Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Re: Višja letna dajatev

Napisal/-a Volvej Sr okt 17, 2012 12:26 pm

Zdaj kdo ma avto nad 4.0 motor, se mu že splača z neregistriranim vozit. 500eur prišaraš na cestnini, še vsaj enkrat toliko na zavarovanju, pa še radarji te ne morejo dobit, računica ni slaba. Mogoče so pa hoteli to sporočit.

Smo pa res en kretenski narod, mislim adijo pamet. Višajo davke v višave, nižajo plače, višajo cene goriva, višajo se cene proizvodov, delajo neke butaste reze, odpuščajo ljudi, treba bo zategnit pase in take bedarije! In večina folka si misli ja res je kriza treba bo šparat. In če večina folka tako misli, samo požira in se ne upre, si pa vodilni mislijo saj že ni nič narobe, saj je ne bunijo.

Če bomo samo tiho bo šlo samo še tako naprej. Recimo da sem jaz dobavitelj barve za nekega malarja, pa mu vsaki teden dvignem ceno za 1%. Ja če se mi ne bo nič zbuno pa dalje plačeval, valda da nebom pogruntal da ga kaj moti. Isto je tu. Namesto da bi stopli skupaj pa se zbunli, pravite da je stari audi za 5k luksuz zato ker ima 4.2 motor in da naj kupi cliota, če si noče toliko plačevati državi.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr okt 17, 2012 12:32 pm

cruiser1 je napisal/-a:
KIKO-1 je napisal/-a:Ni res kdo pa rabi V8 motor???

Vse kar je višek je luksuz....voziš pa se povsem normalno tudi z Cliotom

Kdo pa sploh rabi avto??

Vse kar je višek je luksuz!! Povsem normalno lahko uporabljaš javni potniški promet!

Ne morem verjeti kakšne debilne izjave berem. Vse po načelu kar nimam, ne morem imeti je neumno in nepotrebno, kar naj obdavčijo. Ogabni ste in še butasti.

d**** si ti, ki zagovarjaš potratne V8 motorje. pa kaj misliš da si v ameriki??? tvoj avto v enem mesecu porabi kot 5 cliotov in ti to zagovarjaš. dej ...

in toliko kot se bunite na to povišanje ... 4 leta nazaj, kot študent bi si lahko komot privoščil A8 4.2. Bencin je bil relativno poceni, registracija 50% bonus in ne vidim težav da bi ga imel. KJE KU*** STE VIDELI DA SI ŠTUDENTJE LAHKO PRIVOŠČIJO LUXUZEN AVTO? in to bi si ga lahko sam kupil, brez pomoči staršev. bi morali it v afriko, razvajenci...
Zadnjič spremenil MRV, dne Sr okt 17, 2012 12:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni Sr okt 17, 2012 12:36 pm

MRV je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

Kdo pa sploh rabi avto??

Vse kar je višek je luksuz!! Povsem normalno lahko uporabljaš javni potniški promet!

Ne morem verjeti kakšne debilne izjave berem. Vse po načelu kar nimam, ne morem imeti je neumno in nepotrebno, kar naj obdavčijo. Ogabni ste in še butasti.

d**** si ti, ki zagovarjaš potratne V8 motorje. pa kaj misliš da si v ameriki??? tvoj avto v enem mesecu porabi kot 5 cliotov in ti to zagovarjaš. dej ...

Nekateri ste pa pogumni, da take bedastoče nabijate na avtomobilističnem forumu! Vam bo kdo še zobe preštelal! :twisted: Raje se pojdite vozit s tricikli, če vam niso po godu mašine za prave moške.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr okt 17, 2012 12:41 pm

MRV je napisal/-a:

Pa kaj potem? Ves ta bencin on tudi plača, predvidevam da iz svojega žepa, torej se tebe to nič ne tiče.
Oziroma se te pravzaprav morda tiče, če karkoli (magari posredno) prejemaš iz javnih sredstev, ki jih pomaga polniti tudi on s svojim nakupom goriva, kjer praktično večji delež maloprodajne cene predstavljajo davki. Skratka bi mu bil v takem primeru lahko kvečjemu hvaležen, namesto da ga zmerjaš.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr okt 17, 2012 12:51 pm

Kak luksuz pa je avto za 4000 evrov :lol: teh 500 evrov se plača 1x/leto, bencin nas nekatere pride 4000 evrov in več/leto.
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 12:53 pm

MRV je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

Kdo pa sploh rabi avto??

in toliko kot se bunite na to povišanje ... 4 leta nazaj, kot študent bi si lahko komot privoščil A8 4.2. Bencin je bil relativno poceni, registracija 50% bonus in ne vidim težav da bi ga imel. KJE KU*** STE VIDELI DA SI ŠTUDENTJE LAHKO PRIVOŠČIJO LUXUZEN AVTO? in to bi si ga lahko sam kupil, brez pomoči staršev. bi morali it v afriko, razvajenci...

Hahahaha! :lol: Kaj takega. Kakšno razmišljanje :roll: o marijabogpomagej :lol:

In kaj je sploh smisel tvoje trapaste izjave? Po tvojem se moramo vsemu odreči, ker smo preveč razvajeni? Prav začni pri sebi, odseli se iz hiše ali stanovanja na drevo kamor spadajo opice.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr okt 17, 2012 1:05 pm

no, pa primi puško v roke kot američani in se bori za "svobodo". tako oni imenujejo legalno pobijanje ljudi. aja, to delajo samo zaradi nafte. ne vem kdo je tu večja opica

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 1:15 pm

MRV je napisal/-a:no, pa primi puško v roke kot američani in se bori za "svobodo". tako oni imenujejo legalno pobijanje ljudi. ne vem kdo je tu večja opica

Pa koliko si star, da take neumnosti pišeš? Kaj bluziš? Kaj imajo tvoje pripombe z naš državo in politiko, ki nas dobesedno krade zato, da daje naš denar raznim propadlim firmam, kot je NLB in Adria arways....predvsem njihovim direktorjem, da si potem še nagrade podelijo za dobro opravljeno delo? Država, ki z našim denarjem podpira in ščiti gnoje, kot so Bavčar, Šrot... pod pretvezo, da je to dobro za nas navadne delovne državljane. Res si ... ampak ti ne zamerim takšna je večina prebivalcev naše države.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 17, 2012 1:24 pm

Vsi se umirite, brez žaljenja!

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr okt 17, 2012 1:31 pm

tipična beeee si.kje si bil 10 let nazaj? zakaj se takrat nisi bunil ko so kradli na isti način? ja valjda, si imel svojo travico in ni bilo razloga zakaj bi se bunil. zdaj ko so ti pa travico vzeli so vsi krivi in vse je napačno. pa človek, to se ni zgodilo zaradi prejšnjega tedna. to so samo posledice od prejšnji dejanj zadnjih 20 let!!! in jaz sem potem cepec...
jaz imam svojo travico in nisem bele barve. in ja, večkrat so me imenovali za cepca, razen pametni ljudje so me spoštovali.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 1:43 pm

MRV je napisal/-a:tipična ovca si.kje si bil 10 let nazaj? zakaj se takrat nisi bunil ko so kradli na isti način? ja valjda, si imel svojo travico in ni bilo razloga zakaj bi se bunil. zdaj ko so ti pa travico vzeli so vsi krivi in vse je napačno. pa človek, to se ni zgodilo zaradi prejšnjega tedna. to so samo posledice od prejšnji dejanj zadnjih 20 let!!! in jaz sem potem cepec...
jaz imam svojo travico in nisem bele barve. in ja, večkrat so me imenovali za cepca, razen pametni ljudje so me spoštovali.

Bunil sem se že 15 let nazaj in ves ta čas do danes pa so me prav tako, kot danes ti in ostali hlapčki odpikali, zasmehovali in obtoževali! Mene bolj zanima zakaj vsi vi po vseh teh letih še vedno niste odprli oči? In še vedno verjamete, da je v naši državi vse lepo in prav.

Kar se pa travce tiče, mi je vseeno z veliko truda uspelo, da jo imam več, kot nekoč ampak, če bo šlo tako naprej jo bo spet začelo zmanjkovati.

Pa še tako mimogrede, tale novi davek mene ne bo kaj resno prizadel saj imam take avtomobile, ki bodo tega oproščeni oziroma bo podražitev minimalna. Tako, da ne bo kdo mislil, da sem v luft skočil samo zaradi svoje riti!

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr okt 17, 2012 1:49 pm

Mah kreteni, davke je treba pobrati na masi ljudi po malo, ne pa na nekih kao luksuznih varjantah, ki jih je peščica. Pa davki na transakcije, lepo vas prosim jaz za transakcije na banki ne plačam NIČ torej tudi tega davka ne bom. Pa na rože lepo vas prosim koliko je tega, en povprečnež kupi rože 1. novembra, za valentinovo in še za kako obletnico, joj pa to da za rože celih 10 € na leto, od tega bo država zdaj pobrala neverjetna 2 € na leto prej pa samo 85 centov?

Po drugi strani pa nihče ne odpravi ali omili dejstva, da za liter bencina gre v državno blagajno 0,83734 € za liter dizla pa zgolj 0,67676 €, pri porabi 6 l/100 km in prevoženih 20k km letno je razlike 192 € na leto, torej bi lahko to razliko (ali manjšo če hočete) od fizičnih oseb z dizli pobrali z višjo letno dajatvijo, itak naj majo dizle samo tisti, ki delajo veliko letnih kilometrov, več kot bi jih naredil bolj se ti bi splačal dizel, meni bi bila ta logika edina pravilna.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr okt 17, 2012 1:56 pm

J.McLane je napisal/-a:Mah kreteni, davke je treba pobrati na masi ljudi po malo, ne pa na nekih kao luksuznih varjantah, ki jih je peščica. Pa davki na transakcije, lepo vas prosim jaz za transakcije na banki ne plačam NIČ torej tudi tega davka ne bom. Pa na rože lepo vas prosim koliko je tega, en povprečnež kupi rože 1. novembra, za valentinovo in še za kako obletnico, joj pa to da za rože celih 10 € na leto, od tega bo država zdaj pobrala neverjetna 2 € na leto prej pa samo 85 centov?

Po drugi strani pa nihče ne odpravi ali omili dejstva, da za liter bencina gre v državno blagajno 0,83734 € za liter dizla pa zgolj 0,67676 €, pri porabi 6 l/100 km in prevoženih 20k km letno je razlike 192 € na leto, torej bi lahko to razliko (ali manjšo če hočete) od fizičnih oseb z dizli pobrali z višjo letno dajatvijo, itak naj majo dizle samo tisti, ki delajo veliko letnih kilometrov, več kot bi jih naredil bolj se ti bi splačal dizel, meni bi bila ta logika edina pravilna.

res maš priusa? :DDD
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Sr okt 17, 2012 3:09 pm

MRV je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

Kdo pa sploh rabi avto??

Jaz sem trenutno še študent, pa me zanima kaj je po tvojem mnenju narobe če si s svojim delom prislužim denar in si kupim A8 4.2, ga s svojim denarjem zavarujem, tankam in vzdržujem? Sicer meni osebno Audiji ne dišijo, tako da si ga ne bi kupil, ampak mislim WTF, zato ker sem študent si ne bi smel privoščit takšnega avta al kaj? Kaka pa je realno gledana razlika med mano študentom in enako starim kot jaz ki pač ne študira in hodi v službo. To so samo družbeno postavljene neke navidezne meje kaj je kao luksuz pa kaj spada k komu, smo pa v resnici vsi ljudje enakovredni in si prav vsak ki si lahko privošči in si želi A8 4.2, to tudi zasluži če ga veseli, ne pa da se spravlja nanj.

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Sr okt 17, 2012 3:12 pm

J.McLane je napisal/-a:Mah kreteni, davke je treba pobrati na masi ljudi po malo, ne pa na nekih kao luksuznih varjantah, ki jih je peščica. Pa davki na transakcije, lepo vas prosim jaz za transakcije na banki ne plačam NIČ torej tudi tega davka ne bom. Pa na rože lepo vas prosim koliko je tega, en povprečnež kupi rože 1. novembra, za valentinovo in še za kako obletnico, joj pa to da za rože celih 10 € na leto, od tega bo država zdaj pobrala neverjetna 2 € na leto prej pa samo 85 centov?

S prvim delom se strinjam.

Z drugim pa ne. Ja dajmo še to kaj je malo bolj poceni podražit, da bo država še te malo več potegnila iz ljudi, mislim eh.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Sr okt 17, 2012 3:17 pm

cruiser1 je napisal/-a:Ne morem verjeti kakšne debilne izjave berem. Vse po načelu kar nimam, ne morem imeti je neumno in nepotrebno, kar naj obdavčijo.

podpis

Sicer pa res.. preberš par izjav na forumu, dodaš še malo naše politike, pa ti je takoj jasno zakaj smo tam kjer smo... Enkrat se ne morejo ljudje zenotit in postavit proti ropanju VSEH dosedanjih oblasti.
Takšne obdavčitve, kot jih imamo mi pri uvozu (DMV, DDV, davek na luksuz itd..) nisem še nikjer videl. Da gre nekdo uvozit en močnejši avto in mora dat več kot polovico njegove vrednosti državi.. Fuj. Raje obesiš gor tuje tablice in prideš skozi ceneje + ne podpiraš državne kraje pred očmi. Mogoče to z enega stališča ni prav, ker bi potem na tak način država ne pobrala čisto nič, še posebej od bolj premožnih.. Ampak kdor se znajde, se znajde. Ko bodo pa cene vseh življenjskih potrebščin primerne našemu standardu (nikoli), takrat bom pa podpiral takšna in drugačna zvišanja, kot v tem primeru.
Razmišljam, da bi tankal v Italiji, kjer sem že našel eno pumpo, ki je cenejša - tako bom malo manj financiral v naš proračun, iz katerega gre denar za neumnosti. Ker, če bi šel proračunski denar v prave roke, potem ne bi tako razmišljal.. Tako pa.. žal ne ;) Država je sama kriva, da nas sili v to.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr okt 17, 2012 3:19 pm

vsak ki se buni na to podražitev ima vsaj 4.0 mašino,ampak kdor si lahko privošči tak avto bo moral pač požret in plačat :)
VW golf IV

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 3:37 pm

cky2k je napisal/-a:vsak ki se buni na to podražitev ima vsaj 4.0 mašino,ampak kdor si lahko privošči tak avto bo moral pač požret in plačat :)

Kot prvo vse manj si jih bo lahko privoščilo tak avto prav zaradi vseh mogočih davkov. In zakaj bi moralo biti tako? Zakaj ljudem ne pustijo, da imajo vsaj nekaj malega veselja? To je že, kot v socializmu! Vsi boste imeli avtomobile, kot vam jih bo država namenila (fičo, 101, yugo..) kdor se tega ne bo držal bo pa mastno preplačal! Še vedno smo v Yugoslaviji :roll:

In zakaj bi sploh moral spet nekaj plačevati? Kam gre denar? Bomo imeli zaradi tega cestno infrastrukturo, kot na Nizozemskem? Se bo kjerkoli to poznalo v korist nam navadnim državljanom?

Prosim vas dajte malo začeti razmišljat.

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni Sr okt 17, 2012 3:40 pm

cky2k je napisal/-a:vsak ki se buni na to podražitev ima vsaj 4.0 mašino,ampak kdor si lahko privošči tak avto bo moral pač požret in plačat :)

Ne vsak. Bom pa tako rekel, naredimo davek na nicke, recimo tisti, katerim se nick prične na 'c', mora plačati 500 € davka. Ampak kdor si lahko privošči tak nick, bo moral pač požret in plačat, ane nevoščljivec mali? ;)

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Sr okt 17, 2012 3:48 pm

Požeri, plačaj, pa bodi srečen da maš kaj za jest, that's the spirit :DDD !
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov