Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kateri je boljši?

1.) Astra OPC
6
7%
2.) Golf GTI
15
17%
3.) Megane RS
18
21%
4.) Ford ST
11
13%
5.) Pro_Ceed GT
3
3%
6.) Audi S3
9
10%
7.) BMW 135
10
12%
8.) ostali/ga ni na seznamu
14
16%

Skupaj glasov : 86

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Re: EDIT: GTI; OPC; RS; ST; M; Kateri je boljši?

Napisal/-a Dj Big Pe okt 25, 2013 10:16 am

seveda ima zgodovina znamke veliko s kakovostjo.
1.8 t iz golf 4 GTI je zellooo trpežn motor.
2.0 tfsi iz golf v GTI,vi GTI,vii GTI je zelooo dober motor.
dsg menjalnik je ravnotako eden boljših.
ne moreš pa ti zj gledat znamko nasploh.
ker poj tut za renoja lahko rečemo da je zanič ker je mel 1.5 dci težave.
sam v meganu rs ni notr 1.5 dci amapk čist drug motor,ki je zeloo dober,tko k večina bencinarjev iz renoja.
Treba je ločt med "navadnini" avti pa temi "športnimi".[/quote]

Končno ena realna :tomidelej:

Moj razlog da sem začel pisati v to temo. Zmotila me je točno ta primerjava, navadna astra gtc z GTI-jom.. sploh pa komentar da je astra gtc bolj atraktivna :lol: k ih je na cesti mali miljon in meni osebno res nič posebnega, tak vtis tudi od ostalih..

Astra OPC je pa že nekaj drugega, zelo malo ih je ne vidiš jo vsak dan.. in vsekakor pritegne pogled privrženca opla.. ki ve za kako vozilo se gre :twisted:
Zadnjič spremenil Dj Big, dne Pe okt 25, 2013 10:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 25, 2013 10:17 am

Dj Big je napisal/-a:[b] tista odstopanja 1-2 sekunde je meni neumnost.. kje pa v privat žviljenju tako voziš :lol: .

ta :lol: pove vse :)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 25, 2013 10:19 am

komentarji vzeti na znanje.

kar se golfa tiče govorim in stojim za tem, da govorim o vozilu ( model vozila), ki bo kmalu dosegel 40. letnico svojega obstoja in v tem primeru tu spada tudi GTI... je še vedno na sceni in se je obdržal.

medtem so pri drugih znamkah bili vmes zamiki...primer peugeot GTI je bil svoj čas v ponudbi, nato je mrknil v pozabo in sedaj so ga zopet obudili.

gti kot znamka/badge se je obdržal in o tem govorim in ravno zato ga kupci nabavljajo v svoj vozni park, ker ima zgodovino, tradicijo, ki traja.

za forda focusa sem že povedal, da ima FENOMENALNO PODVOZJE, ki vozniku da veliko informacij, da mu občutek varnosti itd...sem ga vozil lep čas.

nisem privrženec ne eni ne drugi znamki kaj šele tretji in ne prefiram VW kot top brand, daleč od tega...

najboljši "look" ima renault megane rs, največ prostora ima focus st, najboljši motor/menjalnik pa gti.

če bi to spravili skupaj bi bila že poezija :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe okt 25, 2013 10:49 am

Dj Big je napisal/-a:Mešajo se hruška in jabolka.. tukaj smo se dotaknili golfa in megana.. megan ni bil renault sport niti Gordini in Alpine.. megane je kratek čas na sceni.. to kar pa ti zdej vlečeš korenine iz celotnega Renault koncerna da bi naredu UAU vtis je smešno...

Sem naredil nate WOW efekt? Me veseli, če sem, a to ni bil moj namen. Mégane je naslednik 19-ice, pa še ta je svojo pot začela leta po uspavanju Alpine in Gordini značke. Še prednik 19 je prišel po ukinitvi obeh omenjenih imen. Pa so vseeno na cesto postavili 19 1.8 16V in 9 Turbo - kot navadne avtomobile, ne neke super duper športne značke. Pač so menjali imena, big deal. In zdaj kar naenkrat ne smeš upoštevati zgodovine, ker se je menjalo ime z novim modelom?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe okt 25, 2013 10:58 am

Am renoji zame vedno delajo "WOW" efekt heheh zdaj vsak si lahko po svoje razlaga.. razgledanim je seveda jasno..

Žal me nisi prepričal z temi vsemi naštetimi propadlimi modeli.. Si že sam naštel vse menjave imen modelov pavz propadanja.. mislim da mi tukaj ni treba kaj preveč razlagati.. ker se že iz tega da razbrati kako so močni in odločni.
Žal ima GTI kristalno jasno pot z čisto zgodovino in doseženimi cilji zato si ga še z tako večjim veseljem lastim :twisted:

Želim vsem lep dan.. zdaj pa letim na lepše z boljšo polovico 8)

Zvečer še kaj z veseljem pokomentiram z renojevci =P hehehe

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe okt 25, 2013 11:01 am

Dj Big je napisal/-a:Žal ima GTI kristalno jasno pot z čisto zgodovino in doseženimi cilji zato si ga še z tako večjim veseljem lastim :twisted:

Aja... Če bi to vedel, ti sploh odpisal ne bi. Favdlovci ste kot vegani :lol:

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe okt 25, 2013 11:08 am

odprti clio je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Žal ima GTI kristalno jasno pot z čisto zgodovino in doseženimi cilji zato si ga še z tako večjim veseljem lastim :twisted:

Aja... Če bi to vedel, ti sploh odpisal ne bi. Favdlovci ste kot vegani :lol:

Večne obtožbe.. renojevci se skos počutite ogrožene in užaljene nevem čemu tak strah..
AM kot zanimjivost moj prvi avto je bil renault clio.. recimo da je bil to avto za zlorabo in nabiranje vozniških izkušenj.. ta avto je dal vse čez ok edino na strehi ni bil.. vozil se je pa še zmeraj in popravila so bila vedno 20-30€.. samo enim se neda dopovedati... avto ni napačen od točke A do točke B in cenovno ugoden.. Če pa hočeš nekaj več, uživanje v vožnji dober ambient (notranjost) prijetni materjali.. potem je pravi naslov že znan..

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe okt 25, 2013 11:14 am

Kaj čem bit ogrožen? Jaz vozim to kar sem si sam kupil, ti to kar si ti kupil. Zgolj pogovarjat se ne da z vami, ker ste trdo prepričani v svoje. Pa četudi nekdo argumentira svoj odgovor, se boste zapeli ob najmanjšo tehnikalijo. Tako kot z vegani. Kake ma veze ali je 9, 19 ali Mégane? Saj niso prihajali en za drugim z večletnimi zamiki in s skrivanjem, da je to naslednik tega in tega (kot recimo Safrane in potencialni prihajajoči model, ki pa res ne bosta imela nič skupnega).

O materialih ipd. bi se tudi dalo diskutirat. Pa bo že izven meja teme. In da, pravi naslov je znan - tudi priznam, da je nemec: Mercedes Benz ;) mesarska kola pak ne.

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe okt 25, 2013 11:24 am

Hehhe Mercedes-Benz že dolgo ni to kar je bil ;) z tem si povedal vse.. Se strinjam bolje da se držiš renoja ker si ga dobro naštudiral.. mesarska kola ima pa v kvaliteti vzpon iz modela v model in ne padec :-P

Še ena zgodbica iz realnega življenja.. MB ML letnik 2009.. tako slabo narejen.. koloteki povešeni.. lajštne se lupijo.. am okoli šip gume tako popokane da se drobijo.. v notranjosti zelo slabi materiali.. sedeži se trgajo, naslon za roko poka, dekoracijski alumini se praska tudi odrtine se poznajo če nisi ekstremno previden. Odziv na servisu.. to ni MEČKA 190D ki kar laufa in laufa.. Sami so priznali da je kvaliteta zelo upadla..

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe okt 25, 2013 11:31 am

Dovolim si provocirati tiste, ki se jih sprovocirati da :lol:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe okt 25, 2013 11:57 am

Sicer ne vem ali je ta tema namenjena konstruktivni debati o prednostih in slabostih posameznih "hot-hatch" predstavnikov nižjega srednjega razreda ali zgolj iskanju lastnih fantazmičnih sanj (beri: kdo ima daljšega) :?:

Nadalje je malce neresna primerjava posameznih modelov skozi različne generacije (Golf GTI, V. generacije z npr. aktualnim Renault Meganom RS). Če se že primerja, naj se dela primerjava z aktualnimi hot-hatch modeli. V končni fazi je poleg omenjene druščine (najverjetneje) bolj težko postavljati Kiinega Cee'd GT ter na drugi strani 300 konjskega in več kot 45.000 eur vrednega Audija S3.

Tema naj bo namenjena temu, katerega izmed modelov bi dandanes izbrali ter predvsem ZAKAJ! Ali gre pri dotičnih (sanjskih?) modelih zgolj za brezkompromisne dirkaške športnike ali gre lahko tudi za zelo spodoben "daily use" avto? Je lahko primeren tudi pri izvajanju "hypermilinga"? =P itd, itd, ... Zaželene bi bile lastne izkušnje uporabnikov pri vožnji tovrstnih modelov (na dirkališču, kakor tudi pri povsem običajnih vsakodnevnih vožnjah).

V pretirane historične študije o več- oziroma manjvrednosti določenega modela/znamke pa se rajši ne spuščajte (več)! ;)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe okt 25, 2013 12:04 pm

chan je napisal/-a:Sicer ne vem ali je ta tema namenjena konstruktivni debati o prednostih in slabostih posameznih "hot-hatch" predstavnikov nižjega srednjega razreda ali zgolj iskanju lastnih fantazmičnih sanj (beri: kdo ima daljšega) :?:

Točno tako.. Kaj sploh primerjate? Nevem, pritiske turbi, pospeške do 100, varnost, porabo, čase na dirkališčih.. KAJ?
aja, sem opazil. osebne zamere zacinjene z genskimi distorzijami in pridihom ruralnosti.

nevem no, nek nivo pa je ja treba ohranit. Objektiven je le tisti, ki razlozi zakaj mu nek avto predstavlja nekaj več. no, pogojno je to lahko zgodovina. Poleg tega pa je določen avto v neki izvedbi popolnoma drugačen od sicer 97% svojih bratov, ki nosijo enako ime. Tako da posploševat.. nevem no

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Katerega hot-hatch-a nižjega srednjega bi izbrali in zak

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 25, 2013 12:23 pm

Ma manjka Sierra od Forda RS Cosworth letnik 88 !
Slika

Sedaj Ford nima nič primernega več :(
Sem pa 110% za VW Golf GTI 6 ! Ker je lepši od 5 ! Pa točno veš, kaj si dobil ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe okt 25, 2013 12:42 pm

chan je napisal/-a:Sicer ne vem ali je ta tema namenjena konstruktivni debati o prednostih in slabostih posameznih "hot-hatch" predstavnikov nižjega srednjega razreda ali zgolj iskanju lastnih fantazmičnih sanj (beri: kdo ima daljšega) :?:

Nadalje je malce neresna primerjava posameznih modelov skozi različne generacije (Golf GTI, V. generacije z npr. aktualnim Renault Meganom RS). Če se že primerja, naj se dela primerjava z aktualnimi hot-hatch modeli. V končni fazi je poleg omenjene druščine (najverjetneje) bolj težko postavljati Kiinega Cee'd GT ter na drugi strani 300 konjskega in več kot 45.000 eur vrednega Audija S3.

Tema naj bo namenjena temu, katerega izmed modelov bi dandanes izbrali ter predvsem ZAKAJ! Ali gre pri dotičnih (sanjskih?) modelih zgolj za brezkompromisne dirkaške športnike ali gre lahko tudi za zelo spodoben "daily use" avto? Je lahko primeren tudi pri izvajanju "hypermilinga"? =P itd, itd, ... Zaželene bi bile lastne izkušnje uporabnikov pri vožnji tovrstnih modelov (na dirkališču, kakor tudi pri povsem običajnih vsakodnevnih vožnjah).

V pretirane historične študije o več- oziroma manjvrednosti določenega modela/znamke pa se rajši ne spuščajte (več)! ;)

majketi? ne primerjaj novega S3 z starim GTI ali pa RS ali pa ST-jem! tudi novi golf bo imel 300+konjev ;) ST jih že ima.

Kia Pro_Ceed GT pa zato ker bo pomešal hruške in jabolka in bo veliko bolj dostopen tistim, ki si zaradi takšni ali drugačnih razlogov nemorejo/nočejo kupiti GTI, RS, ST ali pa S-a... tisti, ki se ozirate na efekt "hypermilinga" pa si nabavite LPP vozovnico, kolo ali pa kakšne dobre superge in narediti kaj za svoje zdravje kot pa da študirate kako boste prihranili cent ali dva na mesec, ker ste prebrali, da se to lahko naredi...

to da če je S3 vreden 45.000 v primerjavi z drugo znamko ki je boljša/cenejša je kaj najin problem? ni a ne! plačaj toliko kolikor lahko.

historične študije so kot takšne del te debate, pa če komu paše da o tem piše naj piše!

Jerch_ je napisal/-a:
aja, sem opazil. osebne zamere zacinjene z genskimi distorzijami in pridihom ruralnosti.

če za voznike VW-jev obstaja nenapisano pravilo, da ga vozijo balkanci vedi, da obstaja tudi za voznike BMW-jev ;)

kaj primerjamo? obstojnost določenega tipa vozila, ki se je obdržal in ni bil reinkaniran 5x v svoji zgodovini.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 25, 2013 1:03 pm

Dj Big je napisal/-a:Hehhe Mercedes-Benz že dolgo ni to kar je bil ;) z tem si povedal vse.. Se strinjam bolje da se držiš renoja ker si ga dobro naštudiral.. mesarska kola ima pa v kvaliteti vzpon iz modela v model in ne padec :-P

Še ena zgodbica iz realnega življenja.. MB ML letnik 2009.. tako slabo narejen.. koloteki povešeni.. lajštne se lupijo.. am okoli šip gume tako popokane da se drobijo.. v notranjosti zelo slabi materiali.. sedeži se trgajo, naslon za roko poka, dekoracijski alumini se praska tudi odrtine se poznajo če nisi ekstremno previden. Odziv na servisu.. to ni MEČKA 190D ki kar laufa in laufa.. Sami so priznali da je kvaliteta zelo upadla..

Kaj boš rekel, da VW oz. nasploh VAG grupa pa iz leta v leto postaja vedno boljši (v smislu kvalitete)? Hočeš ali nočeš, vsi so isti, eni ga bolj kiksajo, drugi manj.....
Slika

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe okt 25, 2013 1:35 pm

adis je napisal/-a:to da če je S3 vreden 45.000 v primerjavi z drugo znamko ki je boljša/cenejša je kaj najin problem? ni a ne! plačaj toliko kolikor lahko.

Zakaj si potem odstranil A45 AMG iz ankete?
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe okt 25, 2013 2:04 pm

Gyga je napisal/-a:
adis je napisal/-a:to da če je S3 vreden 45.000 v primerjavi z drugo znamko ki je boljša/cenejša je kaj najin problem? ni a ne! plačaj toliko kolikor lahko.

Zakaj si potem odstranil A45 AMG iz ankete?

bil je B AMG ampak ker gre za tako redek model oz. ga skorajda ni pri nas, sem ga odstranil. lahko ga vključim, ni noben problem.

pri nas če se ne motim je samo oprema AMG ne pa motorizacija dotičnega modela.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Katerega hot-hatch-a nižjega srednjega bi izbrali in zak

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 25, 2013 5:19 pm

Tema se je začela z nerealno primerjavo "navaden", dobro opremljen avto z močnim motorjem in par dodatnimi spojlerji vs. "čistokrvni" hot hatch (bistveno bolj spremenjena zumanjost, notranjost, podvozje, ...), tako da je bolj težko kaj pametno komentirat.

Glede hot (/warm) hatch-ev splošno imamo pa že slabo desetletje srečo, da imamo pestro izbiro! :vrum Včasih jih je težko direktno primerjat zaradi generacijskih razlik, recimo VI GTI vs. novi ST, enostavno ni realno, čeprav v testih pogosto vidimo kaj takšnega.

Neumno se mi zdi, da eni ne znajo sprejet drugačnega poslanstva različnih predstavnikov, recimo Megane Coupe RS s CUP podvozjem in petvratni GTI sta zame kot dan in noč, lastniki prvih odlične vozne lastnosti po naših cestah uporabljajo predvsem za vijuganje med jamami (med vikendi) in svoje avte čez zimo "konzervirajo", lastniki drugih pa pač niso konkurenčni npr. na Grobniku, po drugi strani se pa čez zimo normalno vozijo (po možnosti na 16" jeklenkah :mrgreen: ) in jim ni treba potnikov rinit na zadnjo klop. :D Iz finančnega vidika tudi ni bistvene razlike za nekoga, ki dela letno vsaj 15k km, ker RS + dodatni avto (vsaj za čez zimo) nista v končni fazi nič cenejša od GTI-ja oz. je nekaj vredno tudi to, da se vedno voziš z avtom, ki ti je "pri srcu" in ne samo ob pravi konstalaciji planetov. Pa ne tega jemat, kot da imam kaj proti lastnikom RS-ov, razumem ene in druge, treba se je pa zavedat, da ima vsak enako prav.

Meni je pri izbiri hot hatch-a glavno to, da mi je model že sam po sebi všeč, kot tudi, da je uporaben kot vsakdanji avto. Če bi mi finance to dopuščale, bi najraje kupil R-a (pred njima pa R32), s kakšnimi 10k € manj v žepu bi pa bil absolutni favorit GTD, ker se mi zdi odličen kompromis, lahko letiš kot sneta skira, lahko pa "hipermajlaš". =P

Novi GTI je pa res razred zase, s Performance pack-om na testih ne morejo prehvalit voznih lastnosti (tudi na račun prvega e-diffa na sprednjih kolesih), hkrati pa hvalijo UDOBJE, še posebno, če je v igri DCC. Sam izgled se mi je pa slikah zdel konkretno zadržan, ampak ko ga vidiš v živo (VII GTI-ja in GTD-ja), je iz drugega planeta v primerjavi s kakšnim trendline-om, brez da bi imel kakšne WRC dodatke v stilu Focusa RS.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So okt 26, 2013 2:05 am

adis je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:

če za voznike VW-jev obstaja nenapisano pravilo, da ga vozijo balkanci vedi, da obstaja tudi za voznike BMW-jev ;)

kaj primerjamo? obstojnost določenega tipa vozila, ki se je obdržal in ni bil reinkaniran 5x v svoji zgodovini.

hehe.. ce se ne motim sva oba imela passata, jst sem si že ispolnil željo z bmw-jem, ti pa se isces (glede na bmw forum, op.p.) :lol:

Obstojnost je del zgodovine in je fiksna postavka.. nima veze.

Od hot-hatchev me je vedno fasciniral zvok od R32 pri G5, kar pa sem vozil pa predvsem S3. Zakaj? ker sem se počutil suvereno, ker je občasno lepo porinilo zadek in sem zdriftal kaksen ovinek, ker ni imel katalizatorja in je obcasno (vedno na uvozu na AC :evil: ) pocilo na blokadi ali ko je ESP prekinil dovod goriva na visokih obratih, ker je moja babica mislila da je to pač nek navaden avto za it iz točke A do B in za konec ker sem se lahko z letnimi gumami mirno vozil po snegu. no ustavit se ni dalo, to je res..
imam pa ze od nekdaj zeljo probati megana, focusa. Predvsem zaradi podvozja. Ostali hatchi so pa tako.. nevem kako bi rekel, dokler jih s čipirano enko nesem po vsej črti in imam 30-40% nizjo porabo.. to za mene niso HOT hatchi ampak avarage hatchi. Pa mel tradicijo al ne. Aja zvok.. ja to pa je res. zal sem se mu moral odpovedati pri 50kkm na leto. je pa res, da na zadnji klopi sedeci imajo lahko do 40 stevilko noge. Med luknjami ne rabim vijugat. pa brez zamere

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So okt 26, 2013 4:33 am

odprti clio je napisal/-a:Dovolim si provocirati tiste, ki se jih sprovocirati da :lol:

Vsaj nekaj skupnega :mrgreen:

Tommy: Lepo napisano :tomidelej:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov