Matjazy je napisal/-a:
In kaj je narobe če dam na dolgem klancu navzdol na AC v ler? In se peljem lepo 130km/h konstantno v leru, brez da bi karkoli zaviral? Če imam v prestavi pa je potrebno držat nogo na gasu, saj bi se sicer avto zaradi zaviranja motorja ustavil. Takšna vožnja je tudi za porabo bolj blagodejna, zavor se pa itak ne se menda ne bodo pregrele?
uros11 je napisal/-a: S klanca dol. Po moje? Tak mi pravi BC. Kdo vžge? Tist, k prej - vžigalna svečka pri bencincu ali pa tlak pri dizlu. Ti niso te stvari čisto jasne, kj ne?
uros11 je napisal/-a:Res je - naredi to z Vršiča dol, pa poročaj.
martello je napisal/-a:uros11 je napisal/-a: S klanca dol. Po moje? Tak mi pravi BC. Kdo vžge? Tist, k prej - vžigalna svečka pri bencincu ali pa tlak pri dizlu. Ti niso te stvari čisto jasne, kj ne?
Hvala za razlago. Vendar vseeno privarčuješ več, če voziš v leru.
Matjazy je napisal/-a:Mate je napisal/-a:Po klancu dol se vedno vozi v prestavi, nikoli v leru in nikoli se ne zavira samo z zavorami. Posledice vožnje po klancu navzdol v leru in zaviranje samo z zavorami se konča s popolnoma nepotrebno prekomerno obrabo zavor, hitro pa tudi z njihovim pregretjem in v najhujših primerih lahko tudi z odpovedjo zavor (!)
In kaj je narobe če dam na dolgem klancu navzdol na AC v ler? In se peljem lepo 130km/h konstantno v leru, brez da bi karkoli zaviral? Če imam v prestavi pa je potrebno držat nogo na gasu, saj bi se sicer avto zaradi zaviranja motorja ustavil. Takšna vožnja je tudi za porabo bolj blagodejna, zavor se pa itak ne se menda ne bodo pregrele?
Matjazy je napisal/-a:In kaj je narobe če dam na dolgem klancu navzdol na AC v ler? In se peljem lepo 130km/h konstantno v leru, brez da bi karkoli zaviral? Če imam v prestavi pa je potrebno držat nogo na gasu, saj bi se sicer avto zaradi zaviranja motorja ustavil. Takšna vožnja je tudi za porabo bolj blagodejna, zavor se pa itak ne se menda ne bodo pregrele?
martello je napisal/-a:Torej voziš v klanec in spustiš nogo s stoplake za plin. Po tvoje je takrat poraba avta 0 l/100 km. Kaj pa se potem zgodi, ko zopet stopiš na plin - če v cilindrih ni več zgorevanja, kdo vžge mešanico?
ban je napisal/-a:En tak primeren klanec oz. dolina za vožjo v leru je na AC NM-LJ, na vrhu višnjegorskega klanca proti Grosuplju.
Poraba v leru je pri bencinarju okoli 1L/h, torej če se takole "švercaš" s 110km/h po klancu, pomeni to porabo okoli 0,9L/100km. Ja, vsekakor se v določenih primerih splača.UDO1 je napisal/-a:Pa se vec je takih klancev, sploh na AC, kjer se splača v ler splača dat. Poraba v leru bolj al manj konstantna glede na čas in hitreje kot se pelješ, več km narediš v tistem času, manjša je poraba in večja je razlika glede na vožnjo v prestavi (kjer poraba/obrati z hitrostjo narašča/jo)...
ban je napisal/-a:En tak primeren klanec oz. dolina za vožjo v leru je na AC NM-LJ, na vrhu višnjegorskega klanca proti Grosuplju.
Poraba v leru je pri bencinarju okoli 1L/h, torej če se takole "švercaš" s 110km/h po klancu, pomeni to porabo okoli 0,9L/100km. Ja, vsekakor se v določenih primerih splača.
Bago je napisal/-a:Menjavam pri 3500-4000 obratih, ko pridem do omejitve, dam v najvišjo in vozim tudi pod 2000. (npr 90 omejitev - 6. prestava, 50 - 4, tudi 5. prestava)
čare je napisal/-a:Spet modrovanja kaj se dogaja pri vožnji po klancu dol brez gasa.Takrat mašina NE LAVFA in je vseeno če takrat še kontakt vzameš.Razlik ne bo,pri dvotaktnem motorju pa je drugače Če pa se voziš v leru pša avto požre tok bencina kot če stoji na miru pod štandgasom tako da matyazi če sem te prav zastopil si napisal da je vožnja v leru po klancu dol bolj blagodejna za porabo?? To pa ne bo držalo.
Po forumu brska: Klamzi in 4 gostov