Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Stacionarni radar - Velenje

Napisal/-a BBoss Ne sep 30, 2012 12:11 pm

mišek je napisal/-a:A ni za laser tudi tolerance 5km/h do hitrosti 100, ce pa je preko 100 pa je toleranca 7%. Ni tako?

Nisi dobro prebral - toleranca prikaza na laserskem merilniku je +/-1% na dejansko hitrost. Nato pa na ta prikaz odbijejo 5km/h, do hitrosti 100km/h in 7km/h nad 100km/h. Zato se lahko teoretično zgodi, da pri omejitvi 100km/h pelješ 108km/h pa si s toleranco merilnika in toleranco meritve ok. Lahko pa pelješ 107km/h pa ti bodo zaradi toleranc merilnika minus tolerance meritve še vedno namerili 101km/h kar je lahko že kazen.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne sep 30, 2012 1:14 pm

Torej na prikazane stevilke na laserju ti mora odbit 5km/h ko je to za hitrosti do 100. Meni ni policaj nic omenil, da se kaj odbije. Mogoce zato, ker je bilo 79 in tako nima pomena, ce odbije ali ne.

rdečelaska
Nov uporabnik

Radar

Napisal/-a rdečelaska Po nov 19, 2012 9:54 pm

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč oziroma informacije. Danes ne vem ali sem priletela na radar pri Zgornjem Doliču, kjer so parkirani tovornjaki. Malenkost sem prekoračila omejitev, saj je bila čisto prazna cesta in še klanec je. Tam je po klancu omejitev 50km/h, potem pa je tabla 60km/h. Ima kdo izkušnje s kaznimi na tem območju? Kakšne so, če se prekoračila do 10km/h? Problem pa je tudi, da nisem prepričana, če je slikal, v policijskem avtu se je v moji smeri zasvetilo modro... Tudi pa ne vem, če me je slikal, katera omejitev se potem tam upošteva - 50 ali 60km/h? Ter v kakšnem času lahko pričakujem položnico, če bo?

V takšnim primerih bi res najraje videla, da bi te ustavili in na licu mesta razčistili zadevo... Prosim za odgovore, hvala :D

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 20, 2012 12:25 am

To golega te bodo slekli - ti ti divjakinja :twisted:

Ok, mal heca, v praksi je pa takole. Če gre za naselje in si prekoračila do 5km/h je strošek 40€ (polovička 20€), če je šlo za 10km/h pa je 80€ (polovička 40€).

Praviš, da je šlo 10km/h prehitro po števcu. Načeloma števec pri tej hitrosti "laže" za cca 5km/h, 5km/h je tudi meritvene tolerance tako, da po vsej verjetnosti kazni sploh ne bo in da si glih na meji.

rdečelaska
Nov uporabnik

Radar

Napisal/-a rdečelaska To nov 20, 2012 10:34 am

Hehe, sem se nasmejala, mi je kar polepšalo dan ;)

Saj problem je v tem, v naseljih se čisto zmeraj držim omejitve 50km/h, ker vem da so kazni prevelike. Tam v Zgornjem Doliču se pa naselje Mislinja konča in je bela tabla za omejitev 50km/h... ki se proti koncu klanca konča in se začne bela tabla 60km/h... Res upam, da imaš prav in da kazni ne bo :D če pa že, da ne bo prehuda, ker v tistem trenutku res nisem bila prepričana, koliko je na števcu...

Lep dan želim in hvala za info! :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov