Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a 106 Po jul 02, 2012 12:30 pm

V MB kolkor vem sploh ni radarjev tako kot tudi mišje mrzlice ne ;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jul 03, 2012 6:39 pm

Ja,sej še ne delajo ti radarji....bodo pa,in cčasih so tudi potrebni(vsaj v bližini šol in vrtcev),na kaki obvoznici so čist nepotrebni!
Zadnjič spremenil fare, dne Pe nov 02, 2012 7:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To jul 03, 2012 7:36 pm

v mb naj rajši vsem popravijo smernike, reveži niso kupli zraven auta :(

Uporabniški avatar
R-M
Novinec

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To jul 03, 2012 7:58 pm

Sem ravno danes poslušal po radiu, da so to senzorji za boljšo pretočnost prometa in ne kamere za slikanje. JE pa res, da je v kratkem v planu nameščanje kamer na semaforje, ampak po zakonu bodo morali namestiti tudi opozorilne table na mestih, kjer bodo kamere. Zaenkrat še ni straha :)
AH NI NAM LAHKO!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jul 04, 2012 8:05 am

fare je napisal/-a:Ja,sej še ne delajo ti radarji....bodo pa,in takrat hvala bogu da bodo!

Zakaj že?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe sep 07, 2012 9:22 pm

xandrej je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Ja,sej še ne delajo ti radarji....bodo pa,in takrat hvala bogu da bodo!

Zakaj že?
Ja,ker ga v MB tu pa tam radi pritisnemo in sedaj pa je tega že preveč. Folk že tak vozi da ko je kaka polna luna ali visok pritisk misliš da si na kaki dirki ne pa v mestu.

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy Sr sep 19, 2012 6:41 pm

Zdaj se že nekaj dni vozim po Ptujski cesti, natančneje pri Selmarju, pa vidim te stebre, visoke tam okoli 4 metre. To že deluje ali še niso priklopljeni?

Slika

Evo enega...
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 19, 2012 7:11 pm

Samo to za hitrost ni, če je usmerjen v križišče. Če mene vprašaš je tole samo za rdečo luč. Ubrnjen je proti semaforju in proti tebi ko se pripelješ v križišče ni nič oz.- je steber prazen oz. zaprt. Tako da, videl pa sem da so jih priklaplali na Teznu na omarico od luči, tako da za rdečo luč je 100%, za hitrost pa dvomim da je tole. Ker če je za hitrost pa me zanima kak te imeri,g elde nato da proti tebi ni ničesar.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr sep 19, 2012 7:42 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Samo to za hitrost ni, če je usmerjen v križišče. Če mene vprašaš je tole samo za rdečo luč. Ubrnjen je proti semaforju in proti tebi ko se pripelješ v križišče ni nič oz.- je steber prazen oz. zaprt. Tako da, videl pa sem da so jih priklaplali na Teznu na omarico od luči, tako da za rdečo luč je 100%, za hitrost pa dvomim da je tole. Ker če je za hitrost pa me zanima kak te imeri,g elde nato da proti tebi ni ničesar.

Sej piše v zloženki, ki smo jo verjetno vsi dobili v nabiralnik. Na principu dveh zank, in tud en prispevek nad tabo to prikazuje. Je pa dost križišč razrezanih že. Tako, da nevem. Mogoče lahko en steber slika rdečo luč in prekoračeno hitrost. Ampak glede na to kako je to obrnjeno, bi bilo slikanje samo v zadek? Potem je to fail, ker ne bo nič dokazljivo. Ali se pa motim. Vglavnem vsi stebri so postavljeni samo tam, kjer so položeni senzorji pred križišči.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 19, 2012 7:48 pm

mi nismo nič dobili. :roll: Tako da, upam da še ne delajo, ker se normalno skozi vozim, kakor ostali promet, le na luč gledam da ni rdeča

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr sep 19, 2012 7:51 pm

Mene pa nekaj zanima, kar se tudi ob jutrih velikokrat dogaja. Recimo zjutraj zavijamo pri semforju levo pri zeleni, zaradi neznenega razloga se kolona ustavi in jaz sem ravno toliko v križišču, da ne vidim več semaforja. Torej, če se po tem takem prižge na semaforju rdeča luč bom dobil domov položnico?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr sep 19, 2012 8:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:mi nismo nič dobili. :roll: Tako da, upam da še ne delajo, ker se normalno skozi vozim, kakor ostali promet, le na luč gledam da ni rdeča

Aja ti nisi iz Maribora :mrgreen:
Bi bilo pa pošteno postavit table, kjer se nahaja radar, tako kot pri vseh stacionarnih.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če sep 20, 2012 6:25 am

Delali še nebojo vsaj do novega leta. Don't be afraid

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 20, 2012 8:21 am

matayus je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima, kar se tudi ob jutrih velikokrat dogaja. Recimo zjutraj zavijamo pri semforju levo pri zeleni, zaradi neznenega razloga se kolona ustavi in jaz sem ravno toliko v križišču, da ne vidim več semaforja. Torej, če se po tem takem prižge na semaforju rdeča luč bom dobil domov položnico?
Po zakonu (in logiki) ne smeš zapeljati čez zeleno, če je križišče pred tabo zabito in ga ne boš mogel zapustiti pravočasno. Kaj tukaj ni jasno? Zaradi takih se potem dela še večja gužva.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 20, 2012 9:45 am

Upam da ko bodo delali, bodo tudi zeleni interval popravli debili! V miklavžu speljem na zeleni, in da pridem z 70km/h kolikor je omejitev skoz moram čez oranžno - rdečo zapeljat pri naslednjem križišču, ker se mi semafor preklopi 10m pred avtom in sem zadnjič bremzal kot i****, če pa hočem skozi zeleno prit, vsaj skozi naslednja 2 križišča pa se moram peljat 80km/h ali pa več, da pridem še zadnji moment skozi zeleno, takrat bo pa me radar ujel :roll: kreteni!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 20, 2012 9:52 am

Ukinitev zelene utripajoče je bila ena večjih bedarij, ki so se jih spomnili.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če sep 20, 2012 10:28 am

Patrik_A3 je napisal/-a:Upam da ko bodo delali, bodo tudi zeleni interval popravli debili! V miklavžu speljem na zeleni, in da pridem z 70km/h kolikor je omejitev skoz moram čez oranžno - rdečo zapeljat pri naslednjem križišču, ker se mi semafor preklopi 10m pred avtom in sem zadnjič bremzal kot i****, če pa hočem skozi zeleno prit, vsaj skozi naslednja 2 križišča pa se moram peljat 80km/h ali pa več, da pridem še zadnji moment skozi zeleno, takrat bo pa me radar ujel :roll: kreteni!

Saj so že en cajt zjebani vsi intervali v mariboru. ptujska, tržaška, brigade, ....

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Pe okt 05, 2012 11:42 pm

Se že kaj uradno ve, kdaj se bo začelo položnice pošiljat?

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. So okt 06, 2012 9:46 am

jas sem zadnič že eno rdečo prepičo mo vidli če bo kaj :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov