Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince So jan 24, 2004 2:10 pm

Ampak sej mraz pod -20 je že prav cool...ko ven stopiš sploh ne veš al te zebe al ti je vroče :?
Sem s sprejem za odmrzovanje (Sonaxal kaj je že) šipe našpricu pa mi je še sprej takoj zmrznu :?: :!:
Pol nam je pa še vodovod freeznu :? V glavnem res pestro...

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
kapadimul
Nov uporabnik

Kraj: SG-MB

Re: Saj dizel je OK sam...

Napisal/-a kapadimul So jan 24, 2004 2:35 pm

Vince je napisal/-a:Mene pa v bistvu zanima to pri kolk minusa nafta ponavad zamrzne?

Mislim da je tu kr lepo napisano za naše bencinske.

Sem pozabil na link
http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=31
Zadnjič spremenil kapadimul, dne Ne jan 25, 2004 12:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 24, 2004 2:51 pm

Na vzhodu lj kotline je ubistvu prav vroce. -11 dons zjutri. Zdej je pa -1.5, ce gres pa na eno soncno lego, se mors pa skor slect ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 24, 2004 3:59 pm

Se malo pa bo ze na POP TV. " Se vceraj ljudje znoreli za dekami kot v vojni za slovenijo. Danes ponovna katastrofa, namrec po trgovinah zmanjkuje mleka za soncenje. Ljubljanski kotlini grozi kozni rak"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule So jan 24, 2004 4:45 pm

Pa še Sončna očala si pozabu 8) :har

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko So jan 24, 2004 5:41 pm

SAFRANE je napisal/-a:TEGA ni več da bi lahko nafta zamrznla v novih generacijah dieselskih-motorjev.
imajo kestle in cevi iz posebne membrane ki se še bolj močno skup stisne ko je mraz in se ti res ni kej treba bati. Tko da to kar se je tale vš poslovni partner bal, se je čisto zastonj bal.

To pa ni res.

Pri določeni temperaturi se iz dizelskega goriva začne izločati parafin, ki zablokira filter goriva, vbrizgovalne šobe in še marsikaj. Pri kurilcu se to začne dogajati že pri -2, pri dizelskemu gorivu na slovenskih bencinskih črpalkah pa pri -15. Edinole Agip jamči za svoje dizelsko gorivo do temperature -22. Na vsaki bencinski črpalki prodajajo dodatke, ki še dodatno znižujejo točko izločanja parafina iz dizelskega goriva. Pri starih dizelaših pa pomaga tudi dodajanje bencina ali petroleja v dizelsko gorivo. Za moderne turbodizelaše se slednje odsvetuje.

Cevi, filtri in membrane iz nevem kakih materijalov, magari iz zlata ali pa čistih diamantov prav nič ne pomagajo, razen če niso ogrevani.

L.p.

Njoko
Linux is like a wigwam, no windows, no gates, apache inside.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG So jan 24, 2004 6:35 pm

Njoko je napisal/-a:
SAFRANE je napisal/-a:TEGA ni več da bi lahko nafta zamrznla v novih generacijah dieselskih-motorjev.
imajo kestle in cevi iz posebne membrane ki se še bolj močno skup stisne ko je mraz in se ti res ni kej treba bati. Tko da to kar se je tale vš poslovni partner bal, se je čisto zastonj bal.

To pa ni res.

Pri določeni temperaturi se iz dizelskega goriva začne izločati parafin, ki zablokira filter goriva, vbrizgovalne šobe in še marsikaj. Pri kurilcu se to začne dogajati že pri -2, pri dizelskemu gorivu na slovenskih bencinskih črpalkah pa pri -15. Edinole Agip jamči za svoje dizelsko gorivo do temperature -22. Na vsaki bencinski črpalki prodajajo dodatke, ki še dodatno znižujejo točko izločanja parafina iz dizelskega goriva. Pri starih dizelaših pa pomaga tudi dodajanje bencina ali petroleja v dizelsko gorivo. Za moderne turbodizelaše se slednje odsvetuje.

Cevi, filtri in membrane iz nevem kakih materijalov, magari iz zlata ali pa čistih diamantov prav nič ne pomagajo, razen če niso ogrevani.

L.p.

Njoko

Dejansko tako je. Sem ze videl dizla ki se je peljal .. potem pa je sele na avtocesti obstal. Zato ker se je hitro peljal .. pa mraz je pritisnil in se je zacel izlocat parafin. No ja :) Tovrnjkarji to resijo tako da ogrevajo rezervar z brenerjem .. posledicno temu pa so se dogajale tudi ze nezgode.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So jan 24, 2004 8:15 pm

nisem bral cel teme zato objavljam replay na prvo objavo...
nafta zmrzuje v avtih le iz enega razloga!toje pa ker je folk tup pa glup in ima predvidvam prvič opravka z dizlom... na pumpi prodajajo ene 4 različne aditive ki se dodajajo dizelašom... ti preprečujejo zmrzal nafte do najmanj -40 stopinj!!
če si pa to lastnik dizlaša ne more privoščiti potem naj gre nazaj na bencinarja!!

aja pa vince: jaz bi ga lepo poslal do prve pumpe po ta adeditiv! ni ga osebka ki ni moja familija za katerega bi jaz dajal iz moje garaže vn! oprosti ampak nikoli!
SlikaSlika

Mustang_Girl
Novinec

Kraj: Mars

Napisal/-a Mustang_Girl So jan 24, 2004 9:05 pm

X-Hair je napisal/-a:Se malo pa bo ze na POP TV. " Se vceraj ljudje znoreli za dekami kot v vojni za slovenijo. Danes ponovna katastrofa, namrec po trgovinah zmanjkuje mleka za soncenje. Ljubljanski kotlini grozi kozni rak"

Hahahahahaha. Ej pa ti ne morš, da vsaj enkrat na debato ne butneš ven nekaj izredno smešnega. Zdele sem se res pet minut tok režala da so še tastari pršli pogledat, če je z mano kej narobe.

Aja, nam je na Benzu zadaj ključavnica zamrznila, ostale so ble ok. Moj fotr pameten tam nekaj šprica in z vrelo vodo poliva, ker je mel notr svojo dragoeno torbo z $$$ in pol skor stolče avto, ker ni mogu odpret. Vmes je minil par urc nakar se jst pridem do avta, zarinem tist bogi ključ not in voila - prtljažnik se odpre.

Sam ne morš....X-Hair....spet se valam po tleh. Kera prijava

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince So jan 24, 2004 11:38 pm

maky je napisal/-a: na pumpi prodajajo ene 4 različne aditive ki se dodajajo dizelašom... ti preprečujejo zmrzal nafte do najmanj -40 stopinj!!

Ma ja sej je vse to cool sam...
Ko se sosed (ki lasti dizla) zjutraj zbudi se takoj zgrozi: "sem dolil aditiv v tank zadnjič na pumpi" in pošteno zašvica ob za to neprimerni uri...
Jaz pa sem dal like 1/4 cene sosedovega avta za mojega in zjutraj ko vstanem si mislim: "boli me moški spolni organ kolk mrzlo je zunaj in kaj vse sm toču ob zadnjem tankanju v kestl...itak mi bo v prvo startal"

LP

Vince
Največji osebni dosežek

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So jan 24, 2004 11:45 pm

če zašvica ga saj ne zebe tebe pa :lol:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Ne jan 25, 2004 12:14 am

ule je napisal/-a:Aja naj povem da so imeli danes tukaj tudi bencinarji problem z vžiganjem.

Vince: avto pust zunaj čez noč pri -30, potem pa probaj. Sej vžgal ti verjetno bo samo z mukami. :D

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Ne jan 25, 2004 11:01 am

ule je napisal/-a:Vince: avto pust zunaj čez noč pri -30, potem pa probaj. Sej vžgal ti verjetno bo samo z mukami. :D

Pri -25 je štartal ko šus :)

LP

Vince
Največji osebni dosežek

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Ne jan 25, 2004 12:52 pm

:D Jest sem tudi danes probal pr -14, pa če prav je ene tri dni stal zaradi preniskih tempertur (brez dodatka), je zalaufal kot se spodobi. :D

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jan 25, 2004 2:31 pm

Vince je napisal/-a:
Pri -25 je štartal ko šus :)

LP

Vince

moj je pa najpraj nekaj zalajal nazaj (najbrž kaj ga budim pri takem mrazu -> avto celo noč zunaj) nato pa zalaufal. Ma pa res hecen glas pri štartanju, kadar je mrzlo zunaj (pes je prišel iz tople ute vn na mraz pogledat kaj se dogaja z našpičenimi ušesi :lol: )
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov