Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
VIGI
Nov uporabnik

Napisal/-a VIGI Če jan 15, 2004 9:22 pm

Menim, da je zgoraj navedena lestvica kar realna. Strinjam se s prijatelji, ki so mnenja, da tudi Mercedez-Benz in ostali niso več, kar so bili. Lep primer je Mercedezov adut višjega srednjega razreda - E klassa. V tem avtu je veliko nove elektronike, do tu vse lepo in prav, dokler se ne začno pojavljati »felerji«. To še ni vse. Primer, ko ti v prvih štirih mesecih lastništva tega lepotca, poči voznikova šipa dvakrat (poči-razbije se v tisoč kosov, a se še vedno drži skupaj, taka snežena nastane) iz neznanega razloga, da še v Nemčiji ne vedo, zakaj in kako ter o zatajitvi senzorja za obrabo zavornih ploščic in posledično uničenje vseh štirih diskov, o okvari kljuke na zadnjih vratih in še bi se lahko našlo, dokazuje, da lastniki zgubljajo zaupanje v določene znamke in so toliko bolj razočarani, ker so za tak avto odšteli najmanj 10 mio SIT ali več, odvisno od palete motorjev in opreme. Tudi če se je vse to dogajalo v času garancije, vam povem, da ni dober občutek. Vsak pričakuje za tak denar avto, s katerim ne bo imel slabe vesti, da vsak dan visi na servisu in kaj si je kupil. V Sloveniji, konkretno pri Mercedez-Benzu poizkušajo kupce prepričati s Simbio paketom (100.000km ali deset let servisiranja zastonj – dobro beri droben tisk paketa), a očitno, to ne bo dovolj za dvig po lestvici navzgor. Se bodo morali bolj potrudit, če ne jih bo kak Leksus prehitel, a to je za naše tržišče še neznanka.
Osebno nimam nič proti npr. Nemcem, Francozom ali Japoncem, samo občutek, ko se usedeš v Nemca je le občutek, za katerega veš zakaj je toliko dražji od drugih. Ta ergonomija, kvaliteta materialov v notranjosti, preglednost stikal, všečnost, zvarjenost – sestava avtomobila po šivih,… itd. Samo, komu je sedaj do tega ali do pokvarljivosti avtomobila. Mislim, da je treba iskati kompromis med enim in drugim. Zato ZAME velja izrek, Nemc je Nemc, konkretno BMW. :vrum
Vsem forumašem pa želim, da bi se vam vaši jekleni konjički čim manj kvarili in da bi veliko uživali v vožnji z njimi.
:pivo

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če jan 15, 2004 9:24 pm

osebno mi ni važna znamka more mi biti všeč zunanjost in notranjost.

je pa poanta zakaj ljudje kupujejo benza-po moje zaradi imidža in da se reče da ma merklo,...
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jan 15, 2004 10:05 pm

V Nemčiji so na prvem mestu Japonci :shock:
VW pa čist na koncu :shock: :shock:

Drugače pa se strinjam z že povedanim: Mehanične okvare so še vedno blažje, kot, če je pokvarjena elektronika (primer: Ogromno Golfov ma probleme z zadnjimi lučmi - skoz crkavajo).
andrej777: Nč jamrat, Pugiji so pač boljši :P . Pomoje je tu hec v tem, da je najbolj pomembno zadovoljstvo lastnikov. In pokvarljivost (da daš za MBov rezervn del veliko več kot pri Peugeotu).

Maky: o pokvarljivosti Peugeotov... Res sem ga mel zadnje čase skoz na servisu, ker je puščalo olje (tesnilo na glavi) ampak hec je, da je bla še prva. Žal sem ga dobil ravno sedaj, ko je potreben resnega servisa. Isto je z zavorami in jermenov. Ravno v napačnem času sem ga kupu. Pa še prejšnja lastnika sta ga očitno zanemarjala. :evil:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če jan 15, 2004 10:15 pm

Symoon je napisal/-a:V Nemčiji so na prvem mestu Japonci :shock:

Drugače pa se strinjam z že povedanim: Mehanične okvare so še vedno blažje, kot, če je pokvarjena elektronika (primer: Ogromno Golfov ma probleme z zadnjimi lučmi - skoz crkavajo).

a dej no dej...
malo poglej puntote 2 generacija pa mi povej kolikim delajo obe sprednje luči :wink: :wink: :wink:

aja se pa strinjam da se ponavadi večje napake poznajo šele čez čas... ampak kaj čmo tko pač je :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika Če jan 15, 2004 10:17 pm

No, pa da ne govorimo o pasatovih in golfovih osi :wink:
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Kvaliteta

Napisal/-a Mate Če jan 15, 2004 10:26 pm

To, da se nemcem kvaliteta slabsa, japoncem pa boljsa je ugotovilo velik razlicnih virov. Ni nujno da velja za vse znamke, za vecino pa.

Se nekaj glede zadnjih golfovih luci. To ni napaka elektronike, ampak je kontakt med zarnico in drzalom slab. Pr vecini takih luci, najprej mahni, pol menjaj zarnico.

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Če jan 15, 2004 10:35 pm

zdej sm bral v nevem točno v eni avto reviji da bojo v MB začeli dajati manj elektronike notr ker preveč crkava. (lahko pa povem iz lastnih izkušenj (službeni avto) MB S 500 Cena je bila 22 milj. tolarjev crkava pa skos ličke svetjo k na novoletni jelki), skratka MB nebo nikoli več to kar je bil včasih. Da ne omenim brisalci za NOVO E klaso 45k.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 15, 2004 10:38 pm

Kwa pa te je to tolk sokiral? Sej to je znano. Ankete so pokazale da bo nemec ko se bo odlocil za nakup avta najprej mel na listu nekaj tujega sele na to nekaj kar je nemskega porekla (VW, Opel, BMW .. etc ..). Prav tako pa italjan. Najprej nekaj tujega sele na to bo mel na listi znamko italjanskega porekla ... zdej se pa ne morm spomnt kje sem to bral v enem cajtngu .. ampak sem pa tud jaz najprej :shock:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Pe jan 16, 2004 6:26 am

Ja no, karte so se malo premešale, pa kaj zato. Sicer pa se sam ne obremenjujem preveč s takšnimi statistikami. Kot je Maky že napisal, dokler meni avto dela in sem zadovoljen z njim, je lahko na katerem koli mestu zaradi mene... :wink:
tom2

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Pe jan 16, 2004 7:03 am

Nu-NRG je napisal/-a:

Kwa pa te je to tolk sokiral? Sej to je znano. Ankete so pokazale da bo nemec ko se bo odlocil za nakup avta najprej mel na listu nekaj tujega sele na to nekaj kar je nemskega porekla (VW, Opel, BMW .. etc ..). Prav tako pa italjan. Najprej nekaj tujega sele na to bo mel na listi znamko italjanskega porekla ... zdej se pa ne morm spomnt kje sem to bral v enem cajtngu .. ampak sem pa tud jaz najprej :shock:

Da bi italijan prej izbral tuj avto kot svojega...ma ne! Samo pogelej malce v Gorico ali pa v Trst pa bos videl kaksna je situacija! Italijan ni italijan ce ne vozi makaronarja!

Toliko jaz o tem :idea:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jan 16, 2004 8:07 am

Maky: To ne vem točn samo videl sem že velikoo Golfov s tem problemom. Pa še nek lastnik mi je poveda.l :wink: Pa ne deri se čez Puntote, da ne boš zopet začel tretjo svetovno. :wink: :twisted: Saj veš ljubitelji Italijanov ne spijo in samo čakajo... :P

AR-146: Evo to je problem! Elektronika je veliko bolj zaj... kot mehanične okvare in to je še en dokaz. MB bo začel dajat manj elektronike še en :shock:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe jan 16, 2004 8:26 am

Desmodromika je napisal/-a:ADACova anketa:

od najboljšega(1) do najslabšega(33)
1. Toyota
2. Subaru
3. Honda
4. Mazda
5. Nissan
6. Mitsubishi
7. Suzuki
8. Porsche
9. Saab
10. Hyundai
11. BMW
12.Daihatsu
13.Volvo
14. Jaguar
15. Citroen
16. Kia
17. Skoda
18. Lancia
19. Daewoo
20. Peugeot
21. Ford
22. Seat
23. Renault
24. Alfa Romeo
25. Rover
26. Audi
27. Opel
28. Chrylser
29. Smart
30. Fiat
31. Volkswagen
32. Merzedes-Benz
33. Land Rover Sour

To je anketa o tem kako so kupci zadovoljni s svojo znamko avtomobila, tako da je logično da je MB predzadnji ker je vsak jezen ko pes če ga avto ki je 3x dražji od konkurence pusti na cedilu.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2004 8:31 am

VIGI je napisal/-a:Osebno nimam nič proti npr. Nemcem, Francozom ali Japoncem, samo občutek, ko se usedeš v Nemca je le občutek, za katerega veš zakaj je toliko dražji od drugih. Ta ergonomija, kvaliteta materialov v notranjosti, preglednost stikal, všečnost, zvarjenost – sestava avtomobila po šivih,… itd. Samo, komu je sedaj do tega ali do pokvarljivosti avtomobila. Mislim, da je treba iskati kompromis med enim in drugim. Zato ZAME velja izrek, Nemc je Nemc, konkretno BMW. :vrum
Vsem forumašem pa želim, da bi se vam vaši jekleni konjički čim manj kvarili in da bi veliko uživali v vožnji z njimi.

Nemci so škatle, ki so se začele full kvarit, ker so pogruntal u fabrikah, da se ne splača preveč kvalitetnega avta delat(tko kt so to včasih delal - priznam, star audi ali golf 1 in 2 delujejo še danes bolje od večine novih), ker morajo tudi servisi mal zaslužit - to dela renault že dolga leta in večina servisov kr dobro živi od tega. Par let nazaj so tut italijani začel tko delat - nemci so se pa pri golfu 3 tko odločil in to počnejo, da zaslužijo.
Tole je pa čista provokacija - dej mi povejte kaj ima novi nemc (konkretno novi golf V) za več kot 3.000.000 tolarjev več, kot ima moj 17 let star japonc za katerega sem dal 20.000 tolarjev- in je bil to avto z vso takratno opremo. Vse kar ima več je 2X airbag.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe jan 16, 2004 8:37 am

nebivedu je napisal/-a:
VIGI je napisal/-a:Osebno nimam nič proti npr. Nemcem, Francozom ali Japoncem, samo občutek, ko se usedeš v Nemca je le občutek, za katerega veš zakaj je toliko dražji od drugih. Ta ergonomija, kvaliteta materialov v notranjosti, preglednost stikal, všečnost, zvarjenost – sestava avtomobila po šivih,… itd. Samo, komu je sedaj do tega ali do pokvarljivosti avtomobila. Mislim, da je treba iskati kompromis med enim in drugim. Zato ZAME velja izrek, Nemc je Nemc, konkretno BMW. :vrum

Nemci so škatle, ki so se začele full kvarit, ker so pogruntal u fabrikah, da se ne splača preveč kvalitetnega avta delat(tko kt so to včasih delal - priznam, star audi ali golf 1 in 2 delujejo še danes bolje od večine novih), ker morajo tudi servisi mal zaslužit - to dela renault že dolga leta in večina servisov kr dobro živi od tega. Par let nazaj so tut italijani začel tko delat - nemci so se pa pri golfu 3 tko odločil in to počnejo, da zaslužijo.
Tole je pa čista provokacija - dej mi povejte kaj ima novi nemc (konkretno novi golf V) za več kot 3.000.000 tolarjev več, kot ima moj 17 let star japonc za katerega sem dal 20.000 tolarjev- in je bil to avto z vso takratno opremo. Vse kar ima več je 2X airbag.

LP
Nebivedu

Ne plačuješ avto ampak razvoj tehnologije avta. Razumi da je včasih bilo lažje razviti naslednji model kot danes. Na avtih je toliko več senzorjev in sistemov da glava peče.
http://www.raceland.si

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe jan 16, 2004 8:48 am

Sej se bo tudi evropejcem kvaliteta počasi povečala.......saj nekateri evropski proizvajalci že vgrajujejo v njihove avtomobile japonske motorje (volvo, renault,.....) pa tudi BMV ni izjema saj njihov dvojni vanos sistem izhaja iz hondinega Vtec-a......:):):):)

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Pe jan 16, 2004 8:51 am

MaKo je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

Da bi italijan prej izbral tuj avto kot svojega...ma ne! Samo pogelej malce v Gorico ali pa v Trst pa bos videl kaksna je situacija! Italijan ni italijan ce ne vozi makaronarja!

Toliko jaz o tem :idea:

ja sj to zmer pravjo da so sosedove hruške bolše k domače... :P
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2004 9:14 am

lucky je napisal/-a:Sej se bo tudi evropejcem kvaliteta počasi povečala.......saj nekateri evropski proizvajalci že vgrajujejo v njihove avtomobile japonske motorje (volvo, renault,.....) pa tudi BMV ni izjema saj njihov dvojni vanos sistem izhaja iz hondinega Vtec-a......:):):):)

En motor od renaulta mi povej ki je japonski - al pa mal poglej nissana kok ima renaultovih mašin not.
Volvo ma bl mal japonskega recimo da nič - imel pa bo saab kr dost japonskih stvari ker bo svoje moči združil s subarujem - bomo videli v prihodnosti moč, kvaliteto in zanesljivost japoncev in švedov skupaj.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Pe jan 16, 2004 9:18 am

Zanimivo. Meni pa se zdi, da je saab že pri GM. :wink:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe jan 16, 2004 9:19 am

Večina japonskih dieselov izdeluje podjetje ISUZU.....tudi za nissane......renault pa ima čistega japončka notr vgrajenega....

Volvo 1.8 GDI je pa mitsubishi..........

Lahko ti tudi preverim, kake diesle vgrajujejo peugeot in citroen........mislim, da so tudi isuzu ampak tega zaenkrat ne bom trdil.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2004 9:26 am

Večino dizlov dela Isuzu, tako kot večino bencinarjev dela firma FHI(Fuji Heavy Industry). Samo to še ne pomeni, da je to japonska mašina. Narejena je tam - kdo je pa to projektiral?

LP
Nebivedu
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov