Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MateSLO
Novinec

Re: Obvezna oprema avtomobil

Napisal/-a MateSLO Pe avg 24, 2012 8:23 pm

Firediver je napisal/-a:Ko druga zadeva pa me moti, da so žarnice obvezne, izvijač ali ustrezen ključ za dostop/sneti steklo na lučeh (če je tako pri avtu narejeno) pa ni. Kaj ti potem pomagajo rezervne žarnice, če nimaš dostopa za zamenjavo? No, svojevrsten primer so tudi avtomobili, ki imajo že brez orodja nemogoč dostop do žarnic.

Kot tretje poznam dva primera, ko sta znanca plačala kazen zaradi nepopolne opreme, ker je eden imel v kompletu pregorelo žarnico, drugi pa načeto vrečko vate (je pač enkrat rabil nekaj malega za silo rešit) v prvi pomoči. Tako da za bit ziher, je treba imeti 2 kompleta žarnic (en originalno zaprt za policaje, drugega za uporabo) in 2 kompleta prve pomoči (en originalno zaprt za policaje in enega za prilično uporabo). Sicer je res, da moraš po uporabi prve pomoči manjkajoče zadeve dopolnit, ampak da dokažeš policajem popolnost opreme, mora bit (no, najlažje prideš skozi) zadeva originalno zaprta.

Meni se pa zdi kar prav, da so žarnice obvezna oprema, čeprav si tako ali tako 3/4 voznikov ne zna menjat žarnice. Če že znajo pa tako ali tako potrebnega orodja nimajo zraven, da bi lahka menjali...
Ti novi avti naj bi sicer po predpisih morali imeti narejeno tako, da lahko brez 'šravfanja' menjaš žarnico in na mojem ceedu recimo gre res brez orodja ampak na milimetre. Zato, zavoljo bolj človeškega pristopa vozim zraven še potrebno orodje. Ni umetnost to v avto shranit, niti ne bankrotiraš. Ker ko ti recimo obe kratki luči crkneta v enem večeru je mal problem ko moraš menjat v trdi temi dve žarnici in gre res na milimetre vse skupaj :D
Je pa tako, da, če je policaj zaj**** ti lahko napiše kazen oziroma vztraja, da pokličeš AMZS in pridejo oni menjat. Če že sam nisi sposoben to tam ustvarit.

Mene v mojih 5-ih letih vožnje so recimo ustavili minimalno 30x. Se vozim dosti ponoči okoli in ob vikendih radi ustavljajo na Lopati in potem se hitro nabere. Skratka, opreme nikoli pregledovali, vedno samo pihal ali pa še to ne, 2x so me pa tudi ustavili ko mi desna kratka ni delala ampak nikoli ni nihče kompliciral glede tega...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe sep 07, 2012 8:37 pm

Kakšno znanost delate iz žarnic... kaj pa če crkne žmigavec? Pozicija? Stop luč? Zato rabiš paket, tudi če imaš za žaromet svečo.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če feb 07, 2013 1:29 am

Kako je z obvezno opremo (konkretno žarnice) pri vozilu, ki ima izključno vse ELED žarnice? Tudi ne mislim menjat sam nič, ampak le pooblaščen servis?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov