Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Re: Pokvarljivost motorjev po znamkah

Napisal/-a arijan Po feb 04, 2013 10:06 am

Glede statistike je tako, da ne rabi bit zelo velik vzorec, da se nekaj dokaže. Kar pomeni, da ni potrebno vprašat čisto vse ljudi, ki imajo vozilo, da lahko povemo približne ugotovitve. Večji kot je vzorec, bolj se verjetnost ustali pri neki vrednosti.

Tako da manj kot se avto kvari, manjša je verjetnost, da bo tvoj takšen, kot je rekel Energetik81 :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 04, 2013 10:33 am

Problem je, ker so lahko ti statistični podatki zelo zelo varljivi. Recimo najbolj pokvarljivi MG Rover, z drugimi besedami stari avti z vprašljivim vzdrževanjem.

Tista o Renojih in VW-jih v slo je pa logična, ker gre za najbolj prodajane avtomobile v Sloveniji in tudi množično uvažane.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jmiki
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Napisal/-a jmiki Po feb 04, 2013 1:31 pm

xxl je napisal/-a:-meni je to že dolgo znano dejstvo,saj sem s raznorazni VAG-i TDI naredil cca 1 000 000km in generalno,avti niso slabi,ampak daleč od tega kaj si zagovorniki nemških znamk predstavljajo da vozijo

se podpišem pod tem... u glavnem nemški avtomobili sploh niso slabi, daleč od tega (sem velik pristaž BMW), toda ta anketa je samo dokaz da tut če plačaš za enga Golfa okvirno 5k več kot pa za megana ( samo primer) še ne pomeni da ti pa nebo crkno. :) vsi današnji porizvaljalci imajo po vsej verjetnosti izračunan približek koliko bo držala ena mašina oz. določen del, saj se na rezervnih delih obračajo veliki denarji.. seveda pa pride do odpoklicev in kakšnih drugih napak ( te pa navadno če avto ni prevež star častijo oni) , če pogledamo tako na hitro jih ima toyota, ki je na vrhu lestvice, kar veliko.. tako, da dandanes ni več avta, ki ne crkne.. al pa si kupiš takega da maš doživljensko garancijo ( npr. Pagani) :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 04, 2013 1:41 pm

Samo ne mešat zagovornikov in fanatikov! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To feb 05, 2013 12:12 am

Delež je delež, nima veze koliko avtomobilov je na cesti. Če se pokvari 17% renaultov od vseh zajetih v vzorec, je v veliki meri vseeno, če jih je 100 ali 1000 v vzorcu. Velikost vzorca zgolj vpliva na velikost napake (oz. na meje zaupanja).

Vpliva pa "vzorec" na absolutno štveilo, i.e. da voznik vleke večino časa troga Renaulte. Za moje pojme so ti podatki dvomljivo statistično obdelani. Sam bi si želel nekaj v takem slogu: vzorec vozil kupljenih (kot novih) pri nas in posledična pokvarljivost. Vzporedno še vzorec uvoženih vozil in njih pokvarljivost. Za konec pa še razpredelnica, kjer bi se izločilo vozila, ki so nepravilno vzdrževana in kot nova kupljena v Sloveniji.

AMZS bi v sodelovanju z zavarovalnicami lahko v nekaj mesecih podal statistično zelo zanesljive rezultate. Če bi to komu bilo v interesu...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To feb 05, 2013 8:31 am

Se strinjam. Potrebno je seveda še upoštevati starost vozila. Tako nekako, kot ima to narejeno ADAC.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To feb 05, 2013 4:56 pm

esem je napisal/-a:Čigava "prva roka" je to - angleška, nemška ali slovenska? Govoriš o splošnih številkah ali o procentih glede na registrirane avte posameznih znamk?

Delam pri eni od zavarovalnic. To kar sem napisal je na podlagi asistenc, ki gredo skozi moje roke.
Slika

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer Sr feb 06, 2013 10:44 am

Pa japonec itaq zakon pa tudi če se gre po starosti avtomobilov se vidi stare crx-ke koliko jih preterajo skozi do blokade in avti še kr laufajo pa imajo na števcu že dosti 100k km proti nekemu audiju držijo ceno da te ubije a na koncu pa crkujejo da brezveze tak avto bi moral imeti za moje pojme najmanj 15 let garancije za tekšno ceno kot jo ima. Saj wv pa isto imam par poznanih ko imajo same bleme dam primer družinski prijatelj 1 lastnik wv passata dizla letnik 99 in ima na števcu realnih 230k km pa avto redno servisiral vsake 10-15k km in nikoli teral ker se vozi ko po jajcah pa je mašina kaput išče drugo (pa kao wv neuničljiv avto) ;)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr feb 06, 2013 1:19 pm

wv? bleme?

Koliko si ti star? Tlinajst?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 11:39 pm

Berem tole temo, v drugi temi pa sprašujem o nakupu zelo zanesljivega vozila... LOL

Zdej pa sm pa še bolj zmeden :lol: :huh:
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če feb 07, 2013 5:08 pm

nooblette je napisal/-a:Berem tole temo, v drugi temi pa sprašujem o nakupu zelo zanesljivega vozila... LOL

Zdej pa sm pa še bolj zmeden :lol: :huh:

Se tudi sam dostikrat tole sprašujem enako :lol:
Če boš pa še kdaj kaj takega napisal, boš pa že kriv, da zaradi tebe forum ni več kar je bil.
off: zaradi tega (mojega) posta sta sedaj že 2 uporabnika manj. ;) :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov