cruiser1 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:@Firediver
Ne morem se ravno strinjati s tvojimi ugotovitvami, ker star avto narejen po nekoliko višjih standardih od zastave in golfa je že takrat lahko nudil veliko opreme in udobja (klima, el, stekla, tempomat, aut. menjalnik...) in po udobju in opremi prekašajo marsikateri novi avto.
Ampak še vedno kot primer en skoraj
osnovno opremljeni (slovenski dizelski) Golf V pomeni 5 zvezdic na crash testu (6 air bag-ov), avtomatsko dvoconsko klimo, hlajen sovoznikov predal in sredinski naslon za roko, šipe na daljinca, samodejni vklop notranjega kroženja zraka v R, 1000W grelec pozimi, električni pomik in ogrevanje zunanjih ogledal (z zrcalnim delovanjem), brisalce, ki samodejno prilagajajo delovanje hitrosti vožnje, progresivni servo, samodejne luči, ... da o voznih lastnostih v primerjavi s starejšimi vozili ne govorimo. Pa gre za avto, ki pri nas velja za slabo opremljenega, pri kakšnem Meganu, Focusu, Astri, Ceedu ipd. si imel verjetno za podoben denar že hlajene masažne zice!

In prepričan sem, da je s 25+let starim avtom z vso mogočo opremo za tisti čas, manj stroškov
Ampak vsakemu svoje.
Kot sem rekel si jaz novega avtomobila ne morem privoščit zato vozim stare pa še bolje se peljem, kot bi se pa z novim golfom

Kot prvo ne govorim o novem Golfu, o stroških bi se pa tudi dalo debatirat. Poraba pri umirjeni vožnji je cca. 5.5l (tako pravijo tisti, ki se vozijo umirjeno

), z litrom več si lahko že zelo hiter, osnovni servis na 15k km me stane 60€ (material + delo), ena vrhunska zimska guma stane dobrih 60€, veliki servis na 120k km 320€, polni kasko 600€. V slabih 7 letih in 160k km sta se zgodili dve okvari, vztrajnik že pri cca. 70k km (400-500€, sem že pozabil) in pred nekaj meseci je alternator postal glasen (obnova z (de)montažo) 80€). Od potrošnega materiala (vse vključno z delom) je šlo enkrat cca. 30€ za menjavo prvih ploščic, zdaj 120€ za prve diske in ploščice, akumulator lani je stal cca 80€, s tem da sem dal boljšega kot je bil v orginalu, aja pa orginalne gumice brisalcev 11€

Izredno veliki stroški v 7 letih po 24k km/leto, a ne?
Kako se ti pelješ je pa del tega "vsakemu svoje", za moj stil vožnje recimo tvoji avti enostavno niso.
matayus je napisal/-a:In takšen spisek opreme naštevaš za Das auto oz. Golf 5. Ima skoraj moja vectra 2000 letnik več opreme. Razen 1000W grelca in hlajenega predala. Sicer ne vem v čem je fora slednjega če pa v njega ne spraviš niti 1.5l plastenko, vsaj v passatu ne.
Ta komplet opreme je mogoče vzeti samo s 2.0 SDI dizel?

Najprej nekaj o Das Autu, če glih voziš Opela:
http://fotos.autozeitung.de/462x347/ima ... ng_008.jpg
V tistem predalu je že večkrat bila 1.5l plastenka, tako da očitno se jo da spravit v njega.

Tvoja Vectra je višji rang avtomobila in ne gre za praktično osnovni prodajni paket, ki se je v Sloveniji prodajal tistega leta, je tako? Ravno v tem je bistvo. S tem da ti lahko v praksi pokažem še kar nekaj stvari, kjer zaostaja (tudi pri opremi). Se pravi nekaj preskoka pa le je, če debatiramo o mlajši vs. starejši avto. Da ne omenjam tega, da bi v primeru iste prometne nesreče iz novejšega šel domov s taksijem, med tem ko bi pri starejšem potreboval rešilca.
Preden bo to kdo imel še večjo željo obrnit v pissing contest, naj poudarim, da sem Golfa V omenil kot primer novejšega avta izključno zato, ker ga najbolje poznam.