cikow je napisal/-a:tle se poraja vprasanje koliko je recimo vredni zivljenje motorista(recimo vozil po zadnji divjal 100 tam kjer je 50 itd)recimo globa 3000 eur,pol ga je za teh 3000 eur vredno lovit in cakat kdaj bo kam poletel se zbombal in umru al se huje poskodoval??kaj bi se zgodilo ce bi se motorist zaletel u kak avto pri hitrosti 130 ??om mrtev avto verjetno totalka voznik avta kake lazje poskodbe,kaj pa ce bi se zaletel policiski avto pri enaki hitrosti u seboj vozeci/stojeci avto??pomoje bi bile posledice dosti hujse.....ce je storil kak umor/rop bi se ga dalo ustavit na 10 drugih nacinov,kot pa na taksnega,ce pa je mel prekrsek prehitre voznje al pa speljevanja po zadnji al cez rdeco se mi pa ne zdi smiseln tak pregon...
cruiser1 je napisal/-a:Ta tvoj pripetljaj ni bil pregon, se pa strinjam, da policaji mnogokrat po nepotrebnem nekaj nadlegujejo ljudi, ki niso ničesar storili ali bili osumljeni.
Tukaj govorimo o pravih polcijskih pregonih nekega usumljenca ali storilca kaznivega dejanja, ki ne želi ustavit in ga lovijo z vklopljenimi rotacijskimi lučmi in sireno.
cikow je napisal/-a:za enga vem in to se je zgodilo pred kratkim nekje u mba al kje,za smrt nekoga ker je bezal z motorjem in povzrocil smrtno zrtev pa se ne spomnem....js pravim da je dosti nacinov za ga ustavit...
~toMmy~ je napisal/-a:
To je en od primerov, nemalokrat so pri nas tudi z lučkami kakšnega domačina ustavljali sredi noči v strnjeni vasi, pa verjemi, da niso imeli nobenega pametnega razloga. Jaz sem se temu že enkrat kilometer od doma izognil s pravočasnim pritiskom na gas... Posledično pač raje trikrat preverim dejstva, preden podprem kak pregon. Še večji problem je v tem, da zelo pogosto takrat ko bi morali "v akcijo", ne ukrepajo. Enkrat je po dolgotrajnem divjanju enega pijanega osebka z neregistriranim avtom njihovo delo opravil sosed z žeblji...
B|ind je napisal/-a:V Novem mestu je mislim da pred enim letom človek zapeljal z avtomobilom na teraso lokala kjer hvala bogu ni nihče umrl so ga pa pravtako lovili policisti in to po središču glavnega trga (starega dela mesta). Tako da ja, je precej takih slabih odločitev policije na kak način nekoga zaustaviti.
(da mi nebo kdo vrgel pod nos bom še dopisal da je bil voznik pijan in je pravilno da so ga zaustavili samo dalo bi se na bolj premišljen način kot pa lučke pa sirena pa gasa)
cikow je napisal/-a:kaj ce bi tam recimo tam na koncu videa ko ga zrinejo na levo,motorista zaneslo na nasprotni pas,kontra pripeljal kak avto se celno v njega zabil in za njim bi se par jih naletelo??bil bi kriv motorist ker je bezal pred policaji verjetno brez razloga tadva policista pa veljala za heroja ker sta ga spravla s ceste...
B|ind je napisal/-a:V Novem mestu je mislim da pred enim letom človek zapeljal z avtomobilom na teraso lokala kjer hvala bogu ni nihče umrl so ga pa pravtako lovili policisti in to po središču glavnega trga (starega dela mesta). Tako da ja, je precej takih slabih odločitev policije na kak način nekoga zaustaviti.
(da mi nebo kdo vrgel pod nos bom še dopisal da je bil voznik pijan in je pravilno da so ga zaustavili samo dalo bi se na bolj premišljen način kot pa lučke pa sirena pa gasa)
cikow je napisal/-a:ni jasno to zakaj so ga sploh zaceli lovit,po videnem verjetno zaradi hitrosti in ker jim je bil dolgcas.....
cruiser1 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
To je en od primerov, nemalokrat so pri nas tudi z lučkami kakšnega domačina ustavljali sredi noči v strnjeni vasi, pa verjemi, da niso imeli nobenega pametnega razloga. Jaz sem se temu že enkrat kilometer od doma izognil s pravočasnim pritiskom na gas... Posledično pač raje trikrat preverim dejstva, preden podprem kak pregon. Še večji problem je v tem, da zelo pogosto takrat ko bi morali "v akcijo", ne ukrepajo. Enkrat je po dolgotrajnem divjanju enega pijanega osebka z neregistriranim avtom njihovo delo opravil sosed z žeblji...
Saj so se tudi za mano že brez razloga z lučkami zapodili ampak sem ustavil in tistih nekaj minut potrpel in prenašal njihovo trapasto nadlegovanje brez kakršnega koli razloga. Lahko pa bi stopil po gasu in se začeli loviti. Kaj je zdaj bolj pametno? Pa recimo, da bi jaz ali pa kdorkoli drug v takem primeru stopil na gas pa policaji nebi šli za mano in bi jim komot ušel. Enako bi storil tudi naslednjič pa se spet nebi pognali za mano in tako naprej... hitro bi prišlo do tega, da nihče nebi več ustavljal policajem in bi vsi vedno samo na polno po gasu, saj bi se vsi zavedali, da nam nič ne morejo in je beg najboljša možna rešitev.
Vsekakor se pa strinjam, da se pri nas policaji pretirano vtikajo in nas nadlegujejo pri čisto normalni vožnji po vseh pravilih in zakonih, ko pa je res potrebno kje ukrepati pa nič od njih. Ampak tukaj nekaj ne štima, ne maraš, da policaji ukrepajo in lovijo ubežnika po drugi strani te pa moti, da to premalokrat izvajajo.
~toMmy~ je napisal/-a:
Zame je bilo čisto pametno pospešit tiste pol minute do doma in so izognit nadlegovanju, ogrožal nisem nikogar, lovili me pa uradno tudi niso.![]()
Zame je bilo čisto pametno pospešit tiste pol minute do doma in so izognit nadlegovanju, ogrožal nisem nikogar, lovili me pa uradno tudi niso.![]()
Kolikor razumem v tem primeru za tabo niso šli z lučkami ampak so se samo peljali za tabo? Ti si pač nekoliko pospešil, da si hitro prišel domov predno bi se spravili nate, vklopili lučke in uradno ustavljali. V tem tudi jaz ne vidim problema. Problem bi pa postal, če jim ti nebi tako hitro ušel in bi te oni že začeli lovit oziroma poskušali ustavit z lučmi in sireno ti bi pa nadaljeval vožnjo v beg. In zakaj te v takem primeru nebi smeli loviti?
~toMmy~ je napisal/-a:
V takšnem primeru bi jaz osebno pač ustavil. Če bi imel kakšen razlog za beg, bi me pa itak zelo težko ujeli.V takšnih pogojih (noč, prazna cesta), me ne bi motil pregon iz njihove stvari, drugače bi bilo pa, če bi se zadeva dogajala recimo čez dan med Schengenfestom (takrat je pri nas na tisoče dodatnih "prebivalcev" in hodijo po celi cesti), pa ne bi bilo nobene prijave o kakšnem ropu, kraji avtomobila ipd. Nekaj razsodnosti je pa le potrebno pri pregonu!
V takšnem primeru bi jaz osebno pač ustavil. Če bi imel kakšen razlog za beg, bi me pa itak zelo težko ujeli.V takšnih pogojih (noč, prazna cesta), me ne bi motil pregon iz njihove strani, drugače bi bilo pa, če bi se zadeva dogajala recimo čez dan med Schengenfestom (takrat je pri nas na tisoče dodatnih "prebivalcev" in hodijo po celi cesti), pa ne bi bilo nobene prijave o kakšnem ropu, kraji avtomobila ipd. Nekaj razsodnosti je pa le potrebno pri pregonu!
Saj ne morem verjeti. Ti torej zagovarjaš, podpiraš in si tudi sam pripravljen bežati pred policijo, hkrati si pa proti in zgrožen, če bi te policaj začel loviti. In ti bi bil pripravljen celo z avtom bežati in divjati po cestah v času Schengenfesta od policajev bi pa takrat zahteval razsodnost
.
Upam, da se zayebavašv nasprotnem pa res ne vem kdo je tu nor
čare je napisal/-a:2.Motorist je totalno nesposoben ali pa ima zanič motor-vsak bi policiji ušel,če bi znal vozit,ker avto in motor se ne moreta primerjat..
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov