Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Lancia, počivaj v miru

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 2:44 pm

MRV je napisal/-a:
spravil sem se na tvojo raven. zdaj vidiš iz svojih besed kakšen si :)

Na mojo raven? ha ha :lol: you wish

Raje razloži zakaj Lancia ne bi mogla ostati Lancia brez preznačkovanja in s svojimi vozili. O.K. zdaj je itak že prepozno, ko enkrat začneš v taki meri lepit eno značko na druge avtomobile je to začetek konca. Ni mi pa jasno zakaj je po tvojem pravilno, da so Lancie prenehali izdelovati?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 3:33 pm

Res ti ni jasno? kaj ni da ti veš vse? meni pa je popolnoma logično zakaj se je to zgodilo. to da so preznačkovali so samo zavlačevali njen konec. Sej, lancia je samo ena v mnogih katera je prenehala z izdelovanjem. Zdaj ji bodo sledili še vsi ostali. Zakaj tega ne veste? zato, ker ste omejeni z razmišljanjem in z informacijami. če bi imeli razmišljanje od "visokega kroga" bi točno vedeli zakaj se je to pripetilo. Samo ker vi gledate samo dostopne informacije, torej številke in razni "dogovori" je pač tako, da ne razumete. precej podrobno vem, kaj se bo tudi naprej dogajalo, zato sm tudi rekel, da je doba avtomobila počasi mimo :)

pa da ti odgovorim na tvoje preprosto vprašanje. Lancia je zmeraj veljala za del fiat grupe katera je izumljala nove koncepte in ideje. ideje in oblike so se zmeraj prenašale na ostale člane fiat grupe.zdaj ko je padla prodaja tako drastično, nimajo več denarja "se igrati" in bodo prodajali pač kar imajo že razvito. lancia kot taka, se ni nikoli prodajala v ne vem kakšnem visokem številu, ravno zaradi tega ker so bile čudne. clajzer jo je kupil samo zato, ker jo je dobil poceni in je tako mislil da bo zvišal svoje tržne rezultate. resnica pa je, da večina znamk ne bo več furala. fiat, je tip pred propadom (če že ni). to pa povleče za sabo veste kaj vse.

na začetku so padali ta majhni proizvajalci, zdaj je čas za velike. trg je sestavljen iz kock, najprej so šle majhne in zdaj grejo velike. vse se pa dogaja na kvadrat. kdro ima znanje ekonomije, bo to razumel.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So nov 03, 2012 3:48 pm

precej podrobno vem, kaj se bo tudi naprej dogajalo, zato sm tudi rekel, da je doba avtomobila počasi mimo

Zanimivo
Lahko poveš kaj več o tem?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 3:48 pm

MRV je napisal/-a:Res ti ni jasno? kaj ni da ti veš vse? meni pa je popolnoma logično zakaj se je to zgodilo. to da so preznačkovali so samo zavlačevali njen konec.

Ne delaj se preveč brihtnega. To sem tu na forumu napovedal še predno je prišel na trg novi 300C z Lancino značko.

MRV je napisal/-a:
clajzer jo je kupil samo zato, ker jo je dobil poceni in je tako mislil da bo zvišal svoje tržne rezultate. resnica pa je, da večina znamk ne bo več furala.

Kdo je kupil Lancio?

Tvoja pamet iz mercatorja je zavidanja vredna :lol:

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So nov 03, 2012 3:50 pm

MRV je napisal/-a: fiat, je tip pred propadom (če že ni). to pa povleče za sabo veste kaj vse.

Sem ekonomist in ti lahko povem, da je Fiat še daleč od propada oz. tako blizu prepada kot večina avtomobilskih znamk.

Lancia Will Live on, Models to be Built in America
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 4:02 pm

sej to pravim, vsi so skoraj na istem, torej pred propadom. nekam slab ekonomist si mi ti. gledaš preveč ozko da bi razumel celotno sliko. sej boš sam videl :)

dej crujzer, bodi že 1x tiho! ne znaš kot obračat že povedane besede. pejdi v vrtec se pogovarjat, ali kot že povedano v psihično bolnišnico. tam boš dobil enakovredne tebi.

esem, svet ne bo več tak kot ga poznaš. vse se bo korenito spremenilo. za nekater na boljše, druge na slabše. za kaj več, pa ta forum ni primeren. (razni crujezerji poneuljajo vse skupaj)

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So nov 03, 2012 4:06 pm

MRV je napisal/-a:sej to pravim, vsi so skoraj na istem, torej pred propadom. nekam slab ekonomist si mi ti. gledaš preveč ozko da bi razumel celotno sliko. sej boš sam videl :)

whatever

Zelo lep članek ...

Column: “Poor, poor Lancia. My beloved Lancia…”
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So nov 03, 2012 4:10 pm

Glede na to, da vse veš, bi res lahko povedal kaj več. Morda pa je razlog v tem, da ne veš vsega in se bojiš, da bi te tvoje "podrobnosti" spravile v slabo luč?

In kje vidiš ti "obračanje besed", če ti Cruiser lepo pove (kar je res), da Chrysler ni kupil Lancie?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 4:26 pm

še zdaleč ne vem vsega in se tega zavedam. podrobnosti niso za ta forum. ne da se mi razlagat nekaj, o čemer se vam ne sanja. običajno so take ljudi zažgali na grmadi, kasneje pa ugotovili da so imeli prav.

cruizer je obračal besede v zmezi z foro od merkatorja. pa to ni naredil samo 1x. raje mi povej kdo je koga kupil da ne bo več nevšečnosti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So nov 03, 2012 4:38 pm

To ni prvič, da nekaj govoriš, ko pa kdo želi vedet kaj več, hitro umolkneš - češ, da ni za na forum. Za kam pa je trditev, da bodo avti šli v maloro (najprej male firme, sedaj tudi večje), če ne za na avt. forum?
Če res veš, napiši vsaj nekaj, sicer si bomo vsi mislili svoje.

BTW - FIAT je kupil nadzorni paket delnic Chrysletja in ker je del FIAT-a tudi Lancia, lahko rečemo, da je tudi Lanca kupila majhen del Chryslerja. Ti si z vsem tvojim poznavanjem (celo ministrov) in informiranostjo trdil ravno obratno. Zdaj vidiš, od kod nezaupanje v tvoje "znanje"? In zakaj želimo biti deležni več tvojega znanja? Na ta dolgočasen turoben jesenski sobotni popoldan?

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So nov 03, 2012 4:40 pm

MRV je napisal/-a: raje mi povej kdo je koga kupil da ne bo več nevšečnosti.

Fiat SPA je 61,8% lastnik Chryslerja (h kateremu spadajo znamke Dodge, Jeep, Mopar). 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 7:31 pm

MRV je napisal/-a:dej crujzer, bodi že 1x tiho! ne znaš kot obračat že povedane besede. pejdi v vrtec se pogovarjat, ali kot že povedano v psihično bolnišnico. tam boš dobil enakovredne tebi.

esem, svet ne bo več tak kot ga poznaš. vse se bo korenito spremenilo. za nekater na boljše, druge na slabše. za kaj več, pa ta forum ni primeren. (razni crujezerji poneuljajo vse skupaj)

Slika

In zdaj sem jaz kriv za vse? Vključno s tvojimi inteligentnimi izjavami?
:lol:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So nov 03, 2012 7:56 pm

MRV je napisal/-a:še zdaleč ne vem vsega in se tega zavedam. podrobnosti niso za ta forum. ne da se mi razlagat nekaj, o čemer se vam ne sanja. običajno so take ljudi zažgali na grmadi, kasneje pa ugotovili da so imeli prav.

cruizer je obračal besede v zmezi z foro od merkatorja. pa to ni naredil samo 1x. raje mi povej kdo je koga kupil da ne bo več nevšečnosti.

Ha ha ha ha , MRV, a si spet pozabil vzet tablete. Nisi 4. jezdec apokalipse, odloži meč in ščit in zlezi dol iz omare, ha ha ha.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 10:44 pm

carloabarth je napisal/-a:Fiat SPA je 61,8% lastnik Chryslerja (h kateremu spadajo znamke Dodge, Jeep, Mopar). 8)

tnx carlo.

essen, kot sem že prej povedal, se na kante ne spoznam in sem mislil da se je zgodilo ravno obratno. če pa to drži da je fiat kupil klajzer, pomeni da je stvar še veliko bolj problematična kot sem predvideval. iz italjanskih virov sem slišal, da fiat namerava zapreti v torinu proizvodnjo in še kje drugje, zaradi zelo zmanjšanje prodaje v italiji (kjer prodajo največ). preprosto mi ni jasno zakaj kupujejo propadla podjetja, če pa sami že tonejo. pa tudi koncern clajzer je edne večjih na svetu (če ta ne fura pozitivno ne vem katerim uspevajo). letos je bilo v EU prodanih okoli 30% manj vozil kot lani, a že lani so prodali za 10-15% manj vozil. koliko manj prodanih vozil lahko pričakujemo naslednje leto? pa še to, manj kot proizvjajo, manj ljudje delajo. manj kot je dela, manj se potrebuje zaposlenih, to pomeni odpušanja. več kot je odpuščanj manj je denarja pri ljudjeh in posledično manj kupujejo nova vozila. to je popolnoma začaran krog. če človeku ne daš denarja za porabljati, se ekonomija ne more vrteti. to pa ne vpliva samo na fiat, vpliva tudi na razne bosch in podobne podizvajalce, kateri nimajo veliko maneverskega prostora če se jim zmanjša proizvodnja.

zakaj pravim da je konec z avti. malo kdo si bo lahko kupil nov avto, saj denarja je zmeraj manj. posledično državam ga bo tudi primanjkovalo in zaradi tega bo zvišala davke za vozila in predvsem trošarine za bencin (kar sami vidite, al ne?). tako da kdor že ima avto, bo ta posal nemogoč strošek. za tistih par ljudi kateri pa bodo imeli dovolj denarja, pa si sigurno fiata ne bodo kupovali, ampak kvečjemu kakšnega ferrarija in bemfe. za to je dokaz, da ima ferrari letošnjo leto rekorno prodajo, pri bemfah, mecah in audi, pa imajo občutno zvišanje prodajo (okoli 20-25%). Vsem ostalim manjšim podjetjim (niso luxuzna) je prodaja zelo padla.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne nov 04, 2012 11:31 am

MRV je napisal/-a: essen, kot sem že prej povedal, se na kante ne spoznam in sem mislil da se je zgodilo ravno obratno. če pa to drži da je fiat kupil klajzer, pomeni da je stvar še veliko bolj problematična kot sem predvideval. iz italjanskih virov sem slišal, da fiat namerava zapreti v torinu proizvodnjo in še kje drugje, zaradi zelo zmanjšanje prodaje v italiji (kjer prodajo največ). preprosto mi ni jasno zakaj kupujejo propadla podjetja, če pa sami že tonejo. pa tudi koncern clajzer je edne večjih na svetu (če ta ne fura pozitivno ne vem katerim uspevajo). letos je bilo v EU prodanih okoli 30% manj vozil kot lani, a že lani so prodali za 10-15% manj vozil. koliko manj prodanih vozil lahko pričakujemo naslednje leto? pa še to, manj kot proizvjajo, manj ljudje delajo. manj kot je dela, manj se potrebuje zaposlenih, to pomeni odpušanja. več kot je odpuščanj manj je denarja pri ljudjeh in posledično manj kupujejo nova vozila. to je popolnoma začaran krog. če človeku ne daš denarja za porabljati, se ekonomija ne more vrteti. to pa ne vpliva samo na fiat, vpliva tudi na razne bosch in podobne podizvajalce, kateri nimajo veliko maneverskega prostora če se jim zmanjša proizvodnja.

zakaj pravim da je konec z avti. malo kdo si bo lahko kupil nov avto, saj denarja je zmeraj manj. posledično državam ga bo tudi primanjkovalo in zaradi tega bo zvišala davke za vozila in predvsem trošarine za bencin (kar sami vidite, al ne?). tako da kdor že ima avto, bo ta posal nemogoč strošek. za tistih par ljudi kateri pa bodo imeli dovolj denarja, pa si sigurno fiata ne bodo kupovali, ampak kvečjemu kakšnega ferrarija in bemfe. za to je dokaz, da ima ferrari letošnjo leto rekorno prodajo, pri bemfah, mecah in audi, pa imajo občutno zvišanje prodajo (okoli 20-25%). Vsem ostalim manjšim podjetjim (niso luxuzna) je prodaja zelo padla.

Oprosti, ampak ne poznaš dejstev oz. realnega stanja ... Fiat više nego duplirao profit u trećem kvartalu ove godine ... več podatkov pa lahko dobiš tukaj. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne nov 04, 2012 12:52 pm

v enem od prešnjih postih sem omenil, da vi gledate samo številke in "pogodbe" katere se sklenejo. dejstva sem ti napisal v zgornjem postu, a očitno bereš in razumeš samo tisto kar hočeš. taki linki so samo bla bla. lahko bi vedel če kao si nek ekonomist.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne nov 04, 2012 1:59 pm

Te računalnik zajebava, da ne moreš odpret linkov, se ti jih ne da odpret ali jih še uspeš odpret, pa napisanega ne razumeš?

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Ne nov 04, 2012 4:09 pm

kako lahko pričakuješ, da bo linke v tujem jeziku razumel nekdo, ki še pismen ni v celoti?
Ali mogoče ravno zato?

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Ne nov 04, 2012 5:04 pm

Tovrstne usode se kažejo v vseh vrstah podjetij, ki ne napredujejo z lastnim razvojem. Nekaj časa se še šlepajo, prej al slej pa jih povozijo tisti bolj aktivni in ambiciozni. Skratka, Lancia brand je kar nekaj vreden in ga bo čez čas kupil in oživel nekdo z denarjem, ki pa bo moral poskrbet tudi za diferenciacijo in neizogiben razvoj. A v teh časih bo težko kdo pomahal s takim denarjem. In naj ponovim, ne samo v avtomobilizmu, tudi v ostalih branžah se dogaja enako

LP

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne nov 04, 2012 5:22 pm

OFF
Ne sodi med ZS-je, saj ne bi bilo nobenega efekta (torej tudi nič pomoči?), nove teme pa tudi nima smisla odpirat. Če bo več odzivov, pa bom vse o MRV-ju preselil v novo temo.

sviz2000 je napisal/-a:kako lahko pričakuješ, da bo linke v tujem jeziku razumel nekdo, ki še pismen ni v celoti?
Ali mogoče ravno zato?

To je samo stvar psiholoških potreb in volje. Če se moraš od malega prepričevat, da razumeš (ker nekje spodaj veš, da ne moreš razumeti - žal so temu dostikrat vzrok res tragične izkušnje oz okoliščine), ti to povsem preide v kri in sčasoma razumeš čisto vse. Seveda se to nanaša le na samega sebe, drugi so daleč od tega. Ena od posledic (in topogledno tudi pot do tega - na nek način čisti Pavlov refleks) takega nav(b)ijanja ega je vedno tudi ta, da so vsi drugi ovce, ki ničesar ne vejo ali razumejo - npr ekonomisti ne razumejo, kaj je to profit, avtomobilisti (ta je še boljša) pa ne razumejo, da se Chrysler pravilno piše clajzer (pazite - l namesto r-ja, pravega l-ja pa ne priznava), čeprav bi zanj bilo bolj primerno cuzler (glej "cuza"), saj ima težave s samonanašajočo oralno/analno fiksacijo in še (marsi)čem. Seveda so kljub vsesplošnim (ne samo na forumu) negativnim odzivom vedno krivi in butasti drugi, on je vedno "čist".

Vsak argument je bob ob steno, zanj pa seveda napad, nerazumevanje, poneumljanje ipd. Ogromno energije (običajno nujno prisotne v taki "realnosti") in "truda" prepričati v svoj prav (seveda brez "podrobnosti", kaj šele argumentov, ki stojijo) je pravilo pri taki psihotičnem razumevanju - žal v povem napačno smer. To ni samo zaradi neznanja oz nerazumevanja, dejansko ga sili v to. Neke vrste samokaznovanje, pa ne v smislu "Če gre bik, naj gre še štrik", kar je sicer značilno za Slovenijo. Gradnja gradov v oblakih ne prinaša peščenih neviht, zanj je bolj oz predvsem aluzija za "sposobnost arhitekta" (in posledično novo pumpanje ega in novo samozadovoljstvo). Seveda verodostojne informacije in podrobnosti niso pomembne, za take je važna samo "cela slika". Škoda le, ker ima kdaj prav in z neustreznim argumentiranjem dodaja orožje tistim, ki se v takih konkretnih primerih morda motijo, prava resnica (slika) pa trpi.

Posledica - vse za spreminjanje resničnosti po svojem kopitu - ne glede na odzive okolice - vključno s faksom (mu kdo verjame - pri tolikih in tako velikih zmotah (glej tudi temi "IVECO" in "Višja letna dajatev", a še zdaleč nista edini!)?), pogovori z ministri ipd. In ker je to plod lastne dejavnosti, nujno sledi popolno verjetje v lasten prav, ki ga ne zmotijo niti "male" napake v informacijah (npr - "če drži" (o nakupu Chryslerja) - ta "če" je totalno simptomatičen) oz še bolje - take napake uspešno takoj vkomponira v svojo resnico, ki je kot taka seveda še vedno nespremenljiva.

Taki ljudje so kot žoga - nikjer jih ne moreš "zagrabit", od njih se vse odbije, običajno kar z enakim momentom (tudi zato je žoga odličen primer), kar bi se v konkretnem primeru kazalo npr v obliki odgovora: "To praviš iz lastnih izkušenj?" Tega, da mu kdo dobro hoče, ne razumejo, saj je takim "vživljanje v drugega" oz empatija kategorija iz alternativnega vesolja. Pač toliko "zaprto" samozaverovani, da dejansko obstaja nevarnost eksplozije, v smislu Polja, seveda.

Samo tragično...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 24 gostov