Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Re: Nova Astra karavan vs Chevrolet Cruze karavan pospeški

Napisal/-a grizli Pe sep 07, 2012 4:49 pm

adamovc je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Tenx. Res se ne morem odločit, al naj vzamem Cruza al Astro :roll:

sploh ni debate :arrow: logično Astra....(in razlike so dejansko ogromne, že ko v salonu povohaš v astra in cruza, ti mora bit vse takoj jasno...da ne gremo naprej....

Sori, samo eni pa ste zaplankani. Oba avtomobila sta iz istega koncerna, tehnično praktično identična. Eden (Cruze) se prodaja pod matično znamko koncerna - Chevrolet in je najbolje prodajan model drugega največjega proizvajalca vozil na svetu, drugi (Astra) je izdelek zgubaške veje koncerna - Opel, kjer že več let varčujejo na vsakem koraku, da ne bi celotne znamke ukinili. Notranjost obeh je nadpovprečna, izdelava dobra in s tem ni znanih kakšnih problemov. Prav tako je zanesljivost obeh nadpovprečna, zato se mi zdi, da je stvar odločite izključno všečnosti zunanje oblike in razlike v ceni.

Še glede cene: na večini svetovnih trgov je cena Cruza identična ceni Jette, prav tako je podobna prodaja, po testih pa sta avta tudi podobno ocenjena. Pri nas pa...

pojasnilo: žena zadnje leto vozi 5-vratnega Cruza in je z njim zelo zadovoljna, vse funkcionira in dela kot je treba.

S tem se pa absolutno ne morem strinjat. Ko se enkrat presedeš iz Astre v Cruza, je dileme kaj kupiti v trenutku konec. V bistvu sem bil prav šokiran kako ceneno deluje Cruzova notranjost v primerjavi z Astro.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 07, 2012 10:07 pm

adamovc je napisal/-a: Eden (Cruze) se prodaja pod matično znamko koncerna - Chevrolet

Samo za evropo - drugje je še vedno Daewoo.........

Miholl84 je napisal/-a:Korejci očitno zaradi dobre garancije in dobrih avtomobilov na trgu zelo dobro držijo ceno.

ja "držijo" ceno_ljudje pa bežijo od njih kot hudič od križa - ne prodaš ga, pa da si bog, svetla izjema je Hyundai, ki je roko na srce tudi svetlobna leta pred vesmi "kosookimi" sploh i30 je dejansko dosegel, če ne v nekaterih segmentih(kvalitete) tudi presegel opevanega golfa, žal se to pozna tudi pri ceni...

in še o Cruzu: ko ga je kupil tast(2010) sem tudi jaz mislil, "uauuu" vendar se je začetna euforija kmalu razblinila, nažalost lahko sem samo konstantiral, da je avto letnika 2010 in noviteta na trgu, na ravni moje Lantre let. 1994, če ne še poraznejši......

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po sep 10, 2012 7:03 am

sašo5 je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a: Eden (Cruze) se prodaja pod matično znamko koncerna - Chevrolet

Samo za evropo - drugje je še vedno Daewoo.........

Kar seveda ni res, z izjemo Avstralije, kjer se prodaja kot Holden Cruze, se povsod drugje po svetu prodaja kot Chevrolet, vključno s Korejo.

sašo5 je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:Korejci očitno zaradi dobre garancije in dobrih avtomobilov na trgu zelo dobro držijo ceno.

ja "držijo" ceno_ljudje pa bežijo od njih kot hudič od križa - ne prodaš ga, pa da si bog, svetla izjema je Hyundai, ki je roko na srce tudi svetlobna leta pred vesmi "kosookimi" sploh i30 je dejansko dosegel, če ne v nekaterih segmentih(kvalitete) tudi presegel opevanega golfa, žal se to pozna tudi pri ceni...

in še o Cruzu: ko ga je kupil tast(2010) sem tudi jaz mislil, "uauuu" vendar se je začetna euforija kmalu razblinila, nažalost lahko sem samo konstantiral, da je avto letnika 2010 in noviteta na trgu, na ravni moje Lantre let. 1994, če ne še poraznejši......

Trenutno je vsak avto težko prodati, jaz sem mojega golfa kljub rednemu vzdrževanju, družinskemu lastništvu od začetka in brez kakršnih koli problemov moral prodati za 30% pod povprečno ceno ponudb na avto.net, podobno je bilo z ženino škodo, in očetovim passatom (če omenim samo bližnje primere v zadnjih 3-eh letih), dvomim, da so korejci kaj bistveno slabši.

Čisto informativno pa me zanima, kaj je narobe s tastovim Cruzom - okvare, nepraktične rešitve,...?

Glede primerjave armaturke med Astro in Cruzem je pa to verjetno stvar okusa in/ali nagnjenosti k božanju plastike. Iz prakse je še vsak kolega, ki sem ga peljal pokomentiral, da je notranjost zelo lepa (pa večinoma vozijo nadpovprečne avte, npr. A6, insignia, ...), tudi s strani voznika pa ni kakšnih pripomb.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 10, 2012 8:40 pm

adamovc je napisal/-a:Čisto informativno pa me zanima, kaj je narobe s tastovim Cruzom - okvare, nepraktične rešitve,...?

Narobe ni nič Po 21.000 km tudi ne sme bit..............jaz sem ratal presran :mrgreen: in šinfam vse kar ni VW/Audi oz. evropskega porekla (izjema Hyundai) kaj čmo, pri skoraj petdesetih sem malo otročji - tretja puberteta :lol: =P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov