Debate, ki niso vezane na ostala področja...

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Re: Bosa vožnja

Napisal/-a xxseby Po jul 29, 2013 10:19 am

NoF3ar je napisal/-a:
sparky je napisal/-a:Ne smeš

Podkrepi to?

Če maš rad svoje živlenje in če ne bi rad koga spraviu na drug svet ...... vozš s čevlji ne pa bos!! =P
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Po jul 29, 2013 6:04 pm

Vsak voznik ima svoje preference glede obutve pri vožnji. Osebno najraje vozim bos in le-to nima nobene veze z "ne"varnostjo. Imam popolnoma odličen občutek in stopala so vedno sproščena. Si sploh ne predstavljam, da bi vozil nekaj ur z zavezanimi čevlji. Na daljših vožnjah si jih vedno raje sezujem in vozim bos. Kar pa se tiče japonk oz natikačev, pa se strinjam, da niso ravno najbolj primerne za vožnjo.

Uporabniški avatar
Smrk
Nov uporabnik

Napisal/-a Smrk Po jul 29, 2013 6:16 pm

Pipita je napisal/-a:Vsak voznik ima svoje preference glede obutve pri vožnji. Osebno najraje vozim bos in le-to nima nobene veze z "ne"varnostjo. Imam popolnoma odličen občutek in stopala so vedno sproščena. Si sploh ne predstavljam, da bi vozil nekaj ur z zavezanimi čevlji. Na daljših vožnjah si jih vedno raje sezujem in vozim bos. Kar pa se tiče japonk oz natikačev, pa se strinjam, da niso ravno najbolj primerne za vožnjo.

Če imaš platfus, dolge nohte, veliko umazanije med prsti na nogah, potem ti je oproščeno, v nasprotnem primeru pa močno izzivaš svojo usodo in usodo ostalih v prometu.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Po jul 29, 2013 7:12 pm

@ Smrk: :EE :EE :EE :EE :EE :EE :EE

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jul 29, 2013 7:18 pm

"Novinci" smrk, xxseby,....itd, dajte ne nakladat,pliiiiiz =P Prav zanima me koliko HUJŠIH prometnih je bilo povzročenih iz strani nekoga ki je bos fural.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Po jul 29, 2013 7:44 pm

Najboljse se pocutim ko vozim v pancerjih, nek fiksen obcutek imam, glezenj fiksiran, tak direkten filing 8)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po jul 29, 2013 11:10 pm

fare je napisal/-a:"Novinci" smrk, xxseby,....itd, dajte ne nakladat,pliiiiiz =P Prav zanima me koliko HUJŠIH prometnih je bilo povzročenih iz strani nekoga ki je bos fural.

x2

Če izbiraš med vožno v mokri spužvi, imenovani obutev ali vožnja bos, raje izberem boso vožnjo. Ni tak bav bav kot teoretiki mislijo, razen če imaš peskokop v avtu.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jul 30, 2013 6:39 am

Probal sem, da se, pogrešal pa sem enakomeren pritisk na pedal - v smislu, da se noga upre, če premočno pritisneš na žlajf. Nekaj podobnega kot da bi z boso nogo potiskal kovinski okvir pedala na biciklu.

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner To jul 30, 2013 6:46 am

Poleti vozim bos in pazim da nimam kamnoloma v avtu. Že bos hodim bolj po prstih in imam dober občutek v sprednjem delu stopala. To sem prakticiral že v večih avtih, novih in starih in nikoli nisem imel problemov.
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To jul 30, 2013 8:01 am

Js vozim tut v japankah, pa se nikamor ne zatikajo. Bos pa se nkol nism poskusu.
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jul 30, 2013 8:23 am

BoneS je napisal/-a:Js vozim tut v japankah, pa se nikamor ne zatikajo. Bos pa se nkol nism poskusu.
Sej pravim da je japonka zelo blizu bosi nogi. Jaz pač imam pedale dokaj nizko postavljene pa japonke so take mehke in se veliko bolj "varno" počutim z boso nogo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jul 30, 2013 11:23 am

NoFear85 je napisal/-a:Najboljse se pocutim ko vozim v pancerjih, nek fiksen obcutek imam, glezenj fiksiran, tak direkten filing 8)
Dejansko sem jaz ene 2x že peljal v pancerjih - ampak samo ene 20m po parkirišču. Da se, ampak morš bit kr umetnik, da rata brez cukanja. :D

Sicer pa najraje vozim v supergah. Poleti tudi v tevicah.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jul 30, 2013 1:38 pm

Nekajkrat na začetku je malo čudno.. sedaj pa poleti vedno vozim bos. Seveda odložim obutev k sovozniku.
No escape from the mass mind rape...

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 To jul 30, 2013 4:23 pm

Po mojem mnenju-take malenkosti recimo nobeden ne bi gledal, vendar bi bile zelo pomembne če bi se kaj zgodilo.

Uporabniški avatar
Smrk
Nov uporabnik

Napisal/-a Smrk Sr jul 31, 2013 7:42 pm

To niso nobene nakladancije, to so resne stvari. V primeru, da imate potne noge, vas v primeru zdrsa iz stopalke rešijo le še dolgi nohti.

Slika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr jul 31, 2013 10:31 pm

Ti si zrel za titulo: nima izpita za avto oz. je mladoleten.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če avg 01, 2013 7:36 am

Smrk je napisal/-a:To niso nobene nakladancije, to so resne stvari. V primeru, da imate potne noge, vas v primeru zdrsa iz stopalke rešijo le še dolgi nohti.

Slika

:lol:
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če avg 01, 2013 7:46 am

Smrk je napisal/-a:To niso nobene nakladancije, to so resne stvari. V primeru, da imate potne noge, vas v primeru zdrsa iz stopalke rešijo le še dolgi nohti.

Slika
Jaooo, kaki je šele obraz???

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če avg 01, 2013 8:01 am

Če lahko tečeš bos po plaži, lahko tudi avto upravljaš bos, če imaš trde gumjaste tepihe pač ni najbolj udobno za pete, na sami stopalki je pa praktično nemogoče, da bi bil kamniček, ki bi te zbodel in bi ti to opazil šele takrat ko bi mogel zavirati v sili.

Se pa spomnim ene oddaje pred leti na nemški TV, kjer so imeli prispevek o primerni in neprimerni obutvi in so boso vožnjo priporočali pred čevlji s peto, vendar VELIKO POZORNOSTI NAMENITE TEMU KAM ČEVLJE KO JIH SEZUJETE POTEM ODLOŽITE, ker če jih imate kar zraven svojih nog, ti ob močnem zaviranju zletijo naprej pod pedalke, kar ob raznih nepredvidljivih manevrih pri vožnji sigurno ni dobro.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe avg 02, 2013 9:27 am

Ne vem no, jaz ze odkar vozim, poleti vozim bos (bolje kot v japankah..). Japanke si porinem cisto pod sedez, kjer se dobro zataknejo in ne grejo nikamor. So bile ze cudne situacije v teh 12ih letih moje bose voznje, ampak v nobeni situaciji ni bilo nobenega problema na polno zavirat in kontrolirat karkoli, tudi japanke se ne spomnim da bi mi kdaj odneslo kamorkoli, kaj sele pod pedala. Je pa res, da imam tekstilne tepihe, vedno pazim da nimam v avtu kamnoloma (v bistvu skoraj vsak dan stresem tepihe ven :) ), in pa seveda da vedno dobro zataknem japanke pod sedez, da se nimajo kam premikat, kar vsakic preverim..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov