drug bencinc tud nemara 95 oktanca, a noben direktno ne pove zakaj.

Ti imaš probleme z motorjem 100%. Prilagam še dokaz (slikano z telefonom) kako petrolov kamijon polni cisterne na omv-ju ;)
Priponke
1459723_557339824355893_356850933_n.jpg
Lp

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky So feb 22, 2014 1:49 pm

To je tovornjak prišel tankat :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So feb 22, 2014 1:51 pm

sparky je napisal/-a:To je tovornjak prišel tankat :D

Zato, da bo več kilometrov naredil z tankom :lol:
Lp

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So feb 22, 2014 2:09 pm

pskoda je napisal/-a:
Jerry007 je napisal/-a:Obujam staro temo. Dostikrat pridejo debate na gorivo in debate omv petrol mol... In dokler nisem avta menjal sem sveto trdil da razlike ne občutim, pravtako je bila poraba enaka neglede kje sem tankal. Sedaj imam megana 1.4TCe in sem spremenil mnenje. 95oktanc je katastrofa za ta motor, tega sem vedno tankal na petrolu. 100 oktanc na petroli je dosti boljši od 95, ampak pred omvjovo 100 se lahko samo skrije. 1.4TCeji so imeli/imajo težave ko so hladni da cukajo. Od kar tankam 100 na omvju tega cukanja skoraj ni. Včasi natankam 10l umes na petrolu in je že razlika. Sicer glede prevožene kilometrine pa nemorem povedat, ker mam predelanga na plin.

Ti imaš probleme z motorjem 100%. Prilagam še dokaz (slikano z telefonom) kako petrolov kamijon polni cisterne na omv-ju ;)

lahko, da je slučajno se ustavil tam in tole ni noben dokaz, saj nikjer ni prikazano, da naliva v rezervoarje, tako da je ta slika BV.

aja pa še to.. če v mlinčka 1.2 taknkaš 100oktanca ne mora biti škode, čeprav piše da je potrebno nalivati 95?

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So feb 22, 2014 2:12 pm

dennisCe je napisal/-a:.

aja pa še to.. če v mlinčka 1.2 taknkaš 100oktanca ne mora biti škode, čeprav piše da je potrebno nalivati 95?

Tisto je minimum, ki ga moraš tankat, kar je nad je bolje

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So feb 22, 2014 2:29 pm

dennisCe je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

lahko, da je slučajno se ustavil tam in tole ni noben dokaz, saj nikjer ni prikazano, da naliva v rezervoarje, tako da je ta slika BV.

Si v drugem odstavku pokazal kakšnega razmišljanja si tako, da ne bom nič rekel oz če misliš tako je pač z tvoje strani tako ;)

ps.: če imaš tak "mlinček" še enkrat preberi navodila za uporabo, ker to kar si napisal sigurno ne piše
Lp

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky So feb 22, 2014 2:36 pm

Jaz sem v Puntota 8v, enkrat nalil 100 oktanca in sem opazil, da lepše teče s prižgano klimo med vožnjo

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 So feb 22, 2014 2:42 pm

Nisem nobenga povprašal ali je kaj z mojim motorjem narobe. Ker če bi kdo mel kaj pojma o 1.4 tce bi mu bilo jasno za kaj se gre... Je prišlo tudi uradno obvestilo od renoja na servise da se tega ne da odpravit. Tema je o bencinu.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So feb 22, 2014 2:52 pm

Jerry007 je napisal/-a:Nisem nobenga povprašal ali je kaj z mojim motorjem narobe. Ker če bi kdo mel kaj pojma o 1.4 tce bi mu bilo jasno za kaj se gre... Je prišlo tudi uradno obvestilo od renoja na servise da se tega ne da odpravit. Tema je o bencinu.

Tole je iz mojega vidika za lase privlečeno. Vozil sem že kar nekaj turbačev, več kot 4 leta sem si lastil 1.6 turbo in ni noben cukal pri hladnem.
Osebno če bi kupil nov avto z takimi simptomi bi zahteval drugega ali povrnitev denarja če ne znajo to popravit
Lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So feb 22, 2014 5:42 pm

dennisCe je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Sem videl v naših koncih na pumpi Petrolov kamion fila cisterno na OMV.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 So feb 22, 2014 6:08 pm

Pred nakupom sem se pozanimal in sem vzel v zakup to. 1.6 navadn bencinar ni prisel v upoštev. Do dizla mi pa ni, ker ko enkrat sprobas turbobencinca je to to :) cez 2000km bom tak menjal svečke pa bomo vidl. Saj pravim da redko kdaj na omvjovo 100 pocuka. Itak me niti to prevec ne moti ker se vozim po vecini na plin.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 22, 2014 6:42 pm

Mogoče imaš težave zaradi plinske napeljave - si preveril to?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So feb 22, 2014 9:08 pm

Jerry007 je napisal/-a:Nisem nobenga povprašal ali je kaj z mojim motorjem narobe. Ker če bi kdo mel kaj pojma o 1.4 tce bi mu bilo jasno za kaj se gre... Je prišlo tudi uradno obvestilo od renoja na servise da se tega ne da odpravit. Tema je o bencinu.

res je - jaz ti pritrdim.........in OMV 100 oktanca VEDNO pripelje iz Avstrije (ostalo kak kje, ampak 100 je popolnoma enak, kot na šteli v A)

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR So feb 22, 2014 9:22 pm

Gorivo je ze lahko istega izvora, samo nacin kako ga filtrirajo, ipd...tu se potem opazi razlika. Dvema daj isto stvar za naresti z istimi sredstvi, se bodo poznale razlike, tako imajo tudi na bencinskih servisih nastudirano koliko slabo nafto/bencin se lahko prodajajo, koliko dobicka zelijo ustvariti, kaksen ugled zelijo imeti, koliko si lahko privosci zaradi konkurence... Sam imam izkusnjo z nafto, enkrat sem pisal tu, ampak se mi zdijo te teme vedno iste, vsak vlece na svojo stran. Komur avto dela brez problemov kjerkoli tanka, normalno da bo sel na najblizjo pumpo :)

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So feb 22, 2014 9:51 pm

pskoda je napisal/-a:Prilagam še dokaz (slikano z telefonom) kako petrolov kamijon polni cisterne na omv-ju ;)

Tole je navadna neumnost. Ne Petrol ne OMV ne premoreta niti enega kamiona za prevoz goriva. Vsi so od pogodbenih prevoznikov, ki večinoma vozijo za obe firmi, pa še kakšno drugo. V tem poslu je pač tako, da če hočeš delati z velikimi dobiš poleg posla tudi obveznost, kot je npr reklama na cisterni ali kabini kamiona. Včasih se zgodi, da takšen kamion pelje gorivo kakšno vožnjo ki ni ravno za tistega katero reklamo ima na cisterni in že so vsi šank teoretiki prepričani da Petrol polni OMVjeve črpalke ali nasprotno.

Nekaj let sem delal v tem poslu in sem spoznal par zadev... Zato me takšne forumske debate vedno nasmejijo. Glede opažanj, da s tem ali onim gorivom naredite na tank 50 ali 100 km več.... Eni so pač bolj natančni kot laboratoriji. V testu večje naftne družbe so ugotovili, da je razlika med bencini na trgu le 2%, medtem ko stanje vozila, vremenski pogoji, razlike v prometu in še kaj prinese odstopanja v porabi do 15%. Seveda pa za šankom take meritve niso kaj dosti vredne.

Lp tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So feb 22, 2014 10:01 pm

Tankam 100tko. Uporabljam pa izkjučno OMW in Agip saj se mi zdi primitivno hodit med policami kot ovca in da mi je onemogočeno, da po najbližji poti stopim do pulta in plačam gorivo.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So feb 22, 2014 11:30 pm

OMV je drugače, če toliko tankaš tam, bi skoraj lahko vedel. Sicer pa ima Petrol Petromat - ne rabiš niti not hodit prodajalca gledat in definitivno hitreje opraviš plačilo kot na OMV...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov