Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Resničnost preizkusnih trkov

Napisal/-a cruiser1 Sr jan 23, 2013 3:10 pm

abbe je napisal/-a:kar se pa moje inteligence tiče pa hm kva pa vem.vsak naj zase sodi.
.

Hm.. hecno, da prav ti to praviš glede na to kaj pišeš.

abbe je napisal/-a:niti ne,blo je bol sarkastično napisan (glede na to da živiš v slo ne v usa)
blo je pa v povazavi s tem da 3/4 americanov pozna ime bin laden,pa sadam,vejo pa ne kdo je pa iz katere drzaave prihaja pa niti ne vejo zakaj jih zda napada oziroma išče.
vejo sam da hočejo uničt ameriko in toj to.kar jim to tm filajo v glavo.pa dejansko nima veze s tem
neki v smislu tiste ankete ce si gledal ko so jih na cesti spraševali koliko kotov ima trikotnik,kaj kaj pomeni kfc in od kod prihaja,katere države so zaveznice..kokr kol je že pregovorno znano da so američani ne ravno razgledan narod.

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Sr jan 23, 2013 5:35 pm

cruiser, kaj si že spet pameten?

glede teme pa, če bi gedal na zvezdice itd. si ne bi dal v avto volan braz air baga. če pa zaupam kateremu avto, je to volvo in saab. ostali me ne bodo prepričali da so varni.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 24, 2013 11:49 am

hp6715s je napisal/-a:@cruiser. Neki za tebe: http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Ne vem a se slabo vidi al res volvo nima motorja notri? Če ga res nima potem je tole eno velko zavajanje.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če jan 24, 2013 12:21 pm

jaz sem nekaj časa verjel da so novi avtomobili zelo varni.

leta 2006 mi je bil zelo všeč peugeot 407, potem pa je bila ena nesreča ko je tovornjaku odneslo prikolico in je prikolica šla na nasprotni pas bočno proti pežoju 407 (njemu čelno) in je streho odneslo, človek umrl (mislim da je bilo to v okolici ormoža)

od takrat naprej verjamem da je vse skup stvar naključja.

nekdo lahko ima zelo močan avto pa ne vem s kakšnimi varnostnimi funkcijami vse... pa se mu pripeti nesreča in umre
nekdo pa ima avto praktično iz papirja (da ne bom zdaj navajal kateri modeli so to) in nima niti enega nesrečnega pripetljaja v življenju

žal so to dejavniki na katere nimamo vpliva. verjetno je tu smiselno vzeti neko srednjo pot in se leta 2013 odpovedati avtomobilom starejših od letnika 2000

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jan 24, 2013 12:57 pm

eh če je vse v naključju pol pa se ti voziš tudi brez varnostnega pasa? Sej morda glih neprivezan pas ti lahko reši življenje
https://www.youtube.com/watch?v=WgM-QYBCLpM

Tistega P407 tudi če bi povozil tank, bi človek umrl. Tudi čega daš na dinosu v stiskalnico, človek notri umre. Avto je z streho se zabil pod prikolico, kaj je tle čudnega, če jo je odneslo?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Če jan 24, 2013 12:58 pm

Misliš da kakemu drugemu avtu nebi odneslo strehe?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jan 24, 2013 1:14 pm

Blinder je napisal/-a:
Tistega P407 tudi če bi povozil tank, bi človek umrl. Tudi čega daš na dinosu v stiskalnico, človek notri umre. Avto je z streho se zabil pod prikolico, kaj je tle čudnega, če jo je odneslo?

Čudno je samo to, da nekateri preveč slepo verjamejo zvezdicam, ki jih ima določen avto čeprav se v premnogih situacijah hitro stopijo.

Nekoč me je zadel tovornjak, vozilo je pristalo cca20m stran od tovornjaka in ga popolnoma razbilo, armaturo je zlomilo na pol, razbilo prednjo šipo, stranske so kar ven odpadle... avto je šel direkt na odpad, dva potnika sva prišla ven nepoškodovana. Avto je bil Renault4.

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Če jan 24, 2013 4:48 pm

gre se za samo konstrukcijo vozil. včasih so bila vozila trša, a so se v notranjosti "lomili". zdaj so vozila mehkješa, da sprejmejo udarec trka in da notri v vozilu so vsi celi. v obeh primerih če greš prehitro ali če nerodno trčiš, si gotof. pozabljate pa, da noben trk na svetu se ne bo zgodil "slučajno". vsi so z določenim razlogom, pa čeprav vam ni jasen ta razlog. tako da če imaš za umret na cesti, se ti bo pač zgodilo in nimaš šanse da bi to preprečil. tako da zvezdice gor ali dol, je vse brezveze.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 24, 2013 8:44 pm

iiihhaaaa... tud fataliste mamo tu gor - zdej smo pa kompletni :DDD

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če jan 24, 2013 10:07 pm

cruiser1 je napisal/-a:He he neverjetno. V preteklosti se je na forumu našlo že več osebkov, ki so me hoteli prepričati kako nevarno se je voziti s starejšimi vozili tudi zaradi tega, ker nimajo teh klinčevih euro zvezdic. .

Neverjetno sem bil to jast. ;) Pa to ne leti osebno samo nate ampak na vse, ki tako čudno mislite. V dveh desetlejih je šla varnost vozil krepko naprej in ne razumem, da kljub temu, da je v tej temi in nasplošno na you tubu toliko posnetkov kako in kaj še vedno trdite da je vse skupaj larifari. Bullshit tastar. Bože nedaj, da naletiš na mrcino tvojega kova ( teža ) in rukneš čelnaka z njim. Upam, da veš kaj naredi iz tvojega amerskega pick upa? Pa še vseeno si prepričan, da si rajši v svojem vozilu kot v manjšem t.i. pet zvezdničnem avtu. Izvoli samo ne trditi kako in kaj bi oz. je bilo narejenega na področju varnosti. ;)

lp

p.s. si ne predstavljam, da bi zanemaril tako pomembno stvar in kupil avto, ki je crap v varnosti. Samo na svojo malo pomislim pa že bežim stran od j**c, ki niso varna.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jan 24, 2013 10:33 pm

King1 je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:He he neverjetno. V preteklosti se je na forumu našlo že več osebkov, ki so me hoteli prepričati kako nevarno se je voziti s starejšimi vozili tudi zaradi tega, ker nimajo teh klinčevih euro zvezdic. .

Neverjetno sem bil to jast. ;) Pa to ne leti osebno samo nate ampak na vse, ki tako čudno mislite. V dveh desetlejih je šla varnost vozil krepko naprej in ne razumem, da kljub temu, da je v tej temi in nasplošno na you tubu toliko posnetkov kako in kaj še vedno trdite da je vse skupaj larifari. Bullshit tastar. Bože nedaj, da naletiš na mrcino tvojega kova ( teža ) in rukneš čelnaka z njim. Upam, da veš kaj naredi iz tvojega amerskega pick upa? Pa še vseeno si prepričan, da si rajši v svojem vozilu kot v manjšem t.i. pet zvezdničnem avtu. Izvoli samo ne trditi kako in kaj bi oz. je bilo narejenega na področju varnosti. ;)

lp

p.s. si ne predstavljam, da bi zanemaril tako pomembno stvar in kupil avto, ki je crap v varnosti. Samo na svojo malo pomislim pa že bežim stran od j**c, ki niso varna.

Osebno mi je število zvezdic pri avtu nepomembno, bolj mi je pomembno število KW =P oops , vem pa da je tebi drugačna situacija ( tamala in to ), ampak daj mi definiraj za tvoje pojme varen avto dandanes. Po moje ena jajčka velikosti clia ipd, čeprav ima 5 zvezdic nima šanse proti kaki 2tonski mrcini, prav tako zvezdice niso vse, eden izmed primerov je kakšen od mojih bivših avtov, ki niso vsi imeli 5 zvezdic. Sedanjih jih mende ma, niti ne vem, niti me ne zanima :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če jan 24, 2013 10:37 pm

Novejši avto prjatu je definicija o varnosti. Izuzemam dacio lodgy in podobna crapy sranja.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jan 24, 2013 10:39 pm

King1 je napisal/-a:Novejši avto prjatu je definicija o varnosti. Izuzemam dacio lodgy in podobna crapy sranja.

lp

Dacia je zakon :mrgreen: =P . Se pa ne strinjam POPOLNOMA s tabo, ampak o tem kdaj drugič, kje drugje...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jan 24, 2013 10:41 pm

@King1

Ali nisi prebral kaj sem napisal ali pa ne razumeš kaj vam želim povedat.

King1 je napisal/-a:

V bistvu bi bilo najbolje, da bi vsak šofer vedno imel sabo svojega majhnega otroka pa ne bi nihče potreboval avta z venčkom zvezdic, nešteto air bagi...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jan 24, 2013 10:49 pm

cruiser1 je napisal/-a:@King1

Ali nisi prebral kaj sem napisal ali pa ne razumeš kaj vam želim povedat.

King1 je napisal/-a:

V bistvu bi bilo najbolje, da bi vsak šofer vedno imel sabo svojega majhnega otroka pa ne bi nihče potreboval avta z venčkom zvezdic, nešteto air bagi...

@ cruiser, mislim da sem ti že enkrat napisal, pa ti bom spet.......madona kako se ti da prepričevat prepričane :mrgreen: =P ( pa ne mislim na King1 tuki ampak nasplošno )

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jan 24, 2013 10:51 pm

maniaxxx je napisal/-a:
@ cruiser, mislim da sem ti že enkrat napisal, pa ti bom spet.......madona kako se ti da prepričevat prepričane :mrgreen: =P ( pa ne mislim na King1 tuki ampak nasplošno )

Mah, če imam cajt... ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če jan 24, 2013 10:53 pm

Eh sta pa res mudela no. ;)

lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Če jan 24, 2013 11:53 pm

ja no bago, sej si že fasal trikotnik v profil.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 25, 2013 12:08 am

Kako te zvezdice nič ne pomenijo? Boš rekel, da jo bo v nesreči II. ali III kategorije nekdo, ki ima avto ocenjen z npr. 2 zvezdicama, odnesel enako (dobro) kot nekdo v avtu s 5 zvezdicami?
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 25, 2013 12:27 am

Lol, očitno se eni strinjajo, da je zanemarljivo kako varen je avto v resnici, ker je vse odvisno od sreče in če bi vsi vozili 100% zbrano in previdno (pravljice?), itak ne bi bilo nesreč! :lol:

In kako točno to meni pomaga, če naletim ponoči v megli na pijančka, ki v črnem hodi sred ceste, pa ga prepozno opazim? Z novim avtom (istega razreda) ga z nekaj sreče malo polomim, s starim pa pri identičnem trku lahko že ubijem. Sicer ne po svoji krivdi, ampak kaj mi to pomeni? Ali me pa recimo preseneti kakšna zahrbtna poledica in zletim bočno v drevo? Z novim avtom bom poslušal "pridigo" od sopotnika, s starim pa jokal za njim. Kaj če koga zanese ven iz ovinka direktno v mene? Kaj je boljše, intenzivna nega ali truga? Recimo da stojim v koloni, pa se nekdo od zadaj zaleti v mene? Manjši šok ali pa pohajanje po raznih fizioterapijah ipd. zaradi zastarelega sedeža? Je neka ovira na ovinkasti cesti, kjer pogosto bremzaš, nekdo se vozi za tabo in moraš bremzat do konca? Nov avto, ki v tem primeru sproži cel light show (utripanje zavornih luči in žmigavcev) ter opozori takoj tistega zadaj ali star, da bo zadaj v prvem trenutku pomislil, da gre za eno od mnogih bremzanj zaradi same ceste in priletel v tebe? In tudi če se zaleti v tebe, a ni bolje, da te pas lepo špona ob sedež že pred tem?

V identičnih situacijah s par generacijami novejšim avtom je lahko zadeva dosti bolj nedolžna, kot bi bila s starejšim, pa to že zaradi čisto osnovnih pripomočkov oz. njihove izpopolnjenosti, da ne govorimo še o pestrem naboru sistemov, ki lahko nesrečo preprečijo oz. omilijo. Ja, lahko s katrco pri 100 km/h letiš iz ceste in ti ni nič, če imaš srečo in lahko z novim Cliotom pristaneš na strehi v pol metra globokem potoku in utoneš, če je nimaš, ampak bi pa rad videl junaka, ki bi stavil na srečo pri zaletavanju v drevo in izbral katrco. :D

En zanimiv video, kaskader se zaleti z Meganom II v drug avto pri cca. 50 km/h:

http://www.youtube.com/watch?v=L_OLeeNsnF0

:mrgreen:

Seznam testov, ki prispevajo k zvezdicam:

Frontal impact
Car to Car Side impact
Pole Side Impact
Child protection
Pedestrian protection
Whiplash (sedeži pri naletu od zadaj)
ESC (ESP)
Seat belt reminders
Speed limitation devices

Na strani Euro NCAP so podrobno razloženi testi in cel kup dokumentacije je na voljo.

P.S.: Danes mi na eni stranski cesti na ravnem zaradi ugreznjenega asfalta na desni polovici lepo zakamufliranega s snegom dobesedno v trenutku odneslo zadnji konc, ko sem to najmanj pričakoval. Enostavno sem malo cuknil z volanom v desno, ESP je avto postavil nazaj naravnost in šel dalje kot da ni bilo nič. Brez njega bi mogoče ujel avto, mogoče pa iskal nov odbijač, vsekakor bi pa dosti bolj "zašvical" v takšni situaciji. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov